Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ

Οι απόγονοι μιας αρχαίας βασιλικής δυναστείας που κυβέρνησε τη Ρωσία επί 600 χρόνια, έχουν καταθέσει αγωγή εναντίον του ρωσικού δημοσίου, ισχυριζόμενοι ότι το Κρεμλίνο ανήκει σε αυτούς! Την αγωγή κατέθεσε ο Valery Kubarev, που το γενεαλογικό του δένδρο φτάνει έως τη δυναστείαΡούρικ, και ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του «Μεγάλο πρίγκηπα πασών των Ρωσιών».
Η ρωσική κυβέρνηση περιέργως, αντιμετωπίζει το αίτημα με κάθε σοβαρότητα, και μάλιστα το ανώτατο δικαστήριο της χώρας εξέδωσε απόφαση βάσει της οποίας ο Kubarev μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχιτεκτονικά σχέδια και  σε άλλα αρχεία σχετικά με το κτιριακό συγκρότημα που απαρτίζει το Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με παλιούς ρωσικούς θρύλους, ο πρώτος Ρούρικ ήταν ένας Βίκιγκ πολέμαρχος του 90υ μ.Χ. αιώνα, η δυναστεία του οποίου ένωσε και κυβέρνησε τις διάφορες φυλές που ζούσαν τότε στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία. Στην αγωγή του, ο Kubarev υποστηρίζει πως ο Ρούρικ και τα παιδιά του είναι αυτοί που έχτισαν το Κρεμλίνο. Ο συνήγορος της ρωσικής κτηματικής υπηρεσίας σημειώνει πως δεν υπάρχουν ξεκάθαροι τίτλοι αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Κρεμλίνου, μόνο ένα προεδρικό διάταγμα που το χαρακτηρίζει ως κατοικία του Ρώσου προέδρου. Η ανταπάντηση του Ρούρικ ήταν: «Τότε θα εκδώσω και εγώ ένα δικό μου διάταγμα.»
AOL News

Dirty Harry ο κροκόδειλος. 'Μαντεύει τα αποτελεσματα των εκλογων στην Αυστραλία


Κροκόδειλος «βγάζει» το φαβορί

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010, 18:25
Μετά τον Paul το χταπόδι, σειρά έχει ο Dirty Harry ο κροκόδειλος. Με τη διαφορά ότι ο δεύτερος δεν μαντεύει τον νικητή ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων, αλλά των αυστραλιανών εκλογών.Εν όψει, λοιπόν, της εκλογικής μάχης αύριο στην Αυστραλία, ο κροκόδειλος χρησιμοποίησε τις μεταφυσικές του δυνάμεις για να διαλέξει μεταξύ της πρωθυπουργού Τζούλια Γκίλαρντ και του αντιπάλου της, Τόνι Άμποτ.

Όπως φαίνεται, την τύχη αλλά και τον Dirty Harry με το μέρος της έχει η πρώτη, αφού ο κροκόδειλος δάγκωσε το δόλωμα με τη φωτογραφία της Γκίλαρντ. Όπως και να’ χει, θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, για να διαπιστωθεί αν ο Dirty Harry έχει την... έκτη αίσθηση.

Πάντως, ο Harry έχει επιτυχείς προβλέψεις στο ενεργητικό του. Στη διάρκεια του Μουντιάλ είχε ψυχανεμισθεί και αυτός, όπως ο Paul, ότι θα κερδίσει η Ισπανία. 



Ληστεία με τραυματία στα Ιωάννινα

Ληστεία με τραυματία στα Ιωάννινα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010, 23:30
Λίγο πριν το κλείσιμο «χτύπησε» ο ληστής στο πρατήριο υγρών καυσίμων σε σούπερ μάρκετ των Ιωαννίνων.

Εκείνη την ώρα στο βενζινάδικο υπήρχε μόνο μια υπάλληλος.

Ο άγνωστος άνδρας φεύγοντας πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η γυναίκα και να χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο έχουν εντοπίσει το αυτοκίνητο του δράστη.

Πηγή: epiruschannel.gr


Ένοπλη ληστεία σε ζαχαροπλαστείο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010, 23:55
Τι κι αν ήταν μέρα μεσημέρι... Ένας άγνωστος, εισέβαλλε στις 14:45, σε ζαχαροπλαστείο στην περιοχή του Αμαρουσίου και με την απειλή όπλου κατάφερε να αποσπάσει τα χρήματα του ταμείου.

Στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητείται. 

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΠΕΤΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

agio-oros1-1Το ΠΑΣΟΚ θέλει και το Αγιο Ορος στα μέτρα του! Εχει τα σχέδιά του! Επιθυμεί να γίνει το Αγιο Ορος μια κοσμική σκάλα για τουρισμό, να καταργηθεί το ΑΒΑΤΟ και όλη η πορεία να ελέγχεται από τον νέο Μηχανισμό που στήνεται με εντολή και επιθυμία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η λεγόμενη ΕΠΙΤΡΟΠΗ για ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ είναι αποτέλεσμα των όσων έγιναν στο ΒΑΤΟΠΕΔΙ με τον Εφραίμ και την παρέα του! Μιλάνε για «ισορροπημένη» και καθαρή συνεργασία με το Αγιο Ορος, αφού η ΕΠΙΤΡΟΠΗ θα είναι ο κύριος Εκτελεστής των Σχέσεων Πολιτείας και Αγίου Ορους.
Στην Επιτροπή έχουμε ήδη τους διορισμούς των Χάρη Παμπούκη υπουργού Επικρατείας, Αρ. Κασμίρογλου διοικητού του Αγίου Ορους, μέχρι πρότινος Υποδιοικητού, ο πολύς αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών με το «σκοτεινό» Πανεπιστημιακό παρελθόν Δημ. Δρούτσας και του υφυπουργού Οικονομίας Μ. Μπόλαρη.
Πρόκειται για καθαρή Επιτροπή, λένε αρκετοί Μητροπολίτες και όχι για «ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ» του Ρόλου  της Αθωνικής Πολιτείας. Το καθεστώς του Αγίου Ορους, σεβάστηκαν μας είπαν Ιεράρχες, ακόμη και οι Τούρκοι και ο ίδιος ο Χίτλερ είχε δώσει γραπτή εντολή να μείνουν μακριά  οι Γερμανοί.
Περισσότερο από χίλια χρόνια προστατεύεται η Μοναστική Πολιτεία από το Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο. Το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΝ του Αγίου Ορους έρχεται η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να «περάσει» στα σχέδιά της έχοντας τους δικούς της σκοπούς! Θέλει ένα Αγιο Ορος κοσμικό και σιγά – σιγά να πάψει και το ΑΒΑΤΟΝ.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Ηδη υπάρχουν οι πρώτες αντιδράσεις και οι πρώτες ενέργειες κατά της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. «Θα βρουν κλειστά Μοναστήρια», δηλώνουν αρκετοί καλόγεροι.
Ενώ προσδοκούν άμεση επέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη στη πνευματική δικαιοδοσία,  και όχι μόνο, του οποίου ανήκει το Αγιο Ορος. Βέβαια πολλοί είναι Εκείνοι που ισχυρίζονται ότι στα Σχέδια της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ είναι και τα πακέτα από την Κοινότητα με προορισμό την Αθωνική Πολιτεία και με τα οποία θα υπάρξει και η «πίεση» να την αποδεχτούν.
Πακέτα για τα οποία, πριν από αρκετά χρόνια, όταν αρκετοί Αγιορείτες είχαν ξεσηκωθεί κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη για τις οικουμενιστικές του δοξασίες, ο κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ τους πέταξε κατάμουτρα: Καλά τα λέτε κατά της Ευρώπης. Αλλά τα χρήματα από την Κοινότητα τα τσεπώνετε!
Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι Μοναχοί που είδαν με «καλό μάτι» την ΕΠΙΤΡΟΠΗ! Είναι οι προσκείμενοι σε κάποια Πολιτικά Πρόσωπα! Και το ράσο έχει τα συμφέροντά του και τα απόκρυφά του! Τώρα το πόσο η ΕΠΙΤΡΟΠΗ θα μπορέσει να σταθεί στην Καλογερίστικη Πολιτεία θα δείξει.
Σκέψεις παρόμοιες έγιναν στο παρελθόν και ΑΠΕΤΥΧΑΝ. Οι γνωρίζοντες καλά τα Αγιορείτικα πράγματα βλέπουν ΑΠΟΤΥΧΙΑ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑΣ. Την περιμένουμε και Εμείς.
Γιατί η ΟΛΗ «δουλειά» ΔΕΝ ξεκίνησε από ΑΓΑΠΗ για την ΠΟΡΕΙΑ της Αθωνικής ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ αλλά για τον έλεγχο της πορείας της. Δυστυχώς. Αυτή είναι η πικρή Αλήθεια.
ΓΡΗΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ