Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Άρχισαν οι συγκεντρώσεις στην Θεσσαλονίκη .Η Αστυνομία δεν επέτρεψε τους αντιεξουσιαστές να κατεβούν στο Βελίδειο απο την  Αγγελάκη και τους υποχρέωσαν να κινηθούν απο την Εγνατία κατεβαίνοντας την Αγίας Σοφίας .Απο το άγαλμα του βενιζέλου μέλη του ΠΑΜΕ ανταμώθηκαν με μέλη του ΚΚΕ και όλοι μαζί θα κινηθούν στην πλατεία της ΧΑΝΘ όπου είναι συνκεντρωμένοι μέλη της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ και θα διαδηλώσουν έναντι των μέτρων της κυβέρνησης .

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

                                                                                                             Στην πλατεία ΧΑΝΘ θα καταλήξουν χιλιάδες διαδηλωτές θα  ξεκινήσουν πορείες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, απο διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης.






Η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης θα γίνει στο στο άγαλμα Βενιζέλου στην Εγνατία, όπου στις στις 18:30 θα συγκεντρωθούν και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΜΕ εχει προγραμματίσει συγκέντρωση στη λεωφόρο Νίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους ενω μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς θα συγκεντρωθεούν στις 18:30 στην Καμάρα.

Στις 19:00 στην πλατεία Συντριβανίου θα γίνει συγκέντρωση αντιεξουσιαστικών κινήσεων και όσων συμμετείχαν στο φεστιβάλ «Άμεση Δημοκρατία» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
  Ήδη έχουν κλείσει την Εγνατία και τις παράπλευρους οδούς και αναμένεται μεγάλη συμμετοχή του κόσμου .

Πηγή ανάρτησης ο Σίφουνας

11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2001 Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ






Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 στις 0845 όλος ο κόσμος πάγωσε από το πρωτάκουστο τρομοκρατικό κτύπημα που άλλαξε την ζωή των Αμερικανών .Τίποτε δεν είναι όπως ήταν πρίν απο εκείνη την εφιαλτική ώρα .


Η υπερδύναμη Αμερική γονάτισε στην τρομοκρατία και όλος ο κόσμος άλλαξε ρότα μέσα σε λίγα λεπτά.

Ένα αεροσκάφος της εταιρείας American Airlines με 92 επιβαίνοντες προσκρούει στον βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, ο οποίος τυλίγεται στις φλόγες. Ο χρόνος παγώνει! Όλος ο κόσμος συνταράσσεται και μέσα σε δευτερόλεπτα η φρικιαστική εικόνα κάνει το γύρο του κόσμου.

Επικρατεί χάος και πανικός. Στην αρχή όλοι νομίζουν και κάνουν διάφορα σενάρια. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει γίνει και άλλοι τόσοι δεν ξέρουν τι έχει γίνει. Μόνο χάος και πανικός. Μέσα στον βόρειο Πύργο υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι. Πανικός και εκεί. Τέτοιος πανικός που τα τηλεοπτικά συνεργεία καταγράφουν απελπισμένους να πηδάνε από 100 ορόφους για να σωθούν και φυσικά να σκοτώνονται ακαριαία.


Στη Νέα Υόρκη επικρατεί πανδαιμόνιο. Σωστικά συνεργεία, τηλεοπτικά συνεργεία και πλήθος κόσμου σπεύδει στο σημείο. Εκείνη την ώρα γίνεται κάτι που κανένας δεν μπορεί να διανοηθεί . Ένα δεύτερο σκάφος με 64 επιβάτες προσκρούει μπροστά σε όλες τις τηλεοπτικές κάμερες στον Νότιο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.


Ολόκληρη η ανθρωπότητα δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που βλέπει μπροστά στα μάτια της. Η τραγωδία δεν έχει τέλος όμως με την Αμερική να έχει παραδοθεί εξ ολοκλήρου στο αρρωστημένο μυαλό των τρομοκρατών. Η τραγωδία όμως δεν έχει τέλος! Στις 09:43 η πτήση 77 της American Airlines από την Ουάσινγκτον με προορισμό το Λος Άντζελες προσκρούει στο Πεντάγωνο, μέρος του οποίου καταρρέει.

Παγκόσμιος συναγερμός. Όλα τα κυβερνητικά κτίρια της Αμερικής όπως ο Λευκός Οίκος και το Καπιτώλιο εκκενώνονται, ενώ οι εντολές είναι σαφείς! Οτιδήποτε αεροσκάφος κινείται κοντά σε κτίρια να καταρρίπτεται άμεσα. Σε όλες τις χώρες επικρατεί πανδαιμόνιο με τις αστυνομίες όλων των χωρών να βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό και στα αεροδρόμια απίστευτο χάος.

Και ενώ επικρατεί χαμός, η τραγωδία συνεχίζεται, αφού μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες οι Δίδυμοι Πύργοι καταρρέουν σκορπώντας το θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους που καταπλακώθηκαν από τόνους τσιμέντου και το Μανχάταν να καλύπτεται από ένα τεράστιο  σύννεφο σκόνης.

Μετά από μέρες ερευνών έγινε γνωστό ότι υπήρχε άλλο ένα αεροσκάφος που προοριζόταν να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες δείχνουν ότι οι επιβάτες εξεγέρθηκαν εναντίον των τρομοκρατών με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να συντριβεί 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Πιτσμπουργκ, στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, πριν ίσως ολοκληρώσει άλλο ένα τρομοκρατικό χτύπημα.

Από την πρωτοφανή τραγωδία που κυριολεκτικά μέχρι και σήμερα παγώνει τις καρδιές όλου του κόσμου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι και η Αμερική εξαπέλυσε έναν αποτυχημένο αγώνα κατά της τρομοκρατίας με άλλα τόσα θύματα στο Αφγανιστάν και χωρίς να έχουν καταφέρει ακόμα να συλλάβουν τον εγκέφαλο όλης αυτής της φρίκης, τον πολυεκατομμυριούχο τρομοκράτη, Οσάμα Μπιν Λάντεν για τον οποίον οι φήμες κατά καιρούς οργιάζουν.

Η φρίκη αυτού του τρομοκρατικού χτυπήματος είναι δύσκολο να περιγραφτεί. Το σίγουρο είναι όπως όλοι λένε, ότι μετά την 11η Σεπτεμβρίου ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος. Και είχαν δίκιο. Άλλαξε ο κόσμος.

Σύνδεσμος ανάρτησης Newsit.gr

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Η Ελληνική Αστυνομία, συνεπής στην αρχή της ανοιχτής διακυβέρνησης και της ενημέρωσης του πολίτη για το έργο των Αρχών, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων ανά μήνα και για όλη την Επικράτεια.Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια συνελήφθησαν συνολικά 20.628 άτομα, έναντι 20.660 τον Ιούλιο.
Εξιχνιάστηκαν συνολικά 1.509 υποθέσεις , έναντι 2.352 τον Ιούλιο. 

Εξαρθρώθηκαν συνολικά 35 σπείρες , έναντι 39 τον Ιούλιο:

*
19 σπείρες που διέπρατταν ληστείες-κλοπές-διαρρήξεις
*
9 σπείρες διακίνησης ναρκωτικών
*
1 σπείρα που διέπραττε κλοπές καλωδίων ηλεκτροκίνησης και διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, σε βάρος του ΟΣΕ
*
1 σπείρα που παγίδευε ΑΤΜ τραπεζών
*
1 σπείρα που διέπραττε απάτες
*
1 σπείρα που εμπορεύονταν παράνομα όπλα
*
1 σπείρα για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων
*
2 σπείρες που είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με παράνομες δραστηριότητες

Πάτρα: Μετανάστες “συνέλαβαν” μετανάστες την ώρα της διάρρηξης


 Δύο μετανάστες προσπάθησαν να διαρρήξουν ένα κατάστημα στην οδό Ναυμαχίας Έλλης κοντά στο λιμάνι της Πάτρας.
 
Οι αλλαδαποί έσπασαν με κλωτσιές την πόρτα του καταστήματος και επιχείρησαν να κλέψουν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
 
Μια ομάδα Αφγανών που κοιμόταν σε ένα διπλανό εγκαταλελειμμένο σπίτι άκουσαν τη φασαρία και αποφάσισαν να παρέμβουν. Τηλεφώνησαν στην αστυνομία και πήγαν στο κατάστημα.

Με γρήγορες κινήσεις ακινητοποίησαν τους δυο κλέφτες και μόλις έφτασε το περιπολικό τους παρέδωσαν στους αστυνομικούς .Τώρα σε αυτούς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν θα πρέπει να τους δώσει τα εύσημα και να τους έχει πρώτους στην λίστα για τις προσλήψεις αλλοδαπών στην ΕΛΛΑΣ ;

Πηγή ανάρτησης Newsit.gr


ΛΗΣΤΕΙΑ ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πυροβολούσε στον αέρα για εκφοβισμό 

Ο δράστηκε μπήκε στις 09.00 χθες το πρωί (09-09-2010) μέσα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε η γυναίκα και με την απειλή του όπλου την ανάγκασε να οδηγήσει προς την περιοχή του Πανοράματος.
 
Εκεί, της πήρε ό,τι χρήματα είχε πάνω της και πυροβόλησε μια φορά στον αέρα για να τη φοβίσει! Στη συνέχεια ο ληστής βγήκε από το αυτοκίνητο και απομακρύνθηκε σαν κύριος. Η αστυνομία ακόμα τον ψάχνει... 

Το ΠΑΜΕ κατέλαβε το Λευκό Πύργο

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ.

 Μέλη του ΠΑΜΕ κατάφεραν να μπουν όταν άνοιξε ο Λευκός Πύργος, λίγο μετά τις 09.00 και αφού ανέβηκαν στην ταράτσα, κρέμασαν ένα τεράστιο πανό που κάλυπτε σχεδόν τη μία πλευρά του Λευκού Πύργου. Το πανό έγραφε: ''Όλοι στο δρόμο. Ταξική αντεπίθεση κοινωνική συμμαχία να μην πληρώνει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης''

Στόχος των διαδηλωτών, σύμφωνα με εκπροσώπους τους, είναι να καλέσουν τους πολίτες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο σημείο έσπευσε αστυνομική δύναμη που κάθισε κάτω από τον Λευκο Πύργο, χωρίς να επέμβει.

Τελικά τα μέλη του ΠΑΜΕ αποχώρησαν λίγο μετά τις 10.00 χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια. Οι εικόνες πάντως που εκτυλίχθηκαν το πρωί προκάλεσαν αίσθηση σε κατοίκους και τουρίστες της πόλης και είναι σίγουρο ότι θα ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο...

Πηγή ανάρτησησης Newsit.gr

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Γλίτωσε τον λιθοβολισμό η Ιρανή – ανεστάλη η ποινή




Ανεστάλη η ποινή του θανάτου διά λιθοβολισμού, στην οποία έχει καταδικαστεί η 43χρονη Ιρανή Σακινέχ Μοχαμαντί Αστιανίγια μοιχεία και συνέργεια στη δολοφονία του συζύγου της.
Σύμφωνα με Τα Νέα, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η ποινή επανεξετάζεται. Η υπόθεση είχε προκαλέσειθύελλα αντιδράσεων παγκοσμίως.
«Η ετυμηγορία όσον αφορά τις εξωσυζυγικές σχέσεις επανεξετάζεται» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η καταδίκη της Σακινέχ Αστιανί σε θάνατο διά λιθοβολισμού έχει προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή και έχει επιδεινώσει περαιτέρω τις σχέσεις του Ιράν με τη Δύση.
Σημειώνεται ότι το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στο Κοινοβούλιο καυαδίκασε την βάρβαρη πρακτική του θανάτου διά λιθοβολισμού.
Λίγο πριν από τις δηλώσεις του κ. Μπαρόζο, η ιρανική κυβέρνηση είχε ζητήσει από τη Δύση να μην παρεμβαίνει σε υποθέσεις που αφορούν το ιρανικό σύστημα απονομής Δικαιοσύνης.
Για τον Thigomenospolitis.blogspot
Πηγή news ling Hellas

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ




Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών αλβανικής καταγωγής την Τρίτη 20 Απριλίου, από την Ασφάλεια Νίκαιας έπειτα από έλεγχο σε καταυλισμό στα Κάτω Πετράλωνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους».
Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της Ασφάλειας Νίκαιας, κ. Δημήτρη Γιοβανίδη, βρέθηκαν στην κατοχή τους κλοπιμαία , όπως  ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρικές συσκευές και ρούχα, τα οποία είχαν αφαιρέσει από εργοστάσια, σπίτια και καταστήματα.
Επίσης, οι συλληφθέντες αφαιρούσαν καλώδια χαλκού από εργοτάξια της ΔΕΗ, τα οποία φόρτωναν σε κλεμμένα αυτοκίνητα εταιρειών και στη συνέχεια πωλούσαν σε διάφορες μάντρες εντός Ελλάδας.
Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς εκτιμάται ότι στην σπείρα συμμετέχουν και άλλα άτομα.
Πηγή ανάρτησης το Έθνος

Στρατιωτική θητεία 9 μηνών στο Στρατό Ξηράς – Καταργούνται Αεροπορία-Ναυτικό


Την κατάργηση της θητείας σε Αεροπορία και Ναυτικό σταδιακά σε ορίζοντα τριετίας και την στράτευση όλων στο Στρατό Ξηράςανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης από το βήμα της Βουλής.
Παράλληλα ο υπουργός διέψευσε τα σενάρια περί αύξησης της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες: «η θητεία δεν θα αυξηθεί παρά τα διάφορα που ακούγονται στο πλαίσιο μιας κατασκευασμένης, συνειδητής ή ασυνείδητης, παραπληροφόρησης. Όχι, δεν έχουμε καμία πρόθεση να αυξήσουμε τη θητεία» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μπελίτης προανήγγειλε επίσης τη θέσπιση του Ειδικού Εφέδρου Οπλίτη, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα πληρότητας στις στρατιωτικές μονάδες ανά την επικράτεια. Ο ειδικός έφεδρος οπλίτης θα μπορεί να παραμένει από 6 μήνες έως 3 χρόνια στο Στράτευμα έναντι «σημαντικής χρηματικής παροχής».

Πηγή ανάρτησης News ling Hellas

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΗΝ 11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Απεχθές χαρακτήρισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ το σχέδιο μιας αμερικανικής εκκλησίας να κάψει αντίτυπα του Κορανίου.

«Αν ένας ευαγγελιστής συντηρητικός πάστορας στις ΗΠΑ θέλει να κάψει το Κοράνι στις 11 Σεπτεμβρίου θεωρώ ότι πρόκειται για έλλειψη σεβασμού, ότι είναι κάτι το απεχθές και απλώς ένα λάθος», δήλωσε η κ. Μέρκελ, κατά τη διάρκεια τελετής για την απονομή βραβείου στον Δανό Κουρτ Βέστεργκααρντ, δημιουργό των σκίτσων με τον Μωάμεθ.

Εν τω μεταξύ την ανησυχία του εξέφρασε και εκπρόσωπος του ΟΗΕ σχετικά με το σχέδιο της εκκλησίας να κάψει αντίτυπα του Κορανίου, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διαφωνία και πόλωση μεταξύ των κοινοτήτων.

Αυτό το σχέδιο «έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών και πολλών άλλων ανθρώπων να προωθήσουν την ανοχή, την κατανόηση μεταξύ των πολιτισμών και του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των πολιτισμών και των θρησκειών», δήλωσε ο Φαρχάν Χακ, αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Το σχέδιο της εκκλησίας καταδίκασε και ο Καναδάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας Πέτερ Μακέι. «Αυτή είναι μία πολύ προκλητική έκφραση της ελευθερίας. Θα προκαλέσει περισσότερη βία και μίσος, είναι μία αντιδραστική πράξη που διακηρύττει την αδιαλλαξία, μια πράξη επικίνδυνη και επιβλαβής», επεσήμανε ο Καναδός υπουργός.

«Το κάψιμο ενός Κορανίου δεν διαφέρει από την καύση μιας Αγίας Γραφής. Στο Αφγανιστάν δεν πολεμάμε κατά του Ισλάμ ή των μουσουλμάνων γενικά, αλλά τους εξτρεμιστές που λιθοβολούν γυναίκες μέχρι θανάτου ή ρίχνουν οξύ στα πρόσωπα των παιδιών, επειδή πηγαίνουν στο σχολείο», πρόσθεσε ο κ. Μακέι.

Πηγή ανάρτησης BBC ,gr-news.gr

ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

 


Παραμονή εκλογών ρίχνουν λάσπη στον Νομάρχη Θεσσαλονικης και υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρική Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη , με Ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, με την κατηγορία της απιστίας, που ασκήθηκε σε βάρος του . Η δίωξη, που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, αφορά στην υπόθεση των απευθείας αναθέσεων σε τουριστικά γραφεία για τη μεταφορά μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης.

Η διαδικασία κινήθηκε μετά από μήνυση που είχε καταθέσει τον Σεπτέμβριο του 2006 ο τότε υποψήφιος νομάρχης -με τον ΛΑ.Ο.Σ.- Δημήτρης Τσιπίδης.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση και ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βάρος του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, και του αντινομάρχη, Γιώργου Τσαμασλή, και για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος σε βάρος των εκπροσώπων των εν λόγω εταιρειών.

Ωστόσο, η δικογραφία επεστράφη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία, λόγω «της μεγάλης ελάττωσης της δημόσιας περιουσίας».
.
Και το ερώτημα τώρα είναι .Ύστερα απο τόσα σκάνδαλα που είδαν την δημοσιότητα και την πάροδο τόσων ετών απο το 2006 τώρα θυμήθηκαν να ασκήσουν δίωξη ; Ο νοών νοήτω .
Πηγή ανάρτησης τα NEA

TZAMIA ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ

Σε ημιυπόγειο διαμέρισμα, στην οδό Αριστείδου, μαζεύονται μουσουλμάνοι και ακούγονται φωνές και ψαλμωδίες
tzami2Εδώ και αρκετά χρόνια στην δημόσια συζήτηση για τον Δήμο Αθηναίων κυριαρχεί το ερώτημα, αν θα πρέπει ή όχι να φτιαχτεί τζαμί στην Αθήνα. Οι περισσότεροι άνθρωποι του λεγόμενου “πατριωτικού χώρου” αντιτίθενται σφόδρα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Την ίδια όμως στιγμή που εμείς συζητάμε για αυτό, στην πρωτεύουσα της Αθήνας λειτουργούν δεκάδες – κοντά στα 50 – τζαμιά. Και υπάρχουν όχι μόνο στις γνωστές – σχεδόν γκέτο – περιοχές του κέντρου (Άγιος Παντελεήμονας, Πατήσια κλπ) όπου υπάρχει βέβαια υπερσυγκέντρωση τζαμιών αλλά και αλλού. Όπως παραδείγματος χάριν στην Καλλιθέα.
Την ύπαρξη αυτού του τζαμιού έφερε στην επιφάνεια ο εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, με ερώτησή του προς τον υπουργό προστασίας του πολίτη. Όπως αναφέρει σε αυτήν, η κ. Άννα Διαμαντοπούλου απαντώντας σε προηγούμενη ερώτησή του, ανέφερε ότι δεν έχει δοθεί καμία άδεια για τζαμί στην συγκεκριμένη περιοχή. Όμως σύμφωνα με καταγγελίες περιοίκων, σε ημιυπόγειο διαμέρισμα, στην οδό Αριστείδου μαζεύονται μουσουλμάνοι και ακούγονται φωνές και ψαλμωδίες. Επιπρόσθετα τα παράθυρα του διαμερίσματος έχουν καλυφθεί με κιλίμια, ώστε να μην υπάρχει καμία ορατότητα προς τα μέσα.
Παρόμοιες καταγγελίες για παράνομα τζαμιά έχουν γίνει και στο παρελθόν από βουλευτές του ΛΑΟΣ, εξαναγκάζοντας κάποια στιγμή τις αρχές να δράσουν και με αποτέλεσμα σε μία περίπτωση την επιβολή χρηματικού προστίμου 60.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη αποθήκης που την είχε νοικιάσει σε μουσουλμάνους για να την κάνουν τζαμί, τον Απρίλιο του 2009. Με την νέα κυβέρνηση όμως, το ζήτημα δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους υπουργούς “προστασίας του πολίτη”.
Το ζήτημα φυσικά – όπως προαναφέραμε – δεν περιορίζεται στην Καλλιθέα αλλά επεκτείνεται σε πάρα πολλές γειτονιές της πόλης, αλλά και στην επαρχία.
Τι γίνεται όμως όταν οι Έλληνες διαμαρτύρονται ή καταγγέλλουν στην αστυνομία;
Υπάρχουν περιστατικά, κατά τα οποία Έλληνες που διαμαρτυρήθηκαν για την λειτουργία τέτοιων παράνομων χώρων βρήκαν τον μπελά τους από μουσουλμάνους μετανάστες, οι οποίοι όχι μόνο τους απείλησαν φραστικά αλλά και αποπειράθηκαν να χειροδικήσουν εναντίον τους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις.
Η αστυνομία στις περισσότερες των καταστάσεων λειτουργεί ως απλός θεατής ή στις καλύτερες προσπαθεί να διαμεσολαβήσει για να “λυθεί φιλικά” το θέμα, κάνοντας συστάσεις ψυχραιμίας και στις δύο πλευρές. Ουσιαστικά δηλαδή επιτρέπει στους μουσουλμάνους να παραβαίνουν τον νόμο και καλεί τους Έλληνες να το αποδεχθούν. Και όταν φτάνουμε σε σημείο – δυστυχώς – να προκαλούνται συγκρούσεις και μικρο-επεισόδια, ο κρατικός μηχανισμός και τα κατεστημένα media, χρησιμοποιούν την καραμέλα του “ρατσισμού” για να χαρακτηρίσουν τους απλούς πολίτες.
Πρόκειται για μία κατάσταση που έχει γίνει οριακή. Και από ό,τι φαίνεται αυτού του είδους η τάση, για λειτουργία παράνομων τζαμιών δεν πρόκειται να σταματήσει, ακόμη και αν φτιαχτεί κάποιο νόμιμο τζαμί, διότι οι μουσουλμάνοι δεν φτιάχνουν τα τζαμιά τους σύμφωνα μόνο με το θρησκευτικό τους δόγμα, αλλά και με βάση τις εθνικότητές τους. Άλλα τζαμιά οι Πακιστανοί μουσουλμάνοι, άλλα οι Αφρικανοί, άλλα αυτοί του Ιράκ ή οι Παλαιστίνιοι.
Ένα ακόμη ερωτηματικό, είναι το τι ακριβώς λαμβάνει χώρα μέσα σε αυτά τα τζαμιά. Ποίοι είναι αυτοί που καθοδηγούν “πνευματικά” και “πολιτιστικά” τις ορδές των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που βρίσκονται στην χώρα μας. Θα μπορούσε κανείς να πει, ότι και να ξέραμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αφού και στην Θράκη επιτρέψαμε να γίνεται φιλοτουρκική πολιτική από τους θρησκευτικούς ηγέτες των Ελλήνων μουσουλμάνων. Πάντως σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την όξυνση των απειλών κατά Ευρωπαϊκών χωρών από ισλαμιστές φονταμενταλιστές, είναι απαράδεκτη η λειτουργία των τζαμιών αυτών.
Όπως και να έχει περιμένουμε τα δείγματα γραφής του νέου υπουργού, ο οποίος έχοντας βέβαια ως προκάτοχο τον κ. Χρυσοχοΐδη δεν χρειάζεται να κάνει και πάρα πολλά για να τον ξεπεράσει. Αν και για να πούμε την αλήθεια – ως προαίσθηση – δεν περιμένουμε κάποια ριζική αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του υπουργείου, καθώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει την προσήλωσή της στην “πολυπολιτισμικότητα” και την υποδοχή των μεταναστών.
Δημήτρης Παπαγεωργίου (Ελεύθερη Ώρα)

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ



Ενδέχεται να κριθεί από το εξωτερικό ότι στην Ευρώπη η μεγάλη διαφωνία για τις περικοπές των δαπανών έχει διευθετηθεί.Μετά από όλα, οι περισσότερες κυβερνήσεις παίρνουν το τσεκούρι στους προϋπολογισμούς τους. Ακόμη και ενώ η ανάπτυξη παραμένει αναιμική υπουργοί Οικονομικών κάνουν μείωση των ελλειμμάτων και τη μείωση του χρέους τους. Έτσι, από τη Μαδρίτη στην Αθήνα στο Δουβλίνο στη Ρώμη, είναι η εποχή των κυβερνήσεων να κλαδεύουν,  τον δημόσιο τομέα  και το κοινωνικό κόστος να μειώνεται.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean-Claude Trichet, ο οποίος προεδρεύει  της ΕΕ , προειδοποίησε ότι «η αναβολή στις περικοπές στον δημόσιο τομέα ... θα μπορούσε να είναι πολύ επικίνδυνο».
Για ορισμένες χώρες όπως η Ελλάδα, η Δημοκρατία της Ιρλανδίας και της Ισπανίας, ηεποχή της λιτότητας είναι καλά και πραγματική . Για άλλους, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, η παγωμένη στιγμή της σύνεσης θα ξεκινήσει μόνο φυσώντας ανέμους  τον επόμενο χρόνο.
Η μετατροπή του προϋπολογισμού-κοπή οδηγήθηκε από φόβο. Οι χώρες με μεγάλα ελλείμματα του προϋπολογισμού είναι στοιχειωμένο από ό, τι συνέβη στην Ελλάδα. Υπήρχε μια χώρα που είπε ψέματα για τα οικονομικά της όταν ήταν σε λειτουργία από τις αγορές.Έσπρωχναν το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους Ελλήνων τόσο υψηλά που η χώρα έπρεπε να στηρίξει τις τράπεζες από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Η Ελλάδα ήταν στην πραγματικότητα σε πτώχευση και κλόνισε τη ζώνη του ευρώ στον πυρήνα της. Το μέλλον του ενιαίου νομίσματος, του ευρώ, θεωρήθηκε ότι διατρέχει κίνδυνο. Άλλες χώρες με υψηλά ελλείμματα είχαν ενθαρρυνθεί και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αναγκάστηκαν να ανακοινώσουν προγράμματα λιτότητας.
Έτσι, στην Ελλάδα οι δημόσιες δαπάνες το τρέχον έτος είναι κάτω από 40%. Η Ισπανοί προσπαθούν να μειώσουν το δημοσιονομικό τους έλλειμμα στο 6% του ΑΕΠ μέχρι το επόμενο έτος. Η οικονομία της Ιρλανδίας έχει συρρικνωθεί κατά 10%, καθώς αγωνίζεται να αντιμετωπίσει το έλλειμμα του. Οι Ιταλοί θα αντιμετωπίσουν σύντομα περικοπές και λιτότητα για να εξοικονομίσουν  24 δισ. ευρώ (£ 20 δισ.).
Όχι όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όμως, μοιράζονται τις ίδιες προοπτικές. Πρώτον, υπάρχουν οι περικοπές. Κυριότερο εξ αυτών είναι η Γερμανία, η οποία είναι σχεδόν ευαγγελιστών στην προσέγγισή του, λέγοντας άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν πρέπει να ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους. Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Wolfgang Schaeuble, προειδοποίησε ότι «οι κυβερνήσεις δεν θα πρέπει να εθίζονται στη δανεισμό ως μια γρήγορη λύση για την τόνωση της ζήτησης».
Έπειτα, υπάρχουν και εκείνοι που έγιναν χρεώστες από ανάγκη. Η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιρλανδία είδε το κόστος άντλησης χρήματος στις αγορές ομολόγων άνοδο.Όλοι ήξεραν πως το σενάριο πήγε. Εάν οι αγορές αμφέβαλλαν στην αποφασιστικότητά τους να πετσοκόψουν τους προϋπολογισμούς τους τα spreads στις αγορές ομολόγων θα διευρυνθεί, η βαθμολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας και διαφανειών και θα υπήρχε δυσκολία και πιο δύσκολο να χρηματοδοτήσουν το χρέος τους.
Έπειτα, υπάρχουν και διστάζουν στις περικοπές όπως η Γαλλία. Ο Πρόεδρος Σαρκοζί μισούσε ο ίδιος τη λέξη "rigueur" (περικοπή).Το Παρίσι, περισσότερο από άλλους, εξέφρασε αμφιβολίες για τη σοφία της περικοπής ενώ η κάλυψη ήταν τόσο εύθραυστη. Τώρα είναι έτοιμη να παρουσιάσει τη δική 40δισ. ευρώ δέσμη των ομολόγων. Γιατί; Η Γαλλία βρίσκεται στην ανακοίνωση ότι τριπλή διαβάθμιση Α της πίστωσης θα μπορούσαν να χαθούν αν δεν μειώνει τις δαπάνες της.
Έτσι λιτότητα έχει φθάσει, αλλά είναι εργάσιμη;
Η Ιρλανδία ήταν η πρώτη μέχρι να λάβει το φάρμακο. Έχει την ονομασία "αγόρι αφίσα" για την περικοπή του ελλείμματος. Έχει μειώσει τις δαπάνες, τα οφέλη κομμένα και τα ημερομίσθια με εξαιρετικά μικρή αντίσταση από τις συνδικαλιστικές ενώσεις ή του ιρλανδικού λαού. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού μειώθηκε από 14,3% πέρυσι σε 11% το τρέχον έτος, αλλά σε μια τεράστια τιμή. Του Δημόσιου τομέα οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά 13%. Η οικονομία έχει ανανήψει . Η ανεργία είναι σήμερα 13,7%. Οι τιμές και τα ενοίκια πέφτουν. Η Ιρλανδία βιώνει βάναυσα τον αποπληθωρισμό.
Τα προβλήματά της είναι σε εμβάθυνση, επειδή εξακολουθεί να προσπαθεί να λύσει τις επισφαλείς απαιτήσεις των τραπεζών στο εσωτερικό της, ιδιαίτερα Αγγλοιρλανδικών.Μερικοί που το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών της, το ύψος 50 δισ. ευρώ - δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο του μεγέθους του συνόλου της ιρλανδικής οικονομίας.
Ένας λόγος που τα μέτρα  ο πόνος δεν λειτούργησαν είναι ότι κάποιοι στην Ιρλανδία βρίσκονται τώρα υπό συζήτηση κατά πόσον υπάρχει περίπτωση να φωνάξουν "φτάνει πια" και να αθετήσει τα χρέη της.
Στην Ελλάδα η κυβέρνηση έχει πάρει πολύ πιο αυστηρά μέτρα στην περικοπή των δαπανών από ό, τι πολλοί πίστευαν πως ήταν δυνατό . Αξιωματούχοι από το ΔΝΤ και η ΕΕ έχουν δώσει επαίνους. Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δει οι μισθοί να πέφτουν και τα προνόμια να υποχωρούν. Όμως, η ανεργία αυξάνεται δραματικά. Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις παραμένουν βαθιά απαισιόδοξοι . Λίγοι πιστεύουν ότι παρ 'όλες τις δυσκολίες που μπορεί να αποφύγουν να κατέβουν στούς δρόμους. Άλλοι πιστεύουν ότι οι περικοπές έχουν πάει πολύ μακριά. Ο Hans-Werner Sinn από το Ινστιτούτο IFO του Μονάχου γράφει ότι «είναι αδύνατο να περικόπτουν τους μισθούς και τις τιμές κατά 30%, χωρίς σημαντικές αναταραχές".
Στην Ισπανία, οι μισθοί του δημόσιου τομέα έχουν μειωθεί και τα έργα υποδομής αναβλήθηκαν ή έχουν εγκαταλειφθεί. Η Ισπανία κάνει μείωση των δαπανών, όταν η ανεργία των νέων ανέρχεται στο 41,5%. Μερικοί λένε ότι η μείωση της ζήτησης με τόσο κόσμο χωρίς δουλειά έρχεται σε αντίθεση με κάθε συμβατική σοφία. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η ισπανική κυβέρνηση  ταλαντεύεται πάνω από το μέγεθος της δέσμης μέτρων λιτότητας. Μία ανακοίνωσε πρόσφατα λέει ότι χρειάζονται επιπλέον 500 εκατ. ευρώ για έργα υποδομής το επόμενο έτος.
Παρ 'όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί τα ασφάλιστρα κινδύνου για την Ιρλανδία και την Ισπανία αυξήθηκαν, ουσιαστικά, τον Αύγουστο.
Για τη Γαλλία, η πρόκληση τώρα αρχίζει. Αυτή την εβδομάδα οι μεταρρυθμίσεις της θα δοκιμαστούν στους δρόμους, όταν τα συνδικάτα διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου για την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης 60 - 62. Ο Πρόεδρος Σαρκοζί είπε ότι οι αλλαγές είναι μη διαπραγματεύσιμες. Αλλά στη Γαλλία, οι κυβερνήσεις έχουν επιδοθεί  απέναντι  από τις διαμαρτυρίες στο δρόμο. Το πρόβλημα αυτή τη φορά είναι ότι οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν με αδύναμα νεύρα. Η σύμβαση παραχώρησης για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος θα μπορούσε να υποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση έχει έλλειψη βούλησης να επιβάλει την 40δισ. ευρώ πακέτο λιτότητας.
Ο Θεοδ. Πάνος του Trafalgar Asset Managers δήλωσε ότι "λιτότητα είναι το κλειδί και είναι πιθανώς μόνο κατά το τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο που θα μπορείτε να δείτε πώς τα προγράμματα  πρόκειται να αποδώσουν".
Η ανάπτυξη της Ευρώπης αυξάνεται. Πράγματι,  αυξάνεται ταχύτερα από ό, τι πολλοί προέβλεψαν. Αλλά ένα μεγάλο μέρος του οποίου επίκειται η Γερμανία. Εάν η ζήτηση για τις γερμανικές εξαγωγές θα έπρεπε να χαλαρώσει αργότερα εντός του έτους η ανάπτυξη της Ευρώπης θα μειωθεί πολύ και στη συνέχεια το βασικό ερώτημα θα έρθει επιφάνεια για άλλη μια φορά. Είναι σοφό να περικόψεις τις δαπάνες όταν η οικονομία είναι τόσο αδύναμη; Μόλις πρόσφατα ο οικονομολόγος Nouriel Roubini παρατήρησε ότι "υπάρχει σημαντικός κίνδυνος ύφεσης διπλή βουτιά στις ΗΠΑ ... και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».
Η ετυμηγορία του λαού για λιτότητα σύντομα θα παραδοθεί.Τα συνδικάτα της Ευρώπης σχεδιάζουν την ημέρα της διαμαρτυρίας, στις 29 Σεπτεμβρίου. Οι συνδικαλιστές ηγέτες έχουν δύο επιχειρήματα: ότι είναι τρελό να μειώσει τις δαπάνες αυτό το χρόνο και ότι είναι άδικο να επικεντρωθεί τόσο στις πολλές  περικοπές στο δημόσιο τομέα. Το επιχείρημά τους είναι το πρόβλημα που ξεκίνησε στις τράπεζες και έχει μεταφερθεί σε βιβλία και υπουργούς της κυβέρνησης περνούν τώρα για να τον δημόσιο τομέα. Καταγγελίες από τον καταχρηστικό χαρακτήρα θα κυριαρχήσουν παντού .
Γι 'αυτό μπορεί να φαίνεται ότι το επιχείρημα που στην Ευρώπη έχει κερδίσει από τις φρέζες? Λιτότητα είναι στη μόδα. Όμως, μέχρι τώρα, το έλλειμμα κοπής δεν έχει επιλύσει τα προβλήματα και αν ανεβαίνουν οι αυξήσεις στα αγαθά  ως το τέλος του έτους εξασθενίζει τις κυβερνήσεις που θα είναι υπό πίεση ,και θα αναγκασθούν να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους.

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Σίφουνας (Pikos Apikos) Πηγή BBC