Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΑΖΑ ΑΠΟ ΑΙΓΥΠΤΟ

  

Ιερουσαλήμ (CNN) - Μία ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή που περιλαμβάνει τους επιβάτες που επέζησαν απο το προηγούμενο μοιραίο περιστατικό , με στολίσκο έφθασε στην Αίγυπτο, κοντά στα σύνορα της Γάζας, η οργάνωση δήλωσε την Πέμπτη :Η αυτοκινητοπομπή του   Viva Palestina χαιρετίζει  τους διοργανωτές ως την μεγαλύτερη νηοπομπή ,η οποία θα σπάσει το εμπάργκο στη Γάζα. Έφτασε στην Αλ-Αρίς, στην Αίγυπτο την Τετάρτη, η ομάδα είπε.Η αυτοκινητοπομπή του Viva Palestina έχει ενωθεί με πλοία από το Μαρόκο, την Αλγερία, την Ιορδανία και εθνών απο τον Περσικό Κόλπο .Δύο απο τα πλοία είναι απο αυτά που χρησιμοποιήθηκαν τον περασμένο Μάιο στην επίθεση εναντίον του MAVI Μαρμαρά .Τα ισραηλινά στρατεύματα που χρησιμοποιήθηκαν επιτέθηκαν  εναντίον των ακτιβιστών στο εν λόγω περιστατικό, αφήνοντας οκτώ Τούρκους και ένα πολίτη των ΗΠΑ- νεκρό . Το Ισραήλ λέει ότι τα στρατεύματά της δέχτηκαν επίθεση από τούς ακτιβιστές επί του σκάφους, αλλά οι επιβάτες στο πλοίο επέμειναν είχαν ανοίξει πυρ εναντίον τους χωρίς πρόκληση.Μεταξύ των επιβαινόντων στην νηοπομπή του Viva Palestina είναι 40 από τους επιβάτες που βρίσκονταν στην Mavi Μαρμαρά.  Οι διοργανωτές του VivaPalestina είναι σχέδιο μιας υπηρεσίας για εορτασμό στον τόπο αυτό και θα θέσει  λουλούδια στη θάλασσα.Η ενίσχυση δεν θα πάει στη Γάζα από θάλασσα.Η ενίσχυση που φτάνει από τη θάλασσα στο αιγυπτιακό λιμάνι θα μεταφερθεί στο παλαιστινιακό έδαφος από χερσαία μέσα από το πέρασμα της Ράφα.


Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos
Πηγή CNN

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ



  • Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στη Ναντέρ, Λυών
  • Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης 60 - 62
  • Σχεδιάζει επίσης να κάνει άλλες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα
  • Οι διαμαρτυρίες πάνε για περισσότερο από μία εβδομάδα
(CNN) - Νωπές είναι οι συγκρούσεις που ξέσπασαν την Τετάρτη μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στη Γαλλία, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες συσπειρώθηκαν σε αντίθεση με τις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος.
 Πυρπολήθηκαν  αυτοκίνητα και κτίρια κατεστραμμένα στο προάστιο του Παρισιού Ναντέρ ενώ ένα όχημα πυρπολήθηκε στη Λυών, σύμφωνα με την Agence France-Presse.
Μια εβδομάδα-μακρά απεργία έχει προκαλέσει χάος σε ολόκληρη τη Γαλλία με περισσότερους από το ένα τρίτο των Γάλλων .Τα βενζινάδικα σταμάτησαν τη λειτουργία τους την Τρίτη, σύμφωνα με την κυβέρνηση.Οι αερομεταφορές και ο σιδηρόδρομος έχουν επίσης διακοπεί, με τους συνδικαλιστές να μπλοκάρουν δρόμους πρόσβασης προς το αεροδρόμιο Charles Παρίσι »ντε Γκωλ.
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε την Τετάρτη ότι οι υπουργοί είχαν διατάξει την αστυνομία για να σπάσουν τα μπλόκα σε αποθήκες καυσίμων, με τρεις ειρηνικές εφόδους και να ξανανοίξουν εν μία νυκτί.
Video: Γαλλία στόχος η διαμαρτυρία της βιομηχανίας πετρελαίου
Video: Απεργίες αντίκτυπο στη ζωή τηΓαλλία
Video: Γαλλία αντλίες καυσίμου 
"Για εκατομμύρια συμπολίτες μας, οι μεταφορές είναι θέμα ζωτικής σημασίας. Αυτή είναι μια θεμελιώδης ελευθερία», δήλωσε ο Σαρκοζί.
Η κυβέρνηση εργάζεται για να αυξήσουν την ηλικία συνταξιοδότησης απο 60 - 62 και να κάνει άλλες αλλαγές στο σύστημα συνταξιοδότησης με τη Γερουσία και τους νομοθέτες με ψηφοφορία επί των προτάσεων την Πέμπτη.
Οι Γάλλοι γερουσιαστές έμειναν στη βουλή μέχρι τις 3 π.μ.την Τρίτη, εργάζονταν για να βρούν  το δρόμο τους μέσα από περίπου 1.000 τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο.
Περίπου 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα,τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν και όπως λέει. αστυνομία 
Ενώσεις ανεβάζουν τον αριθμό στα 3,5 εκατομμύρια σε εθνικό επίπεδο, με την κυλιόμενη απεργία κατά τη δεύτερη εβδομάδα .

Το γαλλικό υπουργείο Παιδείας, δήλωσε ότι σπουδαστές από 379 γυμνάσια σταμάτησαν τα μαθήματα για να συμμετάσχουν στις απεργίες.
Μερικοί μαθητές είπε το CNN στο Παρίσι, που ανησυχούν ότι δεν θα μπορέσουν να βρουν δουλειά, αν η σημερινή γενιά "κολλάει επάνω σε θέσεις εργασίας για δύο επιπλέον έτη.
Ο Σαρκοζί, ο κύριος υποστηρικτής της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, είπε ότι ήταν "απαραίτητη" και ότι "η Γαλλία θα την εφαρμόσει». Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η Γαλλία δεν μπορεί να αντέξει τις ήδη πραγματοποιηθείσες πληρωμές συνταξιοδότησης.
Η κάτω βουλή του κοινοβουλίου έχει περάσει ήδη, με ψήφους 329 με 233. Εάν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ της Γερουσίας και της Εθνικής Συνέλευσης εκδόσεις, μια επιτροπή συνεδρίου θα πρέπει να τις επιλύσουμε πριν από την τελική εκδοχή που πηγαίνει στον πρόεδρο.
Γάλλος αστυνομικός περνάει δίπλα απο φλεγόμενο φορτηγό .

«Είναι φυσικό και λογικό να δημιουργεί κάποιους φόβους», δήλωσε ο Σαρκοζί για τη μεταρρύθμιση. "Και είναι επίσης φυσιολογικό και φυσικό ότι μια δημοκρατική κυβέρνηση σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία διαβεβαιώνει ότι οι οδηγοί θα βρούν καύσιμα."
Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos
Πηγή CNN

Γαλλία: Αεροπορικό ατύχημα μόνο με τραυματίες




  



        













     Ο ανταποκριτής μας απο το Παρίσι αναφέρει ότι  αεροσκάφος των Βιετναμικών Αερογραμμών (Vietnam Airlines), το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού νωρίς το πρωί,  λόγω πιθανής βλάβης συστήματος ,κατά την διάρκεια της πτήσης . Όπως ανακοινώθηκε , είκοσι τέσσερις επιβάτες τραυματίστηκαν και οκτώ διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο . Τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί,και υπάρχει έρευνα σχετικά με το θέμα κατα την δήλωση του εκπρόσωπου του αεροδρομίου .




Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos  
Πηγή Pier Paconew (Figaro)

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

H KAΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΚΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ

<<ΟΙ ΧΑΚΕΡ βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά>> ,συνηθίζουν να λένε οι ειδικοί σε θέματα πληροφορικής και ασφάλειας επικοινωνιών.
<<Εφόσον οι κάρτες αυτές βασίζονται σε μια βελτιωμένη εκδοχή της γνωστής τεχνολογίας αναγνώρισης μέσω ραδιοσυχνοτήτων (RFID),ενδέχεται να προκύψουν σοβαρά προβλήματα ασφαλείας αν δεν ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ,όπως ισχυρός αλγόριθμος κρυπτογράφησης ,μεγάλο μήκος κλείδας κ.ά.  Σύμφωνα με την τεχνολογία  RDIF ,το το τσιπάκι της κάρτας επικοινωνεί ασύρματα με μια συσκευή αναγνώστη ,ώστε να υπάρχει δυνατότητα να διαβαστεί το περιεχόμενό της .Σε αυτή τη διαδικασία ,όμως ,μπορεί ένας επίδοξος εισβολέας να παρέμβει με εξοπλισμό αξίας μόλις 100 ευρώ και να υποκλέψει πληροφορίες ή ακόμα και να κατασκευάσει πλαστά αντίγραφα της κάρτας >>,επισημαίνει ο ειδικός στην ασφάλεια πληροφοριών και επικοινωνιών κ. Μιχάλης Μαβής .
  Πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) προκαλεί πρόσθετο προβληματισμό ,καθώς καταγράφει σειρά πιθανών κινδύνων και απειλών για τον ανυποψίαστο κάτοχο της <<κάρτας του πολίτη>>  ,όπως παραποίηση στοιχείων ύστερα απο μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο μικροτσίπ ,διαρροή προσωπικών δεδομένων σε περίπτωση απώλειας  ή κλοπής ,ηλεκτρονικές επιθέσεις απο επιτηδείους που επιχειρούν να ψαρέψουν ψηφιακούς κωδικούς του κατόχου με βάση πού βρίσκονταν οι συσκευές ανάγνωσης στις οποίες χρησιμοποίησε την κάρτα κ.ά. Οι ανησυχίες εντείνονται ακόμα περισσότερο απο την εκτίμηση πολλών ειδικών ότι η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των πολιτών ενδιαφέρει τις κυβερνήσεις λιγότερο απ΄το 
κόστος των καρτών .


                    ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΙΝΚΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ και ομάδες πολιτών άρχισαν να εκφράζουν την αντίθεσή τους στο προωθούμενο σχέδιο .Ο πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος ΙΝΚΑ ,Γιώργος Λεχουρίτης ,κάνει λόγο για ηλεκτρονικό φακέλωμα και τονίζει :Η κάρτα αυτή εξυπηρετεί μόνο κάποια συμφέροντα .Στη Βρετανία δεν έγινε δεκτή .Όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (ασφαλιστικές κ.ά ) θα αποκτήσουν πρόσβαση ,καταργώντας κάθε είδους απόρρητο .
Ως κάρτα του...Αντίχριστου βλέπει την ηλεκτρονική ταυτότητα μερίδα ιερωμένων και πιστών . Ιστολόγια και ιστοσελίδες εκκλησιαστικού περιεχομένου έχουν ξεκινήσει εκστρατεία κατά της κάρτας και προχωρούν μάλιστα σε συλλογή υπογραφών .<<Αντίθετοι ,πάντως φαίνεται πως είναι και ιεράρχες όπως ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ο οποίος απο άμβωνος τόνισε :
<<Γιατί εμείς βιαστικά θα πειθαρχήσουμε στην επιβολή ενός μέτρου για το οποίο λέγεται ότι κάπου ,φανερά ή συγκεκαλυμμένα ,θα έχει το 666 ;>>


Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos
Πηγή απο ΕΤτΚ 

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ


DartboardΣτην αριστερή εικόνα, το μαύρο και το λευκό στους χώρους στο κεντρικό pin-wheel φαίνεται ενα μείγμα πάνω από τη σωστή εικόνα - αν και τα δύο είναι το  ίδιο

Οπτικές ψευδαισθήσεις είναι κάτι περισσότερο από ένα κομμάτι της διασκέδασης. Ο επιστήμονας Beau Lotto αποκαλύπτει τι ξεγελάει τον εγκέφαλο και πως λειτουργεί  το μυαλό μας.Εδώ εξηγεί τα ευρήματά του.
Όραση, ακοή, γεύση, αφή, όσφρηση. Πιστεύουμε ότι αυτό  μας λένε,οι αισθήσεις μας  αλλά πάνω απ΄ 'όλα έχουμε εμπιστοσύνη στα μάτια μας.
Αλλά το μυαλό μας είναι εξαιρετικά ισχυρό όργανο.
Χωρίς να  το αντιλαμβανόμαστε,  επεξεργάζεται αμέσως τις πληροφορίες που λαμβάνει για να κατανοήσει τον κόσμο γύρω μας.
Και αυτό έχει ζωτική σημασία για την εξέλιξή μας.

Jungle μια σκηνή

Πάρτε χρώμα. Γιατί πρέπει να δούμε το χρώμα; Οι επόμενες δύο εικόνες που θα σας δείξουμε το γιατί.
Εδώ μπορείτε να δείτε ένα μαύρο και άσπρο εκδοχή μιας σκηνής στη ζούγκλα. Προσπαθήστε να βρείτε το αρπακτικό που είναι έτοιμο να πηδήξει έξω σε σας. Αν σας παίρνει περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο, είσται νεκρός. Γιατί είναι τόσο δύσκολο να το βρούμε; Γιατί βλέπετε μόνο τις επιφάνειες σύμφωνα με την ποσότητα του φωτός που εκφράζουν. Τώρα κάντε κλικ στην επόμενη εικόνα ...


ΠΙΣΩ1 of 2NEXT
... αυτή τη φορά στο χρώμα. Τώρα θα δείτε πιθανώς το πάνθηρα αμέσως (στην κάτω δεξιά γωνία).
Γιατί είναι τόσο εύκολο αυτή τη φορά; Ο λόγος είναι γιατί η εικόνα δείχνει τις επιφάνειες σύμφωνα με την ποιότητα του φωτός που αντανακλά (δεν είναι μόνο η ένταση τους).
Με άλλα λόγια, ο εγκέφαλός σου έχει πολύ περισσότερες πληροφορίες για να προχωρήσει στη λήψη των αποφάσεών του.
Έτσι, το χρώμα μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μια αύξηση του αριθμού των ομοιοτήτων και των διαφορών μεταξύ των αντικειμένων, η οποία είναι απαραίτητη για την επιβίωση.
Αυτό που είναι καταπληκτικό για αυτό που έχετε μόλις κάνει (εύρεση του πάνθηρα στην έγχρωμη εικόνα) είναι ότι είναι τόσο εύκολο για σας.
Αλλά ενώ φαίνεται τόσο εύκολο,οι υπολογιστές μας είναι δύσκολο να κάνουν αυτό που μόλις έγινε.
Η κατανόηση του τρόπου που βλέπουμε είναι ένας από τους κύριους στόχους της επιστήμης του εγκεφάλου (που ονομάζεται νευροεπιστήμη).Και αυταπάτες κρατήστε πατημένο το πλήκτρο για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα.

Φωτεινότητα ψευδαίσθηση

Παρακάτω έχουμε δύο φυσικά ταυτόσημες πλατείες. Δεν αποτελεί έκπληξη, φαίνονται επίσης το ίδιο. Εξηγώντας το όραμα θα είναι εύκολο αν το μόνο που έπρεπε να κάνουμε είναι να δούμε την εικόνα που πέφτει επάνω στο πίσω μέρος του ματιού (που ονομάζεται αμφιβληστροειδική εικόνα). Αλλά δεν το κάνουμε.
Στην πραγματικότητα δεν μπορούμε ποτέ να δούμε τι βλέπουν τα μάτια μας.Αυτό συμβαίνει γιατί τα μάτια έχουν πολύ μικρή σχέση με αυτό που βλέπουμε. Αυτό είναι καλή είδηση: μια εικόνα του κόσμου είναι πολύ διαφορετικός από τον κόσμο το ίδιο.
Για παράδειγμα, η εικόνα του αμφιβληστροειδούς έχει μόνο δύο διαστάσεις, ενώ ο κόσμος, φυσικά, έχει τρεις. Του αμφιβληστροειδούς η εικόνα είναι ανάποδα, αλλά βλέπουμε τον κόσμο απο την δεξιά πλευρά προς τα πάνω. Λοιπόν, τι θα συμβεί αν αλλάξω το πλαίσιο που περιέβαλε τις πλατείες, όχι όμως τα δύο τετράγωνα οι ίδιοι;


ΠΙΣΩ1 of 2NEXT
Εναλλαγή της εικόνας και των δύο τα όμοια τετράγωνα τώρα φαίνονται διαφορετικά.
Και όμως αυτό που έχουμε κάνει είναι να τεθούν σε διαφορετικά υπόβαθρα.Ως αποτέλεσμα, η μικρή πλατεία στο σκούρο φόντο  να φαίνεται ελαφρύτερο από εκείνο του φωτεινού  υποβάθρου.
Αυτό ονομάζεται «ψευδαίσθηση αντίθετης φωτεινότητας», γεγονός που αποδεικνύει ότι το πλαίσιο είναι το παν όταν πρόκειται για αυτό που βλέπουμε, ακόμα και όταν θα αρχίσει η απλούστερη ιδιότητα του κόσμου, δηλαδή ελαφρότητα.
Αλλά γιατί είναι ό, τι το πλαίσιο;

Πίνακας και ψευδαίσθηση σκιά

Εδώ έχουμε δύο, μικρότερες εκδόσεις του ιδίας ψευδαίσθησης αντίθετης φωτεινότητας - μία στη δεξιά και το άλλο στα αριστερά.
Και στις δύο περιπτώσεις τα πλακάκια στο σκοτεινό φόντο φαίνονται λιγότερο από τα πλακάκια στο φωτεινό υπόβαθρο. Μέχρι εδώ καλά. Τώρα ας δούμε αν μπορούμε να αλλάξουμε τη δύναμη των δύο αυτών ψευδαισθήσεων αλλάζοντας τη συνολική σκηνή.


ΠΙΣΩ1 of 2NEXT
Σημειώστε ότι η ψευδαίσθηση για την αριστερά είναι τώρα πολύ ισχυρότερη. Με άλλα λόγια, το πλακάκι στη σκιά κάτω από το τραπέζι φαίνεται πολύ πιο φωτεινή, επειδή ο εγκέφαλος θεωρεί ότι είναι στη σκιά.Το κεραμίδι προς τα δεξιά φαίνεται σαν να είναι κάτω από το έντονο φως, ώστε ο εγκέφαλος θεωρεί ότι είναι πιο σκοτεινό και μας λέει έτσι.
Από την άλλη πλευρά η ψευδαίσθηση στα δεξιά είναι τώρα πολύ πιο αδύναμη. Με άλλα λόγια, τα δύο πλακάκια, το ένα σε μια μαύρη λωρίδα την άλλη σε μια λιγότερο φωτεινή λωρίδα, κοιτάξτε σχεδόν ταυτόσημες, επειδή ο εγκέφαλος είναι να τους ερμηνεύει ως δύο εξίσου αντανακλαστικά κεραμίδια κάτω από μια κοινή πηγή φωτός.
Αυτό δείχνει ότι βλέπουμε αυταπάτες, διότι ο εγκέφαλος δεν θέλει να δούμε την εικόνα για το μάτι σας, αλλά για να δείτε την έννοια του ότι η εικόνα και εδώ διαπιστώνει ότι, στο πλαίσιο του πίνακα και το φως από το παράθυρο. Και αυτό σημαίνει - και αυτό είναι πραγματικά σημαντικό - δημιουργείται από την εμπειρία.

Cube ψευδαίσθηση

Εδώ έχουμε δύο πλακίδια που είναι ακριβώς ίδια στο χρώμα τους. Αλλά τι θα συμβεί αν αλλάξουμε το περιεχόμενό τους σε ένα συγκεκριμένο τρόπο; Τώρα, αν είμαστε σωστοί ότι αυτό που βλέπουμε είναι η έννοια μιας εικόνας, τότε θα πρέπει να είμαστε σε θέση να δημιουργήσει μια πραγματικά ισχυρή ψευδαίσθηση, καθιστώντας την έννοια τα δύο πλακίδια είναι διαφορετικά πράγματι.


ΠΙΣΩ1 of 2NEXT
Στο νέο αυτό πλαίσιο τους, τα δύο φυσικά ταυτόσημα πλακάκια, πράγματι, τώρα είναι πολύ διαφορετικά.
Γιατί; Οι πληροφορίες στην εικόνα υποδηλώνει σαφώς ότι το σκούρο καφέ κεραμίδι στην κορυφή σημαίνει τώρα μια κακώς αντανακλαστική επιφάνεια κάτω από έντονο φως, ενώ το φωτεινό ένα πορτοκαλί στο πλάι σημαίνει μια ιδιαίτερα αντανακλαστική επιφάνεια στη σκιά.
Έτσι μπορείτε να δείτε διαφορετικά γιατί το μυαλό σας σκέφτεται ότι έχουν διαφορετική έννοια - με δεδομένο το υπόλοιπο των πληροφοριών στη σκηνή.

Πίνακας ψευδαίσθηση

Αυτό που είναι αλήθεια για να δει το χρώμα είναι επίσης αλήθεια για να δει τη μορφή και το σχήμα. Στην πραγματικότητα είναι αλήθεια για όλα όσα βλέπουμε. Αν κοιτάξει κανείς αυτή την εικόνα, θα σας ενημερώσουμε σχετικά με δύο πολύ διαφορετικά μεγέθους πίνακες.
Το ένα από τα αριστερά φαίνεται πολύ περισσότερο και πιο λεπτό από το ένα στα δεξιά. Κι αν σας πω ότι ο κόκκινος  πίνακας είναι απλά το πράσινο τραπέζι από την πλευρά του, με άλλα λόγια ότι οι διαστάσεις των δύο κορυφών στο τραπέζι είναι πανομοιότυπες.
Είναι όντως αλήθεια. Η μόνη πραγματική διαφορά μεταξύ των πινάκων είναι οι γωνίες στις γωνίες τους (εκτός από το χρώμα τους, η οποία είναι άσχετη εν προκειμένω).


ΠΙΣΩ1 of 2NEXT
Οι δύο κόκκινες και πράσινες γραμμές είναι το ίδιο μήκος. Το μήκος του ερυθρού πίνακα είναι το ίδιο με το πλάτος του το πράσινο τραπέζι και αντίστροφα.
Τόσο γιατί φαίνονται τόσο διαφορετικοί; Επειδή το μυαλό σας παίρνει την εικόνα στον αμφιβληστροειδή και δημιουργεί ό, τι βλέπει, σύμφωνα με ό, τι τα στοιχεία που θα σήμαινε στην εμπειρία του παρελθόντος του εγκεφάλου να αλληλεπιδρά με τον κόσμο.
Στην περίπτωση αυτή, οι γωνίες υποδηλώνουν το βάθος και την προοπτική και ο εγκέφαλος θεωρεί ότι το πράσινο τραπέζι είναι μεγαλύτερο από ό, τι είναι, ενώ το κόκκινο στον πίνακα εμφανίζεται squarer.
Το όμορφο πράγμα για τις αυταπάτες είναι ότι μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε ότι τα πράγματα δεν είναι ποτέ αυτά  που φαίνονται, και ότι οι εμπειρίες μας για τον κόσμο του σχήματος και να το κατανοήσουμε . 
Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos