Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Ο Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΣ



   Η νέα διακυβέρνηση της χώρας απο το ΠΑΣΟΚ έδωσε πολλές υποσχέσεις .Μία απο αυτές του αντιπροέδρου κ. Θ.Πάγκαλου ότι θα δημιουργηθεί φορέας που θα ασχοληθεί με το υπέδαφος της Ελλάδος .Απο το 1996 γνωρίζουν τι κρύβεται κάτω απο το υπέδαφος ,κυρίως της Μακεδονίας .Ιδού λοιπόν ο τρόπος να βρούμε τα χρήματα να ξεχρεώσουμε τα υπέρογκα δάνεια και να κάνουμε κοινωνική πολιτική έτσι ώστε ο κάθε Έλληνας να μην στενάζει κάτω απο φόρους και παρακρατήσεις των μισθών και συντάξεων .
   Απο έρευνα που έφτασε στην δημοσιότητα τον Φεβρουάριο του 1998 και αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας ,η μέτερηση ήταν 9.550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο τα 150 !(Radom 222) .Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών ,Θεσσαλονίκης ,Μυκόνου ,Καβάλας ,Ικαρίας ,Λέσβου ,Φθιώτιδας ,Λοθτρακίου ,Νιγρίτας ,Σουρωτής κτλπ .
   Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των  προαναφερθεισών   περιοχών ,ΟΥΡΑΝΙΟΥ .
   Στο όρος Παγγαίοτης Καβάλας  ,επίσης υπάρχει ήδη το έντονο ενδιαφέρον απο ξένο επενδυτή  για την εξόρυξη των τεραστίων κοιτασμάτων χρυσού .Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους απο την TVX Gold του George Soros το οποίο περιέχει αρκετό χρυσό και ουράνιο !!!!!
Αυτόν τον προδότη που με παντείους τρόπους προσπαθεί να καταστρέψει την Ελλάδα  και συγκεκριμένα την Μακεδονία μας ,ποιός του έδωσε την άδεια ;
   Μια απόρρητη έκθεση πουέφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα ΄΄Επενδυτής΄΄ στις 23/2/96 ,αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΤΜΕ .Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων  (δραχμών) η αξία των κοιτασμάτων του ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους .Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται απο επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16% ,καθώς και άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο ,λουτίσιο και λενθάνιο που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων .
   Ε λοιπόν δέν έχει πλούτη η Ελλάδα για να μπορέσει να βγεί απο το τέλμα χωρίς να χρειαστεί να ξαναδανιστεί  ;Λεφτά υπάρχουν κ.Παπανδρέου αλλά τι σκέφτεστε ;Μήπως πίσω απο όλα αυτά κρύβεται κάτι άλλο ;Το ξεπούλημα της Ελληνικής συνείδησης και την υποταγή των Ελλήνων στους αόρατους εχθρούς μας τους Αμερικάνους που το πρωί μας κάνουν τους φίλους και το βράδυ σκάβουν τον λάκκο  μας ;
   Έτσι λοιπόν η αναφορά είναι μόνο για το όρος Σύμβολο του νομού Καβάλας .Αποτελεί ένα απο τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ .Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο ! Βάσει των παραπάνω με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς απο τα παραπάνω ,εμπεριέχονται 48 εκατομμύρια τόνοι ουρανίου προς 20 δις δολάρια ο τόνος ,δηλαδή συνολικά 960.000.000.000.000.000 (960 τετράκις εκατομμύρια δολάρια  ).Σε κάθε Έλληνα αντιστιχούν 96.000.000.000 (96 δισεκατομμύρια δολάρια .!!!!!
   Ορίστε κύριοι πολιτικοί πως ξεχρεώνονται τα δάνεια μέσα σε ένα λεπτό .
   Ορίστε κύριοι πολιτικοί πως γίνεται κοινωνική πολιτική και ζούνε αξιοπρεπώς οι Έλληνες χωρίς να υποκύπτουμε στους χλευασμούς των εταίρων μας τύπου θεάς Αφροδίτης του περιοδικού της Γερμανίας .  Ν α λοιπόν πως θα μας σέβονται και πως ο λόγος των Ελλήνων  θα εισακούγεται Παγκοσμίως .
   Άρα λοιπόν μήπως ο κ.Θ.Πάγκαλος όπως με την σημαία στα Ίμια που την  πήρε ο αέρας προσπαθεί να χαντακώσει και να ξεπουλήσει την Ελλάδα λέγοντας πάλι μπούρδες για να μας αποπλανήσει ;
   Μήπως ο κ.Γ.Παπανδρέου έχει βαθιά ριζωμένο μέσα στο μυαλό του το ενδεχόμενο να πουλήσει φθηνά στους Αμερικάνους και Τούρκους την Ελλάδα πρίν εκλείψει η τετραετία ,αφού ξέρει καλά ότι δεν θα υπάρξει άλλη ,για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που υπηρετεί και τον George Soros ;

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Σίφουνας .

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ανταρσία... μουσουλμάνων στα ελληνικά σχολεία;

Δ150910-muslimsεν μας έφταναν φαίνεται, οι "εξεγέρσεις" των δικών μας, των "καλόπαιδων" υπό την καθοδήγηση της αριστεράς και έτσι πλέον έχουμε και περιστατικά με μουσουλμάνους. Ο λόγος για ένα σχολείο της Αθήνας, στο οποίο το πρωί της τετάρτης, είχαμε κάποιου είδους "ανταρσία" των μουσουλμάνων μαθητών, οι οποίοι αρνήθηκαν να μπουν στις σχολικές αίθουσες, αν δεν αποκαθηλώνονταν οι θρησκευτικές εικόνες.
Φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι βρίσκονται σε μια χώρα, όπου η κυριαρχούσα θρησκεία - σύμφωνα και με το Σύνταγμα - είναι η Χριστιανική Ορθόδοξη. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει, ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει καμία διάθεση να μετατραπεί η χώρα του σε "εμιράτο", όπου οι μουσουλμάνοι θα αποφασίζουν ποίοι έχουν ποιά δικαιώματα και ποίες εικόνες θα βρίσκονται κάπου.
Φυσικά, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή των παιδιών των λαθρομεταναστών - κατά πάσα πιθανότητα - έπαιξε η στήριξή τους, από κάποιες "αντιρατσιστικές" οργανώσεις, οι οποίες τι καλύτερο είχαν να κάνουν, παρά να αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα των Ελλήνων στην ίδια τους την χώρα. Αυτή άλλωστε είναι και η αποστολή τους: να μετατρέψουν τις εθνικές κοινωνίες, σε πολυπολιτισμικές συνιστώσες...
Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτό το περιστατικό, κατά κάποιο τρόπο, το θεωρώ προάγγελο διαφόρων καταστάσεων. Αν η ελληνική κοινωνία υποχωρήσει μπροστά σε τέτοιου είδους απαιτήσεις, ποιός μπορεί να μας βεβαιώσει ποιές θα είναι οι επόμενες κινήσεις των "μουσουλμανικών κοινοτήτων" (και των αγκαλιασμένων μαζί τους αντιρατσιστικών οργανώσεων); Μήπως θα τους προσβάλλει η παρουσία κοριτσιών χωρίς νικάμπ, στις σχολικές αίθουσες; Μα εφόσον τους προσβάλλει ένα σύμβολο, ίσως τους προσβάλλει και αυτό.
Από ό,τι φαίνεται σιγά - σιγά η χώρα μας, αρχίζει να αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με χώρες με μακρά χρονική παρουσία μεταναστών, όπως η Γαλλία. Σε αυτές οι χώρες, οι στριμωγμένοι πληθυσμοί, ανάγκασαν τις κυβερνήσεις τους να πάρουν μέτρα, όπως η περίπτωση Σαρκοζί, του οποίο η κυβέρνηση απαγόρευσε την παρουσία της μπούργκας και του νικάμπ. Για να γίνει όμως αυτό, χρειάστηκε κυριολεκτικά να περάσουν από "φωτιά και σίδερο" κομμάτια της γαλλικής κοινωνίας. Γιατί να πρέπει και στην χώρα μας, εμείς μάλιστα που είμαστε κατά πολύ μικρότερος πληθυσμός από αυτόν της Γαλλίας, για να φτάσουμε αργότερα, στα ίδια συμπεράσματα;
Φυσικά την ερώτηση δεν την κάνω στους Συριζαίους και στο ΚΚΕ , γιατί αυτοί οι δύο παρόλες τις διαφωνίες τους ,σε ένα συμφωνούν απόλυτα και αυτό είναι ο αθεισμός .Όλοι τους είναι Άθεοι . Όμως κύριοι ανέχεστε ο κάθε είδους λαθροεισαχθείς στην Ελλάδα μας ,να προσπαθεί να μας επιβάλει τις απόψεις του ;Εγώ προσωπικά δεν το ανέχομαι και ειδικά ότι σχετίζεται με την Θρησκεία μου .Την Ορθόδοξη Χριστιανική .Έτσι λοιπόν να κάτσουν στα αβγά τους όπως θα έλεγε ο κάθε Έλληνας ,και τους ενοχλεί ο Χριστιανισμός η πόρτα είναι απο εκεί .


Πηγή ανάρτησης :elkosmos.gr

ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ Η ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Η είδηση για τη θρασύτατη ενέργεια της Διοίκησης της ΔΕΘ να υποστείλει τις σημαίες του Δήμου (όπου σε αυτές απεικονίζεται ο Μέγας Αλέξανδρος) από τις δύο εισόδους της Έκθεσης, αναδεικνύει την επίθεση που δέχεται ο εθνικός κορμός από κυβερνητικούς παράγοντες. Η εθνομηδενιστική ιδεολογική ατζέντα του κ. Παπανδρέου αποκαλύπτεται, καθώς ανοίγει σαν βεντάλια μπροστά στα μάτια των εμβρόντητων Ελλήνων. Κάθε τι «εθνικό» βάλλεται, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για τον εθνικό αποχρωματισμό της χώρας.
Δια χειρός Μαξίμου
Μην τρέφετε αυταπάτες: η ενέργεια αυτή της υποστολής των σημαιών, χρεώνεται στο Μαξίμου. Γνώριζαν πάρα πολύ καλά τις απόψεις του όταν διόρισαν οι περί τον πρωθυπουργό τον συγκεκριμένο κύριο, τον δικηγόρο Γιάννη Κωνσταντίνου, στη θέση του Προέδρου της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Και επέμειναν στο διορισμό του, παρά τα δημοσιεύματα που χρέωναν στον κύριο αυτόν εθνομηδενιστικές και φιλοσκοπιανές απόψεις. Εξάλλου, ο ίδιος είχε δηλώσει «ελληνόφωνος, Ευρωπαίος, κεντροαριστερός δικηγόρος», στη διάρκεια μάλιστα «παρουσίασης» του ψευδεπίγραφου «μακεδονικού λεξικού».
Από το βήμα της Βουλής, όταν ο διορισμός προκάλεσε αντιδράσεις, η τότε αρμόδια υπουργός κ. Λούκα Κατσέλη είχε υπερασπιστεί την κυβερνητική επιλογή, υπογραμμίζοντας ότι«σε λίγο θα ανοίξει τις πύλες της η ΔΕΘ. Η κυβέρνηση θέλει αναβάθμιση της HELEXPO-ΔΕΘ σε νέες εγκαταστάσεις, με νέους ανθρώπους, στρατηγικό διεθνή εταίρο και με εξωστρέφεια στο θεσμό. Στην προσπάθεια αυτή ο κ. Κωνσταντίνου έχει όλα τα προσόντα να υποστηρίξει το εγχείρημα». Πλήρης πολιτική κάλυψη λοιπόν. Σήμερα, ο εθνομηδενισμός θεωρείται προσόν στους κυβερνητικούς κύκλους. Η εποχή που το ΠΑΣΟΚ φώναζε «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», πέρασε ανεπιστρεπτί…
Περί «ομφαλοσκοπικής προσέγγισης»…
konstantinou_giannis«Η Θεσσαλονίκη και η Έκθεσή της έχουν ανοίξει τον βηματισμό τους. Έχουν πια τη βεβαιότητα ότι δεν μπορούν να παραμένουν στάσιμες, αμέτοχες στις εξελίξεις και ανέτοιμες να απαλλαγούν από τις φοβίες και τα βαρίδια της ομφαλοσκοπικής προσέγγισης του παρελθόντος», είχε γράψει στις 12 Σεπτεμβρίου 2010 στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο Γιάννης Κωνσταντίνου. Προσέξτε εδώ: η εθνική άμυνα έναντι της απόπειρας των Σκοπιανών να σφετεριστούν την ιστορία μας, αποτελεί «ομφαλοσκοπική προσέγγιση του παρελθόντος»! Περίτεχνα παιχνίδια με τις λέξεις, «θολούρα» και επικοινωνιακά «τρικάκια», που όμως δεν επιτυγχάνουν να καλύψουν την εθνομηδενιστική προδιάθεση του κ. Κωνσταντίνου.
Σε ερώτηση για τον αυτοπροσδιορισμό του, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την ίδια ημέρα στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», προσπάθησε να θολώσει τα νερά, απαντώντας ως εξής: «Στην πραγματικότητα απομονώθηκε και παραποιήθηκε μια φράση από τη συμμετοχή μου σε μια εκδήλωση, με στόχο από συγκεκριμένους κύκλους να εμφανιστώ ως κάτι διαφορετικό από αυτό που πράγματι είμαι και που είναι το αυτονόητο. Ότι είμαι Έλληνας πολίτης αυτής της χώρας. Την αμφισβήτηση του αυτονόητου δεν τη νομιμοποιώ με εξηγήσεις και απαντήσεις». Απομονώθηκε και παραποιήθηκε μια φράση… Δικαιολογία που πάντα ακούμε, όταν κάποιος κάνει μια ατυχή δήλωση.
Δεν δικαιούμαστε δια να ομιλούμε, φαίνεται!
Ο τύπος αυτός που βρίσκεται σήμερα στο τιμόνι της ΔΕΘ, μπορεί να νομίζει ό,τι θέλει, όπως και ότι δεν οφείλει εξηγήσεις. Εξάλλου, στο ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν είχαν καλή σχέση με την υποχρέωση λογοδοσίας. Όμως, ας βάλει καλά στο μυαλό του, όπως και οι κύκλοι που τον προωθούν, ότι δεν μπορεί να προκαλεί τους πάντες και να έχει την απαίτηση να κατέχει δημόσια θέση και να μην απολογείται για κάτι που ενόχλησε. Τα συγχαρητήριά μας εδώ και στους υπαλλήλους του Δήμου Θεσσαλονίκης που κατήγγειλαν και το γεγονός, αναδεικνύοντας την άθλια μεθόδευση.
Και κάτι τελευταίο, αλλά σημαντικό: τι λένε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τις ημέρες και τα έργα του «ελληνόφωνου Ευρωπαίου κεντροαριστερού δικηγόρου»; Τι  λένε οι κ. κ. Βενιζέλος, Καστανίδης, Μαγκριώτης, Καϊλή, Αράπογλου, Βούγιας, Ρομπόπουλος, Γερανίδης και Αρβανιτίδης για όλα τα παραπάνω; Τι λένε γενικότερα οι Μακεδόνες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ; Τι λέει ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος για το Δήμο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης;
Πηγή Ελεύθερη Ώρα .Νίκος Χιδίρογλου 

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΛΙΓΓΑΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ

Αγώνες για… σαλιγκάρια στο Μακρύ Γιαλό Σητείας


Τι κι αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια. Η Ολυμπιακή Κοχλιοδρομία στο Μακρύ Γιαλό Σητείας στην Κρήτη, που έκανε το ντεμπούτο της το 2004, πραγματοποιείται -ανελλιπώς- σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Δευτέρα, από τον Μάρτιο έως και τον Οκτώβριο.

Εμπνευστής, διοργανωτής, αλλά και επίσημος χορηγός των αγώνων είναι ο Δημήτρης Κακούρης, ιδιοκτήτης του «σταδίου», που φιλοξενεί τον πρωτότυπο αυτό αγώνα.

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα στο διαδίκτυο, ο κ. Κακούρης βρήκε πολλές πληροφορίες, τόσο για τη διεξαγωγή παρόμοιων αγώνων, όσο και για την ιστορία τους. Το «γλυκό έδεσε», όταν βρήκε, στο πρόσωπο του Ιρλανδού, Τζον Γκριρ, μονίμου κατοίκου Κρήτης από το 2003, τον οργανωτή των αγώνων και αρμόδιο για τη διεξαγωγή τους.

Η πρώτη σαλιγκαροδρομία πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2004, σ' ένα ειδικά διαμορφωμένο… στάδιο, κατασκευασμένο από ξύλο και κόντρα πλακέ, και διακοσμημένο με τις σημαίες όλων των κρατών, τις μασκότ, την ολυμπιακή φλόγα κ.α.

Τα πρώτα χρόνια διεξάγονταν δύο αθλήματα: ο αγώνας ταχύτητας, απόστασης 30 εκ. και ο μαραθώνιος 60 εκ. Σε κάθε αγώνισμα συμμετάσχουν έξι σαλιγκάρια, όσα και οι λωρίδες του σταδίου. Η διάρκεια του αγώνα κυμαίνεται από 2 ως 12 λεπτά, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν!

Το μόνο που απαιτείται να έχουν οι υποψήφιοι παίκτες είναι όρεξη, αγάπη για τους «αθλητές» και φυσικά διάθεση να ζητωκραυγάσουν για το νικητή.

Όπως σημείωσε ο κ. Κακούρης, οι συγκεκριμένοι αγώνες αποτελούν την ανεπίσημη ατραξιόν του Μακρύ Γιαλού, διαβεβαιώνοντάς παράλληλα ότι, κατά τη διάρκεια των αγώνων, ποτέ δεν βασανίστηκε ή πληγώθηκε κάποιο σαλιγκάρι.

Πηγή ανάρτησης (zougla.gr)

Γιατί οι "σκοτεινές δυνάμεις" έφεραν στην εξουσία τον Γιώργο

Μια από τις πιο αγαπημένες μου ενασχολήσεις στον ελεύθερο χρόνο είναι να μελετώ διαφορές «θεωρίες συνωμοσίας» για τα τεκταινόμενα. Αυτό που ξεχωρίζει σε όλες τις συνωμοσιολογικές θεωρίες είναι ο «φαιοκόκκινος» χαρακτήρας τους. Όλες δηλαδή αναμειγνύουν θεματικές που προέρχονται τόσο από την αριστερά όσο και από την δεξιά. Από την αριστερά δανείζονται κυρίως τον αντιαμερικανισμό-σε όλες αυτές τις θεωρίες ο Μεγάλος Σατανάς είναι η Αμερική (ανεξαρτήτως προέδρου).Από την δεξιά πάλι δανείζονται τον εθνικισμό-ιδιατερα την αντίληψη ότι η Ελλάδα κινδυνεύει και ότι ο διαμελισμός της είναι θέμα ωρών.


Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνομωσιολογικές θεωρίες -που έχει βρει αρκετή δημοσιότητα στο διαδίκτυο –σχετικά με τη σημερινή κρίση και τον ρόλο του ΓΑΠ είναι αυτή που παραθέτω πιο κάτω .

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήρθε στην εξουσία με προφανείς εντολές. Να αφελληνίσει και να διαμελίσει το Ελληνικό κράτος σύμφωνα με τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης.

Οι τρεις τομείς μέσω των οποίων θα γίνει αυτός ο διαμελισμός είναι:
1. ιθαγένεια στους μετανάστες
2. προώθηση της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας
3. υλοποίηση του Καλλικράτη

Και τα τρία αυτά έγιναν με τέτοια προτεραιότητα και τόσο άγρια σπουδή που ακόμα και οι αδαείς καταλαβαίνουν πλέον τους απώτερους σκοπούς που υπηρετούν τα ανδρείκελα. Ο Καλλικράτης θα είναι η ταφόπλακα, που μόλις τεθεί πάνω στο πτώμα της Ελλάδας, οι Παπανδρεϊκοί θα εγκαταλείψουν τη διακυβέρνηση και ίσως και την Ελλάδα και θα πάνε να ζήσουν ήρεμα και πλούσια στο Μαϊάμι !

Πως θα εξελιχθούν τα γεγονότα:

Από τις δεκατρείς περιφέρειες του Καλλικράτη, τρεις τουλάχιστον θα αυτονομηθούν από το ελληνικό κράτος και στη συνέχεια θα ενωθούν με τη μορφή συνομοσπονδίας ή κάτι παρόμοιο, η Θράκη με την Τουρκία, η Μακεδονία με τα Σκόπια και η Ήπειρος με την Αλβανία. Αυτό θα γίνει με τις αρμοδιότητες που θα δοθούν στους 13 αιρετούς περιφερειάρχες και τους 7 δοτούς τους ινστρούκτορες από την κυβέρνηση. Πως θα γίνει πρακτικά? Με δημοψηφίσματα στα οποία θα ψηφίζουν οι μετανάστες που θα συγκεντρώνονται ανάλογα στην κάθε περιφέρεια. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα έχει βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα έχει προσκολληθεί στο άρμα της Αμερικής που για την ώρα έχει βάλει κάτω από την κηδεμονία της το Κόσοβο, τη Βοσνία, τα Σκόπια και τελικά τη Μακεδονία με τη συνένωση που επίκειται σύμφωνα με τα σχέδια που απεργάζονται.

Βεβαίως τα σχέδια αυτά για να υλοποιηθούν χρειάζονται κατάλληλες συνθήκες. Η κυριότερη από αυτές είναι η αποβολή της Ελλάδας από την ΕΕ. Για να γίνει αυτό χρειάζεται μια εσωτερική αναστάτωση-επανάσταση του λαού που θα γίνει είτε αυθόρμητα εφόσον συνεχώς θα πιέζεται οικονομικά ή ακόμα και με προβοκάτσια από τις ορδές του Σόρος ή των άλλων πρακτόρων σχετικών συμφερόντων που έχουν οργανωθεί ήδη μέσα στη χώρα. Που είναι η ΕΕ ? Η Γερμανία μόλις προχθές κατάλαβε το παιχνίδι που παίζεται από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των κερδοσκόπων.

Η Αμερική έχει βάλει τα παπαγαλάκια της να φωνάζουν δήθεν υπέρ των Ελλήνων και το τι τραβάνε οι Έλληνες με το ΔΝΤ και τα μέτρα, προτείνοντας όλοι, μα όλοι, με μια φωνή, Έλληνες επαναστατήστε! Εάν η Αμερική καταφέρει να κάνει τον ελληνικό λαό να επαναστατήσει κερδίζει διπλά. Δίνει ένα γερό χτύπημα στο ευρώ και προετοιμάζει την οριστική κατάρρευση της ΟΝΕ και τελικά της ΕΕ. Δεύτερον, κερδίζει την έξοδό της στο Αιγαίο με τη συνένωση της μακεδονικής περιφέρειας με τα Σκόπια. Όλα αυτά θα γίνουν με τη συνδρομή της Τουρκίας που θα επιτηρεί και θα διαφεντεύει τις συνομοσπονδίες των Βαλκανίων. Σε αυτές τις περιοχές θα γίνουν σημαντικές επενδύσεις απο ξένους επιχειρηματίες για να φαίνεται ότι ήταν καλή η συνένωση και σιγά σιγά ο πλούτος της χώρας -υπέδαφος και πετρέλαια που υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές- δεν θα ανήκουν πλέον στους Έλληνες. Αντίθετα μέχρι να γίνει η έκρηξη-εσωτερική επανάσταση δεν θα υπάρξει καμία επένδυση στην Ελλάδα, κανένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεν θα κινείται και σε ο,τιδήποτε προτείνεται σαν ανάπτυξη θα μπαίνουν εμπόδια και καθυστερήσεις. Ο στόχος θα είναι να οδηγηθεί η Ελλάδα στην πλήρη εξαθλίωση και υποταγή.

Η ΕΕ τελευταία αρχίζει να καταλαβαίνει το παιχνίδι της Αμερικής και σίγουρα θα προσπαθήσει να αντιδράσει και να λάβει κάποια μέτρα. Εάν όμως οι κυβερνήσεις μας θέλουν τη λύση της Αμερικής -οικονομική εξαθλίωση και βαλκανοποίηση- δεν θα μπορέσουν να κάνουν απολύτως τίποτα μια και η Ελλάδα θα σπρώχνεται συνεχώς σε όλο και απεχθέστερο δανεισμό έως την τελική στάση πληρωμών και την πτώχευση.

Τι μπορεί να συμβεί τότε με όλους αυτούς τους μετανάστες που κανένας δεν θέλει να μετρήσει και που υπολογίζονται σε τρία τουλάχιστον εκατομμύρια?
Δεν θα σκοτώνουν ο ένας -Έλληνας- τον άλλον -μετανάστη- προκειμένου να επιβιώσουν? Και εάν δεν σκοτώνουν αυθόρμητα θα είναι δύσκολο σε ένα διαλυμένο κράτος να γίνει η μεγάλη προβοκάτσια? -όπου ένα τζιπ θα περνάει και θα σκοτώνει αδιακρίτως μετανάστες και Έλληνες και αυτή η ενέργεια θα αποδίδεται σε ακραία στοιχεία?

Το παιχνίδι θα παιχτεί σε μια διελκυστίνδα όπου οι δυνάμεις της ΕΕ θα προσπαθούν να συγκρατήσουν την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ ενώ η Αμερική με όλα τα μέσα που διαθέτει θα προσπαθεί να αποσπάσει την Ελλάδα απο αυτήν. Τι θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση που θα έλθει όταν οι Παπανδρεϊκοί θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους? Διότι είναι σίγουρο ότι μόλις ολοκληρώσουν το έργο τους με τον Καλλικράτη δεν θα μπορούν πια να μείνουν στην εξουσία. Τι θα κάνει τότε ο λαός? Θα ακολουθήσει την Παπαρήγα και τον Τσίπρα για να υλοποιήσουν τα σενάρια made in USA ή θα αναδειχθεί κάποιος νέος ηγέτης μέσα από τα συντρίμμια που άφησαν οι προηγούμενοι ηγέτες?

Οι λεπτομερείς αιτιολογήσεις των παραπάνω συμπερασμάτων

1. Η ιθαγένεια θα αναμείξει τους πληθυσμούς και έτσι θα συρρικνωθεί ο αμιγώς ελληνικός πληθυσμός. Συγχρόνως θα προετοιμάσει τους μελλοντικούς ψηφοφόρους του Καλλικράτη και θα εξηγήσουμε γιατί. Για την απόφαση αυτή προβάλλονται βέβαια διάφορα λογικοφανή επιχειρήματα για να συσκοτισθεί ο πραγματικός στόχος.

2. Στην σκόπιμη και προσχεδιασμένη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας συνηγορούν τα εξής γεγονότα:

Με την προηγούμενη κυβέρνηση μπορούσαμε να δανειστούμε με επιτόκιο κάτω απο 3%. Μόλις έλαβε την εντολή η κυβέρνηση Παπανδρέου διακήρυξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση εξαπατούσε τους ευρωπαίους συμμάχους μας στην ΟΝΕ δηλώνοντας μικρότερο χρέος από το πραγματικό. Προκλήθηκε τέτοιος παγκόσμιος σάλος που ούτε να τον ονειρευτούν δεν μπορούσαν τα κοράκια που παραμόνευαν για να ανεβάσουν τα spreads και να κατακρημνίσουν την αξιοπιστία της Ελλάδας. Έγιναν τόσο άγαρμπες κινήσεις από μέρους της κυβέρνησης που μόνο μαθητευόμενοι μάγοι μπορούσαν να τους ξεπεράσουν. Τα επιτόκια άρχισαν να ανεβαίνουν με τρελούς ρυθμούς και παρ' όλο που υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις, όπως δανεισμός από την Κίνα με 3%, δανεισμός από Ρωσία με 4,75% ακόμα και από το ΔΝΤ με 3,5%, εμείς προτιμήσαμε να δανειστούμε από τα κοράκια με 6% και πάνω! Διαλαλώντας συγχρόνως ότι μας εκμεταλλεύονται !

Πως έγινε το μεγάλο κόλπο? Δυστυχώς με τη συνενοχή και τη συνεργασία της Τράπεζας της Ελλάδος, της Κυβέρνησης και της GoldmanSachs. Η Τράπεζα της Ελλάδος ξαφνικά και στα μουλωχτά ανέβασε τα Τ2 σε Τ10 -από δύο ημέρες σε δέκα- και οι λεγόμενοι σορτάκηδες οργίασαν, άρχισαν να πουλάνε και να αγοράζουν αέρα χωρίς να πληρώνουν επί μέρες, έτσι ώστε να έχουν αρκετό χρόνο να κάνουν παιχνίδι στην αγορά και να κερδίσουν δισεκατομμύρια με το ανεβοκατέβασμα της τιμής των ομολόγων.  Ασύλληπτη κομπίνα που την αποκάλυψε μόνο το blog politis-gr.com. Γιατί ο εισαγγελέας δεν έψαξε να βρει ποιοι ωφελήθηκαν από αυτό το κόλπο? Η ουσία είναι ότι χώρα θα μπορούσε να μην είχε φορτωθεί με τόσο μεγάλο χρέος σε τόσο μικρό διάστημα, κατά το οποίο σχεδόν όλοι τα είχαν χαμένα με τις τόσο ραγδαίες εξελίξεις.

Έπρεπε όμως να κηρύξει πτώχευση η Ελλάδα!

Η κυβέρνηση βιάζεται υπερβολικά, παρ´ ότι βρίσκεται εν μέσω οικονομικής κρίσης να ξοδέψει 4,5 δις για να περάσει το σχέδιο Καλλικράτης και να εγκαταστήσει ένα σύστημα διακυβέρνησης που όπως διαβεβαιώνουν οι ειδικοί και εμπνευστές του όπως η κ. Τζάκρη -και μάλιστα με περισσή αναίδεια- ότι δεν θα θίξει οικονομικά κανέναν απο αυτούς που εργάζονται στις δημοτικές επιχειρήσεις. Εφόσον δεν θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων τι θα κερδίσουμε με την εφαρμογή του και μάλιστα μέσα σε τόσο μεγάλη οικονομική κρίση? Δηλαδή όχι μόνο δεν θα εξοικονομηθούν χρήματα αλλά θα αυξηθούν οι δαπάνες και μάλιστα για υψηλόβαθμα στελέχη που θα κοστίσουν ο Θεός μόνο ξέρει πόσα.

Η κυβέρνηση βιάστηκε υπερβολικά να δώσει την ιθαγένεια σε μετανάστες την ώρα που φεύγουν με εμβάσματα προς τις χώρες τους δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Επίσης η κυβέρνηση βιάστηκε να εκθέσει τη χώρα διεθνώς δημοσιοποιώντας τις "λαμογιές" όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων μειώνοντας την αξιοπιστία της χώρας και ανεβάζοντας τα επιτόκια δανεισμού από 3.8 που ήταν πριν τις εκλογές σε 7%, επιβαρύνοντας έτσι τις επόμενες γενιές με ένα δυσβάσταχτο οικονομικό χρέος και με συνέπειες που μπορεί να είναι τραγικές για την Ελλάδα.

Γιατί δεν θέλουν να κάνουν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ?

Αυτοί οι τρεις άξονες εθνικής σημασίας, που αναφέρθηκαν παραπάνω, σπρώχνονται με απίστευτη ταχύτητα στην τελική τους ευθεία, χωρίς καν συζήτηση για δημοψήφισμα.

Σε αντιπαράθεση με αυτές τις βιαστικές κινήσεις -εξαιρετικά αρνητικές για τους Έλληνες- η κυβέρνηση καθυστερεί να πάρει αποφάσεις για θέματα που θα ανακούφιζαν την οικονομία, καθυστερεί μέτρα ανάπτυξης και επενδύσεων που θα έπρεπε να είναι στην άμεση προτεραιότητα της. Και όχι μόνο δεν προωθούνται οι επενδύσεις αλλά εξακολουθούν να μπλοκάρονται εξαιτίας ενός αναποτελεσματικού και γραφειοκρατικού κράτους που φαίνεται να μην ενδιαφέρεται καθόλου για τέτοιου είδους αποφάσεις.

Από την άλλη δεν βάζουν φρένο στην παροχή εκατομμυρίων ευρώ προς τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να βάζουν και αυτές τροχοπέδη -ανάλογα με τις επιδιώξεις τους- σε αποφάσεις που θα ανακούφιζαν την οικονομία. Καθυστερούν να ανοίξουν το πόθεν έσχες των πολιτικών και όλων αυτών των φορέων που διασπάθισαν το κρατικό χρήμα όπως των εφοριακών, των δημοσίων υπαλλήλων για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες και των υπαλλήλων της πολεοδομίας.

ΕΛΕΟΣ κύριοι Κυβερνώντες!!!
Πηγή News Time (Tάκης Μίχας)

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΄΄ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ΄΄ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Μέχρι σήμερα  η συζήτηση στην Ελλάδα σχετικά με το όνομα της γειτονικής χωρας έχει επικεντρωθεί στο αν αυτό εκφράζει κάποια πραγματικότητα η όχι. Από την μια πλευρά υπάρχουν αυτοί  που υποστηρίζουν  ότι η γειτονική «Μακεδονία» δεν έχει καμια σχέση με την Μακεδονία και συνεπώς δεν πρέπει να αναγνωρισθεί με αυτό το όνομα. Από την άλλη υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι  η «Μακεδονία» έχει κάποια σχέση με την Μακεδονία και άρα πρέπει να αναγνωρισθεί με αυτό (η ένα ελαφρά τροποποιημένο) όνομα.

 
Παρανομαστής και των δυο θέσεων  είναι η  αποδοχή της άποψης ότι  ύπαρξη η μη μιας πραγματικότητας στην οποια αναφέρεται το όνομα μιας χωρας αποτελεί προϋπόθεση για την αναγνώριση του ονόματος της. Αν μια χωρα σύμφωνα με αυτή την αντίληψη ονομαζόταν «Δημοκρατία της Πατάτας» αλλα είτε δεν παρήγε πατάτες είτε  δεν ήταν δημοκρατία τότε, σύμφωνα με την κρατούσα αντίληψη, η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να αναγνωρίσει την «Δημοκρατία της Πατάτας» με αυτό το όνομα.
Ομως στην πργματικοτητα  η σχέση του  όνοματος  μιας  χωρας  με την παραδηλουμενη πραγματικότητα   δεν έπαιξε ποτε κανένα ρολο στην διπλωματική πρακτική  της Ελλάδας. Αρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίξει  τώρα. Με αλλα λογια: Aκομα και αν δεχθούμε ότι η «Μακεδονία» δεν έχει απολύτως καμια σχέση με την Μακεδονία, το γεγονός αυτό , στην βάση της πάγιας ελληνικής διπλωματικής πρακτικής, δεν μπορεί να παίξει  ρολο στην αναγνώριση η μη του ονόματος της γειτονικής χωρας.
Αναλυτικότερα:Καθ όλη την διάρκεια της περιόδου 1950-1985 υπήρχαν στον κόσμο ορισμένα κρατικά μορφώματα  το όνομα των οποιων περιλάμβανε το «Λαϊκή Δημοκρατία».Ετσι είχαμε την «Λαϊκή Δημοκρατία της Βουλγαρίας», την «Λαϊκή Δημοκρατία της Ρουμανίας» την «Λαϊκή Δημοκρατία της Ουγγαρίας» κλπ. Ομως όπως ήταν γνωστό  το όνομα αυτών των χωρων δεν είχε καμμια σχέση   με την πραγματικότητα. Η π.χ. «Λαϊκή Δημοκρατία της Ρουμανίας» ούτε  «Λαϊκή» ήταν - στο βαθμό  που αντιπροσώπευε την ισόβια εξουσία μιας μη εκλεγμένης ελίτ-,ούτε ασφαλώς «Δημοκρατία» - στο βαθμό που οποιαδήποτε  διαφωνία  αντιμετωπίζονταν με εκτελέσεις, εκτοπίσεις, φυλακίσεις και ψυχιατρεία.Και το ίδιο ακριβώς ίσχυε λίγο-πολύ  και με  τις άλλες «Λαϊκές Δημοκρατίες».Όσο δεν για την ΕΣΣΔ-ούτε «ένωση» ήταν ούτε «σοβιετική» ούτε «σοσιαλιστική» ούτε «δημοκρατική».
Ομως αυτή η αναντιστοιχία ονόματος-πραγματικότητας  δεν εμπόδιζε  το Ελληνικό κράτος να αναγνωρίζει όλα αυτά τα μορφώματα με  το κίβδηλο  όνομα.Ούτε φυσικά τα ελληνικά  ΜΜΕ  θα  διανοούντο   να επιβάλλουν στους συντάκτες τους να χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό όνομα για αυτές τις χώρες  όπως π.χ. γίνεται σήμερα στην περίπτωση των «Σκοπίων». Γιατί λοιπόν δεν ακολουθεί  η Ελλάδα  την ιδια διπλωματική πρακτική στο θέμα της «Μακεδονίας» με αυτή που ακολουθούσε στην περίπτωση   των «Λαϊκών Δημοκρατιών»;
Όμως, ίσως να αντιπαρατηρησει κανεις, ο παραλληλισμός δεν είναι ορθός. Στην περίπτωση της «Μακεδονίας» το πρόβλημα δεν απλώς η αναντιστοιχεια του ονόματος  με την πραγματικότητα αλλα επιπλέον ότι:
* το όνομα αποτελεί τμήμα της αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς    
*αν η μακεδονικοτητα αρχίσει να ταυτίζεται με την (σλαβο)«μακεδονικότητα» αυτό μακροπρόθεσμα μπορεί να υπονομεύσει την εδαφική ακεραιότητα της χωρας  και να οδηγήσει σε απόσχιση της Μακεδονίας.
Δεν νομίζω ότι αυτό το αντεπιχείρημα  είναι ισχυρό. Αφενός και οι «Λαϊκές  Δημοκρατίες» εμπεριείχαν την πλαστογράφηση της αρχαίας ελληνικής έννοιας της «Δημοκρατίας». Αφετέρου  η ταύτιση της δημοκρατικότητας με την «(λαϊκό)δημοκρατικoτητα» θα είχε, αν γενικευόταν, ως  μακροπρόθεσμη συνεπεια  την επιβολή μιας τυραννίας στην Ελλάδα. Με αλλα λογια η ταύτιση του  ονόματος «Μακεδονία» αποκλειστικά με  την (σλαβο)Μακεδονία εμπεριέχει πιθανώς τον κίνδυνο της απώλειας της (ελληνικής) Μακεδονίας όπως και η  ταύτιση του ορου «λαϊκή Δημοκρατία» με  την δημοκρατία θα είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση της δεύτερης. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουμε την Μακεδονία. Στην δεύτερη την ελευθερία.
Με άλλα λόγια: Η μεν ταύτιση της «Μακεδονίας» με την Μακεδονία μπορεί να οδηγήσει (αν και προσωπικά δεν βλέπω πως…) μακροπρόθεσμα στον διαμελισμό της  Ελλάδας, η δε  ταύτιση της δημοκρατίας  με την (λαϊκή) "δημοκρατία" μπορούσε να οδηγήσει στην μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη φυλακή .

Αν δεχθούμε τώρα ότι ότι και οι δυο εκδοχές είναι εξ ίσου  απορριπτέες, εξακολουθώ να μην κατανοώ  ποιοί  είναι οι λόγοι  της μη αναγνώρισης  του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας»  σε σχέση με την π.χ.  αναγνώριση του ονόματος «Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας» .
Εκτος φυσικά και αν η Ελλάδα κρίνει ότι η ονομασία «Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας» έχει μεγαλύτερη σχέση με την πραγματικότητα από αυτήν που έχει   η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»... οπότε τα πράγματα γίνονται πραγματικά  ανησυχητικά!
Θα πρέπει λοιπόν  να κατανοηθεί ότι η αποδοχή  του  επισημου  ονόματος μιας χωρας δεν σηματοδοτεί  ούτε αναγνώριση ούτε μη αναγνώριση κάποιας πραγματικότητας στην οποια αναφέρεται το όνομα.Αυτό που σηματοδοτεί είναι την αναγνώριση της κρατικής κυριαρχίας στην γειτονική χωρα  - κάτι που σημαίνει την αναγνώριση στο γειτονικό κράτος ορισμένων δικαωματων μεταξύ των οποιων είναι και το δικαίωμα της ονοματοδοσίας. Με αλλα λογια η αναγωριση από την Ελλάδα της γειτονικής χωρας με το συνταγματικό της όνομα απλα σημαίνει την τυπική αναγνώριση  στην κυβέρνηση της γειτονικής χωρας της αποκλειστικής αρμοδιότητα να προσδιορίζει την ονομασία της χωρας. Ομως, επαναλαμβάνω, δεν σημαίνει ούτε αναγνώριση ούτε μη αναγνώριση μιας κάποιας πραγματικότητας  στην οποια υποτίθεται ότι  αναφέρεται το όνομα.

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Σίφουνας .Πηγή News Time (Τάκης Μίχας)

 

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η καρδιά του Ισλάμ χτυπάει στην... οδό Φυλής!!!

somaloiΤο βράδυ της Πέμπτης που μας πέρασε, μετά από πρόσκληση κάποιων από τους εναπομείναντες Έλληνες κατοίκους της περιοχής, βρέθηκα στην αρχή της οδού Φυλής, λίγες μόλις εκατοντάδες μέτρα μακρυά από το κέντρο της Αθήνας. Ίσως πέρασα από μια “μαύρη τρύπα”, γιατί το σημείο στο οποίο βρέθηκα δεν είχε καμία σχέση, όχι μόνο με την εικόνα μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, αλλά και τίποτε δεν θα μπορούσε να με πείσει ότι βρισκόμαστε στο 2010 μετά Χριστόν.
Πολύ περισσότερο έμοιαζε με κάποια τριτοκοσμική πόλη, σε ένα μέρος όπου ο χρόνος έχει κολλήσει σε εποχές θρησκευτικού φανατισμού, στην ακμή του Ισλάμ. Και όχι οποιουδήποτε κομματιού του Ισλάμ, αλλά του πλέον φονταμενταλιστικού του.
Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Στην οδό Φυλής 10 υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο κτήριο, τεσσάρων ορόφων και με μεγάλα παράθυρα, το οποίο όπως όλα δείχνουν ήταν κτισμένο για γραφεία. Αυτή την στιγμή όμως σε αυτό κατοικούν αρκετές δεκάδες, πάνω από 100 Σομαλοί – σίγουρα λαθρομετανάστες. Δεν γνωρίζουμε ποιός ενοικίασε το κτήριο σε ποιόν, ούτε και γνωρίζουμε αν υπάρχει άδεια “εστιατορίου”, γιατί στο κτήριο επί της ουσίας λειτουργεί και εστιατόριο. Δεν γνωρίζω ούτε αν είναι κάποιου κοινοβιακού τύπου εστιατόρια, και το ποιά “κοινότητα” λειτουργεί στον χώρο, υποστηριζόμενη με τα χρήματα ποιού!
Αλλά αυτό που είδα ξεκάθαρα, ότι με επίκεντρο το συγκεκριμένο κτήριο, ολόκληρη η γειτονιά έχει μετατραπεί σε γκέτο Σομαλών, οι οποίοι βρίσκονται παντού. Βρίσκονται στον δρόμο, καθισμένοι στα αμάξια, καθισμένοι στο πεζοδρόμιο.
Και δεν είναι καθόλου ήρεμοι και ήσυχοι άνθρωποι. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, πολύ συχνά είναι τα φαινόμενα φασαριών, ενώ ήταν μόλις πριν από λίγες ημέρες, που μια ομάδα άλλης εθνικότητας- κατά πάσα πιθανότητα Πακιστανοί - προερχόμενη από την πλατεία Βάθης επιτέθηκε στους Σομαλούς, με αποτέλεσμα να προκύψει μάχη στην οποία χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και σπαθιά. Το αποτέλεσμα της “μάχης” σπασμένα αμάξια αλλά και αρκετά παράθυρα περιοίκων, τα οποία το βράδυ της Πέμπτης έχασκαν ακόμη ανοιχτά.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ακριβώς απέναντι, στην οδό Φυλής και στον αριθμό 9, λειτουργεί παράνομο τζαμί, σε ημιυπόγειο χώρο (η σχετική φωτογραφία αν και τραβήχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες είναι χαρακτηριστική). Από αυτό το τζαμί προέρχονται κάθε πρωί, στις 4.15 ακριβώς, οι ψαλμωδίες με τις οποίες είναι αναγκασμένοι να ξυπνούν όσοι μένουν εκεί. Πρόκειται για ένα ακόμη από τα δεκάδες – πιστεύω πάνω από 100 – παράνομα τζαμιά που λειτουργούν σε ολόκληρη την Αθήνα, με την πλειονότητα αυτών να βρίσκονται στο κέντρο.
Την ώρα που βρέθηκα στην περιοχή, μάλλον τελείωνε κάποιου είδους εκδήλωση στο παράνομο τζαμί και δεκάδες – ντυμένοι με ρόμπες – Σομαλοί Ισλαμιστές βγήκαν από το ημιυπόγειο. Πραγματικά, δεν πίστευα ότι βρισκόμουν στην Αθήνα. Μπροστά στην συγκεκριμένη κατάσταση, ο Άγιος Παντελεήμονας, φάνταζε με παράδεισο.
Οι κάτοικοι είναι σε απελπιστική κατάσταση. Οι καυγάδες, οι φασαρίες και το εμπόριο ναρκωτικών είναι στην καθημερινή ατζέντα. Και δεν τολμούν να πούν τίποτε. Οι περιστασιακές, τον τελευταίο μήνα – εν όψει εκλογών – παρουσίες αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ είναι απλά μια αχτίδα φωτός στο βαθύ σκοτάδι, στο οποίο ζουν. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι τρομοκρατημένοι και φοβούνται να μιλήσουν στον οποιονδήποτε. Δεν θα μπορούσα να τους κατηγορήσω.
kotzia
Ψάχνοντας κάποια πράγματα για τους Σομαλούς ισλαμιστές φοβήθηκα και εγώ, που εκτέθηκα σε κάποιον ενδεχόμενο κίνδυνο. Πρόκειται ίσως για τους πλέον φανατικούς ισλαμιστές σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς επιδεικνύουν ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον αυτών που θεωρούν ως εχθρούς. Στην χώρα τους όπου υπάρχουν ισχυρότατες οργανώσεις, έχουν απαγορεύσει μέχρι και τα καμπανάκια  στα σχολεία, που σημαίνουν το τέλος του μαθήματος, γιατί λέει παραπέμπουν στις καμπάνες των χριστιανικών εκκλησιών. Επίσης έχει απαγορευθεί η μουσική, οι ταινίες αλλά και το ποδόσφαιρο.
Το πραγματικά περίεργο ήταν, ότι ενώ είδα εκατοντάδες από αυτούς, δεν παρατήρησα ανάμεσά τους, ούτε μία γυναίκα. Όπως μου εξήγησαν μάλλον δεν θα μπορούσαν αυτή την ώρα να βρίσκονται στον δρόμο, καθώς κάτι τέτοιο θα προσέβαλλε τους άνδρες που γυρνούν από το τζαμί.
Τα ερωτήματα που γεννήθηκαν πάρα πολλά. Η αστυνομία τι κάνει σχετικά με το παράνομο τζαμί; Η πολεοδομία, η πυροσβεστική και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, που κυριολεκτικά στραγγαλίζουν κάθε έλληνα που επιχειρεί να ανοίξει ένα μαγαζί, έχουν ελέγξει το κτήριο όπου τόσες δεκάδες άνθρωποι διαμένουν; Γνωρίζει κάποιος ποιός είναι υπεύθυνος για την λειτουργία του τζαμιού;
Έχει επισκεφθεί ποτέ κανείς, τους δύστυχους κατοίκους της περιοχής, για να δει αν επιβιώνουν; Πώς είναι η καθημερινότητά τους; Πώς είναι το να ζει κλεισμένος μέσα στο σπίτι σου, φοβούμενος να εμφανιστείς έξω από την ίδια σου την πόρτα; Ειδικά αν είσαι γυναίκα και προσβάλλεις κάποιον, με την ίδια σου την ύπαρξη;
Δημήτρης Παπαγεωργίου (Ελεύθερη Ώρα )

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .



   Απο το 1910 μέχρι και το 2000 στην Αμερική και στην Μεγάλη Βρετανία άρχισε να εφαρμόζεται το σχεδιο παγκοσμιοποίησης .20.000 περίπου πειράματα πραγματοποιήθηκαν με σκοπό τον αφανισμό των πληθυσμών .Μετά τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο ,οι σύμμαχοι φυγάδευσαν όλους τους ναζιστές επιστήμονες και γιατρούς τοποθετώντας τους σε θέσεις κλειδιά για να συνεχίσουν στην ουσία αυτό που ξεκίνησε το αφεντικό τους ο Χίτλερ ).Ο ιδρυτής της ΙΒΜ Thomas J. Watson ήταν αφοσιωμένος ακόλουθος του Χίτλερ .O Thomas J.Watson ,είχε προμηθεύσει υπολογιστές διάτρητων καρτών και τεχνικούς της ΙΒΜ στούς Ναζί για χρήση στα στρατόπεδα θανάτου .Τα ταουάζ στα χέρια των θυμάτων των στρατοπέδων ,ήταν αριθμοί ανθρώπινης ταυτοποίησης της ΙΒΜ που περνούσαν στους υπολογιστές .Κάτι παρόμοιο με την εξελιγμένη μορφή που ακούστηκε απο το στόμα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας ,την κάρτα του πολίτη .Παρόμοιο σύστημα όμως διάτρητων καρτών είχε χρησιμοποιήσει η ΙΒΜ ,νωρίτερα το 1928 ,σε μια μελέτη ανάμειξης φυλών στη Τζαμάικα .Οι πρώτοι πραγματικοί υπολογιστές κυριολεκτικά εφευρέθηκαν απο έναν ευγονιστή για ευγονιστές .
  Τα Ηνωμένα Έθνη και ένας άλλος ευγονιστής ,ο Julian Haxley συμφώνησαν πως εφόσον οι ηγέτες της ευγονικής ίδρυσαν τα περιβαντολογικά και οικολογικά κινήματα ,θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν σαν μέσο για την δημιουργία της παγκόσμιας κυβέρνησης .Ο Haxley δημιούργησε το Παγκόσμιο Ταμείο για την φύση (WWF) μαζί με έναν ιδρυτή της λ΄ςσχης Bilderberg και πρώην υπαξιωματικό των SS ,πρίγκηπα Bernhard της Ολανδίας ,και τον Πρίγκηπα Φίλιππο της Αγγλίας .<<Σε περίπτωση μετενσάρκωσής μου ,θα ήθελα να επιστρέψω ως θανατηφόρος ιός ,ώστε να συνεισφέρω στην λύση του υπερπληθυσμού >> .Πρίγκηπας Φίλιππος ,Συνέντευξη στην Deutsche Press Agentur .Αύγουστος 1988 .
   Ακολούθως χιλιάδες φάρμακα βγήκαν στο εμπόριο με σκοπό την εξόντωση των πληθυσμών με την υποχρεωτική επιβολή των κυβερνήσεων υπο μορφή εμβολίων για την αντιμετώπιση δήθεν θανατηφόρων ιών .
  Καί εσύ κακόμοιρε Έλληνα πιστεύεις τα όσα σου προτείνουν ;Η κρίση δεν είναι τίποτε άλλο απο ένα κακόβουλο σχέδιο , της εξόντωσής σου .Τα μέτρα λιτότητας συρρικνώνουν το εισόδημά σου για να επικρατήσουν οι ολίγοι όπως ακριβώς το διευκρινίζει και το Βίντεο που προηγείται .
   Η κάρτα του πολίτη δεν είναι τίποτε άλλο απο έναν καλοστημένο μηχανισμό με σκοπό να καταγράψουν τους μελλοθάνατους ,απο το εξοντωτικό σύστημα των μέτρων της Τρόικας .

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Σίφουνας

ΑΡΑΒΟΦΩΝΟ ΡΟΜΠΟΤ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ




Ο Νκόλαος Μαυρίδης Έλληνας καθηγητής του πανεπιστημίου ηγείται των πειραμάτων .


 Πανεπιστήμιο στο Abu Dhabi έχει κατασκευάσει το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο αραβόφωνο ρομπότ στον κόσμο που μπορεί να έχει ευφυή συνομιλίες με ανθρώπους - με βάση τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν μέσω του διαδικτύου και μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.
Ωστόσο, κάνοντας το άλμα από το σχέδιο στο εργαστήριο η εμπορική εφαρμογή εξακολουθεί να είναι δύσκολη - κυρίως λόγω της χρηματοδότησης.
Στο Ντουμπάι, μια σειρά γεγονότων δικτύωσης έχουν ξεκινήσει σε μια προσπάθεια να φέρει σε επαφή τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες.
Ο Ben Thompson πήγε για να δούΝε μαζί  αν οι συναντήσεις μπορεί να προκαλέσουν κύμα καινοτομίας για την περιοχή  .

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Σίφουνας .Πηγή απο BBC

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Κωνσταντινούπολη, Τουρκία (CNN) - Ένα διχαστικό εθνικό δημοψήφισμα στην Τουρκία πάνω από 26 προτεινόμενες τροποποιήσεις του συντάγματος της χώρας που ορίστηκε να γίνει μια ηχηρή νίκη για τον πρωθυπουργό και το κυβερνών κόμμα, τα αποτελέσματα έδειξαν.
Με περισσότερα από 96 τοις εκατό  στην καταμέτρηση των ψήφων, το 58 τοις εκατό των ψηφοφόρων ευνόησε το δημοψήφισμα, ενώ το 42 τοις εκατό ήταν αντίθετοι, εκλογικό συμβούλιο της Τουρκίας ανέφερε. Γεωγραφικά, η Δυτική Τουρκία επαρχίες κατά μήκος του Αιγαίου  και των μεσογειακών ακτών καταψήφισαν το πακέτο μεταρρυθμίσεων, ενώ ένα μεγάλο μέρος της κεντρικής Ανατολίας υψίπεδα και ανατολικής Τουρκίας ψήφισαν υπέρ.





Στίς προτεινόμενες τροποποιήσεις περιλαμβάνονται άρθρα που θα επέτρεπαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα και να αναλάβει θετική δράση για τις γυναίκες.
Αλλά όταν ρωτήθηκε ποιο ήταν το σημαντικότερο επίτευγμα της δέσμης μεταρρυθμίσεων, ανώτερος σύμβουλος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέστησε σαφές ότι ο κύριος στόχος ήταν να αλλάξει το δικαστικό σύστημα .                 
"Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του μεταρρυθμιστικού πακέτου θα είναι να σπάσει το σύστημα των καστών του δικαστικού σώματος," ο ανώτερος σύμβουλος, ο οποίος ζήτησε ανωνυμία, επειδή δεν είναι εξουσιοδοτημένος να μιλήσει με τα μέσα ενημέρωσης, είπε  στο CNN.                                                              
Ο Ερντογάν είναι επικεφαλής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του (ΑΚΡ) έκανε καμπάνια υπέρ των μεταρρυθμίσεων, υποστηρίζοντας ότι οι 26 τροπολογίες που θα φέρει δίνουν περισσότερη ελευθερία και δημοκρατία.
"Μπορεί να υπάρχει κάτι πιο συνετό και περισσότερο σημαντικό από τη μετάβαση από ένα σύνταγμα πραξικόπημα με το σύνταγμα του λαού;" Ο Ερντογάν δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN, αναφερόμενος ότι το τρέχον σύνταγμα εισήχθη στην Τουρκίας  μετά από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στις 12 Σεπτεμβρίου 1980          

Οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν τροποποιήσεις στο δικαστικό σύστημα, μετριάζει την εξουσία των στρατιωτικών δικαστηρίων και ένα άρθρο κατάργηση της ασυλίας που απολαμβάνει σήμερα από τους ηγέτες του πραξικοπήματος του 1980. Άλλα μέτρα που θα εγγυώνται την ισότητα των φύλων και να θέσουν σε εφαρμογή μέτρα για την προστασία των παιδιών, των ηλικιωμένων και των αναπήρων.
Το άρθρο επιμελήθηκε ο Σίφουνας .
Πηγή CNN