Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ


Ταποσοστά  επιβίωσης του καρκίνου εξακολουθούν να ποικίλλουν σε όλη τη Αγγλία

Patient receiving chemotherapyΚαλύτερα αντικαρκινικά φάρμακα είναι ένας λόγος για την επιβίωση .
Παρά τις σημαντικές βελτιώσεις στα ποσοστά επιβίωσης του καρκίνου σε ολόκληρη την Αγγλία, οι περιφερειακές διαφορές παραμένουν, τα εθνικά στατιστικά στοιχεία δείχνουν.
Συνολικά, η επιβίωση βελτιώθηκε κατά ποσοστό έως και 10 ποσοστιαίες μονάδες για ορισμένες μορφές καρκίνου, μεταξύ των ετών 1991 και 2006.
Αλλά η διαφορά μεταξύ των περιοχών με τα χαμηλότερα και τα υψηλότερα ποσοστά ήταν εξίσου μεγάλη.
Το Υπουργείο Υγείας υπογράμμισε ότι η πιο έγκαιρη διάγνωση ήταν καίριας σημασίας.
Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) εξέτασε τα στοιχεία από τον καρκίνο των 28 δικτύων στην Αγγλία .
Έδειξαν ότι απο ένα έως πέντε χρόνια τα ποσοστά επιβίωσης από καρκίνο του οισοφάγου, του στομάχου, του παχέος εντέρου, των πνευμόνων, καθώς και σε γυναίκες, ο καρκίνος του μαστού, βελτιωμένα κατά τρεις έως 10 ποσοστιαίες μονάδες κατά τη διάρκεια του 2001-06.

"Start Quote

Αν και αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα ποσοστά επιβίωσης για τους περισσότερους καρκίνους έχουν βελτιωθεί, εξακολουθεί να υπάρχει ένα σαφές χάσμα Βορρά Νότου "
Υπουργείο Υγείας
Αυτό ήταν σε σύγκριση με εκείνα που είχαν διαγνωστεί κατά τη διάρκεια του 1991-95.
Αλλά οι ερευνητές σημείωσαν, επίσης, μια διαφορά πάνω από 10 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ των δικτύων με τα υψηλότερα και χαμηλότερα ενός έτους επιβίωσης για καρκίνους του οισοφάγου, του στομάχου, του παχέος εντέρου και στις γυναίκες, ο καρκίνος του πνεύμονα, το 2001-06.
Βορρά-Νότου
Η ONS τόνισε ότι δεν ήταν δυνατόν να παράγει μια λίστα με τα καλύτερα και τα χειρότερα δίκτυα - αλλά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι νότιες περιοχές ξεπερνούν τακτικά κάποιες Βόρειες της Ευρώπης.
Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα ποσοστά επιβίωσης για τους περισσότερους καρκίνους έχουν βελτιωθεί, εξακολουθεί να υπάρχει ένα σαφές χάσμα Βορρά Νότου.
"Είναι σαφές τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί το αποτέλεσμα της επιβίωσης των ασθενών σε ολόκληρη την Αγγλία και στόχος μας είναι να ταιριάζει με τα καλύτερα ποσοστά επιβίωσης στην Ευρώπη.
"Νωρίτερα η διάγνωση είναι κρίσιμη για αυτό ,ο καθένας θα πρέπει να επαγρυπνεί για τα σημεία και τα συμπτώματα του καρκίνου - όπως απώλεια βάρους, επίμονο πόνο και αν έχουν ανησυχίες να επισκεφθείτε τον οικογενειακό γιατρό αμέσως,.
"Παρά τις σημαντικές βελτιώσεις στα ποσοστά επιβίωσης του καρκίνου σε ολόκληρη την Αγγλία, οι περιφερειακές διαφορές παραμένουν, τα εθνικά στατιστικά στοιχεία δείχνουν.
Catherine Thomson, επικεφαλής των στατιστικών στοιχείων σε Cancer Research UK, δήλωσε: "Αυτή είναι μία από τις πιο αναλυτικές έρευνες μέχρι τώρα να συγκρίνουν τα συνολικά ποσοστά επιβίωσης του καρκίνου σε όλη την Αγγλία.
"Αυτά τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά και ενισχύουν τις προηγούμενες που δείχνουν ότι σε γενικές γραμμές τα ποσοστά επιβίωσης του καρκίνου έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία σαράντα χρόνια.

«Η καθυστερημένη διάγνωση του καρκίνου θα μπορούσε να βοηθήσει και να εξηγήσει ορισμένες από τις εν λόγω διαφορές Βορρά-Νότου και γιατί οι πιο φτωχές περιοχές τείνουν να είναι χειρότερες. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει να εμφανίζεται ο προορισμός των προσπαθειών για την προώθηση της έγκαιρης διάγνωσης και θα μπορούσε να είναι καλύτερος στόχος και να βοηθήσει να σωθούν ζωές."


Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos 



Δεν υπάρχουν σχόλια: