Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Η Συνέχεια της Τελευταίας Λειτουργίας στην Αγία Σοφιά

trapezountaΠέρα από τα διπλωματικά του Φαναρίου και της Τουρκίας, στην Παναγία Σουμελά ο πιστός Λαός του Θεού ένοιωσε ως συνεχιστής της Τελευταίας Λειτουργίας στην Αγία Σοφιά  με τον Τελευταίο Αυτοκράτορα Αγιο Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.
ΗΤΑΝ και ΑΥΤΟΣ ΕΚΕΙ.
Όπως ήταν οι ΚΟΜΝΗΝΟΙ, οι Πατριάρχες, οι Καλόγεροι της Βασιλεύουσας, οι Αρχοντες και Μπροστάρηδες και Μπροστάρηδες…
ΗΤΑΝ Εκεί για να δείξουν ότι η Ελλάδα συνεχίζει να θυμάται και να τιμά. Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ γνωρίζει και ξέρει. Και ο Πιστός Λαός του Θεού, που έφτασε  ΕΚΕΙ, μέσα στον Ηλιο, στα Εξοδα,  με την ατελείωτη Πίστη, θέλει την ΣΥΝΕΧΕΙΑ του Δικέφαλου Αετού της Βασιλεύουσας.
Μπορεί – και έτσι έπρεπε, ίσως – ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος να ήταν «προσεκτικός» στις Εκφράσεις του. Εγινε το πρώτο βήμα. Αλλά ο Πιστός Λαός είχε «πετάξει μακρυά» φέρνοντας στην Παναγία του Σουμελά και την Αγια Εικόνα της Αγιά Σοφιάς  που στέκεται, μετά  τόσα και τόσα «Βάσανα και διωγμούς» ΟΡΘΙΑ ευλογούσα πάνω από το Αγιο Ιερό της Μεγάλης του Ιουστινιανού Εκκλησίας.
ΚΑΙ οι «ΔΥΟ» Παναγιές ευλογούσαν, μέσα από τις ψαλμωδίες ΕΚΕΙ στα μεγαλόπρεπα Ερείπια, την Λειτουργία των ΔΥΟ Αυτοκρατοριών, του Βυζαντίου και της Τραπεζούντας.
Ηταν ΟΛΟΙ Εκεί.
Οι Παλαιολόγοι.
Οι Μεγαλοκομνηνοί.
Οι Πατριάρχες.
Οι Μεγάλοι Αρχοντες.
ΟΛΟΙ οι Αγιοι της Βασιλεύουσας.
Ησαν Εκεί πέρα από κάθε Διπλωματία και πονηρά ή μη αναμενόμενα αποτελέσματα!
Είχαν φτάσει Εκεί για του Χριστού την Πίστη την Αγία.
ΓΡΗΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ  ( Απο την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ )

Δεν υπάρχουν σχόλια: