Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ

 Σχετική ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος. Οι οδομαχίες έχουν σταματήσει, ενώ αστυνομικοί της ομάδας των ΜΑΤ βρίσκονται παρατεταγμένοι επί της λεωφόρου Αμαλίας, στο σημείο μπροστά στη Βουλή.

 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, 99 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σήμερα σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας, τραυματισμένοι από τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος. Αναλυτικά, 28 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, 57 στο «Γεώργιος Γεννηματάς», εκ των οποίων σε έναν 15χρονο έγινε προληπτικά εισαγωγή, 6 στην Πολυκλινική Αθηνών, 7 στο νοσοκομείο «Ελπίς» και ένας στο «Σωτηρία».

 Πολίτες έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από τη Βουλή ενώ οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει αλυσίδα και εμποδίζουν την πρόσβαση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. 



Κατά τα άλλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 υποστήριξε πως η αστυνομία δεν επιτέθηκε στους διαδηλωτές. «Η αστυνομία αντέδρασε μόλις δέχθηκε επίθεση. Ο ρόλος της είναι να προστατεύει την έννομη τάξη. Η αστυνομία και σήμερα έδειξε αυτοσυγκράτηση».

Ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε ότι οι διαμαρτυρίες υπερέβησαν τις δημοκρατικές διαδικασίες. «Καθήκον της αστυνομίας και αυτό έπραξε ήταν να διαφυλάξει την νομιμότητα. Η αστυνομία δεν επιτέθηκε στους ‘’ήσυχους’’ διαδηλωτές». 

Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos
Πηγή Real .gr