Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΚΟΥΗ


Έτσι ,εικονογραφείται η κοινωνία μας : απείθαρχη και <<ανηπάκουη>>,σαν <<κακό παιδί>> ,και υπερήφανη γι΄αυτή την δήθεν επανάσταση .
   Τα στερεότυπα επιμένουν :αν οι Άγγλοι είναι δυσκοίλιοι και οι Ιταλοί θορυβώδεις ,αν οι Κινέζοι ρέπουν προς τα τυχερά παιχνίδια και οι Ισπανοί φέρονται με σκληρότητα στα ζώα ,οι Έλληνες τρώνε ,πίνουν και καπνίζουν σαν να μήν υπάρχει αύριο .
  Η στάση των περισσοτέρων απο μας στον αντικαπνιστικό νόμο δίνει ορισμένες πληροφορίες για το πως φτάσαμε στην πτώχευση .Επτά στα δέκα <<μαγαζιά>> (καφέ ,μπαρ ,εστιατόρια ,για τα σκυλάδικα ούτε λόγος ...) δεν εφαρμόζουν το νόμο επτά στους δέκα καπνιστές που θεωρούν την απαγόρευση <<φασιστική>> και συνεχίζουν να καπνίζουν στους δημόσιους χώρους .Ο όρος <<φασισμός>> έχει παραφθαρεί   και σημαίνει πλέον οτιδήποτε δεν μας αρέσει και δεν μας βολεύει .
  ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ( ο αριθμός των οποίων δεν μπορεί να καθοριστεί )δυσπιστούν έναντι των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος και πιστεύουν λίγο πολύ ότι <<αν είναι να σε βρει θα σε βρει>> ,αναπαράγοντας την μοιρολατρία των χωρικών του 19ου αιώνα .Έτσι εικονογραφείται η κοινωνία μας :απείθαρχη και <<ανυπάκουη >> ,σαν  <<κακό παιδί  >> ,και υπερήφανη γι΄αυτήν την δήθεν επανάσταση .
  ΣΥΧΝΑ ,όπως παρατηρείται στη συνήθεια του καπνίσματος ( και της χρήσης οινοπνευματωδών )αψηφάμε και τις συμβουλές των γιατρών ,και εκτός αυτού κάνουμε χρήση του καπνού μπροστά σε παιδιά ,μή καπνίζοντες .Όλα αυτά αποτελούν σημάδια βαθιάς πολιτικής καθυστέρησης ,ελλείμματος πολιτικού ήθους .Το έλλειμμα του ήθους μας έφερε εδώ .Το εδώ το γνωρίζεται .Το κάπνισμα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε σοβαρές ασθένειες και την πρόωρη γήρανση .Οι καπνιστές φαίνονται γερασμένοι σε σύγκριση με τους μη καπνίζοντες .
ΕΙΜΑΣΤΕ ο μοναδικός λαός της Ευρώπης που ,όχι μόνο καπνίζει μέσα σε ασανσέρ ,σε υπνοδωμάτια και σε αυτοκίνητα (με κλασική κίνηση του χεριού που κρέμεται <<χαλαρά>> από το ανοικτό παράθυρο ),αλλά που θεωρεί τη συνήθεια μαγκιά .Ακριβώς όπως οι έφηβοι θεωρούν <<μαγκιά>> μια σειρά μικροπαραβιάσεις των οικογενειακών και σχολικών κανονισμών . Όπως <<μαγκιά >>θεωρεί και να μιλάει στο κινητό ενώ οδηγεί ,η να μη φοράει ζώνη ,αγνοώντας ότι αυτά προκαλούν κινδύνους και είναι αντίθετα με τους κανόνες ασφαλείας και όχι επειδή παρανομούμε ενάντια στην επιβολή προστίμου απο την πολιτεία .


Επιμέλεια άρθρου ,Pikos Apikos 













  






ΜΑΥΡΟΣ ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ .ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ,ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ


 «Νέες περικοπές στους δημοσίους υπαλλήλους» "Μαχαίρι" σε υπερωρίες νυχτερινά και σε εργασία τα Σαββατοκύριακα.Σε "μαύρα πρόβατα" της νεοθατσερικής κυβέρνησης του Μνημονίου έχουν εξελιχθεί οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα με τον καθολικό κόψιμο όλων των υπερωριών των νυχτερινών και της απασχόλησης τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Σε βαθιά νερά πλέει η κυβέρνηση και δεν μπορεί πλέον να ελέγξει το έλλειμμα βάζοντας στο πρόγραμμα καινούργιες περικοπές μετά τις εκλογές στο όνομα του μνημονίου και της Τρόικας .
    «Τα άκαμπτα spreads δείχνουν αναδιάρθρωση και π «2011: αύξηση εσόδων 6% και μείωση δαπανών 5%» Μείωση ελλείμματος του νέου προϋπολογισμού στο 7% ζητεί η τρόικα. Παράταση» Δυσπιστία των αγορών για την επιτυχία της πολιτικής του μνημονίου. Κηδεμονία και μετά το 2013.



«"Βαρέθηκαν" να περιμένουν 1.000 επενδυτές με 4 δισ.ευρω» Οι αιτήσεις 2007-2009 φυλλορρόησαν. Το νέο πλαίσιο του fast track αναζητεί θέλγητρα. «Στο "κόκκινο" επιχειρηματικά δάνεια ύψους 40 δισ.ευρώ» Προς αναδιάρθρωση δάνεια 20 δισ. και σε καθυστέρηση δάνεια 20 δισ. «Πτώχευσαν 200 εταιρείες το α' εξάμηνο» Για αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων που κλείνουν μιλούν οι προβλέψεις.


Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos 
Πηγή (ΑΠΕ ΜΠΕ)

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΙΒ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Αντί της ιστορίας ,Αγγλικά .Αποκαλύφθηκε ότι η ομάδα της ειδικής γραμματέως Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού ,Θάλειας Δραγώνα ,αφαιρώντας τη Βυζαντινή και τη Νεότερη Ιστορία απο τα υποχρεωτικά μαθήματα του Νέου Λυκείου ,υπερέβη τα <<εσκαμμένα διεθνοποίησης>>ακόμη και του αυθεντικού προγράμματος του Ιντερνάσιοναλ Μπακαλορεά (ΙΒ) ,το οποίο κατα τα άλλα αντέγραψε  Η Ελληνική Ιστορία διδάσκεται υποχρεωτικά στους μαθητές των μεγαλύτερων Ιδιωτικών σχολείων της χώρας που επιλέγουν το ΙΒ για να βρούν θέση στα πιο ανταγωνιστικά πανεπιστήμια του κόσμου χωρίς να υποστούν επιπλέον εξετάσεις .Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρύθμιση που καθορίζει τις προυποθέσεις έγκρισης προωθήθηκε στη βουλή απο τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου κατα την δεύτερη θητεία του στο υπουργείο Παιδείας (1994-1996).
Στο Ισπανικό ΙΒ διδάσκεται η Ισπανική Ιστορία ,στο Γαλλικό η Γαλλική ,στις αραβικές χώρες που εφαρμόζουν το πρόγραμμα η μουσουλμανική κ.ο.κ. Δεν αντιλαμβάνομαι με ποιά κριτήρια δεν θα κάνουμε και εμείς το ίδιο στα Δημόσια Λύκεια της χώρας .  
Οι λογαριασμοί της Θάλειας Δραγώνα με την λεγόμενη <<εθνική εκπαίδευση >> ήταν πάντα ανοικτοί. Πρίν απο ένα χρόνο η τοποθέτησή της στη <<σούπερ>>γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας με εύρος αρμοδιοτήτων απο το σχεδιασμό δομών και προγραμμάτων έως και τις <<λεπτές αποστολές>> του υπουργείου στα σχολεία της μουσουλμανικής μειονότητας ,προκάλεσε σάλο .Υπήρξε το πρώτο κυβερνητικό στέλεχος ,στα χρονικά της αντιπολίτευσης ,εναντίον του οποίου κοινοβουλευτικό κόμμα (το ΛΑΟΣ) οργάνωσε πορεία διαμαρτυρίας ζητώντας την αποπομπή του .Το κύμα αρνητικής δημοσιότητας σε βάρος της ειδικής γραμματέως Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού είχε επικεντρωθεί σε θέσεις και απόψεις που η ίδια και στενοί συνεργάρες της έχουν κατα καιρούς εκφράσει για τον εθνικό προσανατολισμό του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος .Αυτό ήταν το ένα <<πάτημα>> για τους επικριτές της .Το άλλο ήταν ότι έκανε ακαδημαική καριέρα (είναι μέλος του ΔΕΠ στο Τμήμα Επιστήμης της Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών ) ως απόφοιτος του Deree ,χωρίς να διαθέτει αναγνωρισμένο βασικό πτυχίο .Η κυρία Δραγώνα ήταν μεταξύ των φανατικών υποστηρικτών της διδακτικής πρότασης που είχε διατυπώσει η συγγραφική ομάδα της Μαρίας Ρεπούση με το περιβόητο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄Δημοτικού .Ορισμένες πηγές την εμπλέκουν με την κωλυσιεργία που έχει αντιμετωπίσει η συγγραφική ομάδα του καθηγητή της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ,Ιωάννη Κολιόπουλου ,στην οποία το υπουργείο Παιδείας ανέθεσε το 2008 τη συγγραφή του νέου βιβλίου της Στ΄Δημοτικού ,μετά την απόσυρση των αντιτύπων που έφεραν την υπογραφή της κυρίας Ρεπούση .Η συγγραφική ομάδα του κ. Κολιόπουλου έχει παραδώσει απο πέρυσι το σύνολο των δοκιμίων .Στο μεταξύ ,όμως , Η διαρροή του σχεδίου για το Νέο Λύκειο ανέστησε το <<τέρας>> που τρέμουν όλοι οι υπουργοί Παιδείας .Οι <<συντεχνιακού χαρακτήρα >> αντιδράσεις των θιγόμενων κλάδων ,των οποίων τα μαθήματα είτε εξαφανίζονται είτε υποβαθμίζονται (θεολόγοι ,βιολόγοι ,φυσικοί ,καθηγητές πληροφορικής ) αναμμιγνύονται με τις ιδεολογικές αντιδράσεις κομμάτων και φορέων ,όπως η Εκκλησία ,και ξαναδημιουργούν τη <<λερναία  ύδρα >> του 2006 ,με την οποία πάλι παραμονές  δημοτικών εκλογών πάλεψε σκληρά , αλλά στο τέλος δεν νίκησε η Μαριέττα Γιαννάκου .Τα συμπεράσματα δικά σας . 

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Pikos Apikos  .Πηγή    ΕΤτηςΚ 

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να διαπραγματεύεστε το όνομα μου;




Για εκτύπωση της αφίσσας σε πλήρες μέγεθος πατηστεΕδώ
Με την ελπίδα η αφίσσα αυτή να φτάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου, κυρίως όμως στον Πρωθυπουργό της χώρας, Γιώργο Παπανδρέου (στην ηλεκτρονική διεύθυνση gpapandreou@parliament.gr) καθώς και στο Υπουργείο Εξωτερικών (στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/MailForm.aspx?UICulture=el-GR)


Καιρός να ενωθούν οι Έλληνες παγκοσμίως.


Εάν δεν υψώσουμε και τώρα τη φωνή μας, καλύτερα να σωπάσουμε για πάντα.


Παρακαλούμε αντιγράψτε, αναδημοσιεύστε και προωθήστε την αφίσσα σε όλους όσους γνωρίζετε. Κυρίως όμως στείλτε το κείμενο που ακολουθεί στους παραπάνω αναφερόμενους παραλήπτες.


ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ


Όσες οργανώσεις, σύνδεσμοι, σύλλογοι, ιστότοποι, ιστολόγια κλπ επιθυμείτε να συμμετέχετε ενεργά στην εκστρατεία, παρακαλούμε στείλτε μας τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση campaign@macedoniaontheweb.eu






ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ;


Δεν μας ξεγελούν οι όροι "διεθνής, διμερής, συνταγματική"


Δεν μας ξεγελούν οι "γεωγραφικοί" προσδιορισμοί "βόρεια, άνω, Μακεδονία του Βαρδάρη" (με ή χωρίς παρένθεση)


Η "βόρεια" Μακεδονία συνεπάγεται και "νότια". Η "άνω" Μακεδονία συνεπάγεται και "κάτω".


Η συγκατάθεση στη σύνθετη ονομασία συνεπάγεται με το ξεπούλημα της εθνικής μας κληρονομιάς. Συνεπάγεται με συνένεση στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων. Συνεπάγεται με έσχατη προδοσία.


Οι χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια με τη συνταγματική τους ονομασία, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΗΕ, έχουν συμφωνήσει πως θα δεχθούν το όνομα που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών. Γιατί εκχωρείτε λοιπόν χωρίς δεύτερη σκέψη το όνομα 2,5 εκατομμυρίων Μακεδόνων;


Πείτε Όχι στη σύνθετη ονομασία. Ανατρέψτε τα δεδομένα. Δεν είναι δικό μας το πρόβλημα αλλά της πΓΔΜ. Δε χρειαζόμαστε εμείς "διμερή" λύση, αλλά αυτοί. Όσες χώρες στον κόσμο κι αν τους αναγνωρίσουν, η Ελλάδα έχει την τελευταία λέξη.


Σας απευθύνουμε έκκληση: Μην ξεπουλήσετε το όνομα μας.


Ποιός είναι αυτός που έχει το δικαίωμα, Έλληνας ή όχι, να στερήσει σε εμάς τους Μακεδόνες, το δικαίωμα μας στην ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, και να παραχωρήσει την ταυτότητα μας σε ένα νεοσύστατο Σλαβικό έθνος;


Η Μακεδονία, ένα ζωτικό τμήμα του Ελληνικού κόσμου από τις απαρχές της ιστορίας μας, είχε επανειλλημένως χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο της επεκτατικής πολιτικής των Βούλγαρων, Σλάβων και Σοβιετικών, που ήθελαν πρόσβαση στο Αιγαίο.


Η π.Γ.Δ.Μ, ήταν γνωστή ως Βαρντάρσκα έως τα μέσα της δεκαετίας του 1940, όταν ο Γιόζιπ Μπροζ Τίτο άλλαξε το όνομα της και παραχάραξε το όνομα της και την πολιτιστική της κληρονομιά στην προσπάθεια του να αρπάξει την Μακεδονία από την Ελλάδα.


Γιατί πρέπει ξαφνικά να αναγνωρίσουμε ένα "Μακεδονικό" κράτος και έθνος από τη στιγμή που η χρήση αυτού του όρου από μη-Έλληνες αποτελεί προσβολή της κληρονομιάς μας;


Όπως δήλωσε ο πρώτος πρόεδρος της πΓΔΜ, Κίρο ΓΚλιγκόρωφ: «Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ.… Δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όσα συμβαίνουν στην χώρα μου. Έτσι όπως πάμε θα βγούμε απευθείας απόγονοι του Αδάμ και της Εύας και θα αποδειχτεί ότι και ο παράδεισος είναι Μακεδονικός…»


Κοινή λογική. Θα διαπραγματευόταν ποτέ κάποια άλλη χώρα την εθνική της κληρονομιά;


Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ




Την εκστρατεία συνυπογράφουν έως τώρα:


Ανεξάρτητο Ελληνικό Δίκτυο - Πανμακεδονικές οργανώσεις Υφηλίου (Καναδά, ΗΠΑ, Ευρώπης, Αυστραλίας και Αφρικής) - Ελληνο Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (HANC) - Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο (HEC) - Ελληνικό Κογκρέσσο του Κεμπέκ - Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - Αυστραλιανό Μακεδονικό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο (AMAC)


ΠΗΓΗ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΕ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ


                           ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
                5 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΒΑΡΗ


  Η αναθεώρηση των μεγεθών του 2009,που θα συμπαρασύρει
τις χρήσεις του 2010 και του 2011 ,απο τους ελεγκτές της Eurostat, οι οποίοι εγκαθίστανται στην Αθήνα ,απλώς ανοίγει το <<καπάκι>> της δημοσιονομικής τρέλας που επικρατεί στα οικονομικά στοιχεία του Δημοσίου .
   Ήδη σοβαρά ερωτήματα δημιουργούνται για τη <<δυναμική>> των μέτρων που φαίνεται ότι εξαντλείται το2010 ενισχύοντας την 
άποψη ότι η κυβέρνηση φούσκωσε το έλλειμμα του 2009 ,
(φορτώνοντας δαπάνες και μεταθέτοντας για φέτος τη είσπραξη 
των εσόδων )και ξέμεινε απο δυνάμεις το 20011 .
   Για το λόγο αυτό αμέσως μετά την κατάθεση του νέου Προυπολογισμού στα τέλη Νοεμβρίου ,το οικονομικό επιτελείο θα υποχρεωθεί στην εφαρμογή ενός νέου μνημονίου ,ακόμη πιο σκληρού ,που θα περιλαμβάνει μέτρα ύψους 5 δις ευρώ .Στο συρτάρι του υπουργού   Οικονομικών βρίσκεται η σημαντική περικοπή των επιδομάτων εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων και υπαλλήλων του Δημοσίου τομέα ,στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου ενιαίου μισθολογίου !Στη φαρέτρα βρίσκονται επίσης η περικοπή των δαπανών σε Υγεία και ΟΤΑ ,η νέα αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και η μετακύλιση του συνόλου  των προιόντων και υπηρεσιών απο το 11% στο 23% .Στο στόχαστρο τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων ,που θα περιοριστούν δραστικά .

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Pikos Apikos 
Πηγή ΕΤ της Κ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ


Ταποσοστά  επιβίωσης του καρκίνου εξακολουθούν να ποικίλλουν σε όλη τη Αγγλία

Patient receiving chemotherapyΚαλύτερα αντικαρκινικά φάρμακα είναι ένας λόγος για την επιβίωση .
Παρά τις σημαντικές βελτιώσεις στα ποσοστά επιβίωσης του καρκίνου σε ολόκληρη την Αγγλία, οι περιφερειακές διαφορές παραμένουν, τα εθνικά στατιστικά στοιχεία δείχνουν.
Συνολικά, η επιβίωση βελτιώθηκε κατά ποσοστό έως και 10 ποσοστιαίες μονάδες για ορισμένες μορφές καρκίνου, μεταξύ των ετών 1991 και 2006.
Αλλά η διαφορά μεταξύ των περιοχών με τα χαμηλότερα και τα υψηλότερα ποσοστά ήταν εξίσου μεγάλη.
Το Υπουργείο Υγείας υπογράμμισε ότι η πιο έγκαιρη διάγνωση ήταν καίριας σημασίας.
Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) εξέτασε τα στοιχεία από τον καρκίνο των 28 δικτύων στην Αγγλία .
Έδειξαν ότι απο ένα έως πέντε χρόνια τα ποσοστά επιβίωσης από καρκίνο του οισοφάγου, του στομάχου, του παχέος εντέρου, των πνευμόνων, καθώς και σε γυναίκες, ο καρκίνος του μαστού, βελτιωμένα κατά τρεις έως 10 ποσοστιαίες μονάδες κατά τη διάρκεια του 2001-06.

"Start Quote

Αν και αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα ποσοστά επιβίωσης για τους περισσότερους καρκίνους έχουν βελτιωθεί, εξακολουθεί να υπάρχει ένα σαφές χάσμα Βορρά Νότου "
Υπουργείο Υγείας
Αυτό ήταν σε σύγκριση με εκείνα που είχαν διαγνωστεί κατά τη διάρκεια του 1991-95.
Αλλά οι ερευνητές σημείωσαν, επίσης, μια διαφορά πάνω από 10 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ των δικτύων με τα υψηλότερα και χαμηλότερα ενός έτους επιβίωσης για καρκίνους του οισοφάγου, του στομάχου, του παχέος εντέρου και στις γυναίκες, ο καρκίνος του πνεύμονα, το 2001-06.
Βορρά-Νότου
Η ONS τόνισε ότι δεν ήταν δυνατόν να παράγει μια λίστα με τα καλύτερα και τα χειρότερα δίκτυα - αλλά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι νότιες περιοχές ξεπερνούν τακτικά κάποιες Βόρειες της Ευρώπης.
Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα ποσοστά επιβίωσης για τους περισσότερους καρκίνους έχουν βελτιωθεί, εξακολουθεί να υπάρχει ένα σαφές χάσμα Βορρά Νότου.
"Είναι σαφές τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί το αποτέλεσμα της επιβίωσης των ασθενών σε ολόκληρη την Αγγλία και στόχος μας είναι να ταιριάζει με τα καλύτερα ποσοστά επιβίωσης στην Ευρώπη.
"Νωρίτερα η διάγνωση είναι κρίσιμη για αυτό ,ο καθένας θα πρέπει να επαγρυπνεί για τα σημεία και τα συμπτώματα του καρκίνου - όπως απώλεια βάρους, επίμονο πόνο και αν έχουν ανησυχίες να επισκεφθείτε τον οικογενειακό γιατρό αμέσως,.
"Παρά τις σημαντικές βελτιώσεις στα ποσοστά επιβίωσης του καρκίνου σε ολόκληρη την Αγγλία, οι περιφερειακές διαφορές παραμένουν, τα εθνικά στατιστικά στοιχεία δείχνουν.
Catherine Thomson, επικεφαλής των στατιστικών στοιχείων σε Cancer Research UK, δήλωσε: "Αυτή είναι μία από τις πιο αναλυτικές έρευνες μέχρι τώρα να συγκρίνουν τα συνολικά ποσοστά επιβίωσης του καρκίνου σε όλη την Αγγλία.
"Αυτά τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά και ενισχύουν τις προηγούμενες που δείχνουν ότι σε γενικές γραμμές τα ποσοστά επιβίωσης του καρκίνου έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία σαράντα χρόνια.

«Η καθυστερημένη διάγνωση του καρκίνου θα μπορούσε να βοηθήσει και να εξηγήσει ορισμένες από τις εν λόγω διαφορές Βορρά-Νότου και γιατί οι πιο φτωχές περιοχές τείνουν να είναι χειρότερες. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει να εμφανίζεται ο προορισμός των προσπαθειών για την προώθηση της έγκαιρης διάγνωσης και θα μπορούσε να είναι καλύτερος στόχος και να βοηθήσει να σωθούν ζωές."


Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos 



Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ,ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ Η FRONTEX ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Καταρρέει το σύστημα αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης!


Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου
Τα όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στον Ασπρόπυργο είναι χαρακτηριστικά του πώς αντιμετωπίζει σήμερα το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης η ελληνική αστυνομία.
Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας όταν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών είχαν πληροφορίες πως σε μικρό κόλπο κοντά στον Ισθμό Κορινθίας σκάφος θα αποβίβαζε μετανάστες.
Κλιμάκιο τεσσάρων αστυνομικών πήγε στη περιοχή και εντόπισε ένα ύποπτο φορτηγό μέσα στο οποίο είχαν κρυφτεί οι 60 παράνομοι μετανάστες. Ακολούθησε καταδίωξη προς την Αργολίδα και τελικά οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το φορτηγό. Όταν όμως επιχείρησαν να οδηγήσουν το φορτηγό με τους λαθρομετανάστες στο αστυνομικό τμήμα, δέχθηκαν επίθεση από ένα αυτοκίνητο με ενόπλους, οι οποίοι αφού ακινητοποίησαν τους αστυνομικούς, τους πήραν τα όπλα, το φορτηγό με τους μετανάστες και εξαφανίστηκαν.
Μαζί τους φυσικά και οι λαθρομετανάστες. Σύμφωνα με την αστυνομία ο ένας εκ των δύο ενόπλων συνελήφθη και ήταν ένας Ιρακινός ενώ έχει προσαχθεί και ένας Ινδός.
Εύκολα μπορεί κανείς να βγάλει τα συμπεράσματά του από τέτοιου είδους επεισόδια, αν μάλιστα λάβει υπ’ όψιν του και κάποια ακόμη γεγονότα.
Η Ελληνική Αστυνομία αδυνατεί να ελέγξει τα στίφη των λαθρομεταναστών που έχουν έλθει στην χώρα μας. Αδυνατεί να ελέγξει αυτούς που βρίσκονται ήδη μέσα στην χώρα και όχι να εμποδίσει επιπλέον άτομα να εισέλθουν.
Υπάρχει μάλιστα ειδική διαταγή, σύμφωνα με την οποία παράνομοι λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην χώρα, αν δεν κάνουν κάποια επιπρόσθετη εγκληματική πράξη, να μην κρατούνται αλλά να αφήνονται ελεύθεροι.
Επιπρόσθετα σε αυτούς που έχουν υποπέσει σε πράξεις «χαμηλής εγκληματικότητας» απλά δίνεται ένα χαρτάκι που τους καλεί να εγκαταλείψουν την χώρα μέσα σε 30 μέρες. Οι δυνατότητες της ελληνικής αστυνομίας έχουν ήδη εξαντληθεί όπως καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε.
Αλλά και στον τομέα της παρεμπόδισης νέων κυμάτων λαθρομεταναστών, τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Οι ελληνικές δυνάμεις αποτροπής, λιμενικό, αστυνομία στρατός, αλλά και η περιβόητη FRONTEX έχουν μετατραπεί σε δυνάμεις διάσωσης λαθρομεταναστών, οι οποίοι έχουν μάθει τα διάφορα κόλπα και παραθυράκια.
Πάλι την Δευτέρα, οι ελληνικές δυνάμεις εντόπισαν στην Τουρκία λαθρομετανάστες, τους οποίους όμως περίμεναν να φτάσουν πρώτα στην χώρα μας, για να τους συλλάβουν και προφανώς σε λίγο καιρό, να τους προωθήσουν στην Αθήνα.
Σε άλλες περιπτώσεις, όταν οι λαθρομετανάστες αντιληφθούν δυνάμεις του λιμενικού ή της Frontex, βουλιάζουν τα πλοία τους και κάνουν διάφορα τέτοια κόλπα έτσι ώστε να αναγκαστούν να τους «περιμαζέψουν».
Έχουν φτάσει σε σημείο οι «δουλέμποροι» να είναι ανήλικοι, για να μην μπορεί να τους κρατήσει η χώρα, καθώς σύμφωνα με ένα παραθυράκι του νόμου, θα πρέπει να απελαθούν.
Επί της ουσίας, οι δομές του ελληνικού κράτους, είναι ανίκανες να διαχειριστούν όλο αυτό το εισερχόμενο κύμα λαθρομεταναστών και αυτούς που ήδη είναι εδώ. Το 82% όλων των λαθρομεταναστών που εισέρχονται σε όλη την Ευρώπη, μπαίνει από την Ελλάδα.
Είναι δεδομένο. Αν δεν υπάρξει από την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας μας, διάθεση αποτροπής του μεταναστευτικού ρεύματος, οι δυνάμεις καταστολής δεν μπορούν από μόνες τους να κάνουν τίποτε. Εάν δεν δοθεί το μήνυμα ότι «δεν είναι ευπρόσδεκτοι» εδώ, όλοι αυτοί που συνεχίζουν να έρχονται θα συνεχίσουν να «υπερπηδούν» όποιες προσπάθειες μαζέματος γίνονται. Είναι τόσο απλό!
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"
Πηγή ( ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ )

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΟΔΗΓΟ ΤΑΞΙ

 Και πάλι θύμα ληστείας έπεσε οδηγός ταξί στην Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Κυριακής

Ο 25 χρονος οδηγός κατήγγειλε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες επιβίβάστηκαν στο ταξί του τρία άγνωστα άτομα ως πελάτες, στην περιοχή του Τριλόφου, τα οποία στη διασταύρωση του αεροδρομίου, κατάφεραν με την απειλή περιστρόφου να του αφαιρέσουν 550 ευρώ. 

Στη συνέχεια, αποβιβάστηκαν και εξαφανίστηκαν στην αγροτική περιοχή της Θέρμης. 

Οι αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δύο ανδρών, ηλικίας 26 και 28 χρόνων, για ληστείες από το τμήμα ασφαλείας Πολυγύρου. 

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο άνδρες ήταν οι δράστες της ληστείας που έγινε σε ξενοδοχείο στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής στις 20 Σεπτεμβρίου. 

Οι ίδιοι ομολόγησαν ότι μια ημέρα νωρίτερα είχαν διαπράξει και άλλη ληστεία σε κατάστημα μίνι μάρκετ στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης

Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos (Πηγή Real.gr)