Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΡΑΛΙ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ



Πηγή Gavin Hewitt |  Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010


Άρχισαν τα όργανα στη Γαλλία και ακολουθούν η Ελλάδα ,Ισπανία ,Ιταλία .Το συνταξιοδοτικό και οι περικοπές των συντάξεων και μισθών ανεβάζουν το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα και την ανεργία στο 14% .Συρρικνώνονται τα εισοδήματα των Ελλήνων στο απο το 1.2% στο 3,9% και τους αναγκάζουν να βγούν στούς δρόμους ακλουθώντας δυναμικά τους Γάλλους . Δυναμική παρουσία στο
Trade union activists march in Paris on Day of Action, 7 Sep 10
ΠΑΡΙΣΙ . Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κάτω από τον ήλιο του φθινοπώρου  στο Boulevard du Temple, στο Παρίσι. Είναι εδώ για την καταπολέμηση στις  μεταρρυθμίσεις συντάξεων τουπροέδρου  Σαρκοζί , ο οποίος θα δει την ηλικία συνταξιοδότησης να αυξάνεται απο 60 στα 62.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο κόσμος που συνγκεντρώθηκε , κρατούσε κέρατο-φυσητήρες και  χτυπούσε σε ρυθμό από τα συστήματα ηχείων. Απλώνονταν ο κόσμος στη λεωφόρο , που ήταν πλημμυρισμένη απο  μεγάλα μπαλόνια των συνδικάτων, όπως η CFE, CGC και η CFDT.
Η ατμόσφαιρα ήταν καλή , και  είχε χιούμορ, σχεδόν καρναβάλι. Αλλά αυτό είναι μια πολύ σοβαρή ημέρα για τα γαλλικά συνδικάτα.
Πρέπει να αξιοποιηθεί η προσέλευση του κόσμου απο τον περασμένο Ιούνιο. Είπαν ότι   έφτασαν ένα εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους στη συνέχεια. Και το θέμα αριθμών. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι ή λιγότερο σήμερα και οι παρατηρητές λένε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να ισχυριστεί  ότι η δυναμική είναι πολύ μεγάλη από τη διαμαρτυρία.
Τα πλήθη  πυκνά, αλλά κυρίως μέχρι τώρα ήταν  μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Μεταξύ των ανθρώπων που έχω μιλήσει , υπάρχουν αμφιβολίες ως προς το αν μπορούν να νικήσει ο Πρόεδρος Σαρκοζί σχετικά με αυτό. Ένας συνδικαλιστής μου είπε «αν ο λαός δεν μας ακολουθήσει και κάνει πίσω εμείς θα χάσουμε».
Έτσι, σε μια πολύ πραγματική έννοια του όρου αποτελεί βασικό στοιχείο ο αγώνας που λαμβάνει χώρα σε αυτές τις θορυβώδεις διαδηλώσεις που θα αποφασίσει εάν ο Γάλλος πρόεδρος μπορεί να εφαρμόσει μία από τις βασικές μεταρρυθμίσεις του. Θα παίξει επίσης σημαντικό ρόλο προκειμένου να καθοριστεί το πολιτικό μέλλον του. Άς ελπιίσουμε ότι και εδώ οι δυναμικές κινητοποιήσεις θα φέρουν κάποιο αποτέλεσμα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: