Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η κατάληψη της νομικής από μετανάστες, οι διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου, το σχέδιο νόμου για τον τζόγο, η μη έγκριση της συγχώνευσης Olympic Air - Aegean, αλλά και τα νέα όρια για συντάξεις στο Δημόσιο.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σύνταξη από τα 52 στο Δημόσιο".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στη φυλακή έπρεπε να βρίσκονται όλοι όσοι κυβέρνησαν τον τόπο και τον οδήγησαν στην καταστροφή και όχι να τους στήνουν αγάλματα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μειώσεις μισθών απαιτεί η... Γερμανία!".

ΕΘΝΟΣ: "Τα νέα όρια για τις συντάξεις στο Δημόσιο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η Vodafone προπαγανδίζει αυτονομία στην Κρήτη!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Απίστευτος θεατρίνος ο Γιώργος τζάμπα μάγκες οι βουλευτές του".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Για την κάρτα της ντροπής".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρυθμίσεις έκπληξη για τα όρια ηλικίας".

ΕΣΤΙΑ: "223 σελίδες γεμάτες φόρους!".

Η ΑΥΓΗ: "Ωμός εκβιασμός σε πανεπιστήμιο, μετανάστες".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Στον καιάδα οι μητέρες ανηλίκων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Λύση μετά την κατακραυγή".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ψάχνουν άλλοθι για κατάργηση του ασύλου".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Επιτέλους ας λειτουργήσουμε ως κράτος".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Επικίνδυνα σχέδια ενάντια σε μετανάστες και άσυλο".

ΤΑ ΝΕΑ: "Εξοδος ή έφοδος. Ολονύχτιο θρίλερ στη Νομική".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Νταβατζήδες και στον τζόγο".

City Press: "Η Ελλάδα κοντά στη χρεοκοπία".



Επιμέλεια άρθρου : Pikos Apikos

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ


Ο κ. Αντ. Σαμαράς, αν και έδωσε το βράδυ της Τρίτης μια πρώτη «γεύση» της στάσης που θα τηρήσει το κόμμα του, μιλώντας για κατάργηση του ασύλου, χθες ο πρώην γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, κ. Ανδρ. Λυκουρέντζος, ακύρωσε την όποια πρωτοβουλία, λέγοντας (ρ/ς 9,84) ότι «ο πρόεδρος του κόμματος δεν προχωρεί σε υποδείξεις νομοθετικών ρυθμίσεων».
Λίγο αργότερα, όμως, το γραφείο Τύπου της ΝΔ ανακοίνωνε ότι εντός των προσεχών ημερών θα κατατεθεί στη Βουλή πρόταση νόμου για το άσυλο. Της σύγχυσης αυτής είχε προηγηθεί η διαφοροποίηση του τομεάρχη Παιδείας, κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος είχε ταχθεί αρχικά κατά της κατάργησης του ασύλου, ενώ στη συνέχεια -μετά και την τοποθέτηση του κ. Σαμαρά- αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμναν...
Μέσα σε αυτό το «θόλο» τοπίο, το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί πρόταση νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ δεν μπορεί να προτείνει πλήρη κατάργησή του, καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση, αλλά θα σημειώνει ότι η παρέμβαση της αστυνομίας εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα μπορεί να γίνεται και με μια απλή καταγγελία.
«Το λεγόμενο πανεπιστημιακό άσυλο έχει ξεπεραστεί προ πολλού και πλέον δεν χρησιμεύει σε τίποτα. Κακοποιείται, καταστρατηγείται και γίνεται μοχλός εκβιασμού σε βάρος του ίδιου του Πανεπιστημίου και ολόκληρης της κοινωνίας», τονίστηκε στην ανακοίνωση.
«Το πανεπιστημιακό άσυλο, όπως ισχύει σήμερα», κατέληξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «πρέπει να καταργηθεί. Είναι αξίωση της κοινωνίας και προϋπόθεση ομαλής λειτουργίας των πανεπιστημίων μας».
Ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης της ΝΔ, κ. Θ. Νάκος, κατήγγειλε από την πλευρά του (ρ/ς 9,84) ότι οι λαθρομετανάστες που έχουν καταλάβει τη Νομική «ανήκουν σε κόμματα». «Αλλοι ανήκουν σε μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία κατέβηκε ανεξάρτητη στις περιφερειακές εκλογές, και ανήκουν και στον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι οποίοι τους οργάνωναν και τους οργάνωσαν με τέτοιον τρόπο, ούτως ώστε να φτάσουν και να καταλάβουν τη Νομική. Ηταν γνωστό, επίσης, ότι οι φοιτητές κουβαλούσαν στρώματα και εξοπλισμό, προκειμένου να τους δεχτούν», επεσήμανε.
Επιμέλεια άρθρου :Pikos Apikos
Πηγή : ΕΘΝΟΣ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΝ και δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, για εκμετάλλευση των μεταναστών και επένδυση στην ανομία, εξαπέλυσε από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου.

Εμμέσως πλην σαφώς απέδωσε στην Κουμουνδούρου την ευθύνη για τη μετακίνηση των παράνομων μεταναστών από τα Χανιά και την κατάληψη της Νομικής. Ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε «αν είναι αριστερή πολιτική να εκμεταλλεύεσαι με προκλητικό τρόπο τον ανθρώπινο πόνο εκατοντάδων παράνομων μεταναστών, καταλύοντας πανεπιστημιακές ελευθερίες και παραβιάζοντας κάθε έννοια σεβασμού στο δημόσιο συμφέρον».
Επίθεση Παπανδρέου στον ΣΥΡΙΖΑ
«Αριστερά και πρόοδος δεν είναι να επενδύεις σε μια κοινωνία μπάχαλο και να χαίρεσαι με εικόνες καταστροφής και βίας, που τελικά κάνουν και τον γύρο του κόσμου», τόνισε. Προειδοποίησε, μάλιστα, όσους καθοδηγούν τους μετανάστες ότι «η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού θα γεννήσει αντιδραστικά, αυταρχικά και καταστρεπτικά για τον τόπο αντανακλαστικά».
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση ψήφισε «προοδευτικούς και αποτελεσματικούς κανόνες, για μια νέα πολιτική γύρω από τη χορήγηση ασύλου» και διεύρυνε το μέτωπο της επίθεσης.
Αν. Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούσης, Χρ. Παπουτσής και Αν. Νταλάρα πήραν μέρος στη σύσκεψη για τους μετανάστες υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου
Αν. Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούσης, Χρ. Παπουτσής και Αν. Νταλάρα πήραν μέρος στη σύσκεψη για τους μετανάστες υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου
«Θα απαντήσω σε όλους αυτούς, τους a la carte υπερασπιστές της Αριστεράς, της προόδου και της κοινωνικής προστασίας, ότι και εμείς, ή αν θέλετε εμείς, αυτήν τη στιγμή, έχουμε ακριβώς αυτούς τους στόχους», τόνισε και αναφέρθηκε στις διαρθρωτικές αλλαγές: το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, το κόψιμο των προκλητικών μισθών στο Δημόσιο, τον εξορθολογισμό των ορίων ηλικίας κ.ο.κ.
Το θέμα της κατάληψης της Νομικής κυριάρχησε και στα πηγαδάκια των βουλευτών. Ολοι ήθελαν πληροφορίες από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή, και τον υφυπουργό Μ. Οθωνα. Κοινός τόπος των περισσότερων εκτιμήσεων ήταν πως «κάποιοι κύκλοι έστησαν την κατάληψη, ελπίζοντας πως θα υπάρξει σύγκρουση για να δυσφημιστεί η χώρα στο εξωτερικό». Αυτός ήταν ο λόγος που η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών τάχθηκε υπέρ της άσκησης πολιτικής πίεσης για να «απελευθερωθεί» η Νομική.
Συλλογή πληροφοριών
Στο Μέγαρο Μαξίμου λειτουργεί ομάδα διαχείρισης κρίσης, που συλλέγει συνεχώς πληροφορίες τόσο για την κατάσταση των μεταναστών όσο και για τις κινήσεις των υπόλοιπων πρωταγωνιστών. «Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους», είναι το μήνυμα της κυβέρνησης προς όσους εμπλέκονται στην υπόθεση. Η εντολή του πρωθυπουργού είναι να τον ενημερώνουν για κάθε εξέλιξη, όσο θα βρίσκεται στο Νταβός.
«Ο πρωθυπουργός εμφάνισε ως αριστερό ό,τι συμφέρει το κεφάλαιο και ως συντηρητικό ό,τι συμφέρει τον λαό», σχολίασε την ομιλία του Γ. Παπανδρέου το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. Από το βήμα της Βουλής απάντησε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος προέβλεψε πως η κυβέρνηση επιφυλάσσει λύση καταστολής σε ένα κοινωνικό πρόβλημα που χρήζει συνολικής αντιμετώπισης.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
Διορία στον πρύτανη μέχρι σήμερα το μεσημέρι
«Η κρίση πρέπει να λήξει σήμερα, αν δεν αναλάβουν οι πανεπιστημιακοί τις ευθύνες τους, υπάρχει και ο εισαγγελέας» έλεγαν μετά το πέρας της σύσκεψης που έγινε για το θέμα (υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου με τον Γ. Ραγκούση, τον Χρ. Παπουτσή, την Α. Διαμαντοπούλου, την Α. Νταλάρα, τον Γ. Πεταλωτή και τη Ρ. Βάρτζελη) συνεργάτες του πρωθυπουργού. Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από όλους να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να εφαρμοστούν οι νόμοι. «Δεν είναι στις προθέσεις μας να ασκήσουμε βία, ούτε και θα υποκύψουμε σε βίαιους εκβιασμούς» διεμήνυσε και έθεσε ως χρονικό όριο για την επίλυση της κρίσης «το απόγευμα της Πέμπτης».
Στο πλαίσιο αυτό, κλιμακώνονται οι πιέσεις στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθήνας να συγκαλέσει πρυτανικό για την άρση του ασύλου. Ο ίδιος ζήτησε να εξαντληθούν τα περιθώρια επαφών, του διαμηνύθηκε ωστόσο ότι το θέμα πρέπει να λήξει μέχρι το μεσημέρι. Υπογραμμίστηκε επίσης ότι η αστυνομία μπορεί να δράσει και με απλή άδεια του εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση, εφόσον διαπιστωθεί τέλεση αδικήματος. Ο Χρ. Παπουτσής επισήμανε την ψυχραιμία με την οποία αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ. το θέμα, καθώς, όπως είπε, «κάποιοι θέλουν αίμα, αλλά δεν θα τους το δώσουμε»!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

ΣΦΟΔΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ανταλλαγή πυρών Τσίπρα - Ρέππα
Στη Βουλή μεταφέρθηκε η σφοδρή κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τους μετανάστες που έχουν καταλάβει τη Νομική. Σε παρέμβασή του αργά το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Γ. Παπανδρέου λέγοντας ότι «τις τελευταίες 48 ώρες όλο το σύστημα πολιτικής διαπλοκής συκοφαντεί παρατάξεις.
Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι είστε ικανοί να φτάσετε στα άκρα και εμείς θα παραμείνουμε ψύχραιμοι απέναντι στη συγκεκριμένη προβοκάτσια». Και συνέχισε: «Περιμένουμε τα χειρότερα. Να ενημερώσετε το κράτος και το παρακράτος ότι δεν φοβόμαστε, ούτε ότι θα μας βρείτε ανέτοιμους».
Στη συνέχεια έστρεψε τα πυρά του στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «είναι τόσο απελπισμένος πια που επιθυμεί να καταφύγει στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου», αλλά και ότι «αν ο πρωθυπουργός δεν είχε το συγκεκριμένο επίθετο, η κυβέρνησή του θα είχε άλλη τύχη, ανάλογη με αυτήν της Τυνησίας».
Στους ίδιους τόνους απάντησε ο παριστάμενος υπ. Μεταφορών Δ. Ρέππας λέγοντας ότι «ο σημερινός πρωθυπουργός είναι ένας πραγματικός σοσιαλιστής πρωθυπουργός. Δεν είναι ψευδοομοίωμα προοδευτικού πολιτικού», ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διαθέτει φαντασία χωρίς όρια αν θεωρεί ότι «εμείς οδηγήσαμε τους μετανάστες στη Νομική για να κατηγορήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται πίσω από αυτό».
«Θα επιτεθείτε με τα ΜΑΤ;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. «Προσέξτε μη με τη στάση σας πνίξετε τους δύστυχους αυτούς ανθρώπους στις ψευδαισθήσεις», επανήλθε ο υπουργός. Νωρίτερα ο υπ. Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης επέκρινε «αυτούς που ευνόησαν τη μετακίνηση και κατάληψη της Νομικής». «Θα μαζέψει η Ελλάδα όλους τους πεινασμένους του κόσμου;» αναρωτήθηκε ο Γ. Καρατζαφέρης, ενώ η Ντ. Μπακογιάννη επιτέθηκε στην οργάνωση «Δίκτυο» υποστηρίζοντας ότι μοναδικός στόχος της είναι να απειλήσει την κοινωνική συνοχή.

ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Λύση εδώ και τώρα για τους μετανάστες
Τη δικαίωση όλων των μεταναστών που ζουν χρόνια στην Ελλάδα και δεν τους αναγνωρίζονται τα δίκαια αιτήματά τους ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εδώ και τώρα άμεση λύση», ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα της «δεν πρόκειται να δώσει νομιμοποίηση στα σχέδια που θέλουν να εγκατασταθεί η Αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια και κατά καιρούς να παρεμβαίνει καταλύοντας το άσυλο».
Πρόταση
Νωρίτερα, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είχε επικροτηθεί η πρόταση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την επισήμανση ότι «η κυβέρνηση δεν πρέπει να κωφεύει χάριν μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων».
Ο κ. Τσίπρας μάλιστα είχε καλέσει τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος «και ως Συνήγορος του Πολίτη είχε επιδείξει ανάλογη ευαισθησία, να συνδράμει σε αυτήν την κατεύθυνση». Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υποστήριξε τα αιτήματα των μεταναστών προσθέτοντας ότι ακραίοι κύκλοι έχουν ξεδιπλώσει μια επίθεση συκοφαντίας απέναντι σε όσους συμπαραστέκονται στα αιτήματά τους.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης επεσήμανε ότι «όσοι ενέπλεξαν τους μετανάστες στην υπόθεση του πανεπιστημιακού ασύλου ας αναλογιστούν πού οδηγήθηκαν τα πράγματα και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους», ενώ εκτίμησε ότι οι αποφάσεις της ΠΟΣΔΕΠ και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας κινούνται σε σωστή κατεύθυνση. «Πρέπει να εξασφαλιστεί η μεταστέγαση, η μετακίνηση των μεταναστών σε άλλο κατάλληλο χώρο» δήλωσε ο κ. Κουβέλης.


Επιμέλεια άρθρου :Pikos Apikos
Πηγή :  ΕΘΝΟΣ