Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΑΡΗΚΤΗΣ ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ

Συνελήφθη 35χρονος για 20 διαρρήξεις στο Φίλυρο

Διαρρήκτης με... επιδόσεις, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη. Κατηγορείται ότι το περασμένο καλοκαίρι «άνοιξει» 20 σπίτια στην περιοχή του Φιλύρου, αποκομίζοντας λεία 17 χιλιάδων ευρώ.
Πρόκειται για έναν 35χρονο που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νεαπόλεως, την περασμένη Παρασκευή, για τη διάρρηξη μιας αποθήκης απ΄όπου αφαίρεσε ηλεκτρικά εργαλεία, συνολικής αξίας 300 ευρώ.
Στη διάρκεια της προανάκρισης, σύμφωνα με την αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, είχε αναπτύξει πλούσια δράση στο Φίλυρο και στην ευρύτερη περιοχή, όπου διέρρηξε 20 διαμερίσματα και αγροικίες, αφαιρώντας μηχανήματα, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 17.000  ευρώ .    
Απατεώνα με... γραβάτα και λευκό κολάρο, υποστηρίζουν πως συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, η Αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε με την κατηγορία της απάτης σε βαθμό κακουργήματος και της πλαστογραφίας έναν 46χρονο που εμφανίζονταν ως "οικονομικός σύμβουλος επιχειρήσεων".
Ο συλληφθείς μπήκε στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας, ύστερα από καταγγελία δύο επιχειρηματιών που υποστηρίζουν ότι είχαν πέσει θύματά του. Από έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι από το έτος 2008, ο 46χρονος κατηγορούμενος προσποιούνταν:
* Το συνεργάτη (ανύπαρκτης) ελβετικής Τράπεζας
* Τον ιδιοκτήτη χρηματοοικονομικής εταιρείας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
* Τον οικονομικό σύμβουλο, εξειδικευμένο σε επιδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Φέρεται ότι έπειθε τα θύματά του, να του καταβάλουν αμοιβή, ώστε να τους εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις τους. Τα μέχρι στιγμής βεβαιωμένα κέρδη του 46χρονου από την απάτη, ανέρχονται στις 73 χιλιάδες ευρώ.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ειδικό ανακριτή οικονομικών εγκλημάτων.
Στο μεταξύ, η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπισθούν και άλλοι επιχειρηματίες που έπεσαν θύματα της ποαράνομης δράσης του.

«Κύκλωμα» εμπορίας ναρκωτικών υποστηρίζει ότι εξάρθρωσε η αστυνομία, το πρωί στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, συλαμβάνοντας τέσσερις άνδρες ηλικίας 38 έως 58 ετών. Ο ένας από αυτούς φέρεται ότι χρησιμοποιούσε το δεκάχρονο γιό του, ως κάλυψη στα παράνομα ταξίδια του.
Την υπόθεση ερευνούσε, καιρό τώρα, η δίωξη ναρκωτικών του Κιλκίς.
Όπως έγινε γνωστό, το "κύκλωμα" είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπου διακινούσε μεγάλες ποσότητες ινδικής κάναβης.
Σήμερα το πρωί, οι άνδρες της δίωξης ναρκωτικών, συνέλαβαν επ αυτοφώρω τον "ταχυδρόμο" του "κυκλώματος", ενώ μετέφερε 4 κιλά και 200 γραμμάρια χασίς σε ένα ταξιδιωτικό σάκο
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, προκειμένου ν αποφεύγει τους ελέγχους και να μην κινεί υποψίες, συνήθως ταξίδευε συνοδευόμενος από το 10χρονο αγοράκι του. Μαζί του συνελήφθησαν άλλοι τρεις άνδρες που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος.
                                                                                                      Στα νύχια κυκλώματος αδίστακτων σωματεμπόρων, που τις εκμεταλλεύονταν και τις πρωοθούσαν στην πορνεία, είχαν πέσει τρεις νεαρές αλλοδαπές - θύματα «τράφικινγκ», στη Θεσσαλονίκη.
Η αστυνομία συνέλαβε έναν 54χρονο ΄Ελληνα και την 28χρονη φίλη του, που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και σωματεμπορία.
Άλλα τέσσερα άτομα καταζητούνται για την ίδια υπόθεση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ασφάλειας, ύστερα από έρευνα, εντοπίστηκε διαμέρισμα στην περιοχή του Λαγκαδά, που διατηρούσε ο 54χρονος και κρατούνταν παράνομα αλλοδαπές γυναίκες. Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής συνελήφθη η 28χρονη συνεργός του, ενώ επιχειρούσε να μεταφέρει τις τρεις αλλοδαπές - δυο 36χρονες και μια 27χρονη - με αυτοκίνητο, προς άγνωστη κατεύθυνση.
Όπως έγινε γνωστό, στις τρεις κοπέλες έγιναν γνωστά τα δικαιώματα που έχουν ως θύματα "τράφικινγκ". Έτσι, μια από τις τρεις φιλοξενείται ήδη σε ξενώνα μη κυβερνητικής οργάνωσης της Θεσσαλονίκης, ενώ οι άλλες δύο, επέλεξαν να αναχωρήσουν άμεσα για τη χώρα τους.
Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos
Πηγή ( Ελευθεροτυπία)





Δεν υπάρχουν σχόλια: