Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να έχουν συμφωνήσει να ανοίξει εκ νέου το μπλοκ   του governing και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα νέο σύστημα διάσωσης για κάθε μελλοντική Ελλάδα-όπως το implosions του χρέους, αλλά ακριβώς αυτό το σύστημα θα μοιάζει όπως αναμένεται να είναι η επόμενη μεγάλη συζήτηση της τρέχουσας ευρώ κρίσης.
Ο Wolfgang Schäuble, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, έχει ρίξει ένα γενικό περίγραμμα.Αλλά η πρώτη σημαντική μαχαιριά στο να πάρει την ρεβάνς παρουσιάστηκε την Τρίτη το πρωί από μια ομάδα οικονομολόγων που περιλαμβάνει  τον πρώην γενικό σύμβουλο και πρώην αναπληρωτή διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η πρόταση, η οποία δημοσιεύθηκε από την έδρα των Βρυξελλών think tank Bruegel, είναι σχεδόν τόσο ενδιαφέρουσα για λογαριασμό της, και για την ιστορία  προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μόνιμο σύστημα διάσωσης που και στο παρελθόν - σχεδόν όλες οι αποτυχίες - ό, τι είναι επί της ουσίας της πολιτικής της proscriptions για το μέλλον .
Στην ουσία, με την πρόταση Bruegel θα συγκροτούνται τρεις φορείς για την αντιμετώπιση μιας κατάστασης σαν την Ελλάδα 1ον: ένας οικονομικός οργανισμός, που θα  στεγάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα εκτιμηθεί αν μία χώρα μπορεί πραγματικά δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη της? 2ον . Ένα νομικό δικαστήριο, τμήμα του ευρωπαϊκού Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η οποία θα χρησιμεύσει σαν ένα πτωχευτικό δικαστήριο στις ΗΠΑ, την ταξινόμηση αντικρουόμενες απαιτήσεις? και 3ον το πραγματικό ταμείο διάσωσης, κατά το πρότυπο της τρέχουσας προσωρινής απασχόλησης της ΕΕ, που θα συγκεντρώσουν τα χρήματα για τη διάσωση.
Αλλά για εκείνους που ακονίζουν τα μολύβια τους  για να εκπονήσουν τις δικές τους προτάσεις - όπως ο Olli Rehn, κορυφαίος οικονομικός υπάλληλος της ΕΕ, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με το να ανεβαίνει με το makeup του νέου συστήματος - η έκθεση προσφέρει μια όντως αφυπνιστική ιστορία για το πώς προηγούμενες προσπάθειες από το ΔΝΤ και άλλους να δημιουργήσουν παρόμοια συστήματα μόνιμης πρότασης διάσωσης απέτυχαν, κυρίως λόγω της αντίστασης από ιδιώτες δανειστές .
Ο ιδιωτικός τομέας έχει ήδη εγείρει αντιρρήσεις  αυτή τη φορά, ακόμη και πριν κάθε υπάλληλος  καταθέσει πρόταση: τα επιτόκια για οφειλές προς τους  δανειολήπτες όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία Ελλάδα ανέβηκαν υψηλότερα όλων των εποχών λίγες μόλις ώρες μετά την απόφαση να δημιουργηθεί το μόνιμο ταμείο  bailout , το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα στούς ιδιώτες  δανειστές και να επωμισθεί το κόστος των μελλοντικών χωρών προς διάσωση.
Η μελέτη Bruegel προτείνει περισσότερα από αυτά που πρόκειται να έρθουν.
Μετά την κρίση στο Μεξικό του πέσος στη-δεκαετία του 1990, για παράδειγμα, το G-10 συνέστησε μια έκθεση την λεγόμενη «ρήτρες συλλογικής δράσης" για δημόσιο χρέος, κυρίως νομικά διατυπωμένες  προσφορές ομολογιών που θα επέτρεπαν στους ιδιώτες  κατόχους του χρέους έγκριση για αναδιάρθρωση για όσο διάστημα στα δύο τρίτα των εγκεκριμένων επενδυτών  - ένας τρόπος για την αποφυγή θηλασμού από τους κερδοσκόπους αυτοβυθίζοντας την όλη συμφωνία.Η Φινλανδία έχει προτείνει ένα παρόμοιο σχέδιο για την ευρωζώνη. Αλλά, όπως σημειώνει η έκθεση:
Αντίσταση και αντιρρήσεις ως προς κέντρα αυτά τέθηκαν σε πολλούς τομείς. Η ιδιωτική οικονομική κοινότητα, ιδίως απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση.Καμία ενέργεια δεν έγινε και το θέμα ως εκ τούτου εγκαταλείφθηκε.
Το 2001, το ΔΝΤ έκανε μια άλλη δοκιμή, προτείνοντας κάτι που ονομάζεται δημόσιο χρέος αναδιάρθρωσης μηχανισμού, που θα δεσμεύει όλα τα μέλη του ΔΝΤ και ότι θα παγώσει όλους τους πιστωτικές αξιώσεις κατά τη διάρκεια μιας κρίσης του χρέους, έτσι ώστε η αναδιάρθρωση θα μπορούσε να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης. όταν οι ΗΠΑ βρέθηκαν μέσα στις φλόγες της οικονομικής κρίσης, απέσυρε την υποστήριξή της και μετά τη σφοδρή αντιρρήση από τον ιδιωτικό τομέα.
Αλλά οι συντάκτες Bruegel - μεταξύ των οποίων πρώην ανώτεροι αξιωματούχοι του ΔΝΤ Φρανσουά Gianviti,  και πρώην γενικός σύμβουλος στο ταμείο, και Anne Krueger, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος ο οποίος τώρα είναι στο σχολείο Johns Hopkins »Προηγμένων Διεθνών Σπουδών - εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να κέρδισε αυτή τη φορά τον γύρο.
Οι συμμετέχοντες στη συζήτηση δεν αναγνώρισαν ότι για τη  βιωσιμότητα μεγάλων χρεών είναι αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση: το μόνο ζήτημα είναι το χρονικό διάστημα, οι αρχές θα αγωνιστούν με ένα βαρύ φορτίο χρέους (με την πτώση του πραγματικού ΑΕΠ και άλλα συναφή κόστη) πριν την ανάληψη των δράσεων.
Είναι ένα μάθημα  στους ιδιώτες δανειστές μπορούν να τους πλήξουν στην καρδιά αυτή τη φορά. Αλλά οποιαδήποτε η είναι ένδειξη, αγορά ομολόγων δεν έχουν κάνει ακόμα.
Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos

Πηγή (Blog των Βρυξελλών)

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Όταν πέθαιναν οι Έλληνες για την Ελλάδα...

http://www.elora.gr/portal/images/stories/2010_04/koykidis.jpgΌταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, 27 Απριλίου 1941, η πρώτη τους δουλειά ήταν να στείλουν ένα απόσπασμα υπό τον λοχαγό Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Έλσνιτς για να κατεβάσει τη Γαλανόλευκη από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και να υψώσει τη σβάστικα... 
Δεξιά ο Παρθενώνας, αριστερά οι Καρυάτιδες.
Από την ελιά τής Αθηνάς οι Γερμανοί αντικρίζουν στό ακραίο σημείο τού βράχου τής Ακρόπολης πού δεσπόζει τής πόλης, την γαλανόλευκη σημαία πού θ' αντικατασταθεί από τον αγκυλωτό σταυρό.
Η εθνική Σημαία με το μεγάλο σταυρό στην μέση λάμπει και τα χρώματά της τονίζουν και τονίζονται από τον Παρθενώνα που στέκει αγέρωχος και όμορφος όπως πάντα.
Εκεί στην θέση Καλλιθέα, στο ανατολικό σημείο του Ιερού Βράχου ο επικεφαλής του αποσπάσματος ζήτησε από τον εύζωνα που φρουρούσε τη σημαία μας να την κατεβάσει και να την παραδώσει.
Ο απλός αυτός φαντάρος, όταν στις 8:45 το πρωί έφθασαν μπροστά του οι κατακτητές της χώρας μας και με το δάκτυλο στην σκανδάλη των πολυβόλων τους, τον διέταξαν να κατεβάσει το Εθνικό μας σύμβολο, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα. Δεν πρόδωσε την τρικυμία της ψυχής του.
Ψυχρός, άτεγκτος και αποφασισμένος.. απλά αρνήθηκε! Οι ώρες της περισυλλογής, που μόνος του είχε περάσει δίπλα στην σημαία, τον είχαν οδηγήσει στη μεγάλη απόφαση.
«ΟΧΙ»! Αυτό μονάχα πρόφερε και τίποτε άλλο. Μια απλή λέξη, με πόση όμως τεράστια σημασία και αξία. Η Ελληνική μεγαλοσύνη σε όλη την απλή μεγαλοπρέπειά της κλεισμένη μέσα σε δύο συλλαβές! Ξέρουν απ' αυτά οι Έλληνες..
Ο λοχαγός Γιάκομπι διέταξε έναν Γερμανό στρατιώτη να το πράξει. Ο στρατιώτης την κατέβασε κι αφού με τη βοήθεια ενός συναδέλφου του την δίπλωσε πολύ προσεκτικά, την παρέδωσε στα χέρια του Έλληνα φρουρού.
Ο εύζωνας κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα με κατεβασμένο κεφάλι το διπλωμένο γαλανόλευκο πανί πάνω στα χέρια του. Κι ύστερα τυλίχτηκε με τη σημαία, έτρεξε ως την άκρη του Ιερού Βράχου και μπρος στα μάτια των εμβρόντητων Γερμανών ρίχτηκε μ' ένα σάλτο στον γκρεμό, βάφοντας το εθνικό μας σύμβολο με το τίμιο αίμ α του.
Οι Γερμανοί σκύβουν πάνω από το κενό: 60 μέτρα πιο κάτω, κείτεται ο Εύζωνας, νεκρός πάνω στον βράχο, σκεπασμένος με το σάβανο πού διάλεξε.
Οι δύο Γερμανοί αξιωματικοί, πού είναι επί κεφαλής των εμπροσθοφυλακών, ο αρχηγός ιππικού Γιάκομπι και ο λοχαγός Έλσνιτς τής 6ης ορεινής μεραρχίας, χρησιμοποιούν τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών για να στείλουν μήνυμα στόν Χίτλερ: «Μάϊν Φύρερ, στις 27 Απριλίου, στις 8 και 10, εισήλθαμε στην Αθήνα, επί κεφαλής των πρώτων γερμανικών τμημάτων στρατού, και στις 8 και 45, υψώσαμε την σημαία τού Ράϊχ πάνω στην Ακρόπολη και στο Δημαρχείο. Χάϊλ, μάϊν Φύρερ».
Η γερμανική στρατιωτική διοίκηση Αθηνών υποχρέωσε την προδοτική κυβέρνηση Τσολάκογλου να δημοσιεύσει στον Τύπο ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο φρουρός της σημαίας μας, υπέστη έμφραγμα από την συγκίνηση όταν του ζητήθηκε να την παραδώσει.
Όμως οι στρατιώτες κι οι επικεφαλής του γερμανικού αποσπάσματος είχαν συγκλονιστεί απ' αυτό που είδαν και δεν κράτησαν το στόμα τους κλειστό.
Στις 9 Ιουνίου η είδηση δημοσιεύθηκε στην DAILY MAIL με τίτλο: «A Greek carries his flag to the death» (Ένας Έλληνας φέρει την σημαία του έως τον θάνατο).
Η θυσία του Έλληνα στρατιώτη έγινε αιτία να εκδοθεί διαταγή από τον Γερμανό φρούραρχο να υψώνεται και η ελληνική σημαία δίπλα στη γερμανική. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, εκεί στα Αναφιώτικα κάτω από τον Ιερό Βράχο, ζούσαν ακόμα αυτόπτες μάρτυρες, που είδαν το παλικάρι να γκρεμοτσακίζεται μπροστά στα μάτια τους τυλιγμένο με την Γαλανόλευκη.
Και κάθε χρόνο, στο μνημόσυνό του στις 27 Απριλίου, άφηναν τα δάκρυά τους να κυλήσουν στη μνήμη του. Ουδείς ενδιαφέρθηκε ποτέ να καταγράψει την μαρτυρία τους.
Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ' όνομα του εύζωνα.
Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ' όνομα αυτού του ΕΛΛΗΝΑ και στολή του η Σημαία μας.
Μας τον έχουν κρύψει, μας τον έχουν κλέψει.
Κλείστε κι αυτόν τον εθνομάρτυρα στην ψυχή σας κοντά στους άλλους.
Απαιτείστε να γραφτεί τ' όνομά του στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας.
Ψιθυρίστε το, έστω και βουβά, μέσα σας, κάθε φορά που αντικρί ζετε τη σημαία μας.
Πείτε στα παιδιά σας ότι αυτή η σημαία, έχει βυζάξει ποταμούς ελληνικού αίματος, για να μπορεί αγέρωχη να κυματίζει την τιμή και την αξιοπρέπειά μας.
Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε.

Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ


Είμαστε οι "κότες" του Αιγαίου



   Στην χθεσινή εκπομπή του Κ.Χαρδαβέλλα , όπως και σε προηγούμενες ,έγιναν φοβερές αποκαλύψεις σχετικά με τον υποθαλάσσιο και χερσαίο ορυκτό πλούτο της Ελλάδος. Το θέμα όμως δεν είναι στα αποθέματα του φυσικού αερίου ή του πετρελαίου που κρύβει η υποθαλάσσια ζώνη ,αλλά στον δυναμικό και μοναδικό σε ολόκληρο τον κόσμο ορυκτό πλούτο του 
<<ΙΡΙΔΙΟΥ του ΑΡΓΙΛΟΥ>> ,που όπως χαρακτηριστικά ο Κ.Χαρδαβέλλας είπε εχθές ,οι <<νταβατζήδες>> Αμερικάνοι κάνουν τα πάντα να περάσει η εκμετάλλευση στα χέρια τους.Πολλοί θα αναρωτιέστε φυσικά τι είναι αυτό το ορυκτό .Παρατηρείται σε μορφή μεγέθους πατάτας και η διάσπασή του μπορεί να προκαλέσει ,τον <<αφανισμό>> μιας έκτασης τουλάχιστον 10.000 τ.μ. απο απόσταση μεγαλύτερη των 3000 χιλιομέτρων .Αυτή την στιγμή ,η τεχνολογία υπάρχει ,και μάλιστα είναι εγκατεστημένη στο κρατίδιο των ΣΚΟΠΙΩΝ ,αλλά λείπει η ποσότητα του ορυκτού για να ξεκινήσουν την επεξεργασία του .Καταλαβαίνεται λοιπόν τι υπερόπλο έχουν στα χέρια τους και τι σκοπεύουν να κάνουν .Έτσι λοιπόν εξηγείται η αγωνία τους να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα με το θέμα της ονομασίας των ΣΚΟΠΙΩΝ και την διένεξη με την Τουρκία στο θέμα των 12 μιλίων . Αυτά όλα είναι υπόψιν του κ.Χαρδαβέλλα γιατί επανειλημμένως  του έχω γράψει και κάθε φορά που γίνεται εκπομπή με το θέμα του ορυκτού πλούτου περιμένω να ακούσω ,Όμως όλοι κωφεύουν και σιωπούν.Κατά τα άλλα είναι και αυτό που παρακάτω αναφέρεται όπως ακούστηκε στη εκπομπή πως «Υπάρχουν τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στο υπέδαφος του Αιγαίου και στη θάλασσα της Κρήτης, αλλά η Ελλάδα τρέμει την αντίδραση της Τουρκίας και δεν τα εκμεταλλεύεται.»
Η αποκαλυπτική αυτή καταγγελία γίνεται από τον Έλληνα καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ των ΗΠΑ, κ. Θόδωρο Καρυώτη, ο οποίος ήταν και μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Ο κ. Καρυώτης αποκαλύπτει επίσης στη συνέντευξη που έδωσε εχθές στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα «ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» (ALTER στις 11 το βράδυ) τα εξής απίστευτα:
1. Ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου δεν τόλμησε να πει στον Τούρκο ομόλογό του, Νταγίπ Ερντογάν, τίποτα για την εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου στο υπέδαφος του πελάγους.
2. Οι Κυπριακές κυβερνήσεις από το 2004 μέχρι σήμερα παρακαλούν τους Έλληνες πρωθυπουργούς να συμφωνήσουν για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων τους, ώστε να εμποδιστεί η Τουρκία να κάνει έρευνες για πετρέλαια στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, αλλά οι Έλληνες αρνούνται να το κάνουν.
3. Εχτές ο «ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» με αδιάψευστα στοιχεία και χάρτες γεωλογικών ερευνών αποκάλυψε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε γλιτώσει το ΔΝΤ και να είχαμε εξοφλήσει το χρέος μας, αν μας άφηναν ΗΠΑ και Τουρκία να εκμεταλλευθούμε τον ορυκτό μας πλούτο.Τί κρύβεται λοιπόν πίσω απο την σιωπή των κυβερνώντων επι σειρά ετών ,και πια η ανάμειξη του Τζώρτζ Σόρος σε όλοι αυτή την ιστορία ;



Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos 

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΗΚΕ ΣΤΟ ΑΥΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΟΡΑΝΙΑ


Καμπούλ, Αφγανιστάν (CNN) - Ένοπλοι πυρπόλησαν 'δημοτικό σχολείο θηλέων στο ανατολικό Αφγανιστάν τη Δευτέρα το βράδυ, μια πράξη που κατέστρεψε επίσης εκατοντάδες κοράνια, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε την Τρίτη.
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείο Παιδείας Ασίφ Νανγκ λέει στο CNN ότι το δημοτικό σχολείο <<Sangar>>
για  κορίτσια , που βρίσκεται στην περιοχή Alengar της επαρχίας Λαγκμάν, καταστράφηκε.
Περίπου 850 αντίγραφα του Κορανίου - το μουσουλμανικό ιερό βιβλίο - τα οποία ήταν αποθηκευμένα στη βιβλιοθήκη του σχολείου είχαν καεί επίσης.
Δεν υπήρξαν θάνατοι ή τραυματισμοί .



«Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά,. "Στο παρελθόν, ένοπλοι έχουν καψει σχολεία στη Logar και Χελμάντ επαρχίες, και έκαψαν τα ιερά βιβλία του Κορανίου στα σχολεία αυτά .
ΟNangyalai Seddiqi, ο κυβερνήτης στη συνοικία, δήλωσε στο CNN ότι το σχολείο χτίστηκε από μια αμερικανική επαρχιακή ομάδα ανασυγκρότησης.
Οι Ταλιμπάν έχουν επιτεθεί σε σχολεία θηλέων και στο παρελθόν, αλλά ο Seddiqui δήλωσε ότι την πυρκαγιά  προφανώς την έθεσαν «τοξικομανείς και  κλέφτες" σε μια αποτυχημένη απόπειρα ληστείας.
Εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας , ο Γκιούλ Rahman Hamdard, επιβεβαίωσε το κάψιμο του σχολείου και των Κορανίων . Είπε στο CNN ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι γυναίκες ήταν καταπιεσμένες κατά τον κανόνα των Ταλιμπάν, από το 1996-2001, και πολλές αφγανές  δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σχολείο κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου.
Τα σχολεία θηλέων άρχισαν να λειτουργούν εκ νέου μετά το καθεστώς των ισλαμιστών που ανατράπηκε .Ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά, η UNICEF, εκτιμά φέτος ότι 2 εκατομμύρια Αφγανών κοριτσιών φοιτούν στο σχολείο.
Ωστόσο, η εχθρότητα δεν έχει τελειώσει. Νωρίτερα φέτος, υπήρξε ένα ξέσπασμα από δηλητηριάσεις σε μαθήτριες.
Δεδομένου ότι η εξέγερση έχει ενισχυθεί και εξαπλωθεί από Ταλιμπάν στα προπύργια στις νότιες επαρχίες Κανταχάρ και Χελμάντ, Οι γυναικείες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έχουν έρθει κάτω από
κακοήθη επίθεση.
Μια έκθεση που εκπονήθηκε πέρυσι από την ανθρωπιστική οργάνωση CARE τεκμηριώνει ότι 670 επιθέσεις
 σχετίζονται με την εκπαίδευση  το 2008, συμπεριλαμβανομένης  δολοφονίες και εμπρησμούς.
Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos
Πηγή CNN

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ CNN

«Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι φόροι», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, την Τρίτη. Προανήγγειλε, παράλληλα, νέες περικοπές κρατικών δαπανών, που θα αποκρυσταλλωθούν -όπως είπε- μετά τις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την «τρόικα». 

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει την περικοπή μισθών και συντάξεων, αλλά και την αύξηση των φορολογικών βαρών, καθώς, όπως, τόνισε χαρακτηριστικά, η οικονομία και κυρίως οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να το αντέξουν». 

 

Διαψεύδει ο Ζαν-Κλοντ 

«Το αυστηρό πρόγραμμα που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση είναι αξιόπιστο». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας, όμως και την ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, μέσα στο 2011 για να μπορέσει η Ελλάδα να βγεί απο την κρίση .

Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos 
Πηγή CNN

ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΙΝΗΣ


Μία από τις πλέον σημαντικές παραμέτρους των εκλογών της Κυριακής, ήταν η επιλογή του προξενείου την Κομοτηνής να συγκροτήσει συνδυασμούς αμιγώς μειονοτικούς, που απαρτίζονταν από τουρκόφρονες. Όπως αυτός της κυρίας Σιμπέλ Μουσταφάογλου στην Θράκη. Επρόκειτο για μια προδιαγεγραμμένη απόφαση, καθώς ο ίδιος ο σχηματισμός του Καλλικράτη, έδειχνε ξεκάθαρα τον δρόμο αυτό. Το κλίμα στο οποίο πορεύτηκε η κ. Μουσταφάογλου;
"Για πρώτη φορά στην ιστορία η τουρκική μειονότητα λαμβάνει μέρος στις εκλογές με δικό της συνδυασμό για τη δημαρχία της Κομοτηνής», δηλώνει στη Son Dakika και προσθέτει ότι δημιουργήθηκε ανεξάρτητο μειονοτικό ψηφοδέλτιο καθώς «διαπιστώσαμε ότι δεν εφαρμόσθηκε μέσα στα όρια του δήμου Κομοτηνής πραγματική ισότητα». «Οι διαφορές μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών χωριών μεγαλώνουν και ακόμη ότι οι τουρκικές γειτονιές έχουν μείνει πενήντα χρόνια πίσω σε σχέση με τις γειτονικές ελληνικές γειτονιές», τόνισε επίσης η κυρία αυτή και σημειώνει πως "οι αδικίες σε βάρος των Τούρκων αυξάνονται".
Και ενώ αρχικά ως στόχο θέτει «τη συσπείρωση της δυναμικής του 38% σε ένα ψηφοδέλτιο και όλοι οι Τούρκοι να δώσουν την ψήφο τους στο συνδυασμό», τα αποτελέσματα θα πρέπει να την απογοητεύουν καθώς παίρνει περίπου 7%. Αυτό όμως σε καμμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι αφορμή πανηγυρισμών. Όπως δηλώνει και η ίδια η Μουσταφάογλου: «Θέλαμε αυτή τη φορά να συμμετάσχουν όλοι οι Τούρκοι υποψήφιοι σε αυτή τη λίστα, επιθυμούσαμε να μην υπάρχει κανείς τούρκος υποψήφιος σε άλλο ελληνικό ψηφοδέλτιο. Αν δεν μπορέσαμε να το επιτύχουμε σε αυτές τις εκλογές, σημειώσαμε όμως ένα πρώτο βήμα».
Με δεδομένη μάλιστα την μικρή διαφορά των υποψηφίων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μπροστά στον δευτέρο γύρο των εκλογών, δημιουργούνται ερωτηματικά ως προς το τι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στην Σιμπέλ για αυτό το 7%! Αλλά όπως και να έχει, είναι δεδομένο ότι το πρώτο βήμα (όπως ήταν και το όνομα του συνδυασμού της) πραγματικά έγινε. Θα προλάβουμε άραγε τα επόμενα;
ΠΗΓΗ