Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΓΗ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΙ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ


Στην ταράτσα της βουλής μπορεί να προσγειωθεί ελικόπτερο;
Πλέον αυτό που συζητείται στις διάφορες παρέες δεν είναι αν θα φύγει ο ΓΑΠ αλλά πότε θα φύγει.
 Θα φύγει σε έναν μήνα ή σε δύο; Θα φύγει μέρα ή νύχτα. Και κυρίως πώς θα φύγει! Φίλος αναρωτιόταν μεταξύ σοβαρού και αστείου αν υπάρχει δυνατότητα προσγειώσεως ελικοπτέρου στην ταράτσα της βουλής. Γιατί διαφορετικά δεν τον βλέπει καθόλου καλά τον ΓΑΠ!
Έτσι ακριβώς είναι. Υπάρχει τόση οργή στον κόσμο πού είναι πλεόν θέμα χρόνου να ξεσπάσει στους πολιτικούς όλων των αποχρώσεων και κυρίως στην κυβέρνηση του εθνομηδενιστή, ενδοτικού και νεοταξίτη ΓΑΠ.
Φυσικά από το κύμα αυτό της οργής δεν θα ξεφύγουν οι 'αδέκαστοι' δημοσιογράφοι οι οποίοι αποτελούν δεκανίκια του ΓΑΠ και οι οποίοι καθημερινώς προσπαθούν να μας διαιρούν και να μας κάνουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας παρουσιάζοντας το μαύρο άσπρο!
Δυστυχώς το σχέδιο ήταν πολυετές και τώρα πια έχει μπει στην τελική του μορφή. Αφού διέλυσαν την παιδεία, την γλώσσα, την ιστορία μας, τις αξίες μας και την εθνική μας συνείδηση, αφού μας μετέτρεψαν από κοινωνικά όντα σε 'ιδιώτες' (στα αγγλικά η λέξη idiot προέρχεται από τη λέξη ιδιώτης, ηλίθιος δηλαδή, η οποία ήταν και η αρχική σημασία της λέξεως), αφού μας επέβαλλαν ως πρότυπα τον άκρατο καταναλωτισμό, αφού μας δωροδόκησαν με πλαστά δάνεια και μας κοίμισαν με εφήμερες υλικές απολαύσεις, αφού άφησαν την εισβολή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, αφού έκαναν την χώρα ξέφραγκο αμπέλι, έρχονται τώρα να εφαρμόσουν το αποκρουστικό σχέδιο της παγκοσμιοποιήσεως:
Μετατροπή της χώρας σε επαρχία πολυπολιτισμική και πολυεθνική, χωρίς ίχνος εθνικής συνειδήσεως με κατοίκους δουλοπάροικους των πολυεθνικών και των τραπεζών. Μετατροπή της χώρας σε ζούγκλα όπου θα κυριαρχεί το σώζων εαυτόν σωθήτω!
Και όλο αυτό μας το παρουσιάζουν ως λύση! Τα καθάρματα! Οι προδότες!
Ζούμε τις πιο κρίσιμες στιγμές ως χώρα. Όλα κρέμονται σε μία κλωστή. Ή θα αντιδράσουμε τώρα ή θα εξαφανιστούμε ως χώρα μία για πάντα αφήνοντας τα παιδιά μας έρμαια στα χέρια των τεράτων της παγκοσμιοποιήσεως.
Η λύση είναι μία: Πρέπει επιτέλους να βάλουμε πάνω από το προσωπικό συμφέρον το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον. Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να κρίνουμε τις διάφορες επιλογές που έχουμε με γνώμονα τι είναι καλύτερο για τις όποιες καταθέσεις έχουμε αν έχουμε στην τράπεζα! Όσοι από εμάς δεν έχουν πληγεί ακόμα σοβάρά, να ξέρουν ότι είναι οι επόμενοι! Θα πρέπει η λύση που θα διαλέξουμε να είναι προς όφελος των πολλών αφού μέσω της ευημερίας των πολλών θα διασφαλιστεί και η δική μας προσωπική ευημερία! Το ανάποδο είναι θάνατος και είναι αυτό που μας έχει οδηγήσει ως εδώ!
Έτσι προτείνουμε:
Ανατροπή της προδοτικής κυβέρνησης και του σαθρού πολιτικού κατεστημένου
Αποκύρηξη του χρέους και έξοδος από το μνημόνιο
Επιστροφή στην δραχμή και εθνικοποίηση των τραπεζών
Έκτακτη εθνοσυνέλευση ώστε να ψηφιστεί σύνταγμα με βάση το πρότυπο της άμεσης δημοκρατίας όπου θα διασφαλίζεται ο διαχωρισμός των 3 εξουσιών και θα αποτρέπεται η δημιουργία επαγγελματιών πολιτικών.
Και πάνω από όλα, επιστροφή στην κλασσική παιδεία δίνοντας έμφαση στην γλώσσα μας και τις αξίες του πολιτισμού μας.
Μόνο έτσι θα γίνουμε και πάλι ελεύθεροι και θα πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας!
Το θεωρείτε δύσκολο; Κάθε άλλο! Να ξέρετε ότι με το που γίνει η αρχή οι λαοί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης θα ακολουθήσουν! Όλοι οι λαοί έχουν καταλάβειτι 'παίζεται' παγκοσμίως, όλοι οι λαοί είναι ενάντια των κυβερνήσεων τους και ψάχνουν τρόπο να εξερθούν. Το 10% των πολιτικών, τραπεζών και πολυεθνικών δεν θα ξέρει που να κρυφτεί όταν το 90% των πολιτών εξεγερθεί!
Η ελευθερία δεν χαρίζεται, η ελευθερία κερδίζεται!
Ως Έλληνες πριν χιλιάδες χρόνια, δείξαμε στον κόσμο τι σημαίνει Δημοκρατία. Ήρθε η ώρα να τους το δείξουμε και πάλι .

Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos
Πηγή /  Αναγνώστης

ΑΝΕΡΓΙΑ .Η ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ



Γράφει ο Κλεισθένης.

Ο «υπερπρωθυπουργός» της χώρας Ντομινίκ Στρος Καν δήλωσε ότι είναι γιατρός και σαν τέτοιος είναι απαραίτητος έστω και αν οι αποφάσεις του πονάνε. Μήπως αυτή η δήλωση μας παραπέμπει στον άλλο σωτήρα που μας έβαλε στο γύψο για 7 χρόνια; Εκείνος μίλησε για χειρουργική κλίνη και τα επακόλουθα είναι σε όλους γνωστά.
Έλαβα ένα μήνυμα από αναγνώστη που μου ζήτησε να γράψω κάτι σχετικά με τους μακροχρόνια άνεργους. Στο μήνυμά του μου έγραφε ότι είναι άνω των 55 ετών και άνεργος για πάνω από δύο χρόνια. Το ύφος, η γραφή και η απελπισία του με αναγκάζουν να γράψω μερικές σκέψεις για το τι σημαίνει να είσαι άνεργος όχι από επιλογή (τεμπέλης) αλλά από απάνθρωπες πολιτικές των κυβερνόντων.
Ο συνειδητοποιημένος πολίτης όντας στην ανεργία νοιώθει σκουπίδι, άχρηστος και καταπιέζεται απ’ τους οικείους του, τον περίγυρό του και την αδυναμία να έχει ακόμη και τα απαραίτητα για την επιβίωση.
Στα ερωτήματα ειδικά των δικών του ανθρώπων σχετικά με το τι θα κάνουμε, τι θα γίνει με το στεγαστικό δάνειο, τι θα τρώμε, πως θα ζήσουμε δεν έχει απαντήσεις με επακόλουθα κατάθλιψη, συνεχή εκνευρισμό, βίαιες αντιδράσεις, γκρίνια και σκέψεις , σκέψεις πολλές για αντίδραση, αντίδραση με οργή, με θυμό που μπορεί να εξελιχθεί σε μίσος, μίσος κατά του καθεστώτος, μίσος κατά του γείτονα που έχει δουλειά, μίσος κατά της κοινωνίας με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις. Η αποδοχή και ηρωοποίηση της κάθε φύσης βίας σφηνώνονται στο μυαλό του και πιθανό είναι η συμμετοχή του σε συγκεντρώσεις να μην είναι ειρηνική αλλά επιθετική και βίαιη. Όταν μια λαϊκή κινητοποίηση γίνει όχλος που διακατέχεται από οργή και μίσος τα αποτελέσματα δεν είναι αντιμετωπίσιμα ούτε απ’ τις οργανωμένες δυνάμεις της αστυνομίας. Ο όχλος δεν έχει συνείδηση ούτε αυτοσυγκράτηση και μια σπίθα μπορεί να φέρει πυρκαγιά. Οι κυβερνόντες έχουν τεράστια ευθύνη για τις τραγικές συνέπειες των εκδηλώσεων των πολιτών που θα κινηθούν με την λογική του όχλου και τυχόν θύματα θα γκρεμίσουν το πολιτικό σύστημα χωρίς να έχουν δημιουργηθεί συνθήκες ομαλής μετάβασης σε κάποιο άλλο.
Ο κακοπληρωμένος εργαζόμενος στην προσπάθειά του να διεκδικήσει καλύτερο μισθό διαδηλώνει με ήπιο τρόπο και σπάνια παρεκτρέπεται εκτός φυσικά των «γνωστών αγνώστων», ο άνεργος όμως που υφίσταται μεγάλη καταπίεση και νοιώθει εγκλωβισμένος χωρίς διέξοδο σε απελπιστική οικονομική κατάσταση δεν συγκρατιέται, γι’ αυτόν είναι όλα και όλοι υπεύθυνοι και οι αντιδράσεις του είναι πολύ πιο βίαιες και ανεξέλεγκτες. Το οικονομικοπολιτικό σύστημα πρέπει να λάβει υπ’ όψη του σοβαρά αυτά τα ενδεχόμενα και να στηρίξει οικονομικά τους μακροχρόνια άνεργους και να αφήσει κατά μέρος τα πολιτικάντικα «δεν υπάρχουν λεφτά» γιατί αυτές οι λογικές βάζουν δυναμίτη στα θεμέλια της κοινωνίας και της δημοκρατίας, το πρόσφατο παρελθόν και της Ελλάδας και άλλων χωρών μας πείθει ότι οι αντιδράσεις των λαών δεν τιθασεύονται και σήμερα ο «σωτήρας» που θα θελήσει να εκμεταλλευτεί την παρούσα τραγική κατάσταση για να διαιωνίσει την καταστροφική πορεία της χώρας ούτε υπάρχει αλλά και ούτε θα τον ακολουθήσει κανείς. Η λογική ότι οι εξουσίες και οι ξένες μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν και οδηγούν τις εξελίξεις δεν στέκει τουλάχιστον σε όλες τις περιπτώσεις, αναφέρω μόνο μία, την πτώση του Σάχη της Περσίας όταν όλοι πίστευαν ότι η εξουσία του δεν διέτρεχε κανένα κίνδυνο. Το καθεστώς του Σάχη έπεσε σαν χάρτινος πύργος και στη θέση του μέχρι σήμερα υπάρχει το θεοκρατικό καθεστώς που εγκαθίδρυσε ο Χομεϊνί.
Το δεδομένο ότι όπου πήγε το ΔΝΤ υπήρξαν ανατροπές κυβερνήσεων και διαλύσεις κομμάτων δεν πρέπει να αφήσει τους εξουσιαστές αδιάφορους, η οικονομική κατάρρευση και η κοινωνική διάλυση είναι απότοκα των πολιτικών που επιβάλει το ΔΝΤ.
Το ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή του πολιτικού προσωπικού, αλλαγή προσανατολισμού και ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων δεν σημαίνει αναγκαία βίαιες ανατροπές και ανεξέλεγκτες εξεγέρσεις με αμφισβητούμενες εξελίξεις αλλά αρχικά τιμωρία των ενόχων για το κατάντημα της χώρας, κατασχέσεις των κλεμμένων, δίκαιη κατανομή των βαρών και στήριξη των αδυνάτων έτσι ώστε και οι αλλαγές να γίνουν με νηφαλιότητα και να τύχουν της εμπιστοσύνης των πολιτών με ενεργή τους συμμετοχή. Αν αναλάβουν δράση οι μακροχρόνια άνεργοι και οι εξαθλιωμένοι οι αλλαγές θα είναι βίαιες και οι συνέπειες ανυπολόγιστες. Η επιδίωξη κάποιων να επικρατήσει χάος για να μπορέσουν να επικρατήσουν με αντιδημοκρατικές μεθόδους πρέπει να
μας προβληματίζει σοβαρά, τα παθήματα κάποτε πρέπει να γίνονται μαθήματα. 


ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ,ΣΚΟΠΙΑΝΟ ,ΚΥΠΡΟ




Από ένα τηλεφώνημα του εκπροσώπου Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Στούαρτ Σμιθ, πληροφορήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, τη μαζική διαρροή απόρρητων εγγράφων της αλληλογραφίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσω της ιστοστελίδας Wikileaks.


Η αμηχανία της αμερικανικής πλευράς φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τηλεφώνημα βρήκε τον Δ. Δρούτσα στη Θεσσαλονίκη για την Υπουργική Σύνοδο του Οργανισμού Συνεργασίας των χωρών του Ευξείνου Πόντου και ο συνομιλητής του δεν μπήκε σε λεπτομέρειες. Δε θα μπορούσε, άλλωστε, καθώς μιλάμε για 1.758 έγγραφα που αναφέρονται στην Ελλάδα, ενώ υπάρχουν ακόμη 1.253 που αναφέρονται στην Κύπρο. Από τα τηλεγραφήματα αυτής της «πρώτης δόσης» δεν προκύπτουν μεγάλες εκπλήξεις ή ανατροπές. Ωστόσο, τα στοιχεία που προκύπτουν έχουν αξία, καθώς επιβεβαιώνονται εκτιμήσεις και δημοσιογραφικές πληροφορίες σχετικά με τις απόψεις της αμερικανικής διπλωματίας στα ανοιχτά μέτωπα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής:


- Ελληνοτουρκικά: Μία από τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις -μέχρι στιγμής- της Wikileaks είναι η αποτύπωση της έντονης δυσπιστίας στις αμερικανικές αναλύσεις για την πορεία που χαράζει η Αγκυρα, τους στόχους του Ταγίπ Ερντογάν και το νεο-οθωμανικό όραμα του Αχμέτ Νταβούτογλου. Το γεγονός ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες εστιάζουν στο σχέδιο προβοκάτσιας «Βαριοπούλα» μαρτυρά ότι η Ουάσινγκτον συμμερίζεται τις ανησυχίες Ευρωπαίων αναλυτών για τη «στροφή προς ανατολάς» που διαφαίνεται στις επιλογές της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή και έναντι του Ιράν. Σε εμπιστευτικό τηλεγράφημα με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 2010, η αμερικανική πρεσβεία στην Αγκυρα σημειώνει ότι το σχέδιο που είχαν εμπνευστεί στρατιωτικοί προέβλεπε «βομβιστικές επιθέσεις σε μουσουλμανικά τεμένη και προσπάθεια να προκληθεί κρίση με την Ελλάδα, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες για στρατιωτική επέμβαση». Αίσθηση προκαλεί και η παρατήρηση ότι δεν αποκλείεται να επαναληφθούν στο μέλλον προσπάθειες ανάλογης προβοκάτσιας, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης κυβέρνησης - ενόπλων δυνάμεων στην Τουρκία...


- Ενέργεια: η Ουάσινγκτον δεν είδε εξαρχής με «καλό μάτι» την ελληνορωσική προσέγγιση που επιχείρησαν οι Βλαντίμιρ Πούτιν - Κώστας Καραμανλής. Ειδικότερα, στην περίπτωση του αγωγού μεταφοράς πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη προέκυψαν εσχάτως μεγάλα προβλήματα, κυρίως με υπαιτιότητα της Βουλγαρίας. Το νέο στοιχείο είναι η εκτίμηση - προσδοκία της αμερικανικής πλευράς να κάνει πίσω στο θέμα των αγωγών η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Υπάρχει αναφορά που έκανε σε προεκλογική ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, όπου ζητούσε την επαναδιαπραγμάτευση της τριμερούς ελληνορωσοβουλγαρικής συμφωνίας για τον αγωγό και ο συντάκτης του συγκεκριμένου τηλεγραφήματος διατυπώνει την εκτίμηση ότι «η νέα κυβέρνηση δε θα είναι θετικά διακείμενη στη συμφωνία για τους αγωγούς».


- Σκοπιανό: Στις 11 Σεπτεμβρίου 2009 ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Γκόρντον συναντά στο Παρίσι το διπλωματικό σύμβουλο του Γάλλου Προέδρου, Νταβίντ Λεβίτ. Σε έγγραφο του Wikileaks αναφέρεται ότι συζήτησαν για το «θέμα της Μακεδονίας» -παραμονές των εκλογών στην Ελλάδα. Οι δύο συνομιλητές συμφωνούν ότι μία νέα, ισχυρή ελληνική κυβέρνηση -είτε συντηρητική είτε σοσιαλιστική- θα είναι ευκολότερο να επιδείξει ευελιξία. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τα Ηλύσια Πεδία προκύπτει, ταυτόχρονα, ότι συμφωνούσαν πως τα πράγματα θα είναι πολύ απλούστερα, εάν τα Σκόπια αποσύρουν τον όρο περί δημοψηφίσματος για την έγκριση τυχόν συμφωνίας, ενώ η Αθήνα θα «διευκόλυνε» την κατάσταση εάν αποδεχόταν να μην αντικατασταθούν τα διαβατήρια της ΠΓΔΜ (που αναφέρουν τον όρο «Μακεδονία»). Είναι, ίσως, η πρώτη φορά που αποδεικνύεται πως υπάρχει «σύμπλευση» σε ορισμένα σημεία ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Παρίσι για το Σκοπιανό.


- Κυπριακό: Ουδείς εξεπλάγη από την έντονη δυσφορία της βρετανικής πλευράς έναντι του αείμνηστου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, μετά το «όχι» στο σχέδιο Ανάν το 2004. Υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ τότε, ο λόρδος Κρις Πάτεν έλεγε σε δείπνο προς Αμερικανούς διπλωμάτες στις Βρυξέλλες, στις 27 Απριλίου 2004, ότι η Ευρώπη έπρεπε να περιμένει τη συμπεριφορά του, επειδή είχε να αντιμετωπίσει το «δικηγόρο του Μιλόσεβιτς». Μεγαλύτερη έκπληξη προκαλούν οι πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν μέσω του Wikileaks για τριβές μεταξύ Αμερικανών και Βρετανών, με επίκεντρο τη χρήση της βάσης του Ακρωτηρίου στην Κύπρο. Οι ΗΠΑ τη χρησιμοποιούσαν παράνομα για κατασκοπικές πτήσεις σε Λίβανο, Ιράκ και Τουρκία, ενώ η Βρετανία αντέδρασε επικαλούμενη παραβίαση της συνθήκης παραμονής των βάσεων στο νησί -αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos

ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr

Πρόβα τζενεράλε για την κάρτα του πολίτη...η φοροκάρτα!!



Να τη και η φοροκάρτα....είπατε τίποτα;

Μήπως δεν προλαβαίνετε τα γεγονότα;;;
Προσέξτε γιατί θα σας προλάβουν αυτά!!!


Από αρχές του 2011 η φορο-κάρτα


Από την 1η Ιανουαρίου του 2011 θα μπορούν να προμηθεύονται τη νέα φορο-κάρτα από τις τράπεζες οι φορολογούμενοι που ενδιαφέρονται να απαλλαγούν από τη συλλογή των αποδείξεων.
Όπως είπε στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Διομήδης Σπινέλλης, σε πρώτη φάση η χρήση της θα είναι προαιρετική.


"Όποιος δεν θέλει να μαζεύει αποδείξεις και να τις αθροίζει, αναλαμβάνουν οι τράπεζες να συλλέγουν στοιχεία για εμάς... Αυτά μπαίνουν αυτόματα στη φορολογική δήλωση, επομένως στο τέλος του χρόνου, εκείνοι που έχουν ηλεκτρονική σχέση με το taxis, μπορούν να μπουν στο Διαδίκτυο και να δουν στον λογαριασμό τους ό,τι έχουν χρεωθεί" ανέφερε ο κ. Σπινέλλης.Η φορο-κάρτα θα φέρει μαγνητική ταινία, θα μοιάζει όπως η χρεωστική και το κάθε μέλος της οικογένειας θα έχει τη δική του.
Η μεταφορά των δεδομένων θα γίνεται με απλό τρόπο. Η φοροκάρτα θα περνά από το μηχάνημα των πιστωτικών καρτών, η τράπεζα θα ενημερώνεται για τη συναλλαγή και θα μεταβιβάζει τα στοιχεία στο ΚΕΠΥΟ.
Με τη φορο-κάρτα οι τράπεζες δεν θα συλλέγουν στοιχεία για τους καταναλωτές, θα ενημερώνονται όμως για τον τζίρο των επιχειρήσεων.
Στα τέλη του 2011 η φορο-κάρτα θα ενσωματωθεί στην κάρτα του πολίτη, η οποία θα έχει ένα τσιπακι στο όποιο θα υπάρχουν στοιχεία όπως το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, ο αριθμός δημοτολογίου, ταυτότητας και διαβατηρίου. Στην μια όψη της θα υπάρχει δακτυλικό αποτύπωμα και φωτογραφία του κατόχου.





Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos
ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr


Μέχρι το τέλος του 2010 ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας ανήκει στις ΗΠΑ!!!



Γράφει ο Νίκος Καράς
Ξέρει κανείς άραγε την Σύμβαση Cooper;
Υπάρχει μια σύμβαση η οποία λήγει φέτος. Σύμβαση αρκούντως σοβαρή που δείχνει ότι αυτή η χώρα από την δουλεία δεν έφυγε ποτέ! Γιατί μα γιατί λείπουν οι Έλληνες πολιτικοί. Και πρωτίστως δούλοι αυτής της σύμβασης είναι ΟΛΟΙ οι πολιτικοί της χώρας, που σιωπηλά αποδέχτηκαν να ΜΗΝ εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας μας, την οποία υποτίθεται πως υπηρετούσαν!!!

Η σύμβαση αυτή λέγεται COOPER!
Ο μακαρίτης ο Μπάτσης στο βιβλίο που είχε γράψει το 1947 με τίτλο “Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα”, αποκάλυψε την ύπαρξη της λεγόμενης “Σύμβασης Cooper”(υπεγράφη το 1940 και λήγει την 31/12/2010 και είμαι περίεργος να δω αν οι ξεφτιλισμένοι οι πολιτικάντηδες θα την ανανεώσουν!
Υπάρχει στο υπουργείο Βιομηχανίας και παραδίδεται -σαν “ιερό κείμενο”- από υπουργό σε υπουργό!), βάσει της οποίας τα λεγόμενα “στρατηγικά ορυκτά” της Ελλάδας καθώς και ο υδάτινός μας πλούτος, τίθενται υπό την αιγίδα ενός Αμερικανικού consortium εταιρειών!Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να τουφεκιστεί ο Μπάτσης μαζί με τον Μπελογιάννη το 1952! Από τους 12 που ήταν για “ντουφέκι”, επέλεξαν μόνον 3, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Μπάτσης!
Kαταλάβατε γιατί κανένας πολιτικός δεν αποτολμά να ακουμπήσει τα παρθένα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου που βρίσκονται στην Ελλάδα. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη με σιδερο-χρώμιο και νικέλιο και δεν παράγουμε ούτε γραμμάριο ανοξείδωτου χάλυβα.
Υ.Γ. Γι αυτό δεν βγάζουμε τίποτε; Επειδή πρέπει να τα δώσουν (ή να τα ξαναδώσουν) στους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ;

Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2010/11/2010_26.html#ixzz17hdfswX6

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

 "Εμείς δεν είμαστε Έλληνες"
Φώναζαν οι Γάλλοι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που έγιναν με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
''Εμείς δεν είμαστε έλληνες'' κραύγαζαν και εννούσαν οτι αυτοί δεν θ'ανεχτούν με στωικότητα και παθητικότητα οτι δεχόμαστε εμείς εδώ.Δεν θα γίνουν καρπαζοεισπράκτορες και τυφλά πειθήνια ανθρωπάκια που θα υπακούουν στις εντολές του εκάστοτε τοποτηρητή της άρχουσας τάξης.Μπορεί στο τέλος να χάσουν την μάχη αλλά τουλάχιστον θα πέσουν αγωνιζόμενοι.Θα έχουν τη συνείδηση τους ήσυχη οτι έδωσαν τον αγώνα τους,κατέβηκαν στους δρόμους,φωνάξαν,διαδηλώσαν,προσπαθήσανε δίνοντας οτι έχουν και δεν έχουν.
Και εμείς;εμείς αντιθέτως ζούμε τον μακάριο ύπνο μας.Περιμένουμε το πριγκηπόπουλο καβάλα στ'άλογο να έρθει να μας ξεσηκώσει.Έχουμε αφήσει τις τύχες μας στον κάθε πολιτικάντη που εκτελεί κομματικές εντολές και στον κάθε εργατοπατέρα που έχει μιζωθεί καταλλήλως για να μην κατεβάζει το λαό στους δρόμους.
Μόνοι μας δεν κάνουμε τίποτα,όλα τα περιμένουμε απο τους άλλους.Και όχι μόνο δεν κάνουμε τίποτα αλλά έχουμε και το θράσος να πω;την αναίδεια να πω;ανάλογα με τα πολιτικά μας πιστεύω να δικαιολογούμαι μέχρι θανάτου το κόμμα μας.''Τι να κάνουμε αφού βρήκαν άδεια ταμεία;'' είναι η μόνιμη επωδός των Πασοκτσήδων.Και όταν έρθει η Ν.Δ. πάλι το ίδιο θα επικαλεστεί και με αυτή την πραγματικά ηλίθια δικαιολογία ρίχνουν τα βάρη στους προηγούμενους και μας κυβερνάνε εδώ και 35 χρόνια ενναλάξ.
Ένα γνωμικό λέει οτι ''μπορείς να ξεγελάσεις πολλούς για λίγο καιρό αλλά όχι όλους για πάντα΄΄
Δυστυχώς,για τον λαό μας αυτό το γνωμικό δεν ισχύει αφού πιστεύουμε εδω και 35 χρόνια μια ΜΟΝΙΜΑ ΗΛΙΘΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ:''ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ''.Έτσι,δίνουμε άφεση αμαρτιών στο κόμμα μας,κοιμίζουμε τους ευατούς μας και το παραμυθάκι συνεχίζεται.
Μόνο που στο παραμύθι εμφανίστηκε ο κακός δράκος ονόματι ΔΝΤ και αν δεν πάρουμε μόνοι μας τα ''όπλα'' να τον εξοντώσουμε,τότε σ'αντίθεση με τ'άλλα παραμύθια αυτό θα έχει κακό τέλος.
Εμείς δεν είμαστε Έλληνες φωνάζανε οι Γάλλοι.Δυστυχώς και ''εμείς δεν είμαστε Γάλλοι'',προσθέτω εγώ....

Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos
Πηγή .. Αναγνώστης

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.!

Σε απάντηση των όσων γίνονται εν αγνοία του Ελληνικού λαού και εις βάρος του οι πραγματικοί Έλληνες πατριώτες κατεβαίνουν στα πεζοδρόμια για να καθαρίσουν την κάφρο του Αυγείου .Το παρακάτω κείμενο μου το έστειλε ανταποκριτής μου από την Καβάλα ζητώντας να το δημοσιεύσω ,  ξέροντας ότι τέτοια θέματα που άπτονται Πατριωτισμού φιλοξενούνται από την σελίδα μας  

ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ ,ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΟΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ.ΕΧΟΝΤΑΣ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΙΝ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΟΗΤΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΦΑΝΕΡΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ,ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ......

ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΕΛΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΕ ΑΘΩΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΣΗΜΑΙΑ.ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ,ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ.ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ,ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥΣ.ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΛΟΙΠΟΝ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ. ΑΣ ΜΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ.

ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.!!!

Πηγή (Τα παιδιά με το αστέρι στην πλάτη)

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

Ποια θέματα κυριαρχούν: η επίσκεψη του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντονιμίκ Στρος Καν στην Αθήνα και οι αντιδράσεις από την επίσκεψή του και οι εξελίξεις για τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Υπερπρωθυπουργός ο Ντ. Στρος-Καν!..". Η εφημερίδα γράφει ότι "ήλθε, είδε και άρον άρον απήλθε από την Αθήνα ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινικ Στρος-Καν, αφού προηγουμένως εμφανίστηκε στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου ως «υπερπρωθυπουργός», κάνοντας συστάσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης και στους πολίτες να συναινέσουν στην πολιτική της κυβέρνησης!". ΑΥΡΙΑΝΗ: "Επαγγελματίας σοσιαλιστής ο Στρος Καν που χωρίς ντροπή ήρθε να μας κάνει μαθήματα στην Βουλή και σαν άλλος Παπαδόπουλος να βάλει τον λαό στον γύψο". Η εφημερίδα τονίζει ότι "τον... ψάρεψε η Κοντολίζα Ράις και αφού πέρασε με επιτυχία τις... εξετάσεις, οι Αμερικανοί τον έκαναν Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ και τώρα τον ετοιμάζουν για πρόεδρο της Γαλλίας για να καταλάβουν και το τελευταίο οχυρό της Γηραιάς Ηπείρου". ΕΘΝΟΣ: "Φοροκάρτα με μπόνους για τους χρήστες". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το υπουργείο Οικονομικών έχει βάλει μπροστά την έκδοση των φοροκαρτών, οι οποίες θα χρησιμοποιούνται σε όλες τις συναλλαγές και θα προσφέρουν φορολογικά κίνητρα στους κατόχους. Η χρήση τους το 2011 θα είναι προαιρετική "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Οι 7 συνταγές του δρ. Στρος Καν". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη θεραπεία-σοκ, στην οποία έχει υποβάλει την ελληνική οικονομία το ΔΝΤ και η Ε.Ε., υπερασπίστηκε χθες ο επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, συνιστώντας: «μη μάχεστε εναντίον του γιατρού»". ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το... αφεντικό μίλησε!". Η εφημερίδα γράφει ότι "είπε μπράβο στον Παπανδρέου, ζήτησε να... καταργηθεί η αντιπολίτευση και μας ανακοίνωσε τα νέα χαράτσια για το εφιαλτικό 2011". ΕΣΤΙΑ: "Αρνούμεθα την πραγματικότητα". Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο κυριώτερος ίσως λόγος για τον οποίο έχουμε φθάσει στην δεινή θέση της εξαρτήσεώς μας από τους ξένους δανειστές, είναι ότι εμείς οι ίδιοι αρνούμεθα την πραγματικότητα. Αρνηθήκαμε να την δούμε κατάματα εδώ και χρόνια, όταν συσσωρεύσαμε τεράστιο δημόσιο χρέος. Και αρνούμεθα πεισματικά να την δούμε και σήμερα, παρ΄ότι έχουμε φθάσει στο «παρά ένα» της πτωχεύσεως".


Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos
Πηγή

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΠΘ




Συνελήφθησαν χθες (4-12-2010), έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή κλιμακίου της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, σε υπό κατάληψη χώρο, στην περιοχή των 40 Εκκλησιών, δέκα ημεδαποί και ένας αλλοδαπός (εκ των οποίων 3 γυναίκες), ηλικίας από 19 ως 27 ετών.Σε βάρος τους σχηματίζονται δικογραφίες για τις κοινές κατηγορίες της “Εγκληματικής Οργάνωσης”, “Ληστείας” και παράβασης του νόμου “Περί Όπλων”, καθώς και για τις κατά περίσταση κατηγορίες της “Κλοπής”, παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, “Αντίστασης”, των “Επικίνδυνων σωματικών βλαβών”, της παράβασης του νόμου “Περί Ναρκωτικών” και παράβασης του νόμου “Περί φωτοβολίδων”.Αναλυτικότερα, η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για ποινικά αδικήματα που διαπράχθηκαν πρωινές ώρες της 04-12-2010, εντός του Πανεπιστημιακού χώρου του ΑΠΘ.Αρχικά, την 05.00 ώρα, εγκληματική ομάδα, με πέτρες και ξύλινα ρόπαλα, αφού επιτέθηκαν σε υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης και προκάλεσαν φθορές στις τζαμαρίες του φυλακίου της εισόδου του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, αφαίρεσαν από το εσωτερικού του δύο (2) φορητούς ασυρμάτους, τρεις (3) οθόνες Η/Υ, δύο (2) κεντρικές μονάδες Η/Υ, μία (1) τηλεόραση, ένα (1) αλεξίσφαιρο γιλέκο και διάφορες άλλες μικροσυσκευές.Στη συνέχεια, μετέβησαν στο θυρωρείο της Πρυτανείας του ΑΠΘ, όπου αφού προκάλεσαν υλικές ζημιές σε υαλοπίνακες και μεταλλικό κιγκλίδωμα, με την απειλή χρήσης σωματικής βίας εναντίον των υπαλλήλων, αφαίρεσαν δύο (2) ασυρμάτους, έναν (1) Η/Υ και άλλα μικροαντικείμενα. Κατά την αποχώρησή τους από τον χώρο της επίθεσης, έθεσαν φωτιά σε μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και προκάλεσαν φθορές σε δεύτερη.Πλήθος άλλων μικροαντικειμένων και μικροσυσκευών

Σημειώνεται ότι, με σκοπό τη ματαίωση του αστυνομικού σχεδιασμού, τα ευρισκόμενα εντός του κατειλημμένου χώρου άτομα, κινήθηκαν επιθετικά κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Ακολούθησε έρευνα σε οικία συλληφθέντων στην περιοχή της Τούμπας, στην οποία επίσης παρίστατο Δικαστικός Λειτουργός,

Eπιμέλεια άρθρου Pikos Apikos
Πηγή ΓΑΔΘ