Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΒΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΜΕ μεγάλη υπερηφάνεια ξεκίνησα το πρωί της 28ης Οκτωβρίου για την παρέλαση .Παρόλο που η βροχή έπεφτε ασταμάτητα ,έφτασα στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης μας και πλησίασα σε κοντινή απόσταση απο την εξέδρα των επισήμων .Παρέλειψα να γράψω ότι μέχρι να φτάσω στην παραλιακή διέσχισα δύο μεγάλους κεντρικούς δρόμους και σηκώνοντας το βλέμμα μου στα μπαλκόνια αντίκριζα αραιά και που καμία σημαία να ανεμίζει σε κάποιο μπαλκόνι .Στην μνήμη μου ήρθαν τα περασμένα χρόνια που δεν υπήρχε μπαλκόνι χωρίς σημαία .Έτσι λοιπόν ενώ στην αρχή το ηθικό μου πτοήθηκε , αναπτερώθηκε πλησιάζοντας στην παραλία όπου έρχονταν στα αυτιά μου ο ήχος απο τα εμβατήρια που παιάνιζαν οι στρατιωτικές μπάντες .Δεν μπορώ να πώ ,ανέβηκε ο πατριωτισμός μου και αισθάνθηκα τέτοια συγκίνηση που τα βήματά μου οδηγούνταν απο τους ήχους της μουσικής .
    Κάποια στιγμή ,έφτασαν και οι επίσημοι .
    Κοιτούσα και περίμενα τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος ,(επειδή γνώριζα ότι την προηγούμενη ήταν στην Θεσσαλονίκη και εγκαινίασε τα γραφεία του υποψήφιου περιφερειάρχη του κόματός του τον κ.Μπόλαρη ), αλλά δεν τον είδα .Ρώτησα κάποιον δίπλα μου και μου απάντησε χλευάζοντας ότι είναι στα νησιά Fouzi σε σύσκεψη των χωρών του τρίτου κόσμου .Ένα ρίγος με διαπέρασε που δεν μπορώ να το εξηγήσω ,Τότε λέω δεν πειράζει θα έρθει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας .
     Κοιτούσα αλλά μάταια ,ούτε αυτός φάνηκε .
     Αφού έφτασαν όλοι ,δόθηκε το σύνθημα έναρξης της παρέλασης ..
Πρόεδρος πουθενά ,Πρωθυπουργός πουθενά .Μόνο ο υπουργός άμυνας , ( και μερικοί υπουργοί δευτεροκλασάτοι ) στεκόταν ορθός και  χαιρετούσε τους παρελαύνοντας .
     Η μπάντα έπαιζε χαλαρά κάποια εμβατήρια που νόμιζες ότι απο στιγμή σε στιγμή θα τους πάρει ο ύπνος , με τον στρατιωτικό κοφτό ήχο των πνευστών ,μέχρι που ακούστηκε απο το βάθος μια Κερκυραική μπάντα να τους σκεπάζει με τους ήχους απο το τραγούδι Μακεδονία Ξακουστή  του Αλεξάνδρου χώρα .Τότε ανέβηκε λίγο η ψυχική μου διάθεση και στα χείλη μου έρχονταν τα λόγια απο το τραγούδι .Πέρασαν και αυτοί και ύστερα μια απο τα ίδια .Δεν έβλεπα πατριωτισμό και ενθουσιασμό
ούτε απο παρελαύνοντας ούτε απο  αυτούς που παρακολουθούσαν ούτε ακόμη και απο τους επισήμους που κοιτούσαν το ρολόι τους και χασμουριόταν λές και ήθελαν να φύγουν μια ώρα αρχίτερα . Άκουσα κάποιους να λένε ότι δεν θα γίνει στρατιωτική παρέλαση με άρματα ,οχήματα , αεροπορία και ελικόπτερα  που κάθε χρόνο χαλούσαν τον κόσμο στο πέρασμά τους ,που έδιναν την αίσθηση στους παρευρισκόμενους ότι μαζί με τους ήρωές μας στον πόλεμο του 40 ήμασταν και εμείς παρόντες και φωνάζαμε ΑΕΡΑ τρέποντας τους εχθρούς σε φυγή .Πατώντας μαζί τους στα παγωμένα και χιονισμένα βουνά της Αλβανίας υψώνοντας με καμάρι την Ελληνική σημαία ,αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στους προγόνους μας που έδωσαν το αίμα τους και τη ζωή τους ,δικαιώνοντας που σήμερα θα έπρεπε να ήμαστε υπερήφανοι Έλληνες .
    Αλλοίμονο ! Η υπερηφάνεια αυτή σήμερα μου έλειψε .
    Τόσο εξευτελισμός απο την κυβέρνηση ;
    Τόσο χαμηλά θέλουν να μας ποδοπατήσουν :
    Έλληνες που πάμε ;
    Η αρχή για το ξεπούλημα της Μακεδονίας έγινε .                                                                 Απομάκρυναν τον στρατό απο τις παρελάσεις ,και σε λίγο απο την Μακεδονία .                                     Θα  δώσουν το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς .
Θα ξεπουλήσουν το Αιγαίο στους Τούρκους .
Και μετά τι θα μείνει ;
Το θωρηκτό Αβέρωφ ,που με καμάρι ο Γ.Αυτιάς απο το ΑLTER το παρουσίαζε μαζί με την ένδοξη ιστορία του ,και αυτό για λίγο ακόμη γιατί θα το ξεπουλήσουν όσο όσο επειδή δεν τους συμφέρει να το συντηρούν .
Αφαίρεσαν την λέξη Εθνικός απο όπου υπήρχε ,με το καλημέρα στην κυβέρνηση  της χώρας .
Αφαίρεσαν το σύμβολο των Ελλήνων απο τα μπαλκόνια μας ,την ένδοξη γαλανόλευκη σημαία .
Αφαίρεσαν τις εικόνες απο τα σχολεία και τα δικαστήρια .

Την Εθνική-Πατριωτική -Ελληνική Υπερηφάνειά μας όμως δεν θα μας την αφαιρέσουν .Εδώ θα τους πούμε ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ,και δεν είμαστε 300 ! εκατοντάδες χιλιάδες .

Έλληνες μέχρι πότε θα κοιμόμαστε με τα τσαρούχια .ΞΥΠΝΗΣΤΕ .                                                     Οι κυβερνώντες απαξιώνουν να παρευρίσκονται στις Εθνικές επετείους υποβαθμίζοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο την αξία τους .
Αλλά πάνω απο όλα ,υποβαθμίζουν εμάς τους Μακεδόνες Έλληνες γνήσιους απόγονους του Μεγάλου Αλεξάνδρου ,την Βόρειο Ελλάδα .
Σήμερα η παρέλαση ήταν υποτονική χωρίς να παρελαύνει στρατός .
Αύριο θα καταργήσουν και αυτό που είδαμε σήμερα .
Και τα επόμενα χρόνια τα εγγόνια μας θα βλέπουν σε βίντεο στις Εθνικές εορτές τον Γ.Παπανδρέου να χορεύει Ζειμπέκικο της κακιάς ώρας (σε  βήματα κάποιου Αμερικάνικου χωρού ) μπροστά στον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου σαν Γιουσουφάκι ,και να τον χειροκροτούν με πλατύ χαμόγελο .
Και τα ΜΜΕ και ο τύπος ; Σιγήν ιχθύος .


Επιμέλεια άρθρου Pikos Apikos

Δεν υπάρχουν σχόλια: