Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Δήλωσεις Θ.Παγκαλου: "Οι Φοιτητές του κ*λου" και "Τα ζώα του Ελεύθερου Τύπου"


Συζητώντας με δημοσιογράφους, μετά το τέλος της διυπουργικής, ο Πάγκαλος φέρεται να είπε: 
"Κάποιοι φοιτητές του κ*λου στην Οξφόρδη έκοψαν αποσπάσματα μόνο από όσα είπα, ενώ είπα κι άλλα πράγματα."
Και συνέχισε αναφερόμενος στο χθεσινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου για όσα είπε στην Οξφόρδη:
?Κάποια ζώα στον Ελεύθερο Τύπο τα αναπαρήγαγαν. Απορώ, αλλά πιο πολύ απορώ με τα ζώα που τα διάβασαν?."
Tην αποπομπή του Θόδωρου Πάγκαλου από την κυβέρνηση ζητά ουσιαστικά η ΝΔ μετά και τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τα δημοσιεύματα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος".
Η κυβέρνηση επισήμως δηλώνει "ουδέν σχόλιο" για τη νέα έκρηξη Πάγκαλου, ωστόσο φαίνεται να υπάρχει προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου όσον αφορά στην συμπεριφορά του που συχνά ξεφεύγει από την κοσμιότητα...
Η επιφύλαξη, που υπάρχει στο εσωτερικό της κυβέρνησης, είναι ότι οποιαδήποτε αντίδραση εκ μέρους της θα οξύνει περισσότερο τα πράγματα και αυτό πρακτικά θα οδηγήσει στην αποπομπή του αντιπροέδρου.
Επιμέλεια άρθρου :Pikos Apikos
Πηγή :newsit.gr

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΙΧΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

«Δεν στρέφεται κατά των Τούρκων η κατασκευή τείχους»


«H απόφαση για την κατασκευή τείχους στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο δεν στρέφεται κατά των Τούρκων πολιτών», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας κ. Εγκεμέν Μπαγίς, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την Ε.Ε. 
Το πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΗ μεταδίδει ότι ο κ. Μπαγίς απαντούσε σε ερωτήσεις που έχουν τεθεί από τον τύπο και την κοινωνία μετά από την είδηση για την κατασκευή τείχους.
Ο κ. Μπαγίς δήλωσε ότι οι παράνομοι μετανάστες που παλαιότερα εισέρχονταν στην Ε.Ε. μέσω Μαρόκου, Αλγερίας και Πορτογαλίας φθάνουν στην E.E. μέσω Ελλάδας και μέσω Τουρκίας. «H κατασκευή ενός τείχους στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν αποτελεί λύση, απλώς θα μετατοπίσει το πρόβλημα αλλού», είπε ο Τούρκος υπουργός.
Το ζήτημα του τείχους που σχεδιάζει να κατασκευάσει η Ελλάδα αλλά και γενικότερα το θέμα της παράνομης μετανάστευσης αναμένεται να κυριαρχήσει στις αυριανές συζητήσεις στο Ερζουρούμ, αναφέρει ο τουρκικός τύπος επικαλούμενος πολιτικές και διπλωματικές πηγές αλλά και δικές του εκτιμήσεις.
Εν τω μεταξύ στη δυσφορία που προκαλούσε όλες τις τελευταίες μέρες το θέμα του τείχους ενδέχεται να προστεθεί η αντίδραση των κατοίκων των χωριών στην τουρκική πλευρά των συνόρων στον Έβρο που χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την ιδέα της κατασκευής τείχους.
«Σε μια εποχή που τα τείχη σε όλο τον κόσμο καταργούνται δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να υιοθετεί τις αντιλήψεις που κυριαρχούν στο Ισραήλ», λένε κάτοικοι της περιοχής στην εφημερίδα Σαμπάχ, αλλά και ο κ. Μπαγίς τόνισε ότι «η Ε.Ε. δεν χρειάζεται νέα τείχη αλλά την απαλλαγή της από τις προκαταλήψεις».
Πάντως οι αντιδράσεις αυτές σημειώνονται τη στιγμή που τα φοβικά και εχθρικά αισθήματα προς την Ελλάδα φαίνεται να έχουν φθάσει στο ναδίρ.
Μόνο το 2,3 % των Τούρκων θεωρούν απειλή την Ελλάδα, δείχνει πρόσφατη δημοσκόπηση, ενώ το 43% των Τούρκων θεωρούν τις ΗΠΑ ως την μεγαλύτερη εξωτερική απειλή για την Τουρκία, το 24% θεωρούν το Ισραήλ, το 3% το Ιράν , το 2,3 % την Ελλάδα , το 2,1% το Ιράκ, το 1,7 % την Ρωσία, το 1% την Αρμενία ενώ το 1,3 % δεν θεωρεί καμία χώρα ως απειλή για την Τουρκία .
Επιμέλεια άρθρου :Pikos Apikos
Πηγή :news.gr

ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ



Μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών εφάρμοσε μια καινούρια τεχνολογία που θα μπορούσε να ανιχνεύει το Αλτσχάιμερ, αλλά ενδεχομένως και άλλες ασθένειες, με μια απλή εξέταση αίματος.
«Αν δουλεύει με την ασθένεια του Αλτσχάιμερ (...) θα μπορούσε να λειτουργήσει και με άλλες ασθένειες, γιατί πρόκειται για μια γενική τεχνολογική πλατφόρμα», διαβεβαίωσε ο Τόμας Κόνταντεκ του Ερευνητικού Ινστιτούτου Σκριπς της Φλόριντα, ο βασικός συγγραφέας της μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Cell.
«Τώρα θα πρέπει να εμπιστευτούμε αυτήν την τεχνολογία στους ειδικούς άλλων ασθενειών για τις οποίες η έγκαιρη διάγνωση είναι ουσιώδους σημασίας», πρόσθεσε.
Σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία για το Αλτσχάιμερ. Η συγκεκριμένη εξέταση θα μπορούσε να είναι χρήσιμη στα φαρμακευτικά εργαστήρια που θα τη χρησιμοποιήσουν για να επιλέξουν ασθενείς για κλινικές δοκιμές φαρμάκων, με βάση την πρόοδο της ασθένειάς τους.
Επιμέλεια άρθρου :Pikos Apikos
Πηγή :CNN news

Θα έπρεπε να έχει αποπεμφθεί ο κ. Λοβέρδος αν ήταν υπουργός σε άλλη χώρα της ΕΕ και εκανε αυτές τις δηλώσεις .


Θα έπρεπε να έχει αποπεμφθεί ο κ. Λοβέρδος..
Την Τετάρτη συναντήθηκε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Μαρτίνης  με τον  Υπουργό  Υγείας κ.Λοβέρδο. Θέμα της συνάντησης ήταν η πώληση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.
Ο κ. Μαρτίνης μετά την συνάντηση ανέφερε πως εξέθεσε στο υπουργείο συνολικά τις προτάσεις του όχι μόνο για το Ερρίκος Ντυνάν, αλλά συνολικά για τα νοσοκομεία τουΕρυθρού Σταυρού και όπως τόνισε «η άποψη του υπουργού θα έχει βαρύνουσα σημασία για τις αποφάσεις που θα πάρουμε».
Επίσης, σημείωσε πως ο κ. Λοβέρδος γνωρίζει και έχει εικόνα για ένα σημαντικό νοσοκομείο όπως είναι το Ερρίκος Ντυνάν που συνεργάζεται με το δημόσιο και το ΕΣΥ.
Ο κ. Λοβέρδος -όπως άφησαν να διαρρεύσει στον Τύπο – θα ζητήσει (τώρα;) από τις νομικές του υπηρεσίες να γνωματεύσουν εάν μπορεί να πουληθεί το νοσοκομείο και αν ναι, με ποια διαδικασία.
Και αυτό γιατί μπορεί το Ερ. Ντυνάν να ανήκει στο ομώνυμο κοινωφελές ίδρυμα και τον Ερυθρό Σταυρό, αλλά είναι συνδιοικούμενο από το δημόσιο, οπότε ο κ. Λοβέρδος θέλει να έχει στα χέρια του σαφές πόρισμα για το νομικό και διοικητικό καθεστώς που το διέπει.
Σίγουρα κάποιοι μας κοροϊδεύουν! Ας προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε τα δεδομένα προκειμένου να καταλήξουμε σε ασφαλή ερωτήματα ή συμπεράσματα: Πρώτα οι εκπρόσωποι του υπουργείου που μετέχουν στο ΔΣ του νοσοκομείου ψήφισαν για την πώληση του (εδώ) .
Στη συνέχεια και κάτω από από το σάλο που προκλήθηκε ο κ. Λοβέρδος έκανε την απίστευτη δήλωση «σύμφωνα με… πληροφορίες το νοσοκομείο δεν θα πουληθεί» , γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο υπουργός διοικεί τον κλάδο της Υγείας με …πληροφορίες και ότι τα μέλη που όρισε ο ίδιος στο ΔΣ του νοσοκομείου με εντολή την συνδιοίκηση του νοσοκομείου μαζί με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ενεργούναυτοβούλως , παρακάμπτοντας τον υπουργό Υγείας , ωσάν να επρόκειτο περί ιδιωτών και ουχί εκπροσώπων του δημοσίου, γεγονός που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα οδηγούσε στην αποπομπή του αρμόδιου υπουργού ( Λοβέρδος).
Μια άλλη εκδοχή που περικλείεται με περισσότερη λογική είναι οι εκπρόσωποι του δημοσίου στο  ΔΣ  να ενήργησαν κατόπιν εντολών του κ. Λοβέρδου. Φυσικά και σ’ αυτή την περίπτωση η αποπομπή του κ. Λοβέρδου από το Υπουργείο Υγείας θα έπρεπε να ήταν άμεση (είπαμε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα … )
Στη συνέχεια και μετά από ερώτηση της Διοίκησης του Χρηματιστηρίου,   το Ιατρικό Αθηνών επιβεβαιώνει  την αποκλειστική (?) πρόταση αγοράς που του ανέθεσε το ΔΣ του νοσοκομείου  Ερρίκος Ντυνάν,διαψεύδοντας την ανακοίνωση του κ. Λοβέρδου και τις …πληροφορίες του (εδώ). Νέο θέμα αξιοπιστίας του Υπουργού Υγείας!
Στο διάστημα αυτό λίγες ανεξάρτητες γραφίδες θέτουμε συνεχώς ερωτήματα νομιμότητας των διεργασιών, γεγονός που οδηγεί τον Υπουργό Υγείας να ζητήσει (αφού πρώτα  με τον ένα ή άλλο τρόπο που περιέγραψα…. έχει «δώσει εντολή» πώλησης του νοσοκομείου! ) την βοήθεια των νομικών υπηρεσιών προκειμένου να  γνωματεύσουν εάν μπορεί να πουληθεί το νοσοκομείο και αν ναι, με ποια διαδικασία.
Όλα αυτά που περιγράφονται δεν αποτελούν μοναχά μείζον πολιτικό ζήτημα , αλλά ( σε οποιαδήποτε άλλη χώρα κλπ) είναι αντικείμενο της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής.
ΥΓ. Βέβαια τον υποψιασμένο παρατηρητή θα πρέπει να τον απασχολήσει και ένα ακόμη -υποθετικό αυτή τη φορά- σενάριο , το οποίο εμπλέκει την Μεσογείων , το Μαρούσι, την Αριστοτέλους και την Λ. Αθηνών! Σε λίγες ημέρες αυτό θα είναι φανερό εάν ισχύει ή όχι!
Επιμέλεια άρθρου :Pikos Apikos
Πηγή :politis.gr

Στην Πορτογαλία μαζικές αγωγές κατά των μειώσεων στους μισθούς

Οι Πορτογάλοι καταθέτουν μαζικές μηνύσεις για τις περικοπές των μισθών.
Εμείς μέχρι πότε θα τους βλέπουμε και θα κλαίμε την μοίρα μας ;
Αγωγές κατέθεσαν οι εργατικές ενώσεις των δημοσίων υπαλλήλων στην Πορτογαλία, ζητώντας την ακύρωση των μισθολογικών μειώσεων που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας.

«Καταθέτουμε περισσότερες από 100 αγωγές επί του θέματος, στο όνομα 350.000 υπαλλήλων που αντιπροσωπεύουμε. Η αρχή της ισότητας που απορρέει από το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη μείωση των μισθών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η ’να Αβόιλα, συντονίστρια του Κοινού Μετώπου των συνδικάτων της δημόσιας διοίκησης.

Οι αγωγές κατατέθηκαν σε πολλές έδρες διοικητικών δικαστηρίων σε όλη τη χώρα από την Ομοσπονδία των οργανώσεων των καθηγητών (Fenprof), όπως και από την Επαγγελματική Συνδικαλιστική Ένωση των Αστυνομικών. Η Εθνική Ομοσπονδία Γιατρών ανακοίνωσε πως στο τέλος της εβδομάδος θα προσφύγει και αυτή στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πολλούς δικαστές, που απάντησαν σε σχετική ερώτηση των τοπικών μέσων ενημέρωσης, το θέμα θα παραπεμφθεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο, η απόφαση του οποίου μπορεί να απαιτήσει «πολλούς μήνες», εάν όχι «πολλά έτη».

Κατά τον υφυπουργό Δημόσιας Διοίκησης Γκονσάλου Καστίλιου ντος Σάντους, η μείωση των μισθών «δεν θέτει κανένα συνταγματικό πρόβλημα». Ο ίδιος σημείωσε πως «η κυβέρνηση και η δημόσια διοίκηση θα χρησιμοποιήσουν κάθε δικαστικό μέσον προκειμένου να εφαρμοσθεί ένα απολύτως απαραίτητο μέτρο».

Υπενθυμίζεται ότι το 2011 η πορτογαλική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μειώσει το δημόσιο χρέος από το 7,3% στο 4,6% του ΑΕΠ, με τη βοήθεια αυστηρών μέτρων λιτότητας, μεταξύ των οποίων μείωση των βασικών μισθών στο δημόσιο κατά 5%.

Επιμέλεια άρθρου : Pikos Apikos
Πηγή :news .gr 

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Τον φανταστικό «αόρατο κόσμο» του... Χάρι Πότερ φέρνουν στη σύγχρονη πραγματικότητα, μέσω της νανοτεχνολογίας, οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Ερευνας Κρήτης σε συνεργασία με άλλους Ευρωπαίους συναδέλφους τους.


Οι επιστήμονες σε μία πρωτοποριακή έρευνά τους κατάφεραν να τα κάνουν όλα... αόρατα, διαμορφώνοντας στα «μέτρα» τους τη ροή του φωτός και να «ανοίξουν δρόμους» σε πιθανές εφαρμογές σε φακούς και οπτικά κυκλώματα, αλλά και σε... «εξωτικές» τρισδιάστατες συσκευές, όπως «μανδύες αορατότητας».
   Οι Ελληνες ερευνητές, Λευτέρης Οικονόμου, Κώστας Σούκουλης και Μαρία Καφεσάκη



Οι Ελληνες ερευνητές, Λευτέρης Οικονόμου, Κώστας Σούκουλης και Μαρία Καφεσάκη
Με τη χρήση της νανοτεχνολογίας και την ανάπτυξη ειδικών υλικών, που ονομάζονται «μετα-υλικά», τα οποία αλληλεπιδρούν με το ορατό φως, οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ, που έχει τον συντονισμό του κοινοτικού προγράμματος «PHOME» (φωτονικά μετα-υλικά), Λευτέρης Οικονόμου και Κώστας Σούκουλης, δημιουργούν νέα δεδομένα στον χώρο της τεχνολογίας, ελέγχοντας ορισμένες από τις ιδιότητες του ορατού φωτός. Οι επιστήμονες, όπως αναφέρει στο «ΕΘΝΟΣ» ο κ. Οικονόμου, σχεδίασαν και δημιούργησαν «φωτονικά μετα-υλικά», τα οποία επηρεάζουν τη συμπεριφορά των ακτίνων φωτός.
«Η επιτυχία βασίζεται στην αλληλοστήριξη - συνεργασία μας με τους συναδέλφους μας στο εξωτερικό με τους οποίους συνεχίζουμε τις δράσεις του προγράμματος», δήλωσαν οι Ελληνες ερευνητές, Λευτέρης Οικονόμου, Κώστας Σούκουλης και Μαρία Καφεσάκη.
Οι ίδιοι, παράλληλα, εξηγούν ότι το επίτευγμα στηρίζεται στην αρχή του οπτικού μετασχηματισμού, την οποία προώθησε η ερευνητική ομάδα, ο δε «μανδύας αορατότητας» συνίσταται «από πολύ μικρές ράβδους διαμέτρου μόλις ολίγων εκατοντάδων νανομέτρων, οι οποίες εντάσσονται σε δομή που μοιάζει με σωρό από ξύλα.
ΕφαρμογέςΟι ράβδοι τακτοποιούνται προσεκτικά, ώστε να μπορούν να κάμψουν εν μέρει τα φωτεινά κύματα. Αλλάζοντας την ταχύτητα και την κατεύθυνση πορείας του φωτός οι επιστήμονες μπορούν να κατευθύνουν τα φωτεινά κύματα γύρω από έναν όγκο μεγέθους μικρομέτρου, έτσι ώστε ο όγκος να καθίσταται αόρατος στις τρεις διαστάσεις και σε μήκη κύματος φωτός παραπλήσια προς εκείνα του φωτός που είναι ορατό από τον άνθρωπο».
Οι μελλοντικές, όπως αναφέρθηκε, εφαρμογές αυτής της έρευνας μπορεί να συμβάλουν στην ανάπτυξη εντελώς νέων οπτικών δομοστοιχείων, όπως τέλειων φακών, συσκευών αποθήκευσης φωτός και σημαντικών δομοστοιχείων για λέιζερ και φωτοηλεκτρονική, όπως διαμορφωτών και μονωτήρων.
Το πρόγραμμα «PHOME», στο οποίο εργάζονται Ελληνες ερευνητές από το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας, ερευνητές από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καρλσρούης της Γερμανίας, το Imperial College του Λονδίνου με εταίρο και το πανεπιστήμιο Bilkent της Τουρκίας, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2008 και θα ολοκληρωθεί το 2011 και ο προϋπολογισμός του ερευνητικού προγράμματος ανέρχεται σε 1,88 εκατ. ευρώ.
Τα εύσημα της ερευνητικής ανακάλυψης δίνει στους συμμετέχοντες επιστήμονες σε ανακοίνωσή της η αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή που χρηματοδοτεί την έρευνα.
Οι εργασίες συνεχίζονται για το πλήρες αποτέλεσμα, ενώ διευκρινίζεται ότι «προς το παρόν οι επιστήμονες έχουν επιτύχει να κάνουν αόρατα αντικείμενα μεγέθους μικρότερου από ένα χιλιοστό μέτρο, αποδεικνύοντας την καταρχήν ορθότητα του επηρεασμού των οπτικών ιδιοτήτων των υλικών με τρόπους που μέχρι σήμερα θεωρούνταν αδύνατοι».
Επιμέλεια άρθρου : Pikos Apikos
Πηγή :ethnos.gr (Μανόλης Κοκολάκης)

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ " ΚΟΠΡΙΤΕΣ" ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΥ


Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με σημερινή ανακοίνωση της απαντά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, μετά τις δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα χαρακτηρίζοντας τους δημοσίους υπαλλήλους ως «κοπρίτες».

«Η συστηματική υβριστική επίθεση της Κυβέρνησης σε βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων, εκφράστηκε με αντικοινωνικό τρόπο ακόμα και την Πρωτοχρονιά. Έχουμε πλέον και στην πράξη τη νέα μορφή της συνεχιζόμενης βίας, απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας και όχι μόνο σε μια κοινωνική ομάδα, με στόχο τη διαίρεση και την αποδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής που οδηγεί στοχευμένα στην πλήρη υποταγή της.

Είναι σαφές ότι προετοιμάζεται νέα μείωση μισθών, συντάξεων, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών παροχών, μέτρων σε βάρος των δημοσίων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, του συνόλου της κοινωνίας. Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που το 96% δεν ξεπερνά τις 27 χιλιάδες ετήσιο εισόδημα, φαίνεται ότι ούτε οι έως τώρα περικοπές, ούτε οι νέες αυξήσεις της έμμεσης φορολογίας, του Φ.Π.Α., των ειδικών φόρων κατανάλωσης, του ρεύματος, των εισιτηρίων κ.α. δεν είναι αρκετά να ικανοποιήσουν την πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόικα, γι’ αυτό και στήνεται σκηνικό με νέα μέτρα.

Η αρχή του κύκλου, όπως και το 2010, εγκαινιάζεται με την έντεχνη και νέα απαξίωση, ισοπέδωση και ενοχοποίηση για την κρίση των μισθών και των συντάξεων, των κοινωνικών πολιτικών, δαπανών και παροχών, για να συσκοτιστούν οι αιτίες και να μείνουν στο απυρόβλητο οι πραγματικοί υπεύθυνοι, πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, να καλλιεργηθούν φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού.

Αυτά κρύβονται πίσω από τους απαράδεκτους και άθλιους χαρακτηρισμούς – που διατυπώνονται “περιπτωσιολογικά” για να γενικεύσουν εντυπώσεις – στις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, που προφανώς εκφράζει και ανέλαβε να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση.

Αρκετά, φθάνει πια.

Οι συλλογικοί αγώνες ενάντια στην εξαθλίωση της ζωής όλων των μεσαίων, μικρών και αδύναμων στρωμάτων, είναι επείγον να θέσουν τέλος στον κατήφορο. Αυτό το τέλος είναι και η ελπίδα της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας για το 2011. Το ευχόμαστε και πρέπει να αγωνιστούμε όλοι, με κοινωνική αλληλεγγύη και ενότητα, να το κατακτήσουμε».

Πάγκαλος: "Όταν στο δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη, κοπρίτης θα μείνει"


Επιμέλεια άρθρου : Pikos Apikos
Πηγή :zougla.gr

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1500 ΕΥΡΩ

Nα συνηθίσουν στη χρήση πιστωτικών καρτών και τραπεζικών επιταγών πρέπει οι πολίτες καθώς από την 1η Ιανουαρίου καταργήθηκε η χρήση μετρητών σε αγορές αξίας από 1.500 ευρώ και άνω.

Σύμφωνα με τον τελευταίο φορολογικό νόμο που ενεργοποιήθηκε με την έλευση του νέου έτους αλλά ουσιαστικά εφαρμόζεται από Τρίτη, την πρώτη εργάσιμη μέρα του έτους, οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ή επιταγής για κάθε αγορά που υπερβαίνει το συγκεκριμένο όριο. Το αντίστοιχο όριο για συναλλαγές μεταξύ επαγγελματιών και επιχειρήσεων είναι οι 3.000 ευρώ και θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω των τραπεζών.

Παράλληλα, ο νόμος 3842/2010 προβλέπει την ηλεκτρονική διαβίβαση στο υπουργείο Οικονομικών των δεδομένων των φορολογικών στοιχείων για συναλλαγές επιτηδευματιών συνολικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ.


Επιμέλεια άρθρου :Pikos Apikos
Πηγή :star.gr

ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟ 2010


«Μαύρα μαντάτα» φέρνει το νέο έτος για όσους δεν θεμελίωσαν µε το τέλος του 2010 συνταξιοδοτικό δικαίωµα και δεν αναγνώρισαν πλασµατικό χρόνο ασφάλισης
Σύμφωνα με τα Νέα, από 1ης Iανουαρίου 2011 και έως το 2015 αυξάνονται σταδιακά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες που είναι ασφαλισµένοι στον ΟΑΕΕ.
Πρόκειται για χιλιάδες ασφαλισµένους στα ταμεία πρώην ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ, οι οποίοι περιλαµβάνονται στο νέο ασφαλιστικό νόµο.
Οι σχετικοί εγκύκλιοι που εκδόθηκαν από το υπουργείο Εργασίας και τη διοίκηση του ΟΑΕΕ προβλέπουν, για ασφαλισμένους σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης µετά την 1/1/1993, τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος µε τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας και 40 ετών ασφάλισης.
Όπως επισημαίνεται, για τη συµπλήρωση του παραπάνω χρόνου λαµβάνεται υπόψη και ο χρόνος ασφάλισης σε οποιονδήποτε οµοειδή φορέα, δηλαδή σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δηµόσιο και -επιπλέον- στον απαιτούµενο για συνταξιοδότηση χρόνο συνυπολογίζεται και κάθε άλλος χρόνος ο οποίος αναγνωρίζεται µε την κείµενη νοµοθεσία ως χρόνος ασφάλισης.
Συν δέκα χρόνια για τη σύνταξη οι μητέρες με ανήλικα τέκνα!
Μεγάλη είναι η αλλαγή, όσον αφορά, τη συνταξιοδότηση μητέρων με ανήλικα τέκνα καθώς από 1/1/2013 θα βγαίνουν στη σύνταξη στο 65ο και όχι στο 55ο έτος.
Παράλληλα, το όριο ηλικίας για µειωµένη σύνταξη γήρατος µητέρων µε ανήλικα τέκνα, δηλαδή το 50ό, ανακαθορίζεται από 1/1/2013 στο 60ό.
Οι προϋποθέσεις για ασφαλισμένους πριν από το 1993
Όσον αφορά τους παλαιούς ασφαλισμένους (πριν την 1/1/1993), ο απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης ανακαθορίζεται σε 36 έτη ενώ για κάθε επόµενη χρονιά αυξάνεται σταδιακά κατά ένα έτος ώς τη συµπλήρωση των 40 ετών ασφάλισης. Ως όριο ηλικίας για την εφαρµογή των παραπάνω παραµένει το 60ό.
Όπως επισημαίνεται, κατά τη μεταβατική περίοδο από το 2011 έως 2015 οι ασφαλισµένοι δικαιούνται σύνταξη γήρατος µε το χρόνο ασφάλισης που ισχύει κατά το έτος συμπλήρωσης των 35 ετών ασφάλισης, ενώ ο ανακαθορισμός του χρόνου ασφάλισης από 1/1/2011 αφορά όλους τους ασφαλισμένους του Οργανισµού, είτε επιλέξουν να συνταξιοδοτηθούν µε τις διατάξεις ΟΑΕΕ είτε µε τις καταστατικές διατάξεις των καταργούμενων Ταµείων ΤΕΒΕ - ΤΑΕ – ΤΣΑ.
Παράλληλα, τονίζεται ότι το όριο ηλικίας των 60 ετών ή µικρότερο αυτού που προβλέπεται από γενικές ή καταστατικές διατάξεις για τη συνταξιοδότηση των ασφαλισµένων φορέων κύριας ασφάλισης αρµοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, αυξάνεται κατά ένα έτος για κάθε χρόνο από 1/1/2011 µέχρι τη συµπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας. Όσον αφορά τον ΟΑΕΕ, η παραπάνω διάταξη έχει εφαρµογή µόνο στις γυναίκες ασφαλισµένες του ΟΑΕΕ - πρώην ΤΣΑ οι οποίες µπορούν να συνταξιοδοτηθούν σύµφωνα µε τις καταστατικές διατάξεις του πρώην Ταµείου σε ηλικία 60 ετών µε τη συµπλήρωση 25 ετών ασφάλισης.

Επιμέλεια άρθρου: Pikos Apikos 
Πηγή :star.gr