Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ


Ο κ. Αντ. Σαμαράς, αν και έδωσε το βράδυ της Τρίτης μια πρώτη «γεύση» της στάσης που θα τηρήσει το κόμμα του, μιλώντας για κατάργηση του ασύλου, χθες ο πρώην γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, κ. Ανδρ. Λυκουρέντζος, ακύρωσε την όποια πρωτοβουλία, λέγοντας (ρ/ς 9,84) ότι «ο πρόεδρος του κόμματος δεν προχωρεί σε υποδείξεις νομοθετικών ρυθμίσεων».
Λίγο αργότερα, όμως, το γραφείο Τύπου της ΝΔ ανακοίνωνε ότι εντός των προσεχών ημερών θα κατατεθεί στη Βουλή πρόταση νόμου για το άσυλο. Της σύγχυσης αυτής είχε προηγηθεί η διαφοροποίηση του τομεάρχη Παιδείας, κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος είχε ταχθεί αρχικά κατά της κατάργησης του ασύλου, ενώ στη συνέχεια -μετά και την τοποθέτηση του κ. Σαμαρά- αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμναν...
Μέσα σε αυτό το «θόλο» τοπίο, το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί πρόταση νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ δεν μπορεί να προτείνει πλήρη κατάργησή του, καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση, αλλά θα σημειώνει ότι η παρέμβαση της αστυνομίας εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα μπορεί να γίνεται και με μια απλή καταγγελία.
«Το λεγόμενο πανεπιστημιακό άσυλο έχει ξεπεραστεί προ πολλού και πλέον δεν χρησιμεύει σε τίποτα. Κακοποιείται, καταστρατηγείται και γίνεται μοχλός εκβιασμού σε βάρος του ίδιου του Πανεπιστημίου και ολόκληρης της κοινωνίας», τονίστηκε στην ανακοίνωση.
«Το πανεπιστημιακό άσυλο, όπως ισχύει σήμερα», κατέληξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «πρέπει να καταργηθεί. Είναι αξίωση της κοινωνίας και προϋπόθεση ομαλής λειτουργίας των πανεπιστημίων μας».
Ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης της ΝΔ, κ. Θ. Νάκος, κατήγγειλε από την πλευρά του (ρ/ς 9,84) ότι οι λαθρομετανάστες που έχουν καταλάβει τη Νομική «ανήκουν σε κόμματα». «Αλλοι ανήκουν σε μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία κατέβηκε ανεξάρτητη στις περιφερειακές εκλογές, και ανήκουν και στον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι οποίοι τους οργάνωναν και τους οργάνωσαν με τέτοιον τρόπο, ούτως ώστε να φτάσουν και να καταλάβουν τη Νομική. Ηταν γνωστό, επίσης, ότι οι φοιτητές κουβαλούσαν στρώματα και εξοπλισμό, προκειμένου να τους δεχτούν», επεσήμανε.
Επιμέλεια άρθρου :Pikos Apikos
Πηγή : ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: