Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου που προερχόταν από το Μπάρι Ιταλίας, εντοπίστηκε στην καμπίνα φορτηγού ποσότητα κοκαΐνης μικτού βάρους 47 κιλών και 69,8 γραμμαρίων.

Στην εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και κατάσχεση 47 κιλών κοκαΐνης προχώρησε το Λιμενικό Σώμαστην Πάτρα.
Κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου που προερχόταν από το Μπάρι Ιταλίας, εντοπίστηκε στην καμπίνα φορτηγού ποσότητα κοκαΐνης μικτού βάρους 47 κιλών και 69,8 γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά τα οποία εντοπίσθηκαν με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου, ήταν επιμελώς κρυμμένα σε ειδική ξύλινη κατασκευή στο κρεβάτι της καμπίνας του οχήματος, επικαλυμμένα με ειδική κρέμα και τυλιγμένα με καρμπόν, ώστε να καθίσταται αδύνατος ο εντοπισμός τους από μηχάνημα ακτινών Χ (Χ-RAY).
Επίσης πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού βρέθηκε ένα χαρτοκιβώτιο το οποίο περιείχε 10 κουτιά του ενός κιλού, περιέχοντα χημική ουσία «φαινακετίνη» σε λευκή σκόνη, η οποία προοριζόταν για την πρόσμιξη της με την ναρκωτική ουσία.
Κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι, το εν λόγω φορτηγό κατευθύνθηκε προς την έξοδο του λιμανιού, συνοδευόμενο από ΙΧΕ όχημα με οδηγό τον 48χρονο Έλληνα ιδιοκτήτη του και συνοδηγό 52χρονο Έλληνα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Μετά από επιχείρηση συνελήφθη σε περιοχή της Αθήνας 48χρονος αλλοδαπός, Αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος φέρεται να σχεδίασε και να οργάνωσε την μεταφορά των ναρκωτικών, των οποίων θα ήταν και ο τελικός αποδέκτης.
Η εν λόγω ποσότητα είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχουν εντοπισθεί και κατασχεθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος κατά την τελευταία πενταετία, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό τυχόν άλλων ατόμων που εμπλέκονται στο ίδιο κύκλωμα.
Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos
Πηγή (Δελτίο ενημέρωσης ΓΑΔΑ )

Δεν υπάρχουν σχόλια: