Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ιταλία:Μια 24χρονη η πρώτη γυναίκα, που θα κουμαντάρει γόνδολα .

Μια 24χρονη Ιταλίδα, μητέρα δύο παιδιών, θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα κουμαντάρει γόνδολα, πραγματοποιώντας το παιδικό της όνειρο και ρίχνοντας ένα ακόμα ανδρικό κάστρο

H Βενετία αποφάσισε να σπάσει τη παράδοση και να προσλάβει τη πρώτη γυναίκα οδηγό γόνδολας.

Η 24χρονη Τζόρτζια Μπόσκολο πέρασε τα τεστ και το όνομά της φιγουράρει και επίσημα ανάμεσα  σε ένα από τα πιο παλιά επαγγέλματα της Βενετίας.

Για αρκετά χρόνια η 24χρονη που είναι μητέρα δύο παιδιών, πάσχιζε με τις δουλειές του σπιτιού ενώ παράλληλα διάβαζε αγγλικά και μάθαινε τα γεωγραφικά ορόσημα της πόλης.

Το κατόρθωμα της 24χρονης είναι πολύ σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι από το 1094 καμία γυναίκα δεν έχει γίνει γονδολιέρης.

Όπως λέει η ίδια κληρονόμησε την αγάπη της για τις γόνδολες από τον πατέρα της, τον οποίο παρακολουθούσε από μικρή να μανουβράρει τη δική του γόνδολα αρνούμενη να βγει έξω με τους φίλους της.

"Είμαι τόσο χαρούμενη που είμαι εγώ η πρώτη γυναίκα γονδολιέρης, νιώθω λες και ζω όνειρο, έκανα πραγματικότητα ότι φιλοδοξούσα από μικρό παιδί", είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, οι άντρες την κορόιδευαν ότι ποτέ δε θα κατάφερνε να κουμαντάρει τις γόνδολες καθώς είναι πολύ βαριές, αλλά εκείνη τους απαντούσε ότι έφερε στο κόσμο δύο παιδιά και αυτό είναι πιο δύσκολο από μια βάρκα!

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τζιόρτζιο Ορσόνι το κατόρθωμα της Μπόσκολο αποτελεί άλλο ένα βήμα σχετικά με την ισότητα των δύο φύλων καθώς κατά το παρελθόν ο σεξισμός ήταν διάχυτος.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν 40 τοποθεσίες σε μια τυπική διαδρομή με γόνδολα η εκμάθηση της οποίας απαιτεί 6 μήνες μελέτης και 400 ώρες πρακτικών μαθημάτων.
Πηγή:www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: