Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΑΘΩΟΣ ΛΑΟΣ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΑΛΛΩΝ .

Μια εικόνα χίλιες λέξεις !!!!
Άλλες οι υποσχέσεις προεκλογικά και άλλα γίνονται κατα την πορεία .Η νέα κυβέρνηση ενώ είχε καλές προθέσεις και πιο πολλές υποσχέσεις ,με το πρόσχημα ότι η χώρα ευρίσκετο σε δραματική κατάσταση ,μας επιτέθηκε ανελέητα και αδυσώπητα ,κατάργησε τα δικαιώματά μας που ήσαν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων επι δεκαετίες .
 Αγνόησε νόμους ,συλλογικές συμβάσεις ,καταργώντας τους με μια μονοκονδυλιά ,έδωσε τη χαριστική βολή σε ότι είχε αφήσει αλώβητο η κ. Φ.Πετραλιά ,κατήργησε την περιουσία μας .
  Στη συνέχεια με νόμο Παπακωνσταντίνου ,Λοβέρδου κατήργησαν τον 13ο και 14ο μισθό .
  Επανέφεραν τον ΛΑΦΚΑ με νέα καμουφλαρισμένη ονομασία <<Εισφορά αλληλεγγύης Συνταξιούχων >> (ΕΑΣ) για να καλύψει το  ασφαλιστικό κεφάλαιο ,αλληλεγγύης γενεών  (ΑΚΑΓΕ) .
  Η επαναφορά του Λαφκα ,του οποίου η εφαρμογή κρίθηκε τελεσίδικα παράνομη και αντισυνταγματική απο το ανώτατο δικαστήριο ΣτΕ ,είναι πράξη αναίσχηντη και ασεβής προς το Σύνταγμά μας .
  Με το νέο ασφαλιστικό νόμο ,ανατρέποντας εκ βάθρων όλα τα κεκτημένα για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους ,αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες ,τα ασφαλιστικά Νομικά πρόσωπα ,περιορίζονται σε τρία :1ον Ταμείο μισθωτών ,2ο Ταμείο απασχολουμένων και 3ο Ασφαλισμένων ΟΓΑ .
  Βέβαια στα πιο πάνω 3 ταμεία δεν συμπεριλαμβάνεται η Elit των εργαζομένων και συνταξιούχων (Δικηγόροι , Δικαστές ,Μηχανικοί , Γιατροί ,Ένοπλες Δυνάμεις όλων των κλάδων ) με το αιτιολογικό ότι τα ταμεία αυτά έχουν περιουσία και δεν επιβαρύνουν το κράτος .
  Η οργανωμένη αντίδραση της Elit είναι εύκολο να περάσει τις θέσεις ,διότι οι 300 βουλευτές είναι δικηγόροι ,γιατροί ,μηχανικοί ,οικονομολόγοι μεγαλοεπιχειρηματίες .Η ανοργάνωτη διασπασμένη και αναιμική αντίδραση στις ΔΕΚΟ και Τράπεζες ,δεν μπορεί να διασπάσει τα τείχη της Ιεριχούς και έτσι οι συνταξιούχοι έγιναν βορά και εύκολη λεία της Κυβέρνησης . 
ΑΔΥΣΩΠΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ .Τα δικαιολογημένα ερωτήματ των εργαζομένων ,συνταξιούχων και άλλων μη προνομιούχων πολιτών είναι :
  Οι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι άρπαξαν τις μίζες εκατομμυρίων που ζημιώθηκε ανεπανόρθωτα το Κράτος ;
  Εμείς αυξήσαμε το χρέος στο δυσθεώρητο ύψος των 350 δις ευρώ ;
  Εμείς καταφύγαμε στις Off shore ε ταιρείες για να αποκρύψουμε τα κλεμμένα ;
  Εμείς κάναμε τις ύποπτες παραγγελίες Πολεμικού υλικού ΟΣΕ ΟΤΕ ;
  Εμάς δωροδόκησε ο Χριστοφοράκος με δισεκατομμύρια ;
  Εμάς δωροδόκησε ο Μυτιληναίος και του χάρισαν 100 εκ. ευρώ και απο αυτοπαραγωγός ρεύματος έγινε συμπαραγωγός ;
  Οι συνταξιούχοι άραγε φοροκλέπτουν το Ελληνικό δημόσιο ,οι οποίοι δηλώνουν έως το τελευταίο ευρώ του εισοδήματός τους ;
  Γιατί κυνηγούν εμάς τους μη προνομιούχους και αφήνουν στο απυρόβλητο - γιατρούς ,δικηγόρους ,μηχανικούς και συμβολαιογράφους ;
  Γιατί να υπάρχουν Βιομήχανοι ,εφοπλιστές μεγαλοεπιχειρηματίες και άλλοι ραντιέρηδες που δηλώνουν έσοδα στα επίπεδα της φτώχειας ;
  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ .Δεν μπορούν οι κυβερνήσεις να υπηρετούν δουλικά τις παρανομίες και την απληστία των κεφαλαιοκρατών .<<Φτάνει πια>>.
  Ο λαός ξύπνησε δεν παρασύρεται ,δεν εξαπατάται ,δεν σκύβει το κεφάλι αγόγγυστα .
  Αμφισβητεί καταφανώς τη σάπια και διεφθαρμένη πολιτική .Αμφισβητεί το μέγιστο ποσοστό των πολιτικών .
  Φθάνουμε στο Λυκόφως του καπιταλισμού ,αυτού του ληστρικού κοινωνικού συστήματος του αδηφάγου που διαβρώνει τον κοινωνικό ιστό ,που διαβρώνει συνειδήσεις ,του συστήματος που στο πέρασμα των αιώνων ,εμφανιζόμενο κάθε φορά με άλλο μανδύα ,ως φεουδαρχία ,δουλεμπόριο , αποκιοκρατία ,είμεθα πεπεισμένοι πλέον ότι με την Παγκοσμιοποίηση των αγορών και ταυτόχρονη απελευθέρωση και την καταστροφική σύνθλιψη και απομύζηση των λαών ,πρέπει με την αντίστασή μας να τον ανατρέψουμε . 
  Όταν ρώτησαν την καμήλα εάν προτιμά την ανηφόρα ή την κατηφόρα απάντησε ,ούτε το ένα ούτε το άλλο ,προτιμώ το ίσωμα .
  Έτσι και εμείς ,όταν μας θέτουν προ του διλήμματος :Αδίστακτος καπιταλισμός ,ή ανελεύθερος σοσιαλισμός ,απαντάμε : ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ,ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ .

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Pikos Apikos (Σίφουνας)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΤΟ Δ.Ν.Τ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ κ.ΜΑΞ ΚΑΙΖΕΡ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ <<ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ>>23/4/2010
..
Μαξ Καιζερ :Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα διασύρεται και λοιδορείτε απο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ,ο Μαξ Κάιζερ , ένας απο τους πιο ριζοσπαστικούς και τολμηρούς οικονομικούς αναλυτές ,στέκεται στο πλευρό μας και μιλά ανοιχτά για <<οικονομική μαφία>>και <<οικονομικούς τρομοκράτες>>που οδήγησαν την χώρα σε καταστροφή .
Γνωρίζοντας άριστα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα ,καθώς υπήρξε χρηματιστής στην Γουόλ Στριτ για περίπου 25 χρόνια ,ο Μαξ Κάιζερ ,που είχε προβλέψει με απόλυτη ακρίβεια την οικονομική κατάρευση της Ισλανδίας ,ζητά τη σύλληψη των τραπεζιτών της Goldman Sachs
και προτρέπει τους ¨ελληνες να διεξάγουν δημοψήφισμα για την προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο .
   Παρουσιαστής οικονομικών εκπομπών στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου ,ανάμεσα στα οποία το BBC ,το Αγγλικό Αλ Τζαζίρα και το Russia Today , ο Μαξ Κάιζερ μιλώντας στο <<Θέμα>> ,χαρακτηρίζει ανούσια τα μέτρα της Ελληνικής κυβέρνησης ,υποστηρίζοντας πως τα πραγματικά μέτρα θα μας τα επιβάλει το Δ.Ν.Τ.Θεωρεί πως η Ελλάδα είναι χώρα που θα θυσιαστεί
απο τις διεθνείς αγορές και προτρέπει τους Έλληνες να εμποδίσουν αυτήν την προοπτική .
ΕΡΩΤ. :Είναι το Δ.Ν.Τ. μονόδρομος για την Ελλάδα,ή υπάρχουν εναλλακτικές οδοί ;
  Ο μονόδρομος για την Ελλάδα αυτή την στιγμή πρέπει να είναι η σύλληψη των τραπεζιτών της Goldman Sachs και όλων όσων συμμετείχαν στη χάλκευση της Ελληνικής οικονομίας το 2000 ,που μπήκατε στο ευρώ .Το επόμενο βήμα ,η εθνικοποίηση των τραπεζών ,όπως έκανε η Σουηδία το 1993 .
Το Δ.Ν.Τ. είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε .Θα χάσετε την κυριαρχία σας .Ασκεί οικονομική τρομοκρατία .Χρησιμοποιεί οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής .Θα σας βιάσει με τέτοιον τρόπο ,που δεν θα έχετε νιώσει ποτέ χειρότερο πόνο . 
ΕΡΩΤ. :Υπάρχει η άποψη πως το Δ.Ν.Τ. δεν είναι ο <<κακός λύκος>>αλλά η μοναδική λύση για την Ελλάδα ;
    Αν κάποιος σας κάψει το σπίτι για να σας πουλήσει μετά κάρβουνο θα το θεωρούσατε λογικό ;Αυτό ακριβώς έκανε η Goldman Sachs στην Ελληνική οικονομία .Σας έκαψαν σαν εμπρηστές και τώρα έρχονται και σας λένε μην ανησυχείτε θα σας δώσουμε κάρβουνο .Είναι εξωφρενικό .Το Δ.Ν.Τ. διεμήνυσε στη Ελλάδα πως αν το χρειαστεί θα έρθει για να βοήθεια .Τα επενδυτικά hedqe funds της Γουόλ Στριτ επιτίθενται στην αγορά ομολόγων της Ελλάδας ,για να κατευθύνουν την κατάρευση της ελληνικής οικονομίας .Και ο λόγος είναι απλός .Να αναγκάσουν τον ελληνικό λαό να ζητήσει την βοήθεια του Δ.Ν.Τ. και το Δ.Ν.Τ. θα πεί αφού μας φωνάξατε για βοήθεια εμείς απλώς ήρθαμε .Οι τραπεζίτες της Γουόλ Στρίτ συνεργάζονται απόλυτα με το Δ.Ν.Τ. .Είναι μια οικονομική μαφία και τα hedqe funds είναι οι εκτελεστές .Οι ερευνητές για Goldman Sachs στις ΗΠΑ ,αλλά και στην Ευρώπη δείχνουν το μέγεθος της μαφίας .Είναι αναμεμειγμένοι σε παράνομες δραστηριότητες σε όλον τον κόσμο .
ΕΡΩΤ. :Η Ευρωπαική Ένωση που βρίσκεται ; Πως εξηγείτε την αντιμετώπιση της Γαλλίας και της  Γερμανίας ;
  Η Γερμανία είναι στην πλευρά των Τραπεζιτών της Γουόλ Στρίτ .Δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα ή το  ευρώ .Το ευρώ αντικατέστησε ένα φθηνό μάρκο ,ώστε να διατηρήσει τις ανταγωνιστικές εξαγωγές της .Όσο για την Ελλάδα είναι πρόβλημα , το ευρώ πέφτει και η Γερμανία ευνοείται .
  Η Ευρωπαική Ένωση και το ευρώ ανταγωνίζονται το δολάριο .Δυστυχώς η κρίση θα καταστρέψει το ευρώ .Οι τραπεζικοί τρομοκράτες της Γουόλ Στριτ έχουν σκοπό μετά την Ελλάδα ,να καταστρέψουν την Πορτογαλία και να συνεχίσουν .Ηκαταστροφή του ευρώ θα βοηθήσει το δολάριο να παραμείνει το μοναδικό <<αποθεματικό νόμισμα>> .Αν μια χώρα θέλει  να αγοράσει χαλκό ,πρέπει να πρώτο να αγοράσει δολάρια .Αν μια χώρα θέλει να αγοράσει πετρέλαιο ,πρέπει πρώτα να αγοράσει δολάρια . Γιατί αυτά και άλλα ακόμη προιόντα πωλούνται μόνο σε δολάρια .Αυτό σημαίνει πως οι ΗΠΑ κερδίζουν διαρκώς .Όλος ο κόσμος είναι υποχρεωμένος να αγοράζει συνεχώς δολάρια .Το ευρώ λοιπόν απείλησε την αυτοκρατορία του δολαρίου .Ήταν λογικό αυτό να μην αρέσει στους Τραπεζίτες της Γουόλ Στριτ .Χρησιμοποιούν την κρίση για να καταστρέφουν το ευρώ .Οι Έλληνες πρέπει να σταθούν ενάντια στους τραπεζίτες όπως κάνανε οι Ισλανδοί .
  ΕΡΩΤ.: Τί προτείνετε ;Πως θα τα καταφέρουμε να ζητήσουμε δάνεια απο τις αγορές ;
  Να κάνετε δημοψήφισμα .Όπως η Ισλανδία .Οι Ισλανδοί αποφάσισαν με 93% να μην δώσουν σε μερικούς τραπεζίτες 5 δις ευρώ .Πρέπει εσείς οι Έλληνες να αποφασίσετε αν θέλετε το Δ.Ν.Τ. στη χώρα σας .Η κυβέρνησή σας δεν έχει αυτήν την εντολή . . Σας θεωρούν ανόητους και δεν ζητάνε την γνώμη σας ; Θεωρούν πως είστε μωρά και δεν έχετε δικαίωμα λόγου ;Πως δεν μπορείτε να αποφασίσετε για τις ζωές σας ; Ζητήστε δημοψήφισμα .Θέλετε το Δ.Ν.Τ. στη χώρα σας ή όχι ; Εσείς έχετε την δύναμη .Πρέπει να παλέψετε να αγωνιστείτε .Αν δεν γίνει δημοψήφισμα τότε να γίνουν εκλογές .Να εθνικοποιήσετε αμέσως όλες τις τράπεζες σας ,να δημιουργήσετε δύο ή τρείς κρατικές τράπεζες και να αναδομήσετε την οικονομία σας .Μήν πάτε μακριά .Κοιτάξτε το μοντέλο που εφάρμοσε η Σουηδία το 1993 .
  Το συμπέρασμα απο όλα αυτά είναι λοιπόν ότι η κυβέρνηση έκανε τα αντίθετα απο ότι έπρεπε να κάνει .Έγραψε στα παλαιά των υποδημάτων της τον Ελληνικό λαό ο οποίος θα υποφέρει για πάρα πολλά χρόνια ακόμη , για κάτι που δεν το θέλησε ο ίδιος και ούτε τον ρώτησαν όπως όφειλαν .



Επιμέλεια άρθρου pikos Apikos (Σίφουνας)

Βόλτα έξω από το Σούνιο κάνει τουρκική κορβέτα – ηχηρή σιωπή απο την κυβέρνηση

Ανενόχλητη διέλευσε νοτίως του Σουνίου  πριν από λίγο τουρκική κορβέτα Μπεικόζ  η οποία παρακολουθείται από την ελληνική, πυραυλάκατο” Κρυσταλίδης”
Η τουρκική κορβέτα είχε ξεκινήσει χθες από το ναύσταθμο του Αξάζ και ακολουθώντας πορεία δυτικά μέσα από τα διεθνή ύδατα έφτασε μέχρι το ύψος ης Μήλου όπου και έστρεψε βορείως.
Χθες, η τουρκική κορβέτα έπλεε στο νότιο Αιγαίο, με κατεύθυνση βορειοδυτική, σήμερα, κάνοντας μια “βόλτα” στα ανατολικά του Αργοσαρωνικού, ανάμεσα στην Κύθνο και το νησάκι Άγιος Γεώργιος (Τζώρτζης), διέπλευσε νότια της Μακρονήσου και του Σουνίου, πέρασε ανάμεσα Μακρόνησο και Τζια, και κατευθύνεται μέσω του Καφηρέα (Νότια Εύβοια) προς τα βόρεια.
Από το ΥΠΕΘΑ ή το ΓΕΝ, δεν υπάρχει επί του παρόντος καμμία ανακοίνωση.

Πηγή ανάρτησης (antinews.gr)

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΝΗΛΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ .

Στο πλαίσιο προληπτικής δράσης της Δ.Α.Α./ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ , εντοπίσθηκε ημεδαπός ανήλικος, χρήστης διαδικτυακού παιχνιδιού να εκδηλώνει πρόθεση αυτοκτονίας.

Ειδικότερα ο παραπάνω ανήλικος συμμετείχε σε ηλεκτρονικό διαδικτυακό παιχνίδι, τ ο οποίο προσέφερε στους παίκτες την συμμετοχή τους σε ηλεκτρονικό τζόγο, πλην όμως τα χρήματα που πόνταραν για να διενεργηθεί ήταν εικονικά.Ο ανήλικος δεν αντιλήφθηκε τους κανόνες του παιχνιδιού και πίστεψε ότι είχε απολέσει -17.000- ευρώ, γεγονός που τον ώθησε να εγκαταλείψει την οικία του, αφήνοντας δύο χειρόγραφα σημειώματα.Με τα σημειώματα αυτά εξηγούσε τον λόγο που εγκατέλειψε την οικία του και επιθυμούσε να αυτοκτονήσει, καθόσον είχε πιστέψει ότι το παραπάνω χρηματικό ποσό θα έπρεπε να το καταβάλλουν οι γονείς του στην διαδικτυακή εταιρεία.Μετά από ψηφιακό έλεγχο, αλλά και αξιολόγηση των μηνυμάτων εντοπίσθηκε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.Άμεσα κλήθηκαν ψυχολόγοι, από την Μ.Κ.Ο ΚΛΙΜΑΚΑ, με σκοπό να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ανήλικο, ο οποίος μετά από την υποστήριξη των ψυχολόγων επέστρεψε στην οικία του.


Πηγή ανάρτησης (απο το Δελτίο τύπου της Αστυνομίας)

Θεσσαλονίκη: Παραμένουν τα φορτηγά στα δυτικά της πόλης


Παραμένουν τα φορτηγά στα δυτικά της πόλης, χωρίς να προκαλούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών εξακολουθούν να διατηρούν σταθμευμένα τα οχήματά τους στα δυτικά της Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, φορτηγά υπάρχουν:
-Στη διασταύρωση της Λαχαναγοράς.
-Στη διασταύρωση Γέφυρας, στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Βέροιας.-Στο Δερβένι.-Στην πύλη 16 του ΟΛΘ. 
-Προ δυτικής εισόδου νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ύψος του Ρομπόπουλου.
Τα φορτηγά είναι σταθμευμένα στους παραπάνω οδικούς κόμβους, χωρίς να δημιουργούν, την ώρα αυτή, πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων. 

Πηγή ανάρτησης(realnews.gr)




Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο

Φάρσα αποδείχθηκε το τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο του δικαστικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης.

Άγνωστος, λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας, τηλεφώνησε στα γραφεία εφημερίδας και τηλεοπτικού σταθμού στην Αθήνα και προειδοποίησε για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Αστυνομικοί, με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου, ερεύνησαν τους χώρους του κτιρίου και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για φάρσα.



Πηγή ανάρησης ( realneews.gr )

Ψωμιάδης: Να επιτραπεί το κάπνισμα στους χώρους εστίασης

Είδε και απόειδε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης από τις διαμαρτυρίες ιδιοκτητών μπαρ και εστιατορίων, με αποτέλεσμα να καλέσει τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, με επιστολή του, να αναστείλει την εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στα καταστήματα.

Χαρακτηριστικά, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τονίζει στην επιστολή του: «Οι επαγγελματίες εστίασης δεν είναι κακοποιά στοιχεία. Είναι οικογενειάρχες, αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας, και οφείλουμε να τους αντιμετωπίσουμε με σεβασμό. Διαφορετικά, θα είμαστε όλοι συνένοχοι στον οικονομικό μαρασμό ενός ακόμη κλάδου της ελληνικής οικονομίας».

Στη συνέχεια, προτρέπει τον υπουργό Υγείας να προχωρήσει σε έναν «ειλικρινή διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους για την εξεύρεση μιας ικανοποιητικής λύσης».


Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:



"Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Πρόσφατα έγινα αποδέκτης διαμαρτυριών των επαγγελματιών-ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης (καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια), οι οποίοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το θέμα της καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος στα καταστήματά τους, που έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των πελατών τους και, κατά συνέπεια, των εισοδημάτων τους.

Προφανώς κανείς δεν τάσσεται υπέρ του καπνίσματος, το οποίο έχει καταστροφικές συνέπειες για την υγεία μας. Πρέπει ωστόσο όλοι να αντιληφθούμε ότι η γενικευμένη εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου έχει άμεσες οικονομικές συνέπειες στις επιχειρήσεις εστίασης, αφού πολλές, λόγω του μειωμένου τζίρου, θα οδηγηθούν σε λουκέτο. Την ίδια στιγμή ένα τέτοιο μέτρο πλήττει βάναυσα όλους τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, όπως είναι π.χ. οι επιχειρήσεις τροφοδοσίας (εμπόριο ξηρών καρπών, ποτοποιΐα κτλ), που αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Οι επαγγελματίες-ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης διακηρύσσουν την ανεκτικότητα και τη συνύπαρξη μεταξύ καπνιστών και μη καπνιστών, επισημαίνοντας ότι κάθε πελάτης έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να επιλέξει το χώρο που θα διασκεδάσει. Η Πολιτεία οφείλει να αναθεωρήσει τη σκληρή στάση της και να αναστείλει την εφαρμογή του μέτρου της καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος στα καταστήματα εστίασης, με πνεύμα συναίνεσης και σεβασμού προς επαγγελματίες και πελάτες.

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να παρέμβετε ώστε να ανασταλεί η εφαρμογή του νόμου και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να προχωρήσει σε έναν ειλικρινή διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους για την εξεύρεση μιας ικανοποιητικής λύσης. Οι επαγγελματίες εστίασης δεν είναι κακοποιά στοιχεία. Είναι οικογενειάρχες, αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας, και οφείλουμε να τους αντιμετωπίσουμε με σεβασμό. Διαφορετικά, θα είμαστε όλοι συνένοχοι στον οικονομικό μαρασμό ενός ακόμη κλάδου της ελληνικής οικονομίας.


Με εκτίμηση,

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης
Πηγή άρθρου (realnews.gr)

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης


 Απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έγινε, λίγο μετά τις 9 το πρωί, στα γραφεία εφημερίδας και τηλεοπτικού σταθμού, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστος είπε ότι, τοποθετήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στα Δικαστήρια, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Αυτή τη στιγμή, αστυνομικοί ερευνούν τους χώρους των δικαστηρίων, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο εκκένωσης του κτηρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Παίρνοντας αφορμή απο μια τηλεοπτική εκπομπή του ΑLTER όπου ο δημοσιογράφος ζητούσε εξηγήσεις απο Βουλευτή του ΛΑΟΣ για τα χρήματα που δίνουμε σε διάφορες χώρες ως βοήθεια μεταξύ των οποίων είναι η Αλβανία και τα Σκόπια .Και οι δύο χώρες βάλλονται εναντίον της Ελλάδος και δεν κρύβουν ποτέ τα αλυτρωτικά τους σχέδια .Αυτό δεν είναι σημερινό φαινόμενο που οι πολιτικοί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με διάφορους τρόπους ,αλλά φαινόμενο δεκαετιών όπου κοιμόμασταν τον ύπνο του δικαίου χωρίς να κάνουμε τίποτε περιμένοντας το μαγικό ραβδάκι να μας σώσει απο τα δεινά που τώρα έρχονται και ας μην το πιστεύουν μερικοί απο τους πολιτικούς και ας κάνουν τα στραβά μάτια δίνοντας μάλιστα και οικονομικοί βοήθεια στους ορκισμένους εχθρούς μας που πίνουν νερό στην ιδέα να καταλάβουν εδάφη Ελληνικά .Ακόμη και με την στάση τους όπως στην περίπτωση του Γούμα στην Χειμάρα .Όσοι λοιπόν αγνοούν την ιστορία θα τους φρεσκάρω την μνήμη για την στάση των Αλβανών κατα τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο .Στην ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδας τον Οκτώβριο του 1940 συμμετείχαν και αλβανικές δυνάμεις, η δε Αλβανία κήρυξε επίσημα τον πόλεμο κατά της Ελλάδας. Υπάρχουν στοιχεία μη επιδεχόμενα αμφισβήτηση ως προς τη συμμετοχή της χώρας αυτής στον πόλεμο του 1940-41 κατά της πατρίδας μας. Παρόλα αυτά Αλβανοί ιστορικοί προσπαθούν, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, να πείσουν ότι οι συμπατριώτες τους δεν συμμετείχαν στον πόλεμο ή συμμετείχαν λίγοι διά της βίας.
Όταν κηρύχθηκε ο Α’ Βαλκανικός Πόλεμος (1912-1913) οι Αλβανοί μουσουλμάνοι πολέμησαν για την υπεράσπιση των τουρκικών συμφερόντων. Πολλοί Αλβανοί υπό τον Εσάτ πασά, αγωνίσθηκαν με γενναιότητα εναντίον των Μαυροβουνίων και των Σέρβων.

Άλλοι πολέμησαν κατά των Ελλήνων στην Ήπειρο και στη δυτική Μακεδονία. Κανένας όμως δεν σκέφθηκε να συμμετάσχει στον αγώνα κατά των Τούρκων για να απελευθερωθεί και η Αλβανία.
Η Αλβανία με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου (1913) ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος, κατόπιν επιμονής της Ιταλίας και της Αυστρίας (φυσικά λόγω των συμφερόντων τους). Αυτές είχαν ως απώτερο σκοπό την επέκταση τους στη Βαλκανική χερσόνησο, όπως απέδειξαν και στη συνέχεια τα γεγονότα.
Στο Λονδίνο οι Μεγάλες Δυνάμεις έθεσαν την ακεραιότητα της Αλβανίας υπό την εγγύησή τους. Οι ίδιες δυνάμεις τον Οκτώβριο του 1914, για να ολοκληρώσουν στην πράξη την κατάρρευση του τεχνητού αυτού κατασκευάσματος, άρχισαν να διανέμουν τη χώρα. Και σε όλα αυτά τι ρόλο έπαιζαν οι Αλβανοί;
Ένα πράγμα είναι βέβαιο: οι συμπάθειες της μεγάλης πλειονότητας του αλβανικού πληθυσμού – μουσουλμάνων και καθολικών – στρέφονταν τότε προς τους Αυστριακούς και τους Τούρκους.
Πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι η Ελλάδα υπέγραψε στις 15 Μαΐου 1920 τη συμφωνία της Καπεστίτσας, προς αποφυγή σύγκρουσης με τους Αλβανούς, σε χρόνο κατά τον οποίο είχε εμπλακεί στη Μικρασιατική εκστρατεία. Σε αυτή τη συμφωνία υπήρχε όρος που υπαγόρευε ότι η Βόρεια Ήπειρος δεν θα καταλαμβανόταν ακόμα από τα ελληνικά στρατεύματα, με εξαίρεση την περιοχή της Κορυτσάς, μέχρι την οριστική ρύθμιση του Βορειοηπειρωτικού Ζητήματος από τις Μεγάλες Δυνάμεις.
Μέχρι και το 1924 σημειώθηκαν διάφορες αντιδράσεις, καθώς και εμφύλιες συρράξεις στο εσωτερικό της Αλβανίας, οι οποίες συνεχίστηκαν μέχρι το 1939. Οι Αλβανοί παρακολουθούσαν με αδιαφορία τα γεγονότα και με την ίδια σχεδόν αδιαφορία άφησαν τον Απρίλιο του 1939 να καταληφθεί η πατρίδα τους από την Ιταλία.
Η Αλβανία στις 27 Νοεμβρίου 1926 είχε υπογράψει με την Ιταλία τη συνθήκη των Τιράνων, βάσει της οποίας, κατά τον πολιτικό Παν. Πιπινέλη, “ετίθετο κατ’ ουσίαν υπό την σκέπη της φασιστικής Ιταλίας, αφού είχε ήδη τεθεί υπό την πολιτικήν και οικονομικήν κηδεμονίαν αυτής”.
Η συνθήκη αυτή οδήγησε, κατά τον ιστορικό Μ. Βίκερς, σε σημαντική αύξηση της ιταλικής στρατιωτικής δραστηριότητας στη χώρα, ενώ η παρουσία Ιταλών αξιωματικών σε όλες σχεδόν τις στρατιωτικές μονάδες περιόρισε σημαντικά την ανεξαρτησία του Αλβανικού Στρατού.
Η Ελλάδα πάντα σεβόταν τα ανθρώπινα και τα θρησκευτικά δικαιώματα των μουσουλμάνων, μεταξύ αυτών και των αλβανοτσάμηδων, που ζούσαν στη Ελλάδα. Γενικά η στάση των ελληνικών αρχών έναντι των μουσουλμάνων υπήρξε τόσο φιλελεύθερη και αξιοπρεπής ώστε να μη μπορεί να συγκριθεί με εκείνη άλλων κρατών. Παρόλα αυτά οι φυλετικές και θρησκευτικές παραδόσεις τους και το όνειρο των Αλβανών για την απόσπαση τμήματος της Θεσπρωτίας από την Ελλάδα και την ενσωμάτωση του στην Αλβανία, κατάλληλα υποδαυλιζόμενο από την προπαγάνδα των Ιταλών, τους ωθούσαν σε αδιάλειπτες συνωμοτικές ενέργειες κατά του ελληνικού κράτους.
Η Αλβανία – όπως και η Βουλγαρία – δεν είχε υπογράψει το Βαλκανικό Σύμφωνο (9 Φεβρουαρίου 1934). Η μη συμμετοχή της σε αυτό δεν οφειλόταν σε δική της άρνηση, αλλά στο γεγονός ότι ανήκε στην ιταλική σφαίρα επιρροής και η θέση της Ιταλίας προσανατολιζόταν, τη στιγμή εκείνη, στη μη ενίσχυση ενεργειών κρατών που επεδίωκαν τη διατήρηση του εδαφικού και πολιτικού καθεστώτος του 1919. Πάντως, όπως γράφει η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αρετή Τούντα-Φεργάδη, Αλβανοί επίσημοι εκδήλωσαν τη δυσαρέσκεια τους που δεν προσκλήθηκαν να υπογράψουν το Σύμφωνο αυτό.
Το 1939 τα ιταλικά στρατεύματα, υπό τον στρατηγό Γκουτσόνι, αποβιβάσθηκαν στο Δυρράχιο, το πρωί της 7ης Απριλίου. Ο βασιλιάς Ζώγου δεν αιφνιδιάστηκε δεδομένου ότι είχαν προηγηθεί, πριν από έναν μήνα και πλέον, εντατικές διπλωματικές συνομιλίες. Υφίστατο το στοιχείο του αιφνιδιασμού για τις ξένες κυβερνήσεις, εκτός της Γερμανίας και ίσως της Γιουγκοσλαβίας. Δεν προβλήθηκε καμία σοβαρή αντίσταση κατά των Ιταλών. Ο αλβανικός λαός στην πλειοψηφία του υποδέχθηκε τους Ιταλούς στρατιώτες ως “ελευθερωτές”.
Τα γεγονότα έκτοτε διαδέχθηκαν το ένα το άλλο με κινηματογραφική ταχύτητα. Στις 14 Απριλίου 1939 η Αλβανία αποχώρησε από την Κοινωνία των Εθνών (ΚτΕ). Στις 15 Απριλίου έγινε δεκτή στο Κυρηνάλιο (ανάκτορο στη Ρώμη, θερινή διαμονή των Πάπων μέχρι το 1870, στη συνέχεια κατοικία του βασιλιά της Ιταλίας και αργότερα του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας), πολυμελής αλβανική αντιπροσωπεία υπό τον πρωθυπουργό Βερλάτση.
Αυτός προσφώνησε τον Bασιλιά αυτοκράτορα πρώτα στην αλβανική και έπειτα στην ιταλική γλώσσα και του προσέφερε το “στέμμα του Σκεντέρμπεη”. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η ιταλική Βουλή έδωσε τη συναίνεση της για την “προσωπική ένωση” και την επομένη έπραξε το ίδιο η Γερουσία. Διορίστηκε τοποτηρητής του βασιλιά, όχι μέλος της δυναστείας (είχε γίνει λόγος για τον δούκα του Μπέργκαμο), αλλά ο πρεσβευτής Τζακομόνι.
Στις 21 Απριλίου αποφασίστηκε από την κυβέρνηση Βερλάτση η σύσταση Αλβανικού Φασιστικού Κόμματος. Στις 3 Ιουνίου έλαβε χώρα η τελευταία πράξη του αλβανικού οράματος: αντιπροσωπεία από τους Βερλάτση, Ντίνο και Κολίκβι και τρεις ανώτερους αξιωματικούς επέδωσε στον βασιλιά Βίκτωρα Εμμανουήλ απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία ο Αλβανικός Στρατός ενσωματωνόταν στον Ιταλικό Στρατό.
Ο αλβανικός Τύπος προ του πολέμου παρουσίαζε άρθρα με πολεμική κατά της Ελλάδας. Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Τσιάνο, διέταξε τον τοποτηρητή στην Αλβανία Τζακομόνι: “Φροντίστε ώστε ο αλβανικός Τύπος να συνεχίζει τη ζωηρή του πολεμική εναντίον της Ελλάδας”.Στην ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδας τον Οκτώβριο του 1940 συμμετείχαν και αλβανικές δυνάμεις, η δε Αλβανία κήρυξε επίσημα τον πόλεμο κατά της Ελλάδας. Υπάρχουν στοιχεία μη επιδεχόμενα αμφισβήτηση ως προς τη συμμετοχή της χώρας αυτής στον πόλεμο του 1940-41 κατά της πατρίδας μας. Παρόλα αυτά Αλβανοί ιστορικοί προσπαθούν, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, να πείσουν ότι οι συμπατριώτες τους δεν συμμετείχαν στον πόλεμο ή συμμετείχαν λίγοι διά της βίας.
Όταν κηρύχθηκε ο Α’ Βαλκανικός Πόλεμος (1912-1913) οι Αλβανοί μουσουλμάνοι πολέμησαν για την υπεράσπιση των τουρκικών συμφερόντων. Πολλοί Αλβανοί υπό τον Εσάτ πασά, αγωνίσθηκαν με γενναιότητα εναντίον των Μαυροβουνίων και των Σέρβων.

Άλλοι πολέμησαν κατά των Ελλήνων στην Ήπειρο και στη δυτική Μακεδονία. Κανένας όμως δεν σκέφθηκε να συμμετάσχει στον αγώνα κατά των Τούρκων για να απελευθερωθεί και η Αλβανία.
Η Αλβανία με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου (1913) ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος, κατόπιν επιμονής της Ιταλίας και της Αυστρίας (φυσικά λόγω των συμφερόντων τους). Αυτές είχαν ως απώτερο σκοπό την επέκταση τους στη Βαλκανική χερσόνησο, όπως απέδειξαν και στη συνέχεια τα γεγονότα.
Στο Λονδίνο οι Μεγάλες Δυνάμεις έθεσαν την ακεραιότητα της Αλβανίας υπό την εγγύησή τους. Οι ίδιες δυνάμεις τον Οκτώβριο του 1914, για να ολοκληρώσουν στην πράξη την κατάρρευση του τεχνητού αυτού κατασκευάσματος, άρχισαν να διανέμουν τη χώρα. Και σε όλα αυτά τι ρόλο έπαιζαν οι Αλβανοί;
Ένα πράγμα είναι βέβαιο: οι συμπάθειες της μεγάλης πλειονότητας του αλβανικού πληθυσμού – μουσουλμάνων και καθολικών – στρέφονταν τότε προς τους Αυστριακούς και τους Τούρκους.
Πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι η Ελλάδα υπέγραψε στις 15 Μαΐου 1920 τη συμφωνία της Καπεστίτσας, προς αποφυγή σύγκρουσης με τους Αλβανούς, σε χρόνο κατά τον οποίο είχε εμπλακεί στη Μικρασιατική εκστρατεία. Σε αυτή τη συμφωνία υπήρχε όρος που υπαγόρευε ότι η Βόρεια Ήπειρος δεν θα καταλαμβανόταν ακόμα από τα ελληνικά στρατεύματα, με εξαίρεση την περιοχή της Κορυτσάς, μέχρι την οριστική ρύθμιση του Βορειοηπειρωτικού Ζητήματος από τις Μεγάλες Δυνάμεις.
Μέχρι και το 1924 σημειώθηκαν διάφορες αντιδράσεις, καθώς και εμφύλιες συρράξεις στο εσωτερικό της Αλβανίας, οι οποίες συνεχίστηκαν μέχρι το 1939. Οι Αλβανοί παρακολουθούσαν με αδιαφορία τα γεγονότα και με την ίδια σχεδόν αδιαφορία άφησαν τον Απρίλιο του 1939 να καταληφθεί η πατρίδα τους από την Ιταλία.
Η Αλβανία στις 27 Νοεμβρίου 1926 είχε υπογράψει με την Ιταλία τη συνθήκη των Τιράνων, βάσει της οποίας, κατά τον πολιτικό Παν. Πιπινέλη, “ετίθετο κατ’ ουσίαν υπό την σκέπη της φασιστικής Ιταλίας, αφού είχε ήδη τεθεί υπό την πολιτικήν και οικονομικήν κηδεμονίαν αυτής”.
Η συνθήκη αυτή οδήγησε, κατά τον ιστορικό Μ. Βίκερς, σε σημαντική αύξηση της ιταλικής στρατιωτικής δραστηριότητας στη χώρα, ενώ η παρουσία Ιταλών αξιωματικών σε όλες σχεδόν τις στρατιωτικές μονάδες περιόρισε σημαντικά την ανεξαρτησία του Αλβανικού Στρατού.
Η Ελλάδα πάντα σεβόταν τα ανθρώπινα και τα θρησκευτικά δικαιώματα των μουσουλμάνων, μεταξύ αυτών και των αλβανοτσάμηδων, που ζούσαν στη Ελλάδα. Γενικά η στάση των ελληνικών αρχών έναντι των μουσουλμάνων υπήρξε τόσο φιλελεύθερη και αξιοπρεπής ώστε να μη μπορεί να συγκριθεί με εκείνη άλλων κρατών. Παρόλα αυτά οι φυλετικές και θρησκευτικές παραδόσεις τους και το όνειρο των Αλβανών για την απόσπαση τμήματος της Θεσπρωτίας από την Ελλάδα και την ενσωμάτωση του στην Αλβανία, κατάλληλα υποδαυλιζόμενο από την προπαγάνδα των Ιταλών, τους ωθούσαν σε αδιάλειπτες συνωμοτικές ενέργειες κατά του ελληνικού κράτους.
Η Αλβανία – όπως και η Βουλγαρία – δεν είχε υπογράψει το Βαλκανικό Σύμφωνο (9 Φεβρουαρίου 1934). Η μη συμμετοχή της σε αυτό δεν οφειλόταν σε δική της άρνηση, αλλά στο γεγονός ότι ανήκε στην ιταλική σφαίρα επιρροής και η θέση της Ιταλίας προσανατολιζόταν, τη στιγμή εκείνη, στη μη ενίσχυση ενεργειών κρατών που επεδίωκαν τη διατήρηση του εδαφικού και πολιτικού καθεστώτος του 1919. Πάντως, όπως γράφει η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αρετή Τούντα-Φεργάδη, Αλβανοί επίσημοι εκδήλωσαν τη δυσαρέσκεια τους που δεν προσκλήθηκαν να υπογράψουν το Σύμφωνο αυτό.
Το 1939 τα ιταλικά στρατεύματα, υπό τον στρατηγό Γκουτσόνι, αποβιβάσθηκαν στο Δυρράχιο, το πρωί της 7ης Απριλίου. Ο βασιλιάς Ζώγου δεν αιφνιδιάστηκε δεδομένου ότι είχαν προηγηθεί, πριν από έναν μήνα και πλέον, εντατικές διπλωματικές συνομιλίες. Υφίστατο το στοιχείο του αιφνιδιασμού για τις ξένες κυβερνήσεις, εκτός της Γερμανίας και ίσως της Γιουγκοσλαβίας. Δεν προβλήθηκε καμία σοβαρή αντίσταση κατά των Ιταλών. Ο αλβανικός λαός στην πλειοψηφία του υποδέχθηκε τους Ιταλούς στρατιώτες ως “ελευθερωτές”.
Τα γεγονότα έκτοτε διαδέχθηκαν το ένα το άλλο με κινηματογραφική ταχύτητα. Στις 14 Απριλίου 1939 η Αλβανία αποχώρησε από την Κοινωνία των Εθνών (ΚτΕ). Στις 15 Απριλίου έγινε δεκτή στο Κυρηνάλιο (ανάκτορο στη Ρώμη, θερινή διαμονή των Πάπων μέχρι το 1870, στη συνέχεια κατοικία του βασιλιά της Ιταλίας και αργότερα του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας), πολυμελής αλβανική αντιπροσωπεία υπό τον πρωθυπουργό Βερλάτση.
Αυτός προσφώνησε τον Bασιλιά αυτοκράτορα πρώτα στην αλβανική και έπειτα στην ιταλική γλώσσα και του προσέφερε το “στέμμα του Σκεντέρμπεη”. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η ιταλική Βουλή έδωσε τη συναίνεση της για την “προσωπική ένωση” και την επομένη έπραξε το ίδιο η Γερουσία. Διορίστηκε τοποτηρητής του βασιλιά, όχι μέλος της δυναστείας (είχε γίνει λόγος για τον δούκα του Μπέργκαμο), αλλά ο πρεσβευτής Τζακομόνι.
Στις 21 Απριλίου αποφασίστηκε από την κυβέρνηση Βερλάτση η σύσταση Αλβανικού Φασιστικού Κόμματος. Στις 3 Ιουνίου έλαβε χώρα η τελευταία πράξη του αλβανικού οράματος: αντιπροσωπεία από τους Βερλάτση, Ντίνο και Κολίκβι και τρεις ανώτερους αξιωματικούς επέδωσε στον βασιλιά Βίκτωρα Εμμανουήλ απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία ο Αλβανικός Στρατός ενσωματωνόταν στον Ιταλικό Στρατό.
Ο αλβανικός Τύπος προ του πολέμου παρουσίαζε άρθρα με πολεμική κατά της Ελλάδας. Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Τσιάν διέταξε τον τοποτηρητή στην Αλβανία Τζακομόνι: “Φροντίστε ώστε ο αλβανικός Τύπος να συνεχίζει τη ζωηρή του πολεμική εναντίον της Ελλάδας”.Ο τοποτηρητήςΟ Τζακομόνι, σε μυστικό υπόμνημα του προς τον υπουργό Αλβανικών Υποθέσεων, Μπενίνι, στις 19 Οκτωβρίου 1940, μεταξύ των άλλων γράφει: “…Από την άλλη προετοιμάζω αλβανικά στοιχεία, εξακριβωμένα θαρραλέα, ειδικά Τσαμουριώτες, τα οποία θα έχουν ως αποστολή να εισέλθουν κρυφά στο ελληνικό έδαφος και εκεί, την ώρα που θα επιτεθεί ο στρατός μας, θα διαπράξουν με τη βοήθεια των πέρα από τα σύνορα φίλων τους τις παρακάτω πράξεις: καταστροφή τηλεγραφικών και τηλεφωνικών συρμάτων, εξάλειψη των φυλακίων και των παρατηρητηρίων κατά μήκος των συνοριακών γραμμών (…).
Μερικά από τα στοιχεία αυτά θα εφοδιαστούν από την υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών με μερικούς φορητούς πομπούς, χάρη στους οποίους η διοίκηση του στρατεύματος θα έχει ακριβείς ειδήσεις περί των θέσεων των ελληνικών στρατευμάτων”. Πληροφορεί δε τον Μπενίνι ότι μεταξύ των Αλβανών παρατηρείται αίσθημα αναμονής, εμπιστοσύνης και άγριας διάθεσης. Ο ίδιος στις 21 Οκτωβρίου γράφει στον Μπενίνι: “Θα μπορούσε να αποσπασθεί, όσο θα διαρκούν οι εχθροπραξίες, το Τάγμα της Βασιλικής Αλβανικής Φρουράς”.
Ο αντιβασιλιάς της Αλβανίας βεβαίωσε “ότι είναι πάρα πολλές οι αιτήσεις των Αλβανών να καταταγούν στα σχηματιζόμενα αλβανικά σώματα, προοριζόμενα να κτυπήσουν τους Ελληνες και να συνεργαστούν με τον Ιταλικό Στρατό, και ότι ο πληθυσμός ελπίζει, επίσης, να κληθούν υπό τα όπλα μερικές ηλικίες…”.
Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ.
Ο πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, που άρχισε την 28η Οκτωβρίου 1940, επεκτάθηκε αυτόματα και μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.
Η Αλβανία, συνδεδεμένη την εποχή εκείνη με καθεστώς “προσωπικής ένωσης” με την Ιταλία, είχε δεχθεί με νόμο του Κοινοβουλίου της (Αλβανικός Νόμος, 10 Ιουνίου 1940) ότι: “το Βασίλειο της Αλβανίας αναγνωρίζει ότι θα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τα κράτη τα οποία θα βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με το Βασίλειο της Ιταλίας”.
Συνεπώς με την κήρυξη του πολέμου από την Ιταλία εναντίον της Ελλάδας βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση με την πατρίδα μας. Γι’ αυτό η Ελλάδα με το Βασιλικό Διάταγμα (ΒΔ) της 10ης Νοεμβρίου 1940, το οποίο εκδόθηκε σε εφαρμογή του ΑΝ (Αναγκαστικού Νόμου) 2636/1940 “Περί δικαιοπραξιών εχθρών και μεσεγγυήσεως εχθρικών περιουσιών”, όρισε ως εχθρικά κράτη “την Ιταλία μαζί με τις κτήσεις, τα αυτοκρατορικά της εδάφη και τις αποικίες, καθώς και την Αλβανία”.
Ο Ιταλός στρατηγός Βισκόντι Πράσκα σε διαταγή του της 21ης Οκτωβρίου 1940 αποκαλύπτει ότι είχε αναθέσει σε ειδικούς αξιωματικούς, συνοδευόμενους από Αλβανούς οδηγούς, να εκτελούν αναγνωρίσεις στην άμεση περιοχή των συνόρων. Περαιτέρω η διαταγή καθόριζε ότι έπρεπε να οργανωθούν ειδικά τμήματα αποτελούμενα ως επί το πλείστον από Αλβανούς, πλαισιούμενους μόνο από Ιταλούς, και επιφορτισμένα με την εξουδετέρωση των μεμονωμένων Ελλήνων σκοπών και με την αποκοπή των τηλεφωνικών γραμμών.
Η προκήρυξη που διάβασε ο πρόεδρος του υπουργικού συμβουλίου Βερλάτσι, στις 28 Οκτωβρίου 1940, αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής: “…Οι στρατιώτες του ένδοξου Ιταλικού Στρατού, στις τάξεις του οποίου περιλαμβάνονται πολλές μονάδες Αλβανών στρατιωτών…”.
Ο Ιταλός ιστορικός Μάριο Τσέρβι γράφει: “Στις ιταλικές μεραρχίες περιλαμβάνονταν επίσης αλβανικά τμήματα (…). Εκπαιδεύτηκαν ακόμα και Αλβανοί, που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις”.Κατά την αρχική προέλαση της Μεραρχίας “Τζούλια” στον τομέα της Πίνδου οι επιτιθέμενοι Ιταλοί χρησιμοποιούσαν Αλβανούς οι οποίοι γνώριζαν ελληνικά και φώναζαν στους Ελληνες στρατιώτες να παραδοθούν, λέγοντας ότι ο αγώνας τους ήταν πλέον μάταιος εφόσον στην Αθήνα είχε γίνει επανάσταση, η κυβέρνηση Μεταξά είχε πέσει, η νέα κυβέρνηση είχε συμμαχήσει με τον Άξονα κ.ά.
Στις 2 Νοεμβρίου 1940 τάγμα Αλβανών επιτέθηκε στο Καλπάκι απεγνωσμένα, χωρίς επιτυχία. Αλβανοί αυτόμολοι παρείχαν πληροφορίες στον Ελληνικό Στρατό.
Αποκαλυπτικά είναι τα όσα γράφει στο ημερολόγιο του ο Φερνάντε Κομπιόνε, έφεδρος υπολοχαγός πεζικού της 51ης Ορεινής Μεραρχίας “Σιέννα”: “…Κατά το χρονικό διάστημα από 28 Οκτωβρίου ως 14 Νοεμβρίου 1940, οπότε ιταλικά τμήματα είχαν εισχωρήσει σε περιοχές της Ελλάδας, οι Τσάμηδες υποδέχονταν σε όλα τα χωριά τους Ιταλούς ως ελευθερωτές, με ζητωκραυγές και ενθουσιασμό…”.
Ο πρεσβευτής Άδωνις Κύρου σημειώνει: “…Όταν, τέλος, εξερράγη ο Ελληνο-Ιταλικός πόλεμος, συμμετέσχον εις αυτόν παρά το πλευρόν των Ιταλών με ενθουσιασμόν και ανθελληνικήν λύσσαν άπειροι Αλβανοί – ενώ ουδείς εξ αυτών εσκέφθη να προσδράμη εις βοήθειαν του νικηφόρου Ελληνικού Στρατού, καίτοι ούτος, συμφώνως προς την ραδιοφωνικήν διακήρυξιν του Ιωάννου Μεταξά, ήρχετο προς αποκατάστασιν της αλβανικής ελευθερίας, ανεξαρτησίας και ακεραιότητας…”.
Όταν ο Ελληνικός Στρατός προήλαυνε εντός του αλβανικού εδάφους, τα περισσότερα σώματα στρατού των Αλβανών είχαν διαλυθεί, ενώ στα πρόσωπα των λιγοστών Αλβανών που εκινούντο στους δρόμους, ανάμεσα στους Ιταλούς, ζωγραφιζόταν άγριος θυμός εναντίον ενός στρατεύματος που το νόμιζαν παντοδύναμο και το έβλεπαν να οπισθοχωρεί μπροστά στις ελληνικές δυνάμεις.
Η Αγγλίδα ιστορικός Μ. Βίκερς τοποθετείται διαφορετικά: “…Η αλβανική κοινή γνώμη αρχικά πανηγύρισε για τον ελληνικό θρίαμβο, η στάση της όμως άλλαξε όταν η Αθήνα άρχισε να φανερώνει τις προθέσεις της να προσαρτήσει τη νότια Αλβανία…”(!!!).
Ενώ υπάρχουν όλα τα παραπάνω περί συμμετοχής των Αλβανών στον πόλεμο, οι Αλβανοί ιστορικοί, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, προσπάθησαν μεταπολεμικά να μας πείσουν ότι δεν συμμετείχαν με το μέρος των Ιταλών ή ότι συμμετείχαν λίγα τμήματα δια της βίας.
Συγκεκριμένα οι Αλβανοί ιστορικοί Σ. Πόλο και Α. Πούτο γράφουν σχετικά τα εξής: “Τα δύο αλβανικά τάγματα που στάλθηκαν με τη βία στον πόλεμο του 1940 αρνήθηκαν να πολεμήσουν. Οι Ιταλοί τους έκλεισαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην κεντρική Αλβανία. (….) Στην ελληνική κυβέρνηση η πορεία των γεγονότων φαινόταν πως έδινε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει τα παλαιά προσαρτιστικά σχέδια τους για τις περιοχές της Κόρτσας (σ.σ. Κορυτσάς) και του Γκιροκάστρ (σ.σ. Αργυρόκαστρου)”.
Σε άλλο σημείο συνεχίζουν: “Το 1940 ήταν μοναδική ευκαιρία να ενωθεί με τον Ελληνικό Στρατό ο Αλβανικός”.
Έτσι εξηγείται η κατηγορηματική άρνηση του Ελληνικού Στρατηγείου στην πρόταση των Αλβανών αντιφασιστών πατριωτών να σχηματίσουν δύο τάγματα και να πολεμήσουν με την εθνική τους σημαία στο πλευρό των ελληνικών δυνάμεων εναντίον των Ιταλών εισβολέων!
Στην πραγματικότητα οι Αλβανοί έδειξαν πλήρη δυσπιστία και απροθυμία να συνεργαστούν με τον Ελληνικό Στρατό. Αντιθέτως συνεργάστηκαν με τους Ιταλούς. Ο Ιταλός παρατηρητής Τζακομόνι βεβαίωσε κατηγορηματικά και με συγκεκριμένα στοιχεία, ενώπιον του Ανώτατου Ιταλικού Δικαστηρίου, τα εξής: “Και οι Αλβανοί βοήθησαν παντού και πάντα τον Ιταλικό Στρατό, χωρίς να σημειωθεί πουθενά οποιοδήποτε επεισόδιο.
1941 – ΛΗΞΗ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.
Μετά την είσοδο των γερμανικών και των ιταλικών στρατευμάτων στη χώρα μας ιταλικές δυνάμεις παρέμειναν στην Αλβανία ως στρατός κατοχής.
Στις 3 Μαΐου 1941, λίγο μετά την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα, όπως γράφει ο ιστορικός Δημ. Μιχαλόπουλος, “ειδική επιτροπή”, που είχε συγκροτηθεί με εντολή της αλβανικής κυβέρνησης, υπέβαλε στο Βασιλικό Υπουργείο Εξωτερικών στη Ρώμη υπόμνημα στο οποίο περιέχονταν οι διεκδικήσεις της Αλβανίας σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας και της Ελλάδας.
Όσον αφορά την Ελλάδα στις διεκδικήσεις περιλαμβάνονταν, εκτός από την Τσαμουριά, τα Ιωάννινα και η Πρέβεζα “μαζί με τις περιφέρειες τους”, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου. Τα Τίρανα ζητούσαν τότε την “ένωση” των εδαφών αυτών, όπως και ορισμένων άλλων ελληνικών περιοχών (στη Δυτική Μακεδονία κυρίως), με το αλβανικό κράτος. Η κατοχή της Ελλάδας από τις δυνάμεις του Άξονα δεν επέφερε την πραγματοποίηση των αλβανικών επιδιώξεων.
Στις 17 Απριλίου 1944 δημιουργήθηκε μια μονάδα 35 αποτελούμενη αποκλειστικά από Αλβανούς, με την ονομασία 21 Waffen – Gebirgs – Division der SS «Skanderberg» (albanische Nr.1). Οι στολές τους ήταν ίδιες με τις στολές των γερμανικών SS, αλλά τα σύμβολα τους ήταν αλβανικά.
Το έργο των ΑλβανώνSS περιελάμβανε δολοφονίες ορθοδόξων ιερέων, καταστροφές ορθοδόξων ναών, βιασμούς, κλοπές αλλά και πλήρη κάλυψη των γερμανικών στρατευμάτων κατά την αποχώρηση τους από την Ελλάδα και αργότερα από τη Σερβία.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι οπαδοί του Μπάλλι Κομπετάρ (Εθνικιστικό Κόμμα) είχαν επίσης συνεργασθεί με τους Γερμανούς.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ.
Από την αναγνώριση της Αλβανίας ως ανεξάρτητου κράτους μέχρι την κατάληψη της από τους Ιταλούς (Απρίλιος 1939), οι σχέσεις της με την Ελλάδα ήταν σχετικά καλές. Στη συνέχεια, όμως, η ιταλική προπαγάνδα στήριξε τις αλυτρωτικές διαθέσεις της Αλβανίας. Ο αλβανικός Τύπος δημοσίευε άρθρα κατά της Ελλάδας και καλλιεργούσε το όνειρο της “Μεγάλης Αλβανίας”.
Με την επίθεση των Ιταλών κατά της Ελλάδας, τον Οκτώβριο του 1940, αλβανικά τάγματα πεζικού και εθελοντών και σώματα άτακτων είχαν ενταχθεί στους ιταλικούς σχηματισμούς και έλαβαν ενεργά μέρος στις επιχειρήσεις. Εκτιμάται ότι συμμετείχαν 8-10 τάγματα Αλβανών. Η συμπεριφορά των Αλβανών πολιτών έναντι των Ελλήνων στρατιωτών το 1940-41 ήταν εχθρική, ενώ προς τους Ιταλούς φιλική.
Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα από τον Απρίλιο του 1939 και μετά, πείθουν ότι οι Αλβανοί μισούσαν και εξακολουθούν να μισούν κάθε τι ελληνικό και ορθόδοξο χριστιανικό. Υπήρξαν πάντα εχθροί της Ελλάδας. Συνεργάσθηκαν με τον Άξονα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πάντα είχαν και εξακολουθούν να έχουν ως απώτερο σκοπό την ίδρυση της “Μεγάλης Αλβανίας”.
Δυστυχώς έναντι των “καλών υπηρεσιών” των Αλβανών η Ελλάδα το 1971 αποκατέστησε τις διπλωματικές σχέσεις της με τη γείτονα, με την ελπίδα ότι θα προστατεύονταν καλύτερα τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας της Βόρειας Ηπείρου. Επίσης το 1987 η Ελλάδα, ενεργώντας μονομερώς, κατάργησε την εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία, καθεστώς που ίσχυε από τον Νοέμβριο του 1940, χωρίς να εξασφαλίσει εγγυήσεις για την ελληνική μειονότητα της Βόρειας Ηπείρου.

Αυτούς λοιπόν βοηθάμε οικονομικά και τους έχουμε στην Πατρίδα μας τρέφοντας φίδια στον κόρφο μας .Κάποτε ένας φίλος Βερειοηπειρώτης μου είπε ότι Αλβανός δεν γίνεται ποτέ φίλος .Με την πρώτη ευκαιρία θα σε σφάξει στο γόνατο .


Πηγή του άρθρου ΠEPIOΔIKO “ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ”, TEYXOΣ ΟKTΩBPIOY 2003 και το blog
Μαθαίνουμε Ελληνική ιστορία .