Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ .ΤΟ 60% ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Πρωτοφανής αποχή καταγραφόταν στα εκλογικά κέντρα της επικράτειας μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, το ποσοστό της αποχής ίσως να ξεπεράσει και το 50%, έναντι του 40% που καταγράφηκε στον πρώτο γύρο.

Καθώς φαίνεται, οι ψηφοφόροι προτίμησαν να απολαύσουν το κυριακάτικο πρωινό τους, με σύμμαχο τον καλό καιρό, μακριά από τα εκλογικά κέντρα της επικράτειας. Η προσέλευση του κόσμου στις κάλπες ωστόσο άρχισε σταδιακά να αυξάνεται από το απόγευμα και έπειτα, καθώς στις τοπικές κοινωνίες η ψήφος έχει πάντοτε περισσότερο «προσωπικά» κριτήρια.

Μια πρώτη εκτίμηση του μεγάλου ποσοστού αποχής από την Ιπποκράτους, είναι πως στην Αθήνα πλήττεται ο Νικήτας Κακλαμάνης, αλλά και ο Γιάννης Μίχας στον Πειραιά

Σε αρκετές περιπτώσεις οι διαφορές από τον πρώτο γύρο αλλά και οι συσχετισμοί είναι τέτοιοι ώστε να προμηνύουν «μάχη» ψήφο με ψήφο, εξ’ ου και τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα προσέλκυσης και συσπείρωσης των ψηφοφόρων τους, έως την ύστατη στιγμή και παράλληλα σε ένα «άνοιγμα» προς τους ψηφοφόρους των υπολοίπων κομμάτων. Στόχος όλων να μειωθεί δραστικά η αποχή που άγγιξε το 40% στον πρώτο γύρο.

Τα πιο μεγάλα «ντέρμπι» αναμένεται να δοθούν στην Περιφέρεια Αττικής μεταξύ του Γιάννη Σγουρού που στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε ποσοστό 24,13% και του Βασίλη Κικίλια με 20,59%.

Κρίσιμη και  η εκλογή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, αλλά και σε αυτήν της Πελοποννήσου.

Σε επίπεδο  Δήμων πέραν του Δήμου Αθηναίων μεγάλες «μάχες» θα δοθούν στο  Δήμο Θεσσαλονίκης, στον Πειραιά και στο Βόλο.  



Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos
Πηγή (Πρώτο Θέμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: