Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

O NEOΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο νέος πρωθυπουργός
Εκείνοι που ενσυνειδήτως ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης  Οκτωβρίου 2009 έδωσαν την ψήφο τους, σε μεγάλο ποσοστό, στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου.
Θεώρησαν οι άνθρωποι ότι η προσωπικότητά του, η αθλητική κορμοστασιά του, το «όραμά του» για τη χώρα, η μέχρι σήμερα πολιτική του στάση, οι αλήθειες που έλεγε κατά την προεκλογική περίοδο ήταν στοιχεία που τους εκπροσωπούσαν.
Με άλλα λόγια, όπως τόσα χρόνια πράττει ο Ελληνας, ψήφισαν προσωποκεντρικά.
Και πολύ καλά έκαναν, διότι αυτό πίστευαν, αυτός τους άρεσε και στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατικό καθεστώς. Ελα όμως που ο πρωθυπουργός άλλα ήθελε, κι αυτό που ήθελε το κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό για να το φανερώσει ένα χρόνο μετά.
Διότι όλα θα μπορούσαν να έχουν συμβεί, όλα να τα δεχθούμε, η τοποθέτηση όμως… «πρωθυπουργού παρά τω…πρωθυπουργώ», αυτό ούτε καν είχε περάσει από το μυαλό μας. Καιρό τώρα γράφουμε και υποστηρίζουμε ότι ο Παπανδρέου προτίθεται να τοποθετήσει συντονιστή πάνω από τον Πάγκαλο και τον Παμπούκη. Οι διαψεύσεις έπεφταν σωρηδόν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Τώρα, όμως, που ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης θα έχει ουσιαστικά τις ευθύνες του πρωθυπουργού, τώρα που ο Παπανδρέου εκχωρεί σε άλλον τις αρμοδιότητες για τις οποίες κάποια εκατομμύρια Ελλήνων τον ψήφισαν, τι θα πουν οι κυβερνητικοί παράγοντες;
Δηλαδή, τι άλλο σημαίνει όταν ο Γ. Ραγκούσης θα έχει την ευθύνη του στρατηγικού πολιτικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού, όταν θα μπορεί να συγκαλεί σε συσκέψεις υπουργούς και υφυπουργούς, όταν θα τον αντικαθιστά, σε περιπτώσεις απουσίας, στη Βουλή κατά την «ώρα του πρωθυπουργού» και όταν –άκουσον άκουσον – θα μπορεί με διατάγματα και κανονιστικές πράξεις να καταργεί και υπουργούς με τους οποίους διαφωνεί;
Και το θέμα, ξέρετε, δεν είναι πλέον ότι είναι ανάστατοι στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ότι είναι ανάστατοι στην Ελλάδα με αυτά που βλέπουν ότι γίνονται δίπλα τους…
YΓ (σ.σ).Με απόφαση του πρωθυπουργού ανατέθηκαν και τίθενται σε ισχύ από χθες οι αρμοδιότητες του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούση.
Ειδικότερα, στο υπ’ αριθμόν 1540 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως που δημοσιεύτηκε (και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου www.et.gr) αναφέρεται ότι στον κ. Ραγκούση ανατίθενται οι εξής αρμοδιότητες:
«α. Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων και των οδηγιών του Πρωθυπουργού και στα όρια που αυτός χαράσσει, αναλαμβάνει την ευθύνη του συνεκτικού, στρατηγικού, πολιτικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού για την προώθηση του κυβερνητικού έργου, στους τομείς που κάθε φορά του αναθέτει και την παρακολούθηση της εφαρμογής του”.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι «β. Συγκαλεί και συμμετέχει, ύστερα από εντολή του Πρωθυπουργού, σε συσκέψεις μελών της Κυβέρνησης και Υφυπουργών και σε επιτροπές και ομάδες εργασίας που συγκροτεί ο Πρωθυπουργός».
Προβλέπεται δε ότι «στο πλαίσιο των παραπάνω αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης περιλαμβάνονται η νομοθετική πρωτοβουλία και οι λοιπές κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες, η πρόταση έκδοσης διαταγμάτων και η έκδοση ατομικών και κανονιστικών αποφάσεων, στις οποίες προβαίνει μόνος ή με άλλους Υπουργούς ή Υφυπουργούς 
Τελικά ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο ; Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που στο πρόσωπο του κ.Παπανδρέου είδαν έναν έντιμο πολιτικό που τους έλεγε την αλήθεια δικαιώνονται ;

Πηγή του άρθρου politis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: