Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

H KAΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΚΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ

<<ΟΙ ΧΑΚΕΡ βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά>> ,συνηθίζουν να λένε οι ειδικοί σε θέματα πληροφορικής και ασφάλειας επικοινωνιών.
<<Εφόσον οι κάρτες αυτές βασίζονται σε μια βελτιωμένη εκδοχή της γνωστής τεχνολογίας αναγνώρισης μέσω ραδιοσυχνοτήτων (RFID),ενδέχεται να προκύψουν σοβαρά προβλήματα ασφαλείας αν δεν ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ,όπως ισχυρός αλγόριθμος κρυπτογράφησης ,μεγάλο μήκος κλείδας κ.ά.  Σύμφωνα με την τεχνολογία  RDIF ,το το τσιπάκι της κάρτας επικοινωνεί ασύρματα με μια συσκευή αναγνώστη ,ώστε να υπάρχει δυνατότητα να διαβαστεί το περιεχόμενό της .Σε αυτή τη διαδικασία ,όμως ,μπορεί ένας επίδοξος εισβολέας να παρέμβει με εξοπλισμό αξίας μόλις 100 ευρώ και να υποκλέψει πληροφορίες ή ακόμα και να κατασκευάσει πλαστά αντίγραφα της κάρτας >>,επισημαίνει ο ειδικός στην ασφάλεια πληροφοριών και επικοινωνιών κ. Μιχάλης Μαβής .
  Πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) προκαλεί πρόσθετο προβληματισμό ,καθώς καταγράφει σειρά πιθανών κινδύνων και απειλών για τον ανυποψίαστο κάτοχο της <<κάρτας του πολίτη>>  ,όπως παραποίηση στοιχείων ύστερα απο μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο μικροτσίπ ,διαρροή προσωπικών δεδομένων σε περίπτωση απώλειας  ή κλοπής ,ηλεκτρονικές επιθέσεις απο επιτηδείους που επιχειρούν να ψαρέψουν ψηφιακούς κωδικούς του κατόχου με βάση πού βρίσκονταν οι συσκευές ανάγνωσης στις οποίες χρησιμοποίησε την κάρτα κ.ά. Οι ανησυχίες εντείνονται ακόμα περισσότερο απο την εκτίμηση πολλών ειδικών ότι η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των πολιτών ενδιαφέρει τις κυβερνήσεις λιγότερο απ΄το 
κόστος των καρτών .


                    ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΙΝΚΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ και ομάδες πολιτών άρχισαν να εκφράζουν την αντίθεσή τους στο προωθούμενο σχέδιο .Ο πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος ΙΝΚΑ ,Γιώργος Λεχουρίτης ,κάνει λόγο για ηλεκτρονικό φακέλωμα και τονίζει :Η κάρτα αυτή εξυπηρετεί μόνο κάποια συμφέροντα .Στη Βρετανία δεν έγινε δεκτή .Όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (ασφαλιστικές κ.ά ) θα αποκτήσουν πρόσβαση ,καταργώντας κάθε είδους απόρρητο .
Ως κάρτα του...Αντίχριστου βλέπει την ηλεκτρονική ταυτότητα μερίδα ιερωμένων και πιστών . Ιστολόγια και ιστοσελίδες εκκλησιαστικού περιεχομένου έχουν ξεκινήσει εκστρατεία κατά της κάρτας και προχωρούν μάλιστα σε συλλογή υπογραφών .<<Αντίθετοι ,πάντως φαίνεται πως είναι και ιεράρχες όπως ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ο οποίος απο άμβωνος τόνισε :
<<Γιατί εμείς βιαστικά θα πειθαρχήσουμε στην επιβολή ενός μέτρου για το οποίο λέγεται ότι κάπου ,φανερά ή συγκεκαλυμμένα ,θα έχει το 666 ;>>


Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos
Πηγή απο ΕΤτΚ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: