Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΣΚΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Queiroz Vinicius GALVÃO
De São Paulo


Το εστιατόριο είναι στη Γαλλία, ένας από τους ιδιοκτήτες είναι Γάλλος, το όνομα είναι γαλλικό και, από τώρα, η συνήθεια των πελατών προκύπτει επίσης από τη Γαλλία.
Την περασμένη Κυριακή, το μπιστρό Blés D'Or, στη Moema, συγκέντρωσε μια ομάδα από τους ιδιοκτήτες σκυλιών για να τους «δαμάσει»  και να δώσει  εθιμοτυπικά συμβουλές για το σκύλο τους, άρχισαν επίσης να συχνάζουν σε αυτό τον τόπο.
Μια κοινή σκηνή στο μπιστρό του Παρισιού, περισσότερα εστιατόρια στο St Paul έχουν ανοίξει τις πόρτες - με μενού - για τα σκυλιά που κάθονται στο τραπέζι.
Το φυλλάδιο αρχίζει τις συμβουλές από το σπίτι: Ποτέ μη δίνετε στα ζώα ανθρώπινη τροφή, ακόμη και αν είναι ακριβές για το σκυλί  και να μην τους επιτρέπουν την είσοδο στην κουζίνα.
"Τα τρόφιμα σκυλιών είναι ειδικά κατασκευασμένα για το σκυλί που παίρνει τροφή. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να έχει καλή αίσθηση, αν ο μόλυβδος δεν είναι αποφλοιωμένος συμπεριφορά των σκυλιών είναι επιθετική, αυτό πρέπει να αξιολογηθεί», λέει ο Ντάνιελ Svevo, κτηνίατρος και  σύμβουλος ζώων
Βίντεο ρεπορτάζ και το μοντάζ: Thiago Brizola
Η παρουσία των ζώων που υποστηρίζεται από το δίκαιο της πόλης, δεν βρίσκουν εστιατόρια ε που με προδιαγραφές που απαιτούνται για την υποδοχή τους. Ανοίγει η πόρτα για τα σκυλιά που θέλουν να φάνε σε εστιατόρια
Και, όταν ανοίγετε ένα τέτοιο εστιατόριο, θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες της παρακολούθησης της υγείας που καλύπτονται: α) απο ειδικό χώρο για τους επισκέπτες με τα σκυλιά, και ευάερο, 2) το σημείο του νερού για τον καθαρισμό, 3) χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τον καθαρισμό και όχι πόσιμο .
"Υπήρξε μια πολύ έντονη συζήτηση στο Δημαρχείο για την παρουσία των σκύλων στα εστιατόρια. Υπάρχουν άνθρωποι που αντιπαθούν ή φοβούνται, δεν μπορείτε να επιβάλετε την παρουσία του ζώου εκεί που δεν θέλουν», λέει ο κτηνίατρος Evanise Segala, αναπληρωτής διευθυντής του Οργανισμού Τροφίμων επιτήρησης υγιεινής.
"Πρέπει να δείτε το σωστό και να επιβραβεύσετε το σωστό. Παίρνω το σκυλί από τον πίνακα και στη συνέχεια η ανταμοιβή όταν είναι με τα τέσσερα πόδια στο έδαφος,« να διδάσκει συμπεριφορά>>είπε ο σύμβουλος των ζώων  Denis Martin, ο προπονητής των ιδιοκτητών.
FARO
«Έχω πολά εστιατόρια  στη γειτονιά, αλλά όταν άνοιξε ο Μπράουνι,τα σκυλιά έλκονται από τη μυρωδιά των άλλων σκυλιών, ," λέει ο μηχανικός Alexey Bolfaine.Οι Δυο τους πηγαίνουν στο μπιστρό, ο ίδιος, η σύζυγος και οι φίλοι του δέχονται περιποίηση απο ολους τους σερβιτόρους.
"Αυτό είναι πολύ κοινό στο Παρίσι. Και όπως το εστιατόριό μου είναι η Γαλλικό, θέλησα να φέρω το μοντέλο.Η Moema έχει πολλά σκυλιά και οι ιδιοκτήτες είναι πιστοί πελάτες», λέει ο Humberto Leite, ιδιοκτήτης του μπιστρό Blés D'Or. Στην πόρτα, ένα σημάδι δίνει προειδοποίηση: εδώ το σκυλί σας είναι ευπρόσδεκτο.
"Είναι σημαντικό να σημειωθεί  ότι δεν είναι καλά το σκυλί να το αφήσετε να τρώει περίεργα αντικείμενα», λέει ο Rachel Χαμά handler. Την ημέρα της "εκπαίδευσης" των ιδιοκτητών, ένα από τα σκυλιά έφαγε ένα κομμάτι της πίστας  απο ξύλο και κατέληξε στο ιατρείο .
Στη λίστα με άλλους χώρους υποδοχής για τους σκύλους,Ο Sasser Sushi υιοθέτησε ένα εγκαταλειμμένο σκυλί. Το σκυλί δεν έφαγε μόνο τροφή, αλλά και κέρδισε ένα σπίτι μπροστά από το εστιατόριο. Πρόσφατα χτυπήθηκε απο αυτοκίνητο και πέθανε.
Η Farfalla,  δέχεται τα ζώα στους κήπους,και συμπεριφέρονται σαν να είναι στο σαλόνι όταν τα προετοιμάζει ένα καρπάτσιο  βοείου κρέατος για αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: