Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΔΑΝΕΙΚΑ ΜΕ ΕΝΕΧΕΙΡΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Απόσπασμα της ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατία  Αντώνη Σαμαρά στην κοινοβουλευτική ομάδα σήμερα αναφέρει χαρακτηριστικά : 
<<Όταν είχαμε υποστηρίξει για πρώτη φορά την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, εισπράξαμε πλήρη άρνηση. Άλλοι μας είπανε ότι τα νούμερα που χρησιμοποιήσαμε ήταν «φουσκωμένα». Δεν ήταν τάχα τόσο μεγάλη η περιουσία του δημοσίου. Κι άλλοι, ότι είναι «ανέφικτη» η αξιοποίησή της.
Τώρα βγαίνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από το εξωτερικό, όπου ως γνωστόν… κατοικοεδρεύει, και χρησιμοποιεί το ίδιο επιχείρημα της ακίνητης περιουσίας, με τα ίδια νούμερα. Και το επικαλείται, ως «εγγύηση» για τα δάνειά μας!
-- Εμείς θέλουμε να μετατρέψουμε τη δημόσια περιουσία σε στοιχείο του Ενεργητικού μας. Κι εκείνος θέλει να την κάνει εγγυητικό ενέχυρο.
-- Εμείς λέμε: ένα μικρό μέρος από τα 300 δισεκατομμύρια ακίνητης περιουσίας αν αξιοποιήσουμε, θα μπορέσουμε να συγκρατήσουμε την αύξηση του χρέους και να χρηματοδοτήσουμε τους μελλοντικούς τόκους για να βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα.
Ο κ. Παπανδρέου είπε στους ξένους δανειστές μας: μη φοβάστε μη χάσετε τα λεφτά σας, έχετε ενέχυρο τα 270 δισεκατομμύρια από την ακίνητη περιουσία του Ελληνικού δημοσίου.
Ποιος νομίζετε ότι έκανε την πιο υγιή πρόταση από οικονομική άποψη; Σκεφτείτε το…
-- Εμείς προβλέπουμε αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, για να απαλλαγούμε από την ανάγκη του Μηχανισμού στήριξης.>>
Με λίγα λόγια βγήκε στο εξωτερικό να ενεχειρίσει την ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Λαού στους δανειστές μας και στους τυχόν επενδυτές που βλέπουν με μάτι λάγνο την Ελλάδα .Με ποιό δικαίωμα κύριε παίρνεις μια πρωτοβουλία που έπρεπε να ρωτήσεις τον Ελληνικό Λαό ;Ναι είσαι εκλεγμένος απο τον Λαό ,δεν έχεις όμως λευκή επιταγή να ξεπουλήσεις .
Συνέχισε δε ο κ. Αντώνης Σαμαράς :<<Στη Θεσσαλονίκη όμως απαντήσαμε και σε ένα προπαγανδιστικό πυροτέχνημα: Μας ρωτούσαν πού θα βρίσκαμε εμείς τα 110 δισεκατομμύρια που μας δάνεισαν.
Η απάντηση είναι απλή. Πρώτον δεν μας δάνεισαν 110 δισεκατομμύρια. Μέχρι στιγμή μας δάνεισαν για φέτος 30 δισεκατομμύρια. Αυτά τα χρήματα μας τα έδιναν οι αγορές στις αρχές του χρόνου και δεν τα πήραμε!
Μας έδιναν ομόλογα λήξης άνω του έτους – κυρίως πενταετή και δεκαετή – 43 δισεκατομμύρια και η κυβέρνηση πήρε μόνο 14! Όταν τα spreads ακόμα ήταν 200 ως 230 μονάδες. Όχι 500 που ήταν το Μάϊο ή 900 που έφτασαν τώρα…
Και ζητάνε από μας να τους δώσουμε τα χρήματα που δεν πήραν εκείνοι από τις αγορές και ύστερα υπέγραψαν το Μνημόνιο για να τα πάρουν!
Και δέσμευσαν χειροπόδαρα την Ελλάδα και υποθήκευαν την περιουσία της χώρας.
Αυτά όλα ο κόσμος έχει αρχίσει να το καταλαβαίνει.
Και γι’ αυτό τι κάνουν τώρα;
Εκτίθενται από μόνοι τους.
Βγαίνουν και ομολογούν στους ψηφοφόρους τους – το ακούσαμε κι αυτό – ότι τόσα χρόνια «μαζί τα φάγαμε τα λεφτά. Εμείς που σας διορίζαμε κι εσείς που μπαίνατε στο δημόσιο».
Ωραία! Θαυμάσια…
Βέβαια δεν μας είπαν κάτι που δεν το ξέραμε. Αυτό ακριβώς έλεγα εδώ και μήνες. Ότι χρεοκόπησε το πολιτικό σύστημα που μοίραζε δανεικά κι έκανε «κοινωνική πολιτική» σε βάρος των επομένων γενεών. Αυτό το σύστημα που το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε και για το οποίο φέρουμε κι εμείς ευθύνη, μια που όταν μας δόθηκε η ευκαιρία δεν κάναμε αρκετά για να το ανατρέψουμε…
Αλλά εδώ το ομολογούν μόνοι τους.
Μόνο που τώρα δεν καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα αυτοί που διόρισαν, αλλά αυτοί που διορίστηκαν!
Το είπε, λοιπόν, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε μια κρίση ειλικρίνειας και κανείς δεν το διέψευσε. Και κανένας τους δεν κοκκίνισε>>.
Και ερωτώ εγώ σαν ένας απλός πολίτης .Τι φταίει αυτός που του κόβουν την σύνταξη που δεν είχε καμία σχέση με τους διορισμούς του ΠΑΣΟΚ και που επι 40 χρόνια δούλευε μέρα νύχτα για για να απολαύσει τα γεράματά του ;
Και αυτός που μέχρι πρίν την κρίση ο μισθός του και η σύνταξή του ίσα που του έφταναν να περάσει και τώρα έρχεσαι εσύ κ.Παπανδρέου με το πρόσχημα του μνημονίου και του τα κόβεις τον φορολογείς επιπλέον και ανεβάζεις την αγοραστική αξία των προιόντων με την αύξηση του ΦΠΑ  γιατί απλά έχεις αποτύχει στο πρόγραμμα σταθεροποίησης που υπόγραψες μέσω του μνημονίου .Αφού το παραδέχονται ουσιαστικά και οι συντάκτες του Μνημονίου. Γι’ αυτό και προβλέπουν περιοριστική πολιτική της τάξης του 20% επί πέντε χρόνια, για να επιτύχουν μείωση του ελλείμματος κατά 11%.Μέχρι πότε θα αντέχει αυτός ο Έλληνας την λιτότητα που εδώ και 40 - 50 χρόνια κάθε ένας που ανεβαίνει στη κυβέρνηση μας λέει να σφίξουμε τα ζωνάρια                                                                                                                                                                                                                .Δέν πάει άλλο φτάνει πια .Σφίγγοντας τα ζωνάρια έφτασε το στομάχι να μην δέχεται άλλο τροφή και θα σκάσει .
-- Ο κ. Τόμσεν της Τρόϊκας παραδέχθηκε δημόσια, ότι το μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι το έλλειμμα και το χρέος, είναι η διαρκής πτώση της ανταγωνιστικότητας. Αν είναι έτσι, με την υπέρ-φορολόγησηεπιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ελληνική ανταγωνιστικότητα. Και διογκώνουν το πρόβλημα.
-- Δεύτερον, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Στροσκάν, δήλωσε ότι «η λιτότητα αλά Ελληνικά δεν κάνει για την Ευρώπη». Γιατί δεν κάνει για την Ευρώπη; Γιατί προφανώς είναι αναποτελεσματική, γιατί δημιουργεί πολύ μεγάλη ύφεση – αυτό ακριβώς που λέμε κι εμείς.
Η μόνη διαφορά μας είναι ότι αυτό που «δεν κάνει για την Ευρώπη», κατά τον κ. Στροσκάν, δεν κάνει ούτε και για την Ελλάδα!


Άρα λοιπόν πιός ο λόγος να υπομένομαι τόσα δεινά για κανένα όφελος που και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι δεν αποδέχονται ; 


Το άρθρο επιμελήθηκε ο Pikos Apikos (Σίφουνας) 


Δεν υπάρχουν σχόλια: