Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

Ένας – ένας οι γείτονες μας αρπάζουν κομμάτια της Ελλάδας – χωρίς κανείς να αντιδρά από την ελληνική κυβέρνηση. Μετά τους Τούρκους, που βήμα – βήμα μπλοκάρουν κομμάτια του ελληνικού Αιγαίου και τους Σκοπιανούς που έκαναν δικό τους τον Μέγα Αλέξανδρο και το όνομα Μακεδονία, έρχονται τώρα οι Κροάτες να ΄΄βουτήξουν΄΄ την Επίδαυρο.

Στην Κροατία υπάρχει μια πόλη, που λέγεται... CAVTAT (Τσαβτάτ, είναι η νοτιότερη πόλη της Κροατίας, πάνω στις δαλματικές ακτές, 20 χιλιόμετρα νότια του Dubrovnik, πιο κάτω αρχίζει το Μαυροβούνιο), η οποία εδώ και 4 χρόνια οργανώνει ένα επιτυχημένο φεστιβάλ κλασσικής κυρίως, μουσικής, που ονομάζεται ΄΄EPIDAURUS FESTIVAL!!!! (www.epidaurusfestival.com).

Στο portal της πόλης (www.cavtatportal.com) αναφέρεται ότι η πόλη ιδρύθηκε τον 6ο Π.Χ. αιώνα, “by a handful of Greek traders” , προερχόμενοι από την ομώνυμη πόλη της Πελοπονήσου, εξ’ ου και το όνομα Επίδαυρος, που οι Λατίνοι το μετέτρεψαν σε “Epidaurum”, για να αλλάξει και πάλι στην περίοδο της «Δημοκρατίας της Ραγκούζας» (μετά τον 14 Μ.Χ. αιώνα) σε “Ragusa Vecchia” (“Ragusa είναι το ιταλικό όνομα του Dubrovnik) και να καταλήξει τελικά στο σλάβικο όνομα Cavtat (Τσαβτάτ), που είναι και αυτό παραφθορά του λατινικού “Civitas Vetus”(Παλαιά Πολιτεία). Απ’ αυτά τα λίγα φαίνεται πως δεν τρέφουν και κανένα ιδιαίτερο θαυμασμό για την ελληνική τους καταγωγή!

Όταν όμως έρχεται η στιγμή να ονοματίσουν το νεόκοπο φεστιβάλ, εκεί δεν έχουν ούτε ενδοιασμούς, ούτε αναστολές, γιατί το «βενετσιάνικό τους παρελθόν» είναι πολύ λίγο, μπροστά στην «γκλαμουριά» που τους προσφέρει το αρχαιοελληνικό τους όνομα με λατινική γραφή! Και εγένετο: “Epidaurus Festival”!!!

Το φεστιβάλ τους γεννήθηκε «ως δια μαγείας», ασχολούνται μόνο με κλασσική ή έστω σοβαρή μουσική, απουσιάζει εντελώς η αρχαία ελληνική τραγωδία και κωμωδία και στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ δεν γίνεται καμία μνεία στην προέλευση του ονόματός τους, καθώς επίσης και στην σημασία της ελληνικής Επιδαύρου, στον αρχαίο και σύγχρονο κόσμο, όπως μας λέει ο κ. Νίκος Αργυρόπουλος που το έχει επισκεφθεί.

Φυσικά για όλα αυτά, το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει ιδέα και δεν έχει κάνει κίνηση προστασίας του ονόματος της δικής μας ιστορικής Επιδαύρου.

Άντε και στους Δελφούς σε λίγο.


Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos

Πηγή (peripatris.blogspot)

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ 666

Να προσφύγει η εκκλησία στην Ευρωπαϊκή ένωση και να ζητήσει κατοχύρωση κατά πάσης πράξεως που αντίκειται στο Θρησκευτικό συναίσθημα .Να απαγορευτεί στην ΕΕ ή σε κράτος μέλος να νομοθετήσει να προωθήσει και να επιβάλλει σε οποιοδήποτε έγγραφο ,κάρτα,μικροτσίπ ή ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών ,κάποιο αριθμό ,όπως το δυσώνυμο 666 .Όνομα ,ή σύμβολο ,ή χάραγμα  που προσβάλλει την θρησκευτική συνείδηση των Χριστιανών ή των οπαδών άλλης Θρησκείας .Αν δεν απαιτήσουμε τώρα αυτή τη νομική κατοχύρωση τότε θα δείξουμε ότι εκχωρούμε οικεία βουλήσει και συνειδητά τα δικαιώματά μας
Είναι εξ άλλου ευκαιρία να διαπιστώσουμε τις προθέσεις της ΕΕ περί την Θρησκευτική Ελευθερία των πολιτών ή όχι .Μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο συνειδησιακό και υπαρξιακό ζήτημα δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση και ολιγωρία .
Ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ.Δημήτρης Τσελεγγίδης απέστειλε στην Διαρκεί Ιερά Σύνοδο (ΣΙΣ) που συνεδριάζει σήμερα επιστολή και υποδεικνύει στον Αρχιεπίσκοπο και τους Συνοδικούς Ιεράρχεςτον νομικό δρόμο αποφυγής της Κάρτας του Πολίτη με το μικροτσίπ και τον Δυσώνυμο αριθμό 666 άπαξ και δια παντός .Αυτός ο Δρόμος δεν είναι άλλος απο την  προσφυγή στην ΕΕ για συνταγματική κατοχύρωση της απαγορεύσεως που δεν θα αφορά μόνο τους Χριστιανούς ,αλλά και τους οπαδούς άλλων θρησκειών .Να σταματήσουν άπαξ και δια παντός οι ανησυχίες των Πολιτών Ορθοδόξων Χριστιανών και μη .Και αν η ΕΕ δεν συγκατανεύσει σε αυτή την κατοχύρωση θα ξέρουμε και εμείς με ποιους έχουμε να κάνουμε και τι στάση να κρατήσουμε .

Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos
Πηγή (εφημερίδα Ελεύθερη Ωρα)

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ

"Μαχαίρι σε 17 επιχειρήσεις Δημοσίου". Στην πρώτη γραμμή του πυρός τοποθετεί η τρόικα 17 δημόσιες επιχειρήσεις και φορείς του δημόσιου τομέα, μεταξύ των οποίων η ΕΡΤ, ο ΕΟΤ, το Μετρό και το Τραμ. Εντάχθηκαν στο έλλειμμα έπειτα από την έρευνα της Eurostat και βάσει Μνημονίου προωθούνται άμεσες παρεμβάσεις στο πρότυπο του ΟΣΕ, με απολύσεις συμβασιούχων, μετατάξεις, περικοπές και συγχωνεύσεις . Ανήσυχοι οι υπουργοί απαιτούν διορθωτικές κινήσεις από τον Γ.Α.Π.. Η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει "τι δήλωσαν οι Παπουτσής, Καρχιμάκης, ο Π. Μπεγλίτης, Π. Οικονόμου, Π. Κουκουλόπουλος, Ν. Σαλαγιάννης. Και προτάσεις για συναίνεση και αναστολή των εξεταστικών".  "Μπουρλότο στον προϋπολογισμό από τη «μαύρη τρύπα» των 4 δισ.!". «Ανοιχτοί λογαριασμοί» που οδηγούν στη διεύρυνση της «μαύρης τρύπας» του ελλείμματος κατά 4 δισ. ευρώ έφερε η Ευρωστατιστική υπηρεσία με την ανακοίνωση της αύξησης του ελλείμματος για το 2009 σε 15,4% του ΑΕΠ από 13,6% που πρόβλεπε η κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2010". "Σκλάβοι του ΔΝΤ για ακόμα 3 χρόνια και έχει ο Θεός!!!".  "Στις αλυσίδες σειράς νέων - σκληρότερων - Μνημονίων για τρία τουλάχιστο ακόμα χρόνια καθηλώνονται οι Ελληνες με δεδομένες τις προθέσεις του καρτέλ των πιστωτών της χώρας να μετατρέψουν την επικράτεια σε απέραντο κάτεργο σκλάβων με γκαουλάιτερ τον ένοικο του Μαξίμου",την ώρα που οι Ευρωπαίοι πιέζουν για έκδοση ευρωομολόγου, όπως είχε ζητήσει πριν από μήνες ο Γιώργος Παπανδρέου ως «αντίδοτο» στην κρίση με στόχο την αναδιάρθρωση του χρέους των «φτωχών» χωρών, οι δυνάμεις του «άξονα» επιθυμούν την απώλεια του δικαιώματος ψήφου, αλλά και τον έλεγχο της δημόσιας περιουσίας τους .Γερμανική κατοχή επιβάλει η Τρόικα . 


Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos
Πηγή (ο τύπος της ημέρας)

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΟΜΑΔΙΚΑ ΒΙΑΣΑΝ ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Στη Μαντι Μπαχαβαλντιν του Πακιστάν στις 2 Ιουνίου του 2007 ο 16χρονος χριστιανός Ιμράν Μασίχ κακοποιήθηκε και βιάστηκε ομαδικά από μουσουλμάνους επειδή αρνήθηκε να αλλάξει την πίστη του όταν τον απήγαγαν.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 16χρονος χριστιανός έπαιζε ανέμελα κρίκετ σε μια παιδική χαρά μαζί με τον μουσουλμάνο φίλο του Νάβεντ. Τότε ο μουσουλμάνος απεκάλεσε τον Ιμράν με ένα υποτιμιτικό προσωνύμιο με το οποίο αποκαλούν τους χριστιανούς στο Πακιστάν. Ο χριστιανός τότε αντέδρασε και τσακώθηκε με τον φίλο του. Τότε εμφανίστηκε ο πατέρας του μουσουλμάνου ο οποίος οδήγησε τον 16χρονο χριστιανό στο σπίτι τους με την αιτιολογία ότι θέλει να συμφιλιώσει τους δύο φίλους…

Σε αυτό το σημείο άρχισε ο εφιάλτης του 16χρονου χριστιανού σύμφωνα με την έρευνα της οργάνωσης “Ακτίνες της Ανάπτυξης”. Μέσα στο σπίτι του μουσουλμάνου φίλου του ήταν μια παρέα μουσουλμάνων φίλων του πατέρα του πολλοί από τους οποίους ήταν κάτω από την επήρεια αλκοόλ. Αυτοί απαίτησαν από τον Ιμράν να αλλαξοπιστήσει και να γίνει μουσουλμάνος. Αυτός περήφανα αρνήθηκε να υποκύξει στις πιέσεις, μένοντας πιστός στη χριστιανική θρησκεία του. Η άρνηση του να αλλαξοπιστήσει εξόργησε του μουσουλμάνους και αυτοί άρχισαν να τον χτυπάνε σε όλο του το σώμα ώστε να τον αναγκάσουν να ασπαστεί την μουσουλμανική θρησκεία. Η πίστη του Ιμράν όμως στο Χριστό ήταν τόσο δυνατή ώστε καμία πίεση δεν μπορούσε να την αλλάξει…

Τότε οι δημοκρατικοί και ανεκτικοί Πακιστανοί μουσουλμάνοι άρχισαν να βιάζουν ομαδικά για όλη τη νύχτα τον 16χρονο χριστιανό, ο οποίος έκανε το “έγκλημα” να μην αλλάζει την πίστη του.
Κατόπι τον πέταξαν έξω αναίσθητο όπου τον βρήκε η οικογένεια του. Όταν ο Ιμράν συνήλθε εξίστορησε στους δικούς του τι είχε συμβεί. Τότε η οικογένεια του πήγε αρχικά στο νοσοκομείο για να ζητήσει ιατρική εξέταση και κατόπι στην αστυνομία να καταγγείλει το περιστατικό. Όμως στο προοδευτικό νοσοκομείο του Πακιστάν αρνήθηκαν να κάνουν ιατρική εξέταση με την αιτιολογία ότι η οικογένεια του Ιμράν έλεγε ψέματα, ενώ η ανεκτική πακιστανική αστυνομία για να προχωρήσει σε έρευνα τους ζητούσε ιατρική εξέταση και τους έστελνε πίσω στο νοσοκομείο…

Επιπλέον όπως κατήγγειλε η οικογένεια του 16χρονου χριστιανού στην οργάνωση “Ακτίνες της Ανάπτυξης” ανώτατοι αστυνομικοί, άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μέλη του περιφερειακού συμβουλίου του Πουντζαμπ άρχισαν να τους απειλούν ώστε να συμβιβαστούν και να αποσύρουν τις κατηγορίες. Ενώ η τοπική αστυνομία συνέταξε μια ψεύτικη έρευνα σύμφωνα με την οποία ο Ιμράν κατηγορούνταν για την κλοπή 833 δολαρίων και ενός κινητού… Την ίδια ώρα οι πακιστανικές υπηρεσίες υγείας αρνήθηκαν κάθε βοήθεια στην περίθαλψη του 16χρονου χριστιανού και η φτωχή οικογένεια του Ιμράν αναγκάζεται να πληρώνει μόνη της την ιατροφαρμακευτικές ανάγκες.
Επεξεργασία άρθρου Pikos Apikos
Πηγή (Altermedia)

ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ 13 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 17 ΤΩΝ ΠΥΡΙΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ


Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται 13 από τους 17 κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
Το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών κ. Ξένιας Δημητρίου, προσθέτοντας στον κατάλογο των προσώπων που παραπέμπονται και τον καταζητούμενο Χρήστο Τσάκαλο, αδελφό του Γεράσιμου Τσάκαλου που κρίθηκε πριν λίγες μέρες προφυλακιστέος για τα δέματα-βόμβες σε πρεσβείες.
Η Εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του Χρήστου Τσάκαλου, πρόταση που δεν υιοθέτησε το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο τον παραπέμπει μόνο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σε δίκη παραπέμπονται οι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση Χαρίλαος Χατζημιχελάκης, Παναγιώτης Μασούρας, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και ο προσφάτως προφυλακισθείς Παναγιώτης Αργυρού.
Παραπέμπονται επίσης οι ελεύθεροι, με την επιβολή περιοριστικών όρων, Εμμανουήλ Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης, καθώς και οι καταζητούμενοι, σε βάρος των οποίων έχουν εδώ και μήνες εκδώσει εντάλματα σύλληψης οι ανακριτές της υπόθεσης: Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος, Νταμιάνο Μπολάνο, Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσης και Χρήστος Τσάκαλος.
Οι κατηγορίες που αποδίδονται στους 13 νεαρούς αφορούν στη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και τρεις εκρήξεις στο γραφείο της κ. Λ.Κατσέλη, στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών κ. Π. Χηνοφώτη και στα γραφεία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.
Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου που προερχόταν από το Μπάρι Ιταλίας, εντοπίστηκε στην καμπίνα φορτηγού ποσότητα κοκαΐνης μικτού βάρους 47 κιλών και 69,8 γραμμαρίων.

Στην εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και κατάσχεση 47 κιλών κοκαΐνης προχώρησε το Λιμενικό Σώμαστην Πάτρα.
Κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου που προερχόταν από το Μπάρι Ιταλίας, εντοπίστηκε στην καμπίνα φορτηγού ποσότητα κοκαΐνης μικτού βάρους 47 κιλών και 69,8 γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά τα οποία εντοπίσθηκαν με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου, ήταν επιμελώς κρυμμένα σε ειδική ξύλινη κατασκευή στο κρεβάτι της καμπίνας του οχήματος, επικαλυμμένα με ειδική κρέμα και τυλιγμένα με καρμπόν, ώστε να καθίσταται αδύνατος ο εντοπισμός τους από μηχάνημα ακτινών Χ (Χ-RAY).
Επίσης πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού βρέθηκε ένα χαρτοκιβώτιο το οποίο περιείχε 10 κουτιά του ενός κιλού, περιέχοντα χημική ουσία «φαινακετίνη» σε λευκή σκόνη, η οποία προοριζόταν για την πρόσμιξη της με την ναρκωτική ουσία.
Κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι, το εν λόγω φορτηγό κατευθύνθηκε προς την έξοδο του λιμανιού, συνοδευόμενο από ΙΧΕ όχημα με οδηγό τον 48χρονο Έλληνα ιδιοκτήτη του και συνοδηγό 52χρονο Έλληνα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Μετά από επιχείρηση συνελήφθη σε περιοχή της Αθήνας 48χρονος αλλοδαπός, Αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος φέρεται να σχεδίασε και να οργάνωσε την μεταφορά των ναρκωτικών, των οποίων θα ήταν και ο τελικός αποδέκτης.
Η εν λόγω ποσότητα είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχουν εντοπισθεί και κατασχεθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος κατά την τελευταία πενταετία, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό τυχόν άλλων ατόμων που εμπλέκονται στο ίδιο κύκλωμα.
Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos
Πηγή (Δελτίο ενημέρωσης ΓΑΔΑ )

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 70% Η ΑΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Πρωταγωνίστρια η αποχή
Η αποχή για μία ακόμη φορά είναι η πρωταγωνίστρια σε μία εκλογική αναμέτρηση - έστω και αυτοδιοικητική, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα, που έχουν ενσωματωθεί (40%), τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους προτίμησαν να καθίσουν στο σπίτι ή να βγουν για βόλτα με δεδομένη και την καλοκαιρία. Επιπλέον, χαρακτηριστική είναι και η εμφάνιση του λευκού και του άκυρου.
Έτσι, σύμφωνα με το 40% των αποτελεσμάτων για τις περιφέρειες, η αποχή έφτασε το 40,02%, ενώ το λευκό και άκυρο συγκέντρωσαν 9%. Αντιστοίχως το ποσοστό αποχής για τις δημοτικές εκλογές ξεπέρασε για λίγο αυτό των περιφερειακών εκλογών φτάνοντας το 40,5%, ενώ λευκά και άκυρα εδώ συγκέντρωσαν 5,37%.
Στους πέντε μεγαλύτερους δήμους, η αποχή ήταν: Στην Αθήνα 58%, στη Θεσσαλονίκη 46,9%, στον Πειραιά 56,5%, στην Πάτρα 39,4% και στο Ηράκλειο Κρήτης 36,3%.
Στο σύνολο της επικράτειας και σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα η μεγαλύτερη αποχή (πάνω από 60 τοις εκατό) σημειώθηκε στις Πρέσπες με ποσοστό 76,15%, ενώ ακολουθεί η Νίσηρος με 75%, ο ’γιος Ευστράτιος με 73%, η Ιθάκη με 68,48%, η Λήμνος με 67,77%, τα Κύθηρα με 65,81%, η Σύμη με 65,56%, Σέρβια-Βελβεντός με 63,75% και η Φλώρινα με 61%.
Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos

TA ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, η αποχή ρεκόρ με τέσσερις στους 10 ψηφοφόρους να μην έχουν προσέλθει στις κάλπες, η απομάκρυνση του ενδεχομένου πρόωρων εθνικών εκλογών, και οι "καυτοί" φάκελοι που έχει η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση εκλογικής διαδικασίας, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.
Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ' αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:
* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Νίκησε η αποχή ".
* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ψυχορραγεί το σύστημα της τρόικας".
* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Γ. Παπανδρέου: Συνεχίζουμε την πολιτική μας. Α. Σαμαράς: Ανοίξτε τ' αφτιά σας".
* ΕΘΝΟΣ: "Οι κάλπες έκλεισαν τον δρόμο στις κάλπες ".
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Έπιασε η μπλόφα... σώθηκε η παρτίδα".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Θεαματική κωλοτούμπα Γιώργου μετά το χαστούκι".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟΣ:"Η αρχή του τέλους για μνημόνιο-Παπανδρέου. Ολική επαναφορά για τη Νέα Δημοκρατία".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Συνεχίζει λαβωμένος".
* ΕΣΤΙΑ: "Αποδοκιμασία προς τα κόμματα".
* ΤΑ ΝΕΑ: "Ψήφος αντοχής και κίνημα αποχής".
* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μεγάλη ανοδική πορεία".
Θεσσαλονίκη
* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Την επόμενη Κυριακή μάχες φωτιά ".
* ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Όλα θα κριθούν στο β' γύρο".
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ .ΤΟ 60% ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Πρωτοφανής αποχή καταγραφόταν στα εκλογικά κέντρα της επικράτειας μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, το ποσοστό της αποχής ίσως να ξεπεράσει και το 50%, έναντι του 40% που καταγράφηκε στον πρώτο γύρο.

Καθώς φαίνεται, οι ψηφοφόροι προτίμησαν να απολαύσουν το κυριακάτικο πρωινό τους, με σύμμαχο τον καλό καιρό, μακριά από τα εκλογικά κέντρα της επικράτειας. Η προσέλευση του κόσμου στις κάλπες ωστόσο άρχισε σταδιακά να αυξάνεται από το απόγευμα και έπειτα, καθώς στις τοπικές κοινωνίες η ψήφος έχει πάντοτε περισσότερο «προσωπικά» κριτήρια.

Μια πρώτη εκτίμηση του μεγάλου ποσοστού αποχής από την Ιπποκράτους, είναι πως στην Αθήνα πλήττεται ο Νικήτας Κακλαμάνης, αλλά και ο Γιάννης Μίχας στον Πειραιά

Σε αρκετές περιπτώσεις οι διαφορές από τον πρώτο γύρο αλλά και οι συσχετισμοί είναι τέτοιοι ώστε να προμηνύουν «μάχη» ψήφο με ψήφο, εξ’ ου και τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα προσέλκυσης και συσπείρωσης των ψηφοφόρων τους, έως την ύστατη στιγμή και παράλληλα σε ένα «άνοιγμα» προς τους ψηφοφόρους των υπολοίπων κομμάτων. Στόχος όλων να μειωθεί δραστικά η αποχή που άγγιξε το 40% στον πρώτο γύρο.

Τα πιο μεγάλα «ντέρμπι» αναμένεται να δοθούν στην Περιφέρεια Αττικής μεταξύ του Γιάννη Σγουρού που στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε ποσοστό 24,13% και του Βασίλη Κικίλια με 20,59%.

Κρίσιμη και  η εκλογή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, αλλά και σε αυτήν της Πελοποννήσου.

Σε επίπεδο  Δήμων πέραν του Δήμου Αθηναίων μεγάλες «μάχες» θα δοθούν στο  Δήμο Θεσσαλονίκης, στον Πειραιά και στο Βόλο.  



Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos
Πηγή (Πρώτο Θέμα)

ΛΟΓΩ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ


Στον Εισαγγελέα Σερρών οδηγήθηκε ο υποψήφιος Δ.Σ Σιντικής και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ ΠετριτσίουΣάββας Σιδηρόπουλος, που λόγω ... παρεξήγησης, φόρτωσε στο αυτοκίνητό του όλα τα ψηφοδέλτια τουΠαναγιώτη Ψωμιάδη, που υπήρχαν στα δύο Ε.Τ του Ομαλού-Θρακικού. 
Όπως ο ίδιος εξήγησε, "αργά χθες το βράδυ, πήρα τα ψηφοδέλτια επειδή νόμιζα πως ήταν του Ά γύρου".
Όταν σήμερα το πρωί πήγε ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος στο Ομαλό-Θρακικό και είδε πως υπήρχαν μόνο ψηφοδέλτια του Μάρκου Μπόλαρη, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία που γρήγορα έφτασε στον "δράστη" ο οποίος επέστρεψε τα ψηφοδέλτια, εξηγώντας τι είχε συμβεί.
Τα ψηφοδέλτια του Παναγιώτη Ψωμιάδη, τοποθετήθηκαν εκ νέου στα δύο Ε.Τ και η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά.

Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos
Πηγή (INFO SERRES )

Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΤΟΥ 2008 ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ

Με αφορμή τις πρωτόγνωρες καταστροφές από τους Βρετανούς φοιτητές, η εφημερίδα “Guardian” επέλεξε να δημοσιεύσει τις 10 σημαντικότερες εξεγέρσεις που έχουν σημειωθεί, από τον Ιούλιο του 1830 στο Παρίσι και τις «Trois Glorieuses», μέχρι τον Δεκέμβρη του 2008 στην Αθήνα, στις διαδηλώσεις που προκλήθηκαν λόγω της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η εν λόγω λίστα που συνέταξε ο βετεράνος του διεθνούς ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, Ed Vulliamy, περιλαμβάνει ακόμα την συγκέντρωση στην Ουάσιγκτον το 1965 από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τον πόλεμο του Βιετνάμ, την «Άνοιξη της Πράγας» το 1968, μέχρι τον τραγικό θάνατο της Βρετανίδας σουφραζέτας Emily Wilding Davison στον ιππόδρομο του Epsom, την ώρα που προσπαθούσε να τοποθετήσει ένα poster στο άλογο του Βασιλιά Γεωργίου 5ου 



Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos
Πηγή (εφημερίδα Guardian )

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΑΠΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Ένας εποχικός πυροσβέστης φέρεται ως «εγκέφαλος» ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παράνομου στοιχηματισμού που αποκαλύφθηκαν ποτέ στην Ελλάδα, με έδρα τα Γιαννιτσά του νομού Πέλλας. Άμεσοι συνεργάτες του ήταν άλλα τρία άτομα, από τα οποία δυο είναι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές!

Δυο σπίτια στις παρυφές της πόλης είχαν μετατραπεί σε άντρα του παράνομου στοιχήματος, το οποίο παιζόταν μέσω μηνυμάτων SMS ή τηλεφωνικών εντολών! Το κύκλωμα, μάλιστα, είχε απλώσει τα δίχτυα του σε μια μεγάλη περιοχή που περιλαμβάνει και τους γύρω νομούς! Γι’ αυτό, άλλωστε, οι πελάτες του παράνομου στοιχήματος ξεπερνούσαν τους 1.500!

Κατά την έφοδο που έκαναν οι αστυνομικοί, συνελήφθησαν οι τέσσερις διοργανωτές του παράνομου παιχνιδιού και κατασχέθηκαν δεκάδες δελτία στοιχήματος, μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά και επιταγές. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί της Κυριακής στον εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί το εύρος της δράσης τους.
Επιμέλεια άρθρου  Pikos Apikos

Πηγή (Αστυνομικό Δελτίο ΓΑΔΘ)