Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ

Μπουνιές πάνω από χειρουργικό κρεβάτι


Σε τρεις μήνες φυλάκιση με αναστολή από δικαστήριο της Νυρεμβέργης καταδικάσθηκε γιατρός που μετέτρεψε σε ρινγκ την αίθουσα εγχειρήσεων νοσοκομείου και μάλιστα κατά τη διάρκεια επέμβασης, όταν επιτέθηκε στον αναισθησιολόγο βάρδιας! Η ποινή προβλέπει και πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ.

Ο χειρουργός δεν μπόρεσε να κρατήσει τα νεύρα του και μία γροθιά του ήταν αρκετή για να ρίξει στο έδαφος τον συνάδελφό του. Νοσοκόμος του χειρουργείου που προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα «τις έφαγε» και αυτός.

Για την ιστορία, ένας ασθενής εγχειριζόταν στη μύτη του. Ο... ταραξίας χειρουργός «βγήκε από τα ρούχα του», όταν διαπίστωσε ότι ο αναισθησιολόγος βάρδιας, τον οποίο προτιμούσε ο ίδιος, είχε κανονική άδεια και θα αντικαθίστατο από αναπληρωτή.

Ο δράστης ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την απώλεια του προσωπικού ελέγχου, κάτι που επηρέασε στην απονομή της δικαιοσύνης.

Πηγή ανάρτησης (zougla.gr)

ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   Σιωπούν τα ΜΜΕ μπροστά στα θλιβερά γεγονότα που επαναλαμβάνονται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 
Ο Πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Η “ανασυγκρότηση” της Ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης που επιχειρεί η κυβέρνηση του μνημονίου, σε καμία περίπτωση δε μπορεί να επιβληθεί με τη χρήση φονικών αντικειμένων, εναντίον φοιτητών από τα μέλη της κυβερνητικής Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
Το να καταδικάσουμε τέτοιες επικίνδυνες συμπεριφορές, είναι το αυτονόητο και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, για να προστατεύσουμε την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση ιδεών στα πανεπιστήμια.
Σε αυτούς, λοιπόν, που προσπαθούν να συκοφαντήσουν το φοιτητικό κίνημα, εμείς απαντάμε με τα δικά μας “δημοκρατικά” όπλα, τις ιδέες, τις προτάσεις και τους αγώνες μας.
Καλούμε όλους τους νέους, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, να συμπορευτούμε, ώστε να αποτελέσουμε την ελπίδα σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα. Προς αυτή την κατεύθυνση απέστειλα επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου ».
Ακολουθεί η επιστολή του Προέδρου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., στον Πρωθυπουργό, κ. Γ. Παπανδρέου.

                                                                                                                                                                                Αθήνα 22.09.2010
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Σας αποστέλλω την επιστολή αυτή για να σας ενημερώσω για περιστατικά πρωτόγνωρης βίας για τα ελληνικά Πανεπιστήμια που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Στελέχη της Νεολαίας του κόμματός σας και της ΠΑΣΠ έχουν αποφασίσει να επιβάλουν το δικό τους «νόμο» προχωρώντας σε κινήσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και χαρακτηρίζονται από ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με το ακαδημαϊκό περιβάλλον.
Πιο συγκεκριμένα:Ο Γραμματέας της ΠΑΣΠ της ΣΘΕ επιτέθηκε σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με τη συνοδεία «εξωπανεπιστημιακών», ένας εκ των οποίων επιτέθηκε και τραυμάτισε στο κεφάλι με τη λαβή περιστρόφου όπλου μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Για το γεγονός αυτό έχει ενημερωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία διεξάγει έρευνα.
Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών, όπου οφείλουμε να αποτρέπουμε παρόμοιες συμπεριφορές αλλά και σε μια εποχή που η νεολαία πλήττεται από παντού λόγω των νέων οικονομικών μέτρων.
Κ. Πρωθυπουργέ και Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ,
Δυστυχώς, τα φαινόμενα αυτά πρέπει να σταματήσουν, ώστε να μην φτάσουμε σε σημείο να θρηνήσουμε ακόμα και θύματα στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Ίσως κάποιοι για τους δικούς τους λόγους να επιζητούν ακραίες εντάσεις με απώτερο στόχο να αποδυναμώσουν το φοιτητικό Κίνημα και να περιορίσουν προσεχώς τη δύναμη του, μέσα από κινήσεις που μόνο στόχο έχουν να το δυσφημίσουν.
Μήπως όμως, πίσω από τις πράξεις αυτές υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί που ωθούν τα στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ σε πράξεις βίας προκειμένου να δημιουργήσουν εσκεμμένες εντάσεις και να εδραιώσουν την προσωπική τους θέση; Άραγε το κόμμα σας δεν πρέπει επιτέλους να καταδικάσει δημοσίως τις βιαιότητες αυτές και να σταματήσει άμεσα το νοσηρό αυτό φαινόμενο; Διότι σε διαφορετική περίπτωση θα αποδειχθεί και αυτό συνένοχο.
Σε όλα αυτά ζητάμε τη δική σας παρέμβαση, προκειμένου να επέλθει η λογική και η σύνεση στα μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα στο χώρο των Πανεπιστημίων, σε μια δύσκολη περίοδο για το λαό και τη χώρα.
Με εκτίμηση,
Ανδρέας Παπαμιμίκος
Πρόεδρος Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας
Οπλοφορούν και κυκλοφορούν ελεύθεροι οι τραμπούκοι του ΠΑΣΟΚ και ύστερα μιλούν για παρακράτος .Το παρακράτος είναι οι ίδιοι και το αναφέρουν όταν και όποτε τους συμφέρει .Εδώ μιλάμε για φασισμό εσχάτου είδους που επιβάλουν την γνώμη τους με τα όπλα ,όπως ακριβώς και με την χούντα του Παπαδόπουλου .

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Pikos Apikos (Σίφουνας).


ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΔΑΝΕΙΚΑ ΜΕ ΕΝΕΧΕΙΡΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Απόσπασμα της ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατία  Αντώνη Σαμαρά στην κοινοβουλευτική ομάδα σήμερα αναφέρει χαρακτηριστικά : 
<<Όταν είχαμε υποστηρίξει για πρώτη φορά την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, εισπράξαμε πλήρη άρνηση. Άλλοι μας είπανε ότι τα νούμερα που χρησιμοποιήσαμε ήταν «φουσκωμένα». Δεν ήταν τάχα τόσο μεγάλη η περιουσία του δημοσίου. Κι άλλοι, ότι είναι «ανέφικτη» η αξιοποίησή της.
Τώρα βγαίνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από το εξωτερικό, όπου ως γνωστόν… κατοικοεδρεύει, και χρησιμοποιεί το ίδιο επιχείρημα της ακίνητης περιουσίας, με τα ίδια νούμερα. Και το επικαλείται, ως «εγγύηση» για τα δάνειά μας!
-- Εμείς θέλουμε να μετατρέψουμε τη δημόσια περιουσία σε στοιχείο του Ενεργητικού μας. Κι εκείνος θέλει να την κάνει εγγυητικό ενέχυρο.
-- Εμείς λέμε: ένα μικρό μέρος από τα 300 δισεκατομμύρια ακίνητης περιουσίας αν αξιοποιήσουμε, θα μπορέσουμε να συγκρατήσουμε την αύξηση του χρέους και να χρηματοδοτήσουμε τους μελλοντικούς τόκους για να βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα.
Ο κ. Παπανδρέου είπε στους ξένους δανειστές μας: μη φοβάστε μη χάσετε τα λεφτά σας, έχετε ενέχυρο τα 270 δισεκατομμύρια από την ακίνητη περιουσία του Ελληνικού δημοσίου.
Ποιος νομίζετε ότι έκανε την πιο υγιή πρόταση από οικονομική άποψη; Σκεφτείτε το…
-- Εμείς προβλέπουμε αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, για να απαλλαγούμε από την ανάγκη του Μηχανισμού στήριξης.>>
Με λίγα λόγια βγήκε στο εξωτερικό να ενεχειρίσει την ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Λαού στους δανειστές μας και στους τυχόν επενδυτές που βλέπουν με μάτι λάγνο την Ελλάδα .Με ποιό δικαίωμα κύριε παίρνεις μια πρωτοβουλία που έπρεπε να ρωτήσεις τον Ελληνικό Λαό ;Ναι είσαι εκλεγμένος απο τον Λαό ,δεν έχεις όμως λευκή επιταγή να ξεπουλήσεις .
Συνέχισε δε ο κ. Αντώνης Σαμαράς :<<Στη Θεσσαλονίκη όμως απαντήσαμε και σε ένα προπαγανδιστικό πυροτέχνημα: Μας ρωτούσαν πού θα βρίσκαμε εμείς τα 110 δισεκατομμύρια που μας δάνεισαν.
Η απάντηση είναι απλή. Πρώτον δεν μας δάνεισαν 110 δισεκατομμύρια. Μέχρι στιγμή μας δάνεισαν για φέτος 30 δισεκατομμύρια. Αυτά τα χρήματα μας τα έδιναν οι αγορές στις αρχές του χρόνου και δεν τα πήραμε!
Μας έδιναν ομόλογα λήξης άνω του έτους – κυρίως πενταετή και δεκαετή – 43 δισεκατομμύρια και η κυβέρνηση πήρε μόνο 14! Όταν τα spreads ακόμα ήταν 200 ως 230 μονάδες. Όχι 500 που ήταν το Μάϊο ή 900 που έφτασαν τώρα…
Και ζητάνε από μας να τους δώσουμε τα χρήματα που δεν πήραν εκείνοι από τις αγορές και ύστερα υπέγραψαν το Μνημόνιο για να τα πάρουν!
Και δέσμευσαν χειροπόδαρα την Ελλάδα και υποθήκευαν την περιουσία της χώρας.
Αυτά όλα ο κόσμος έχει αρχίσει να το καταλαβαίνει.
Και γι’ αυτό τι κάνουν τώρα;
Εκτίθενται από μόνοι τους.
Βγαίνουν και ομολογούν στους ψηφοφόρους τους – το ακούσαμε κι αυτό – ότι τόσα χρόνια «μαζί τα φάγαμε τα λεφτά. Εμείς που σας διορίζαμε κι εσείς που μπαίνατε στο δημόσιο».
Ωραία! Θαυμάσια…
Βέβαια δεν μας είπαν κάτι που δεν το ξέραμε. Αυτό ακριβώς έλεγα εδώ και μήνες. Ότι χρεοκόπησε το πολιτικό σύστημα που μοίραζε δανεικά κι έκανε «κοινωνική πολιτική» σε βάρος των επομένων γενεών. Αυτό το σύστημα που το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε και για το οποίο φέρουμε κι εμείς ευθύνη, μια που όταν μας δόθηκε η ευκαιρία δεν κάναμε αρκετά για να το ανατρέψουμε…
Αλλά εδώ το ομολογούν μόνοι τους.
Μόνο που τώρα δεν καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα αυτοί που διόρισαν, αλλά αυτοί που διορίστηκαν!
Το είπε, λοιπόν, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε μια κρίση ειλικρίνειας και κανείς δεν το διέψευσε. Και κανένας τους δεν κοκκίνισε>>.
Και ερωτώ εγώ σαν ένας απλός πολίτης .Τι φταίει αυτός που του κόβουν την σύνταξη που δεν είχε καμία σχέση με τους διορισμούς του ΠΑΣΟΚ και που επι 40 χρόνια δούλευε μέρα νύχτα για για να απολαύσει τα γεράματά του ;
Και αυτός που μέχρι πρίν την κρίση ο μισθός του και η σύνταξή του ίσα που του έφταναν να περάσει και τώρα έρχεσαι εσύ κ.Παπανδρέου με το πρόσχημα του μνημονίου και του τα κόβεις τον φορολογείς επιπλέον και ανεβάζεις την αγοραστική αξία των προιόντων με την αύξηση του ΦΠΑ  γιατί απλά έχεις αποτύχει στο πρόγραμμα σταθεροποίησης που υπόγραψες μέσω του μνημονίου .Αφού το παραδέχονται ουσιαστικά και οι συντάκτες του Μνημονίου. Γι’ αυτό και προβλέπουν περιοριστική πολιτική της τάξης του 20% επί πέντε χρόνια, για να επιτύχουν μείωση του ελλείμματος κατά 11%.Μέχρι πότε θα αντέχει αυτός ο Έλληνας την λιτότητα που εδώ και 40 - 50 χρόνια κάθε ένας που ανεβαίνει στη κυβέρνηση μας λέει να σφίξουμε τα ζωνάρια                                                                                                                                                                                                                .Δέν πάει άλλο φτάνει πια .Σφίγγοντας τα ζωνάρια έφτασε το στομάχι να μην δέχεται άλλο τροφή και θα σκάσει .
-- Ο κ. Τόμσεν της Τρόϊκας παραδέχθηκε δημόσια, ότι το μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι το έλλειμμα και το χρέος, είναι η διαρκής πτώση της ανταγωνιστικότητας. Αν είναι έτσι, με την υπέρ-φορολόγησηεπιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ελληνική ανταγωνιστικότητα. Και διογκώνουν το πρόβλημα.
-- Δεύτερον, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Στροσκάν, δήλωσε ότι «η λιτότητα αλά Ελληνικά δεν κάνει για την Ευρώπη». Γιατί δεν κάνει για την Ευρώπη; Γιατί προφανώς είναι αναποτελεσματική, γιατί δημιουργεί πολύ μεγάλη ύφεση – αυτό ακριβώς που λέμε κι εμείς.
Η μόνη διαφορά μας είναι ότι αυτό που «δεν κάνει για την Ευρώπη», κατά τον κ. Στροσκάν, δεν κάνει ούτε και για την Ελλάδα!


Άρα λοιπόν πιός ο λόγος να υπομένομαι τόσα δεινά για κανένα όφελος που και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι δεν αποδέχονται ; 


Το άρθρο επιμελήθηκε ο Pikos Apikos (Σίφουνας) 


Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΔ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία προς το Διοικητήριο πραγματοποίησαν πεζή, παραγωγοί λαϊκών αγορών της Κεντρικής, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών.
Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για τα νέα φορολογικά μέτρα, ισχυριζόμενοι ότι μετατρέπονται σε κλάδο «δύο ταχυτήτων».
«Δεν μπορεί το χωράφι να εντάσσεται σε ειδικό καθεστώς και ο πάγκος σε άλλο καθεστώς. Ζητάμε να μην μπει ταμειακή μηχανή στον παραγωγό. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα» τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαβιδάς.
«Ο παραγωγός που καλλιεργεί και κάνει χοντρική θα εισπράττει 11% και ο παραγωγός που κάνει λιανική θα αποδίδει το 11%. Ούτε αυτό μπορεί να γίνει, ούτε και να μετακυλίσουμε το κόστος στον καταναλωτή, ακριβαίνοντας τα προϊόντα μας» τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών ΚΔ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας Βασίλης Μακρίδης.
Οι παραγωγοί έκλεισαν συμβολικά για λίγα λεπτά την Εγνατία στο ύψος της Καμάρας και συνέχισαν την πορεία τους προς το Διοικητήριο. Αύριο θα μεταβούν με τη δημόσια συγκοινωνία στην Αθήνα για να πάρουν μέρος σε κεντρική κινητοποίηση που διοργανώνουν τα σωματεία τους.

Πηγή του άρθρου (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ)

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο. Κλείνουν οι εθνικές οδοί! »

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο. Κλείνουν οι εθνικές οδοί!
Ένταση σημειώνεται έξω από τη Βουλή, όπου τα ΜΑΤ απωθούν τους διαδηλωτές με χρήση χημικών. Εντωμεταξύ σε περαιτέρω κινητοποιήσεις προχωρούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης καθώς μόλις έγινε γνωστή η είδηση της υπερψήφισης του νομοσχεδίου προχώρησαν σε κλείσιμο των εθνικών οδών στα σημεία όπου βρίσκονται παρατεταγμένα τα οχήματά τους, σε Σκαραμαγκά και Μεταμόρφωση. Παράλληλα στο εσωτερικό της Βουλής υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο επί της αρχής από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Μόνο ο βουλευτής Πάνος Καμμένος διαχώρισε τη θέση του, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική έπειτα από σχετικό αίτημα του ΛΑΟΣ.Ειδικότερα αυτή την ώρα είναι κλειστές:
  • η Λ.Αμαλίας μπροστά από το Κοινοβούλιο
  • η Βασ.Σοφίας από τη συμβολή της με την Λ.Αμαλίας μέχρι την Ακαδημίας
  • η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας στον κόμβο της Μεταμόρφωσης (και τα δύο ρεύματα)
  • η Λ.Καβάλας, στο ύψος του Σκαραμαγκά (και τα δύο ρεύματα)
  • η Λ.Σχιστού (και τα δύο ρεύματα)
  • η συμβολή των οδών Βουλιαγμένης-Αλίμου (και τα δύο ρεύματα)
  • η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας (το ρεύμα προς Κόρινθο).
  • στο Δαφνί έχουν κλείσει οι δύο από τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας

Πηγή του άρθρου (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ)

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Συλλήψεις 55 εμπόρων ναρκωτικών στην οδό Τοσίτσα


Πενήντα πέντε άτομα συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής για εμπορία ναρκωτικών μετά από μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησε η Ασφάλεια Αττικής στην οδό Τοσίτσα, δίπλα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η οποία είχε γίνει πιάτσα των εμπόρων, παρά την μόνιμη παρουσία των ΜΑΤ ακριβώς δίπλα, στο υπουργείο Πολιτισμού.
Οι έμποροι ναρκωτικών είναι σχεδόν όλοι αφρικανικής καταγωγής και θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν πολλές συσκευασίες με ηρωίνη, κοκαΐνη, χασίς και άλλα ναρκωτικά, καθώς και κλοπιμαία που έπαιρναν ως αντάλλαγμα από χρήστες για να τους δώσουν τη δόση τους.
Λεπτομερείς ανακοινώσεις θα γίνουν αργότερα από το διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών Θουκυδίδη Σακαρέλο στα γραφεία της Υπηρεσίας.                              
                                                                                                                                                             Επίσης απο το δελτίο Τύπου της20-09-2010 της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων σχετικά με σύλληψη αλλοδαπών για απόπειρα ανθρωποκτονιας, επικινδυνη σωματική βλαβη κλπ και ενός ημεδαπού για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών 

Απογευματινές ώρες χθες, συνελήφθησαν στην Κίσαμο Χανίων, από αστυνομικούς του Α.Τ Κισάμου και Τ.Α.Ε Χανίων, ένας αλλοδαπός, πολίτης Γεωργίας, ηλικίας 29 ετών, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας – παράβαση του Ν. περί όπλων και ναρκωτικών και δύο αλλοδαποί ηλικίας 26 και 32 ετών, υπήκοοι Αλγερίας, κατηγορούμενοι για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, χθες την 19:00 ώρα, ο υπήκοος Γεωργίας επισκέφτηκε τους υπηκόους Αλγερίας στην οικία τους και ένεκα προσωπικών διαφορών με τη χρήση πυροβόλου όπλου, πυροβόλησε εναντίον τους τουλάχιστον δύο φορές, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει ελαφρά στα πόδια. Οι παθόντες, ακινητοποίησαν τον δράστη και με τα χέρια τους και τραυμάτισαν αυτόν ελαφρά στο κεφάλι.Αστυνομικοί του Τ.Α.Ε Χανίων και Α.Τ Κισάμου προσέτρεξαν στο σημείο και συνέλαβαν τους παραπάνω, βρέθηκε δε και κατασχέθηκε ένα υποπολυβόλο όπλο τύπου UZI , μετά γεμιστήρος, η οποία περιείχε 25 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm .
Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου και νοσηλεύονται φρουρούμενοι.

Σε έρευνες δε, που ακολούθησαν παρουσία εισαγγελικού λειτουργού στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

*
Στην οικία του Γεωργιανού, ένα πιστόλι μάρκας MARTIAN διαμετρήματος 7,65 cal , Ισπανικής προέλευσης και ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 30 εκατοστών καλλιεργούμενο σε γλάστρα.
*
Στην οικία των Αλγερινών δύο κάλυκες φυσιγγίων διαμετρήματος 9 mm και ένα θραύσμα από βολίδα.

Από τη προανάκριση, που ενεργεί το Α.Τ Κισάμου, προέκυψε ότι οι Αλγερινοί στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων και ο Γεωργιανός έχει απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές, προ τετραετίας για παράβαση του Ν. Περί Όπλων.
Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί μεσημβρινές ώρες σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

«Σύλληψη ενός ημεδαπού για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών»Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στα Χανιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Χανίων, ένας Χανιώτης ηλικίας 42 ετών για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, ύστερα από πληροφορία που περιήλθε στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ και κατάλληλη αξιοποίηση αυτής από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, σχετικά με την κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από το συλληφθέντα στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

*
Δύο (2) νάιλον σακούλες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους ενός κιλού.
*
Σπόροι κάνναβης βάρους δύο (2) γραμμαρίων
*
Δεκάδες πλαστικά σακουλάκια και πλαστικές ζελατίνες, συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών
*
Χρηματικό ποσό εκατόν πενήντα (150) Ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών και
*
Ένα (1) κινητό τηλέφωνο ως μέσο επικοινωνίας στις αγοραπωλησίες ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί μεσημβρινές ώρες σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
Πηγή ανάρτησης News Time ,Δελτίο τύπου Αστυνομίας

ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Μεγάλο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών στην Αθήνα


Στέφανος Χίος
Εκατό αστυνομικοί με τη συνδρομή εισαγγελικών λειτουργών, οι οποίοι επέτρεψαν με δικαστικά βουλεύματα την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και βιντεοσκόπησης, οργάνωσαν και εκτέλεσαν με πλήρη επιτυχία μια από τις πιο μεγάλες και αθόρυβες επιχειρήσεις για την εξάρθρωση εμπόρων ναρκωτικών που πουλούσαν την «πρέζα» στο κέντρο της Αθήνας. Μέχρι αυτήν την ώρα έχουν προσαχθεί πάνω από 65 άτομα και έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 47, με καταγωγή από τη Νιγηρία, τη Σομαλία και το Σουδάν.

Με ορμητήριο τους χώρους γύρω από το Πολυτεχνείο και την οδό Τοσίτσα, πουλούσαν θάνατο. Η επιχείρηση άρχισε να εκτυλίσσεται το βράδυ της Κυριακής και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αφού εξακολουθούν να σχηματίζονται δικογραφίες και να γίνονται κατ’ οίκον έρευνες στα σπίτια υπόπτων και συλληφθέντων, με την παρουσία πάντα εισαγγελικών λειτουργών. Μάλιστα, χθες το βράδυ έκλεισε για 10 λεπτά η οδός Πατησίων. Στην επιχείρηση πήραν μέρος αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων, το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και από την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κολωνού.

Οι έμποροι ναρκωτικών, υπό τον κίνδυνο κάθε φορά να συλληφθούν από τους αστυνομικούς, είχαν εφαρμόσει ένα ανατριχιαστικό κόλπο. Κατάπιναν την ηρωίνη και μετά τους ελέγχους υποβάλλονταν σε σκόπιμη εκκένωση του στομαχιού. Στη συνέχεια έπαιρναν την «πρέζα» και την πουλούσαν στα στέκια των εξηρτημένων ατόμων στο κέντρο της πόλης. Αναλυτικές ανακοινώσεις για τη υπόθεση αναμένονται από την Ασφάλεια Αττικής

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΦΥΛΗΣ ΑΠΟ ΣΟΜΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΓΕΡΙΝΟΥΣ .


Μετά την ανάρτηση του δημοσιεύματος της Ελεύθερης Ώρας στις 14/9/2010 έρχεται η ερώτηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά και των υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, απεύθυναν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης, με αφορμή το δημοσίευμα της «Ελεύθερης Ώρας», του περασμένου Σαββάτου, για τα όσα λαμβάνουν χώρα στην αρχή της οδού Φυλής και την απελπισία των Ελλήνων κατοίκων της περιοχής.
Σας παραθέτουμε την ερώτηση, όπως ακριβώς κατατέθηκε: «Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (συνημμένο) της εφημερίδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (11.09.20010) στην οδό Φυλής και συγκεκριμένα στους αριθμούς 9 και 10  στο κέντρο των Αθηνών λειτουργεί παράνομο τζαμί από Σομαλούς λαθρομετανάστες,. Στον αριθμό 10 το κτίριο έχει μετατραπεί σε κοινόβιο όπου κατοικεί άγνωστος αριθμός Σομαλών. Με επίκεντρο το κτήριο της οδού Φυλής 10 ολόκληρη η περιοχή έχει μετατραπεί σε γκέτο των Σομαλών ισλαμιστών, ενώ εντός του κτιρίου λειτουργεί και εστιατόριο άνευ φυσικά της οποιαδήποτε άδειας. Ακριβώς απέναντι στον αριθμό 9 λειτουργεί παράνομο τζαμί σε ημιυπόγειο χώρο. Η κατάσταση για τους εναπομείναντες πλέον Έλληνες κατοίκους της περιοχής είναι κυριολεκτικά απελπιστική καθώς όχι μόνο υφίστανται κάθε πρωί (04:15) τις ιαχές των Σομαλών από το τζαμί, αλλά κινδυνεύει πλέον σοβαρά η ασφάλεια τους.  Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι είναι πολύ συχνά τα φαινόμενα βίων διαπληκτισμών, και συγκρούσεων μεταξύ ομάδων λαθρομεταναστών, ενώ καθημερινό είναι το εμπόριο ναρκωτικών και η πορνεία. Καθίσταται σαφές πως η υφιστάμενη κατάσταση στην οδό Φυλής έχει ξεφύγει πλέον από τα όρια».
Και ρωτούν οι δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ, τους αρμόδιους υπουργούς κατ' αρχάς τι σκοπεύουν να πράξουν για την προστασία των Ελλήνων που αναγκάζονται να ανέχονται αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, αλλά και εάν σκοπεύουν να προβούν σε ελέγχους για τυχόν κίνδυνο ανάπτυξης μολυσματικών ασθενειών στο κτήριο της οδού Φυλής 10 και για τυχόν διάπραξη παρανόμων ενεργειών.
Εμείς φροντίσαμε να ξαναμιλήσουμε, μετά την δημοσίευση του θέματος με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι μας είπαν ότι η κατάσταση έχει γίνει ελαφρώς καλύτερη, καθώς οι διαμένοντες στο κτήριο της Φυλής 10, έγιναν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους, φροντίζοντας να μην ενοχλούν σε ακατάλληλες ώρες, ακόμη και καλύπτοντας κάποια τζάμια. Αυτό για εμάς είναι μια δικαίωση καθώς βοηθήσαμε στην έστω και προσωρινή, ελάχιστη βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας.
Σημαίνει όμως και κάτι άλλο. Ακόμη και εάν μετά τις εκλογές η κατάσταση ξαναγίνει όπως ήταν πριν, πρέπει να καταλάβουμε ότι η “υπομονή” και η “καρτερικότητα” στο άθλιο κράτος που ζούμε, δεν έχει ποτέ αποτελέσματα. Όπως δεν έχουν και οι “διασυνδέσεις” με κάποιους που πάντα υπόσχονται ότι θα βοηθήσουν και μετά το ξεχνούν. Το σημαντικό είναι να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ αυτών που έχουν το πρόβλημα και όποιου μπορεί να το φέρει στην επιφάνεια.
Σε  αυτή μας όμως την επικοινωνία, μάθαμε και κάποια άσχημα νέα. Στην περιοχή, όπως μας μετέφεραν, έκαναν την εμφάνισή τους μέλη αριστερών κομμάτων – μας μίλησαν για ΣΥΡΙΖΑ, δεν είδαν όμως και κομματικές ταυτότητες – τα οποία επετέθησαν κατά κατοίκων της περιοχής, αποκαλώντας τους ρατσιστές και “στολίζοντάς” τους με διάφορα επίθετα.
Εδώ υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα. Οι κύριοι αυτοί πήγαν εκεί για να επισκεφτούν τους μετανάστες ή πήγαν για να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους και να “καταστείλουν” τυχόν πρωτοβουλίες τους. Είναι ένα ζήτημα που αξίζει να το ψάξουμε περαιτέρω και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Ένα ακόμη ερωτηματικό – καθώς δεν νομίζουμε ότι οι Σομαλοί διαβάζουν την Ελεύθερη Ώρα ή τα πρακτικά της Βουλής – είναι το ποιός μεσολάβησε προκειμένου να ... ηρεμήσουν! Υπάρχει κάποιο... δίκτυο ή απλά η αστυνομία αντί να κάνει όλα όσα θα έπρεπε, τους είπε να είναι καλά παιδιά από εδώ και πέρα;
Δημήτρης Παπαγεωργίου (Ελεύθερη Ώρα)

O NEOΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο νέος πρωθυπουργός
Εκείνοι που ενσυνειδήτως ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης  Οκτωβρίου 2009 έδωσαν την ψήφο τους, σε μεγάλο ποσοστό, στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου.
Θεώρησαν οι άνθρωποι ότι η προσωπικότητά του, η αθλητική κορμοστασιά του, το «όραμά του» για τη χώρα, η μέχρι σήμερα πολιτική του στάση, οι αλήθειες που έλεγε κατά την προεκλογική περίοδο ήταν στοιχεία που τους εκπροσωπούσαν.
Με άλλα λόγια, όπως τόσα χρόνια πράττει ο Ελληνας, ψήφισαν προσωποκεντρικά.
Και πολύ καλά έκαναν, διότι αυτό πίστευαν, αυτός τους άρεσε και στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατικό καθεστώς. Ελα όμως που ο πρωθυπουργός άλλα ήθελε, κι αυτό που ήθελε το κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό για να το φανερώσει ένα χρόνο μετά.
Διότι όλα θα μπορούσαν να έχουν συμβεί, όλα να τα δεχθούμε, η τοποθέτηση όμως… «πρωθυπουργού παρά τω…πρωθυπουργώ», αυτό ούτε καν είχε περάσει από το μυαλό μας. Καιρό τώρα γράφουμε και υποστηρίζουμε ότι ο Παπανδρέου προτίθεται να τοποθετήσει συντονιστή πάνω από τον Πάγκαλο και τον Παμπούκη. Οι διαψεύσεις έπεφταν σωρηδόν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Τώρα, όμως, που ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης θα έχει ουσιαστικά τις ευθύνες του πρωθυπουργού, τώρα που ο Παπανδρέου εκχωρεί σε άλλον τις αρμοδιότητες για τις οποίες κάποια εκατομμύρια Ελλήνων τον ψήφισαν, τι θα πουν οι κυβερνητικοί παράγοντες;
Δηλαδή, τι άλλο σημαίνει όταν ο Γ. Ραγκούσης θα έχει την ευθύνη του στρατηγικού πολιτικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού, όταν θα μπορεί να συγκαλεί σε συσκέψεις υπουργούς και υφυπουργούς, όταν θα τον αντικαθιστά, σε περιπτώσεις απουσίας, στη Βουλή κατά την «ώρα του πρωθυπουργού» και όταν –άκουσον άκουσον – θα μπορεί με διατάγματα και κανονιστικές πράξεις να καταργεί και υπουργούς με τους οποίους διαφωνεί;
Και το θέμα, ξέρετε, δεν είναι πλέον ότι είναι ανάστατοι στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ότι είναι ανάστατοι στην Ελλάδα με αυτά που βλέπουν ότι γίνονται δίπλα τους…
YΓ (σ.σ).Με απόφαση του πρωθυπουργού ανατέθηκαν και τίθενται σε ισχύ από χθες οι αρμοδιότητες του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούση.
Ειδικότερα, στο υπ’ αριθμόν 1540 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως που δημοσιεύτηκε (και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου www.et.gr) αναφέρεται ότι στον κ. Ραγκούση ανατίθενται οι εξής αρμοδιότητες:
«α. Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων και των οδηγιών του Πρωθυπουργού και στα όρια που αυτός χαράσσει, αναλαμβάνει την ευθύνη του συνεκτικού, στρατηγικού, πολιτικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού για την προώθηση του κυβερνητικού έργου, στους τομείς που κάθε φορά του αναθέτει και την παρακολούθηση της εφαρμογής του”.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι «β. Συγκαλεί και συμμετέχει, ύστερα από εντολή του Πρωθυπουργού, σε συσκέψεις μελών της Κυβέρνησης και Υφυπουργών και σε επιτροπές και ομάδες εργασίας που συγκροτεί ο Πρωθυπουργός».
Προβλέπεται δε ότι «στο πλαίσιο των παραπάνω αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης περιλαμβάνονται η νομοθετική πρωτοβουλία και οι λοιπές κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες, η πρόταση έκδοσης διαταγμάτων και η έκδοση ατομικών και κανονιστικών αποφάσεων, στις οποίες προβαίνει μόνος ή με άλλους Υπουργούς ή Υφυπουργούς 
Τελικά ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο ; Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που στο πρόσωπο του κ.Παπανδρέου είδαν έναν έντιμο πολιτικό που τους έλεγε την αλήθεια δικαιώνονται ;

Πηγή του άρθρου politis.gr 

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑ ΠΑΧΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ


Το βίντεο που προηγήθηκε παρουσιάστηκε ως εισαγωγικό βίντεο στο ξεκίνημα της συνέντευξης τύπου του Προέδρου της Ν.Δ κ. Αντώνη Σαμαρά  όπου εμφανίζει τον  κ. Γ.Παπανδρέου να «αναιρεί»  τον εαυτό του και τις πολιτικές που ακολουθεί … ως Πρωθυπουργός.

Η απόλαυση όλη δική σας !!!
Αυτόν τον Πρωθυπουργό εμπιστευθήκατε .