Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΞΕΣΠΑΕΙ… ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΩΝΥΜΟΥ - ΑΝΘΙΜΟΥ

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Σίφουνας .



IERONYMOS ANTHIMOS  Μπορεί το άρθρο να είναι παλιό ,είναι όμως επίκαιρο .Κόψανε το κήρυγμα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμου απο την ΕΡΤ 3.Η αιτία φυσικά ήταν η κριτική που άσκησε κατά του Υπουργού ΥΠΕΞ της Τουρκίας κ.Νταβούτογλου .Τα διαδραματσθέντα δεν άρεσαν στον ανπληρωτή  ΥΠΕΞ κ.  Δρούτσα .Και ιδού η συνέχεια . Χαμόγελα και φιλοφρονήσεις - κυρίως από την πλευρά  του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα - ενώπιον των δημοσιογράφων ήταν  το… αμπαλάζ της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου με τον Αν. Υπ. Εξωτερικών στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών την περασμένη Παρασκευή.
Τόσο πριν, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, όσο και μετά την ωριαία συνομιλία τους ο κ. Δρούτσας  έπλεξε  «Αρχιεπισκόπου Εγκώμιο» προσπαθώντας να πείσει εαυτόν και αλλήλους ότι πρόκειται για πραγματική(;) προσωπικότητα - όπως χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο ο Αναπληρωτής Υπουργός - σε πείσμα, ίσως όσων πικρόχολα κάνουν λόγο για… Αρχιεπίσκοπο εικονικής πραγματικότητας. Για την ταμπακιέρα, ούτε λόγος!
Επισήμως, η συνάντηση των δυο ανδρών έγινε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα εν όψει της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην Κωνσταντινούπολη και του συλλείτουργου μετά του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου και του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεοδώρου, στην Καππαδοκία.
Ανεπισήμως και σύμφωνα με συνεργάτη του Αν. Υπ. Εξωτερικών, ο τελευταίος ζήτησε από τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας την πλήρη συναίνεσή του στα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα στο Σκοπιανό, όπου το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται έντονη κινητικότητα με ονόματα-λαγούς, όπως το «Μακεδονία του Βαρδάρη». Εξελίξεις που προκαλούν τις αντιδράσεις  των υγιών δυνάμεων του ελληνισμού, με βάση τη Θεσσαλονίκη και μπροστάρη τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο.
«Με τον Αρχιεπίσκοπο συζητήσαμε πολλά θέματα, ανάμεσά τους και τις δράσεις μας στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής», δήλωσε λακωνικά ο Δημήτρης Δρούτσας. Η γενικόλογη τοποθέτησή του δεν αρκούσε. «Μιλήσατε για το Σκοπιανό;», ρωτήσαμε ευθέως. Ο Αν. Υπ. Εξωτερικών ξεροκατάπιε. Ο Μακαριώτατος ψύχραιμος πήρε το λόγο και σε...ρόλο διπλωμάτη έδωσε το χρησμό του λέγοντας με νόημα πως «η Πολιτεία έχει την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής, κάνει τις κινήσεις της, τις οποίες η Εκκλησία παρακολουθεί με ενδιαφέρον». Ο χρησμός ξεκαθάρισε!
Ο κ. Δρούτσας, επίσης, ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές πιέσεις προκειμένου το συντομότερο να βρεθεί μια λύση στο θέμα της ονομασίας και η FYROM να καταστεί αρχικά μέλος του ΝΑΤΟ  κάνοντας, παράλληλα, σαφές πως οι υψηλοί τόνοι δεν ευνοούν κανέναν αυτή τη στιγμή. «Ο Αναπληρωτής Υπουργός  εξέφρασε την επιθυμία  να ασκήσει ο Αρχιεπίσκοπος την επιρροή του προς τον κ. Άνθιμο», τόνιζαν πηγές του ΥΠ.ΕΞ.
Την Κυριακή, πάντως, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης έδωσε τη δική του απάντηση από άμβωνος τονίζοντας ότι το όνομα της Μακεδονίας δεν διαπραγματεύεται, θέλοντας να προλάβει τυχόν… πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου. Για να δούμε τι θα δούμε γιατί έρχονται κρίσιμες ημέρες στα εθνικά μας θέματα και τα μηνύματα που λαμβάνουμε δεν είναι και τόσο αισιόδοξα…
                     Σύνδεσμος στην ανάρτηση η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

1 σχόλιο:

AYTAPKEIA είπε...

Οι φοβικοί τύραννοι δεν είναι παντοδύναμοι, αφού ηττήθηκαν σε Βιετνάμ και Αφγανιστάν, ενώ αλληλομισιούνται επίσης. Ούτε τον ήλιο, τα ηφαίστεια ή τις βαρυχειμωνιές μπορούν να ελέγξουν, κι ας περιαυτολογούν...
Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο... ΤΙ θα τρώμε από την πετρελαιοεξαρτημένη γεωργία, μόλις φτάσουν τα 3-4 ευρώ το λίτρο;
Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες - το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων...), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι ανοϊκοί για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου. Αλλά λογαριάζουν χωρίς την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ να ελέγξουν π.χ. τον ήλιο, τα ηφαίστεια, ενώ ούτε να ετοιμάσουν την τροφή τους μόνοι τους δεν μπορούν...
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!
http://www.youtube.com/watch?v=EGYDNM0M4XE

*http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply