Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

NASA .ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΟΥΣ ΣΤΗ ΧΙΛΗ

Τα άρθρα γράφει και επιμελείται ο Σίφουνας


Πηγή απο το BBC Βραζιλίας
Οι επιστήμονες από τη NASA Συνιστούν , οι ανθρακωρύχοι που είναι θαμμένοι για περίπου ένα μήνα σε ορυχείο στη Χιλή να κάνουν  ασκήσεις και να προσπαθήσουν να ρυθμίσουν τον ύπνο τους για την νυχτερινή βάρδια.
Η απουσία του φυσικού φωτός περιπλέκει το έργο της τακτικής του ύπνου, λένε οι ειδικοί.Επίσης, συνιστάται να λαμβάνουν οι ανθρακωρύχοι περισσότερες βιταμίνες D. 
Ο  ψυχολόγος της NASA Al Ηoland πρότεινε μια θεραπευτική αγωγή των ασκήσεων ανάλογα με εκείνες που εκτελούνται από τους αστροναύτες.
"Πριν στείλουμε τους αστροναύτες στο διάστημα,  υπόκεινται σε ένα πρόγραμμα άσκησης," είπε ο Αλ σε δημοσιογράφους  την Παρασκευή.
"Ακόμη και αν οι ανθρακωρύχοι εργάζονται τώρα κάτω, θέλουμε να καθιερωθεί ένα πρόγραμμα άσκησης σε κάποιο σημείο, στο μέτρο που περνούν για να τρώνε περισσότερο."
Κάθε ανθρακωρύχος έχασε περίπου 10 κιλά, δεδομένου ότι είχαν θαφτεί. Δεν μπορούν να κερδίσουν πάρα πολύ βάρος, ώστε να μπορούν να περάσουν μέσα από τα στενά τούνελ που θα χρησιμοποιηθεί για τη διάσωση. Αναμένεται ότι η επιχείρηση διάσωσης θα διαρκέσει τουλάχιστον τρεις μήνες.
Εμπειρογνώμονες από τη NASA επανέλαβαν την Παρασκευή ότι είναι σημαντικό ο κύκλος της μέρας και της νύχτας είναι ρουτίνα για τους ανθρακωρύχους.
"Ένα πράγμα που προτείνουμε είναι ότι υπάρχει πάντα ένα μέρος του ορυχείου, μια περιοχή της κοινότητας, η οποία είναι μόνιμα φωτισμένη», λέει ο Holland.
«Και να υπάρχει πάντα κάποια σκοτεινή, που να χρησιμοποιείται για ύπνο. Ένας τρίτος τομέας πρέπει να διαχωρίζονται μόνο για την εργασία. Η δημιουργία αυτών των χώρων καθιστά την δυνατότητα στους ανθρακωρύχους [με διαφορετικό] φωτισμό, να ρυθμίσουν τον κύκλο της ημέρας. "
"Γ Πρόγραμμα"
Ένας των Διασωστών δήλωσε την Παρασκευή ότι θα ξεκινήσει μια δεύτερη γεώτρηση και θα δημιουργηθεί σήραγγα διάσωσης τις επόμενες ημέρες.
Το νέο σχέδιο γεωτρήσεων σε σήραγγα σε μια διαφορετική γωνία, η οποία θα ενεργεί ως "σχέδιο Β" της πρώτης σήραγγας .
Αλλά οι αρχές δεν γνωρίζουν αν η πρωτοβουλία θα συντομεύσει την παραμονή των ανθρακωρύχων στις υπόγειες στοές- και οι δύο σήραγγες θα χρειαστεί τρεις ως τέσσερις μήνες για να φτάσει 700 m βάθος, όπου οι ανθρακωρύχοι είναι από 5 Αυγούστου.
Στην πρώτη σήραγγα, η ανασκαφή είχε πρόβλημα στη γεώτρηση στα πρώτα 40 μέτρα γιατί υπήρξε μια γεωλογική βλάβη, η οποία ανάγκασε τις ομάδες να μειώσουν το ρυθμό και να ενισχύσουν την καλή διάσωση με σκυρόδεμα.
Μηχανικοί φοβούνταν ότι η αποτυχία να επιτρέψουν την είσοδο νερού στο ορυχείο θα δημιουργήσουν τον κίνδυνο  πλημμυρών στην περιοχή.
Σύμφωνα με τη χιλιανή εφημερίδα La Nacion, υπάρχει ένα "σχέδιο Γ» που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Χιλής, Σεμπαστιάν Piñera, που αποτελείται από ένα λάδι μηχανής η εγκατάσταση του οποίου απαιτεί μια πλατφόρμα το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, ότι ο εξοπλισμός  θα αρχίσει τη γεώτρηση πριν από τον Σεπτέμβριο 18. 


Στην Ινδονησία, ένα αγόρι δύο ετών που κάπνιζε μέχρι 40 τσιγάρα την ημέρα ήταν το μεγάλο του ελάττωμα

Τα άρθρα γράφει και  επιμελείται ο Σίφουνας .



Ένα αγόρι απο την Ινδονησία που έφθασε να καπνίζει από δύο χρονών 40 τσιγάρα την ημέρα μείωσε την  συνήθεια αυτή μετά τη λήψη εντατικής ιατρικής περίθαλψης . 
Ο Ardi Rizal ήταν ένα σοκ, όταν ένα βίντεο  τον έδειξε να καπνίζει και προβλήθηκε σε όλο τον κόσμο απο τον Μάιο, εφιστώντας την προσοχή στην αναποτελεσματικότητα της ινδονησιακής κυβέρνησης στη ρύθμιση της πρόσβασης στον καπνό.

«Σταμάτησε το κάπνισμα, και το κυριότερο δεν ζητά περισσότερα  τσιγάρα», δήλωσε ο Αrist Merdeka, γενικός γραμματέας της Εθνικής Επιτροπής για την Παιδική Πρόνοια .
Έξι μήνες μετά ,ο πατέρα του αγοριού που του έδωσε το πρώτο τσιγάρο ,δήλωσε ότι το υπερβολικό βάρος,οι βίαιες κρίσεις θυμού αν δεν είχε δύο πακέτα την ημέρα  ήταν αποτέλεσμα εθισμού του στο κάπνισμα .
Naafi Ahmad / AFP
Após fumar quase 40 cigarros por dia, menino indonéso fumante de apenas dois anos passa por tratamento e larga o vício
Μετά το κάπνισμα περίπου 40 τσιγάρα την ημέρα το αγόρι απο την Ινδονησία , μόλις δύο χρονών , περνάει σε μεγάλο βαθμό τις θεραπείες απεξάρτησης
Με τη μητέρα του, το αγόρι άφησε το χωριό του στο νησί της Σουμάτρα για να υποβληθεί σε θεραπεία στην πρωτεύουσα Τζακάρτα.
"Έλαβε ψυχοκοινωνική θεραπεία για ένα μήνα. Οι θεραπευτές τον κράτησαν απασχολημένο με τις δραστηριότητες και τον ενθάρρυναν να παίξει με τα παιδιά της ίδιας ηλικίας. Εμείς έχουμε ενεργοποιημένη την προσοχή του από τα τσιγάρα για να παίξει", δήλωσε ο Sirait.
Η εκδήλωση έφερε έξω το βαρύ μάρκετινγκ της καπνοβιομηχανίας στις αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Ινδονησία, όπου οι κανόνες του τομέα καθώς και ανούσια πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούν τους κινδύνους που συνδέονται με το κάπνισμα.
Ο Sirait είπε ότι η κυβέρνηση της Ινδονησίας έχει παράσχει οικονομική στήριξη στους γονείς του αγοριού, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι γνωρίζουν τους κινδύνους του καπνίσματος και της νικοτίνης που χρησιμοποιείται για να κρατήσει το παιδί ευτυχισμένο κατά την διάρκεια της εργασίας τους .
Η κατανάλωση τσιγάρων στη χώρα των 240 εκατομμυρίων αυξήθηκε 47% σε 90 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ).
SHOCK
Επίσης το Μάιο, όταν η περίπτωση του αγοριού ήταν στη δημοσιότητα γύρω από το κόσμο, οι τοπικές υγειονομικές αρχές πρόσφεραν ένα νέο αυτοκίνητο για την Rizal family με την προϋπόθεση της το αγόρι να αποβάλλει συνήθειά του, αλλά τότε οι γονείς του, αισθάνθηκαν την ανάγκη να μην το δεχτούν αυτό λόγω της ισχυρογνωμοσύνηςτου αγοριού για αυτό που έκανε.
Κάποια στιγμή η μητέρα δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο γιος της ήταν εντελώς εθισμένος και ότι αν δεν έπερνε τα τσιγάρα,  θύμωνε, κραύγαζε και χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο, λέγοντας ότι αισθάνεται ζάλη και άρρωστα.
Σύμφωνα με στοιχεία από την Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία, το 25% των παιδιών της χώρας, μεταξύ 3 και 15 ετών, έχουν δοκιμάσει το κάπνισμα, το 3,2% είναι ενεργοί καπνιστές. Το ποσοστό των καπνιστών μεταξύ 5 και 9 χρόνια αυξήθηκε από 0,4% το 2001 σε 2,8% το 2004.
Ένας νόμος για την υγεία πέρασε το 2009 αναγνωρίζοντας επίσημα ότι το κάπνισμα είναι εθιστικό, και μια συμμαχία κατά του καπνίσματος προωθεί αυστηρότερους περιορισμούς για το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, καθώς και απαγόρευση της διαφήμισης και τις προειδοποιήσεις των μεγάλων ζημιών στις συσκευασίες των τσιγάρων.
Όμως, ένα νομοσχέδιο για τον έλεγχο του καπνού είναι σε αδιέξοδο λόγω της αντίθεσης απο τη βιομηχανία καπνού. Το νομοσχέδιο θα απαγορεύει τη διαφήμιση των τσιγάρων δημοσίως και τη χορηγία,  να προσθέσουν γραφικά στις συσκευασίες.

Πηγή  BBC Βραζιλία

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Οργιάζουν οι συκοφάντες Σκοπιανοί εις βάρος της Ελλάδας

makedoniaΡαγδαίες εξελίξεις αναμένονται στο Σκοπιανό αμέσως μετά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου (για να μην υπάρξουν και εκλογικές απώλειες) και σχεδόν ταυτόχρονα με τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, Αθήνα και Σκόπια έχουν συμφωνήσει παρασκηνιακά(!) στο όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη”. Στο τέλος με την πάροδο του χρόνου θα μείνει σκέτο ΄΄Δημοκρατία της Μακεδονίας ΄΄.
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στο Κυριακάτικο κήρυγμά του αντιλαμβανόμενος που το πάει η Κυβέρνηση αποκάλυψε με στοιχεία τη συκοφαντική εκστρατεία εις βάρος της Ελλάδας, που έχουν εξαπολύσει οι Σκοπιανοί, απαριθμώντας επιγραμματικά τα ασύστολα ψεύδη, διότι «είναι αδύνατον να αναλυθεί ένα κείμενο 120 σελίδων σε ένα κήρυγμα».
Στο μακροσκελές κείμενο κατασυκοφάντησης της Ελλάδας από τους Σκοπιανούς αναφέρεται:
- Η Μακεδονία δεν υπήρξε ποτέ Ελληνική
- Οι Γραικοί – Έλληνες ήρθαν το 1912 με το στρατό και τους υποδούλωσε
- Το 1923 τους εμπλούτισαν με Τουρκοέλληνες που τους έδιωξαν οι Τούρκοι από τη Μικρά Ασία
- Είναι ανόητο να λένε το σύνθημα «η Μακεδονία είναι ελληνική». Είναι σαν να λέμε «η Γαλλία είναι Βρετανική»
- Οι Έλληνες θα μείνουν με τον ορεινό βράχο της Ακρόπολης γιατί θα τους πάρουμε τη Μακεδονία του Αιγαίου, οι Τούρκοι θα πάρουν τη Θράκη και την Κύπρο και οι Αλβανοί την Ήπειρο.
Με αυτούς συνομιλούν οι ελληνικές κυβερνήσεις και συζητούν παρασκηνιακά για το όνομα λες και πρόκειται για τσιφλίκι τους. Να τους χαιρόμαστε…
Ειρήσθω εν παρόδω θα έχει ενδιαφέρον αν μεταβεί στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Παπανδρέου στα Σκόπια για τα εγκαίνια του σούπερ μάρκετ Βερόπουλος. Να δούμε αν... ψωνίσει και το όνομα.Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε έτοιμοι για απροσδόκητες εξελίξεις ......
Σύνδεσμος ανάρτησης (Ελεύθερη Ώρα) 

Ιταλία:Μια 24χρονη η πρώτη γυναίκα, που θα κουμαντάρει γόνδολα .

Μια 24χρονη Ιταλίδα, μητέρα δύο παιδιών, θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα κουμαντάρει γόνδολα, πραγματοποιώντας το παιδικό της όνειρο και ρίχνοντας ένα ακόμα ανδρικό κάστρο

H Βενετία αποφάσισε να σπάσει τη παράδοση και να προσλάβει τη πρώτη γυναίκα οδηγό γόνδολας.

Η 24χρονη Τζόρτζια Μπόσκολο πέρασε τα τεστ και το όνομά της φιγουράρει και επίσημα ανάμεσα  σε ένα από τα πιο παλιά επαγγέλματα της Βενετίας.

Για αρκετά χρόνια η 24χρονη που είναι μητέρα δύο παιδιών, πάσχιζε με τις δουλειές του σπιτιού ενώ παράλληλα διάβαζε αγγλικά και μάθαινε τα γεωγραφικά ορόσημα της πόλης.

Το κατόρθωμα της 24χρονης είναι πολύ σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι από το 1094 καμία γυναίκα δεν έχει γίνει γονδολιέρης.

Όπως λέει η ίδια κληρονόμησε την αγάπη της για τις γόνδολες από τον πατέρα της, τον οποίο παρακολουθούσε από μικρή να μανουβράρει τη δική του γόνδολα αρνούμενη να βγει έξω με τους φίλους της.

"Είμαι τόσο χαρούμενη που είμαι εγώ η πρώτη γυναίκα γονδολιέρης, νιώθω λες και ζω όνειρο, έκανα πραγματικότητα ότι φιλοδοξούσα από μικρό παιδί", είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, οι άντρες την κορόιδευαν ότι ποτέ δε θα κατάφερνε να κουμαντάρει τις γόνδολες καθώς είναι πολύ βαριές, αλλά εκείνη τους απαντούσε ότι έφερε στο κόσμο δύο παιδιά και αυτό είναι πιο δύσκολο από μια βάρκα!

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τζιόρτζιο Ορσόνι το κατόρθωμα της Μπόσκολο αποτελεί άλλο ένα βήμα σχετικά με την ισότητα των δύο φύλων καθώς κατά το παρελθόν ο σεξισμός ήταν διάχυτος.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν 40 τοποθεσίες σε μια τυπική διαδρομή με γόνδολα η εκμάθηση της οποίας απαιτεί 6 μήνες μελέτης και 400 ώρες πρακτικών μαθημάτων.
Πηγή:www.news247.gr

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Τρία νεκρά μωρά βρέθηκαν σε σπίτι στην Ολλανδία .



Από το προσωπικό Wire CNN
2 Σεπτεμβρίου του 2010 - Ενημέρωση 0854 GMT (1654 HKT)
Toys and flowers lie in tribute outside a house where the bodies of three babies were found.
Τα παιχνίδια και τα λουλούδια βρίσκονται στο αφιέρωμα έξω από ένα σπίτι όπου βρέθηκαν τα πτώματα τριών μωρών .
HIGHLIGHTS STORY
  • Το πρώτο μωρό βρέθηκε την Παρασκευή, και άλλα δύο βρέθηκαν την Τετάρτη
  • Η 41-χρονών γυναίκα είναι υπό κράτηση
  • Οι ανακριτές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν τα μωρά είναι δικά της, και πώς πέθαναν
(CNN) - Ολλανδοί ερευνητές προσπαθούσαν να καθορίσουν την                              Πέμπτη αν τα πτώματα τριών μωρών που βρέθηκαν σε ένα σπίτι στην Ολλανδία ανήκουν στη γυναίκα που ζούσε εκεί.
Η 41-χρόνων γυναίκα είναι υπό κράτηση                    από την Παρασκευή,όταν το πρώτο πτώμα του μωρού βρέθηκε στο σπίτι της στο Geleen, στη νότια Ολλανδία, το Υπουργείο Δικαιοσύνης είπε.Δύο ακόμη νεκρά κορίτσια βρέθηκαν στον κήπο του σπιτιού αργά την Τετάρτη, το Αστυνομικό    τμήμα είπε.
Περαιτέρω ιατροδικαστικές έρευνες που απαιτούνται για να                                           μάθουμε πώς και πότε τα μωρά πέθαναν .
Αξιωματούχοι είπαν ότι η γυναίκα θα πρέπει να κρατηθεί                                                για τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες.