Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΔ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία προς το Διοικητήριο πραγματοποίησαν πεζή, παραγωγοί λαϊκών αγορών της Κεντρικής, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών.
Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για τα νέα φορολογικά μέτρα, ισχυριζόμενοι ότι μετατρέπονται σε κλάδο «δύο ταχυτήτων».
«Δεν μπορεί το χωράφι να εντάσσεται σε ειδικό καθεστώς και ο πάγκος σε άλλο καθεστώς. Ζητάμε να μην μπει ταμειακή μηχανή στον παραγωγό. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα» τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαβιδάς.
«Ο παραγωγός που καλλιεργεί και κάνει χοντρική θα εισπράττει 11% και ο παραγωγός που κάνει λιανική θα αποδίδει το 11%. Ούτε αυτό μπορεί να γίνει, ούτε και να μετακυλίσουμε το κόστος στον καταναλωτή, ακριβαίνοντας τα προϊόντα μας» τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών ΚΔ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας Βασίλης Μακρίδης.
Οι παραγωγοί έκλεισαν συμβολικά για λίγα λεπτά την Εγνατία στο ύψος της Καμάρας και συνέχισαν την πορεία τους προς το Διοικητήριο. Αύριο θα μεταβούν με τη δημόσια συγκοινωνία στην Αθήνα για να πάρουν μέρος σε κεντρική κινητοποίηση που διοργανώνουν τα σωματεία τους.

Πηγή του άρθρου (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: