Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ

Οι απόγονοι μιας αρχαίας βασιλικής δυναστείας που κυβέρνησε τη Ρωσία επί 600 χρόνια, έχουν καταθέσει αγωγή εναντίον του ρωσικού δημοσίου, ισχυριζόμενοι ότι το Κρεμλίνο ανήκει σε αυτούς! Την αγωγή κατέθεσε ο Valery Kubarev, που το γενεαλογικό του δένδρο φτάνει έως τη δυναστείαΡούρικ, και ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του «Μεγάλο πρίγκηπα πασών των Ρωσιών».
Η ρωσική κυβέρνηση περιέργως, αντιμετωπίζει το αίτημα με κάθε σοβαρότητα, και μάλιστα το ανώτατο δικαστήριο της χώρας εξέδωσε απόφαση βάσει της οποίας ο Kubarev μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχιτεκτονικά σχέδια και  σε άλλα αρχεία σχετικά με το κτιριακό συγκρότημα που απαρτίζει το Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με παλιούς ρωσικούς θρύλους, ο πρώτος Ρούρικ ήταν ένας Βίκιγκ πολέμαρχος του 90υ μ.Χ. αιώνα, η δυναστεία του οποίου ένωσε και κυβέρνησε τις διάφορες φυλές που ζούσαν τότε στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία. Στην αγωγή του, ο Kubarev υποστηρίζει πως ο Ρούρικ και τα παιδιά του είναι αυτοί που έχτισαν το Κρεμλίνο. Ο συνήγορος της ρωσικής κτηματικής υπηρεσίας σημειώνει πως δεν υπάρχουν ξεκάθαροι τίτλοι αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Κρεμλίνου, μόνο ένα προεδρικό διάταγμα που το χαρακτηρίζει ως κατοικία του Ρώσου προέδρου. Η ανταπάντηση του Ρούρικ ήταν: «Τότε θα εκδώσω και εγώ ένα δικό μου διάταγμα.»
AOL News

Δεν υπάρχουν σχόλια: